Acil taktik verebilir misiniz?

Sevgili dostlarım, benim geçmişte asiri aşık olduğum bir bey vardı. İsmi X olsun. Bu X kişisi havaalaninda memur geliri ortalama olarak iyi sayılabilecek seviyede ayrıca kendini kitaplara adamış akıllı bir beydi. Ben kendisine aşıktım. Kısa süreli bi ilişkimiz de oldu ama sonra bitti ve ben bitmesine rağmen peşinden çok koştum çabaladım ama artık öyle bir seviyeye geldik ki ben ozsaygimi kaybetmeye başladığımı farkettim. Tam bu süreçte biriyle tanıştım. O da Y olsun. Bu Y kişisi de bana aşırı değer veren biriydi ve ben de biraz da X kisisinin defterini artik kapatmak için Y kisisini hayatıma almaya karar verdim. Bu Y kişisi de okul okumamış, is desen bi gun var bi gun yok, kitap okumayı bırak tabela okumakta bile zorlanan bir bey. Ama arkadaşlar bir dedigim iki olmuyor. Adeta prensesim. Biri bana a dese alfabeyi gösterir o kişiye. Tam ben Y kisisine iyice alışmışken bi baktim X kişisi pişmanlıktan öldü. Her gün pişmanlık mesajları ve ozurleri destan destan diziyor bana. Yani bir yeni kuşak atasözü der ki exten next olmaz ama ben X e aşıktım. Ama Y nin bana verdiği degerin çeyreğini göremedim onda. Ama evlilik bazında düşününce maddiyat olsun iş olsun kitap okuma kültürü olsun bunlar da azimsanmayacak seyler oluyor. Ama Y nin verdiği sevgiyi de kimse veremez gibi cocuk resmen bana aşık. Ben de saglikciyim bu arada. Yani ben ne b*k yicem ya.
Acil taktik verebilir misiniz?