doktor bir bey ev hanımı bir kadına
ya da bakkal bir bey öğretmen bir hanımla olur mu sizce
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer doktor bir bey ev hanımı bir kadına
ya da bakkal bir bey öğretmen bir hanımla olur mu sizce
Ne kadar yok dersek diyelim mutlaka bir yerden sonra karşımıza çıkacak kavramdır. Aşkta statünün önemi, bireylerin değerlerine, inançlarına ve yaşadıkları kültüre bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Sevgilimin bakkalı var ve araba al sat yapıyor ben de mühendisim hiç öyle bir bakış açım olmadı. Evlilik düşünüyoruz gayette mutluz. Önemli olan kafaların uyuşması. Seni anlayan seven değer veren birini bulmak. Çokta kültürlü biri kitap okumayı çok sever benden çok kitap okur.
Erkek adamda biraz gurur olur be aranızda fazlaca maddi fark var o adam nasıl gururuna yedirmiş kadın parası yemeyi
@EinsamerMann benden daha çok kazanıyor
Statüsü sizi etkileyen birisine saygı duyma ihtimaliniz daha yüksek olduğu için o kişiye aşık olma ihtimaliniz, statüsünü beğenmediğiniz kişiye kıyasla daha fazladır.
Hiç saygı duymadığı birisine aşık olan birini duymadım.
Benim için önemli. Ben akademik dünyada kafa dengim olan insanla aşk yaşamak isterim. Hayat amacımız ortak olmalıdır.
bencede
Cevap
48Cevap
Gönüller bir olsun statü önemli değil
Aşkta statünün önemi, kişiden kişiye ve kültüre göre değişebilir. Bazı insanlar için, statü ve sosyal durum aşk ilişkilerinde önemli bir faktör olabilirken, diğerleri için ise daha az önemli olabilir. Statü, kişinin sosyal, ekonomik veya mesleki konumunu ifade eder. Aşk ilişkilerinde statü, bazı insanlar için güvenlik, güç veya prestij gibi faktörleri temsil edebilir. Bu durumda, bir kişinin statüsü, partner seçiminde etkili olabilir. Ancak, aşk ilişkileri temelde kişisel bağlantılara, sevgiye ve uyuma dayanır. Statünün sevgi ve bağlantı hissiyle aynı derecede önemli olmadığına inananlar da vardır. Bu kişilere göre, bir kişinin statüsü, gerçek sevgiyi ve ilişki mutluluğunu belirlemede ikincil bir faktördür.
Statüyü meslek belirlemiyor. Bakkal Öğretmenden daha çok kazanıyor mesela. Lüks bir restoranta gidince mesleğine değil cüzdanına göre saygı görürsün. İlişkiler ve evlilik ise insan ilişkileri ve bağları üzerine kurulur, statü ve maddi çıkarlar üzerine değil.
Yaklaşık 7-8 yıl yönetici olarak çalıştım 5 yıldır kendi işimi yapıyorum statüye çok önem veren biri değilim karakterli olsun ve konuşarak anlaşabilecek kadar olsa yeter… kimse cahille evlenmek istemez ama cehalet okumayla ya da statüyle alakalı bir şey değil bence yani
Gönüller bir olsun yeter diyenlerin dönemi geçti artık.
Evleniceksen evet. Ne yazık ki... bunu acı bir şekilde tecrübe ettim.
"Aşk engelleri sevmez" derler. Nihayetinde konu da Aşk ise statü denen şey lâftan ibarettir herhalde.
İnsanlar anlaşabiliyorsa ilişkilerinde sorun yoksa onlar buna önem vermiyorsa ne önemi var o zaman :)))
Kazançtan çok kültürel ve hayata bakış açısı çünkü iletişim önemli ve bunun için ortak paydalar lazım.
kaderimizde ne varsa onu yaşarız.. ama olaya gerçekçi bakalım kadınlar yüksek statüstündeyse kendisinin altında birine yanaşmaz..
Aslında önemi yok ama isde biz insanlar çok art niyetli göz maalesef ondan dolayı böyle saçma hikayeler
Evet önemi vardır. Çok yüksek statüden birini istemem şahsen. Denklik her zaman için en iyisi
Hayır yoktur. Karakterli olması, iyi, düşünceli bir insan olması, cahil olmaması önemlidir.
Benim için aşkta az çatışma olmalı bu yüzden birazcık önemi var.
İki insan anlaştığı zaman bunların hiç önemi yoktur. O aradaki sıcaklık her şeyi örter
Önemli ilk başlarda olmasada ilerde illa sıkintı çıkar malesefki..
Var ya seçim yaparken dikkat ediyor insanlar
bana göre evleneceğim kişi benimle aynı maddiyatla olmalı daha birazcık daha üstü
maddiyatta*
Benim için önemi yok. Her kadın böyle düşünmez tabi ama statüye önem veren çok kız var.
Erkek için yok kadın için var. İtiraz eden aksini kanıtlayacak 100 örnek göstersin.
Benim için önemli açıkçası. Kendi bölümümden alt tabaka birisini istemem :/
maalesef vardır. Davul bile dengi dengine diye boşuna denmemiş
Mesleki ve ekonomik denk biri ile olmak isterim.
Doktor ev hanımıyla olur da bakkal öğretmen kadınla olmaz. Yürümez yani imkan vermiyorum
Bazı Kızlar da bunun önemi olabiliyor ama erkeklerde yok gibi görünüyor
Ben doktorum bence var
Önemli diyenleri uzaklar da arama etrafına, çevrene göz gezdir anlarsın
Ne kadar çok evet olur dense de içten ice insanların olumsuz baktığını düşünüyorum. Daha cok dengini istiyorlar
Neden olmasın ki? Son sınıf öğrencisiyim ve genel olarak contant kurabildiğim ve mantık çerçevesinde anlaşabildiğim çoğu insan ev hanımları :)
Türkçenin yanına İngilizce kelime eklemissin onuda yanlış yazmışsın 🤦
@whiteraven01bir tane harfciği mi benden gocunuyorsun HAHAHA
Kadınlar için var ama erkekler önemsemez çoğunlukla
Ben doktorum o yüzden var galiba mecbur çevre baskısı
Olur bal gibi olur….. değer vermek önemli olan b birbirine
Statü değil de eğitim kültür farkı sıkıntı yaratır her türlü... Statü belli bir hayat tecrübesine sahip bazı şeyleri aşmış insanlar için anlam ifade eden bir kavram olamaz kanımca..
Bir ogretmen adam kişiye , bir hanım doktor kişisi tav olur mu
tabi ki var coğrafya kaderdir diye boşa demiyorlar
Bence yoktur ama bunu beceremeyeni gördüğüm için kişilerle ilgili bişey diyebiliriz
Bence önemi var. İnsan dengiyle birlikte olmak ister çoğu zaman
Biraz Dengi Dengine olması faydalı olabilir
Aşkta olmamalı... Ama aşk ta
Bana göre yok. Aşk seçim şansı bırakmaz
Ask bi yere kadar
bence yok her şey nasıl baktığınla ilgili
Sadece ve sadece Kültürüne bağlı
Aralarında sevgi varsa neden olmasın
aşk olmadığı için statü var ya zaten :d
E vardır tabii ki
Aşkta her şey olabilir hiç farketmez.
Vardır fakat her zaman geçerli değil