Nişanlımdan ayrılmak istiyorum, nasıl yapabilirim bunu?

Nişanlıma karşı Çok garip hissediyorum belli bir süredir 9_10 aydır güzel bir ilişkimiz var son bir kaç aydır nişanlıyız ama sanki doğru kişi değilmiş gibi mutlu olmayacakmışım gibi hissediyorum 1 aydır çok tartışıyoruz ve her konuda artık çok uzağım ama o farkında değil ne kadar konuşsam da anlamıyor statü farkımız kültür farkımız yetiştirilme farkımız çok büyük sanırım bunu anladım ailesi kendisi çok daha köy kafasında yaşıyorlar ama ben yurt dışında büyüdüm büyük şehirlerde yaşadım tabi ki bu farklar engel değil bunun bilincindeyim ama ben ona uyum sağlarken o benim isteklerimi sosyal yaşantımı tamamen kısıtlıyor ve uyum sağlamak istemiyor. Bazen dışarı çıkıp onunla vakit geçirmek aktivite yapmak istiyorum ama ona göre en iyi aktivite ya evde oturmak ya da sahil kenarına arabayı çekip oturmak bunlardan başka hiç bir şey yapmıyoruz bi cafeye gidip bir kahve içmek bile hayal oldu benim için. Tüm arkadaş çevremi benden uzaklaştırdı sosyal hayatımı tamamen bitirdi kız arkadaşlarımla gündüz bir kahve içmeye bile gidemiyorum kısacası çok seviyorum içten içe bunu biliyorum ama soğudum bunlardan dolayı ne zaman da konuşmaya tatlı dille izah etmeye kalksam ya kavga çıkarıyor bağırıp çağırıyor ya konuyu farklı yere çekip sen eski hayatını istiyorsun gibi konuşmalar yapıyor resmen nişan sonrası içinden bir mağara kıskançlığı çıktı ve ben kaldıramıyorum bana normal gelen şeyler ona hep anormal ne yaparım nasıl yaparım bilmiyorum bunu söylemek belki insanları kızıdırcak ama artık statü farkına inanıyorum ve biz aynı kulvarda değiliz ne yapmam gerek?

Nişanlımdan ayrılmak istiyorum, nasıl yapabilirim bunu?