Ben kendi adıma konuşayım arkadaşlar Yazılım geliştiriciyim 26k filan aylık alıyorum. Bir evi geçindirebilir miyim bazen halen şüphelerim oluyor açıkcası. Sizin düşünceniz nedir bu konuda?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 264,3b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır benim için önemli değil yani benim maaşım yetiyorsa sorun yok. ama bazıları maaşı iyi olmasına rağmen maaşa bakabilir normaldir. İş ve maddiyatın önem derecesi, bireyin değerlerine, beklentilerine ve yaşam tarzına bağlı olarak değişebilir. Kimi insanlar, finansal istikrarın evlilikte önemli bir güvence olduğunu düşünebilirler. Maddi sorunların ilişkide stres yaratabileceği ve kararları etkileyebileceği düşünülebilir. Ayrıca, ortak hedeflerin gerçekleştirilmesi ve geleceğin planlanması gibi konularda maddi faktörlerin önemli olabileceği düşünülebilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBeni, m için ksinlikle hayır. Çünkü eşimin çalışmasını istemiyorum. hizmet etmek istiyorsa tanımadığı birisine (işyeri) hizmet edeceğine bana hizmet etsin ben bütün ihtiyaçlarını karşılarım. Nokta
03 Yorumla- +1 yıl
👏
- +1 yıl
Çalışırsa daha çok saygı duymaz mısin kendi ayaklari üzerinde duruyor diye?
- +1 yıl
@Femme_Fatale01 Arkadaşım. Şimdi bu kişiden kişiye değişir. Şimdi evin kira ise ve ek bir gelirin yok tek maaşla geçinmeye çalışıyorsan zaten bir nevi mecbur kalıyor. Bunu bir kenara koyuyoruz elde var +1
Ben kendi adıma konuşuyorum: Aslında genel anlamda kadınların çalışmasına karşıyım. Çünkü kapitalist düzen kadın ile erkek eşittir mantığını ortaya attı. Kadınlara kadın haklarını verdiler ama kadın olma hakkını elinden aldılar. İsterseniz şöyle bir aile mahkemelerine bir göz atın ki boşananlardan birisi de benim acıda olsa elde var +2
Saygu duyarım ancak dediğim gibi eşi elinden gelen her türlü çabayı sarf ettiği halde yetiştiremiyordur eşinin başına ekşimemek sureti ile eşine destek oluyordur veya eşi hastadır çalışamıyordur onun için çalışıyordur buna saygı duyarım ki zaten eşi çalışamıyor hasta ise istisnalar oslada karısı onu 3 aya kalmaz boşar. elde var +3
Kendi adıma söylüyorum: Ben eşimin her türlü ihtiyacını karşılıyorsam, başkasına muhtaç etmiyorsam, bir dediğini iki etmiyorsam, gidip başkasına hizmetkar olmanın ne gereğii ne anlamı var? Dinen evin geçimi erkeğe aittir ve erkek yükümlüdür ve erkek kadına yukarıda belirttiğim özel durumlar hariç kadının çalışmasını isteyemez.
Madem iyi günde kötü günde beraber olucaz. Ben onun o da benim ayaklarıma ellerime destek olacak. Yani ben onu ayakta tutacağım gibi oda beni ayakta tutmaı grekiyor.
Bu konuda yazacak olsam şu KS de bir günde yapılan bütün yorumları toplasak iki katı daha fazla yazı yazarımda bunu burakiler anlamaz saygı duymaz vesaire vesaire
+1 yılHayır düzenli bir işi olduktan sonra maddiyata bakmıyorum ki ben şu an öğrenciyim ilerde mesleğim olursa bile o kadar ahım şahım bir gelirim olmicak orta düzeyde. Yani kendi dengimde biri olması daha iyi çok üst levelden biri olsun istemem şahsen. Beraber çalışarak orta halli bir yaşam sürmemiz yeter de artar bile.
00 Yorumla
+1 yılMemo abi sensin shdjdisisidigk
03 Yorumla
Soran+1 yılYoo🤣🤣🤣
- +1 yıl
Emin misin 😂 yazılım dedin mi Memo abiden başka kimseyi tanımam 😁😎
Soran+1 yıl🤣🤣🤣🤣
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
4Cevap
+1 yılÜlkemizin ekonomik olarak durumu kötü olduğundan maddiyat dahada önemli hale geliyor. Fakat ben şahsen okumama rağmen iş bulamıyorum. Benim gibi insanlarda çok var. Mecbur kalıp saçma sapan alakasız işlerde askeri ücretle çalışıyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Çevremdeki insanların evliliklerindeki problemler çoğunlukla maddiyattan çıkıyor. İyi bir insanı bul ikiniz ortak çalışın evlilik için temeli kurun ve öyle evlenin.
18 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi kendini okuduğun bölüm de geliştirirsen açıkta kalmazsın bence ya
- +1 yıl
Mezun olduğumda çok hastaneye başvurdum ancak deneyimsizlikten elendim ): hastanede dayım halam olmadığı içinde sonuç böyle oldu bakalım hayırlısı
Soran+1 yılTabi hastanelerin için fazla yorum yapamam çalışma şartlarını bilmiyorum ama teknik işlerde kendini geliştirmeden iş arayan çok fazla insan görüyorum
- +1 yıl
Hastane sistemleri tamamen tecrübe ve deneyim sistemine dayalı. Beni tecrübesizim diye almadıkları için ne yazık ki istedikleri tecrübeyi karşılayamıyorum 😂
Soran+1 yılSaçma geliyor gerçekten bana linkedin kullanıyorsan oradan aktif bir iş arayışı başlat belki şansın yaver gider
- +1 yıl
Linkedin, kariyer, işkur ne varsa deniyorum bakalım umarım şans bizede güler
Soran+1 yılGüler güler daha gençsin. Senin mesleğinde ki insanlarla bağlantı kur sürekli hastanelere cv ver gerekirse stajyer olarak gir gerisi geliyor zaten. Ben ilk girdiğim de asgari den düşük alıyordum
- +1 yıl
Teşekkür ederim öneri için
+1 yılTabiki de önemli sevgi karın doyurmuyor benim standartlarım var ve altına indiğimde psikolojik sorunlar yaşayabilirim
06 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar bir düşüncen var mesela
- +1 yıl
Mesela 26 k iyi para eğer kirada oturmuyorsan
- +1 yıl
Kirada isen en az 30 35k
Soran+1 yılEvlenmeden evimi de alacam bakalım arabamı aldım da
- +1 yıl
Hayırlısı olsun hakkında
Soran+1 yılTeşekkür ederimm
+1 yılyani maddiyat olarak değil de kadının bir evi olması şart , babası zamanında çalışıp kızına ev alabilmişse kadın çalışmasa da olur
00 Yorumlaİstanbul’da yaşıyorsan bu maaş ortalama denebilir bence evlendiğin kişi de çalışmalı
023 Yorumla
Soran+1 yılYok ankaradayım
Soran+1 yılİstanbul da yaşamak zor ya 40k teklif ettiler o trafiği çekmem dedim gitmedim :D
Soran+1 yılSen ne işle uğraşıyorsun ya epey eski gibisin KS de :D
Soran+1 yılYazılım geliştiriciyim ben de Aslında belki bir zamanlar burada konuşmuş bile olabiliriz 2012 den beri bende buradayım :D
Soran+1 yılLafımı olur :D KS de eskileri görmek güzel oluyor beraber büyümüşüz neredeyse sdfsfsdf
Soran+1 yılNeyi tetfiş ediyorsun peki sen Muhasebecileri mi :D
Soran+1 yılBanka müfettişleri çok katı ve sert oluyorlar öyle duymuştum
Soran+1 yılAman az sakin olun ya :D Evlendin mi bari tek mi yaşıyorsun bir sürü soru sorasım geldi sdfsdfsd
Soran+1 yılNiye ya sinirli olunca korkuyorlar mı :D :D
Soran+1 yılHee evlensem kocam yüzümü ay da 2 kere görür filan diyorsun :D :D
Soran+1 yılSeni takip edebilir miyim sfsdfdsf
Soran+1 yılteşekkür ettim :D Soracak çok sorum oldu birden böyle eskiden birisini görünce heyecanlandım fhfghgf
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar kazandığı değil de çalışması önemli. Ben de çalışmayı düşünüyorum çünkü.
037 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmadan insan zaten evde kafayı yer ya
- +1 yıl
Aynen ben evde oturan erkek sevmiyorum.
Soran+1 yılöyle deme ben evden çalışıyorum fghfghfghg
- +1 yıl
Yok ya aşıksam evde olmasını isterim ahdjahsh
Soran+1 yılDışarıya salmam bende evden çıkmam gibi oldu dfgdfgdf
- +1 yıl
Neyse ben çalışırsam evde olmayacağım için görmem zaten ahdhahs ama evdeysem evde olsun
Soran+1 yılBenimle ilgilensin çalışmasın evden çalışsın :D :D alemsin ya sdfsdfds
- +1 yıl
Ahsha öyle bir şey demedim sen o anlamı çıkardın
Soran+1 yılEvde kaldı mı ilgilenecek ya seninle ilgilenmeden olur mu :D İlgisiz bırakılır mı kadın :D
- +1 yıl
Olmazz ahdhah
Soran+1 yılAlacak seni ayağına sallayacak sdfsdfsdfds
- +1 yıl
O kadar değil dhkfjdj
Soran+1 yılEee eee koca bebek filan dfgdfgffgfd
- +1 yıl
😄
Soran+1 yılSevimli kızsın ya sevdim seni dfggdfgdf
- +1 yıl
Sağ ol ahdhshdh
Soran+1 yılNe demek ne demek :D 24 25'e geldiğin de evlilik davetiyeni de gönder bu sorudan çeyrek takayım fghgfhfg
- +1 yıl
Olar yollarım ahdjahdha
Soran+1 yılMerak ediyorum o kadar sürede KS de duracak mısın diye sdfsdfds
- +1 yıl
Sanmıyorum ama bakalım ahdjsha
Soran+1 yılgitme gitme sevdim seni dfdfgdfgfd
- +1 yıl
Beni herkes sever gjrkgkdk
Soran+1 yılSFSDFSDFSD herkes seviyorsa sıkıntı sdsdfs
- +1 yıl
Sebep
Soran+1 yılRakip çok sdfsdfsf
- +1 yıl
Ne alaka ya
Soran+1 yılBak şimdi şöyle düşün :D Erkek arkadaş yaptın seni sevdi ama herkes seni o kadar çok seviyor ki bu adam seni kıskanacak kafayı yiyecek o kadar çok sevildin için :D
- +1 yıl
Ee ben herkes arasından o adamı çok sevecem zaten😄o yüzden sorun yok
Soran+1 yılKadın gibi kadın ya :D :D ehehehe
- +1 yıl
Ahdjshs
Soran+1 yılSeni takip edebilir miyim fdghfghfg
- +1 yıl
Burada herkes birbirini takip edebilir ahdhdha
Soran+1 yılBiz müsade alalım senden sdfsfdf
- +1 yıl
Herkese müsaade yok hesap zaten gizli ahdhshhd
Soran+1 yıl:D :D Ben yine de gönderdim isteğimi dfgdfgdf
- +1 yıl
Peki ahdhsha
Soran+1 yılBöyle sevimli kız fazla yok KS de sdfsdfsdfsd
+1 yılHayir dusunmedim hic cunku ikimiz bir olursak basariruz diye dusundum hep
03 Yorumla
Soran+1 yılDoğuda aşiret düğünün de zaten knka sana takılan altınlar ömür boyu yeter :D
- +1 yıl
Erzincan dogu anadolu da. Senin bahsettigin asiret dugunleri guney anadolu da olur. Ayriyetten Erzincan da asiret yoktur. Ayrica ben de Fransadayim. Cok bilmisler
Soran+1 yılKızma yav :D :D
+1 yılÖnemlidir ayrıca yazılım geliştiricisinin maaş potansiyeli zaten fazla.
02 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle tabi bu ara zam da %90 zam aldım 2. yılıma girdiğim için
- +1 yıl
2. yıl için iyi para. 5-10 yılı geçince iyi olur baya.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim için çok önemli, günümüz ekonomisine göre normal bir maaş
02 Yorumla
Soran+1 yılBana az geliyor da bakma şimdilik idare ediyorum
Cevap sahibi+1 yılGünümüzde ekonomi gittikçe kötüleşiyor ona göre artar bi nevi tabi karşılar mı o ayrı bir soru
+1 yılDevir önceki gibi değil artık kadınlar da çalışıyor. Peki evin, araban var mı?
05 Yorumla
Soran+1 yılArabam var Ev de alacam
- +1 yıl
Zor değil mi bu zamanda?
Soran+1 yılZorlanacağımı zannetmiyorum 6 ay sonra 32 35k arasına çıkmış olur maaşım zaten
- +1 yıl
Ev fiyatlari trilyon şu an.
Soran+1 yıl1.8m'a bir ev alabilirim diye düşünüyorum 5 yıllık kazancıma takabül ediyor ama kira ödemekten iyidir her ay boşa vermekten ise
+1 yılhelal kazanması önemli
03 Yorumla
Soran+1 yılHaram kazanmıyorum knka :D
- +1 yıl
senin için demedim başlığa göre yorum yaptım
Soran+1 yılHe iyi bari :D :D
önemli ekonomik özgürlük ve geçim şart
025 Yorumla
Soran+1 yılBir standartın var mı şu kadar kazanmalı dediğin
Soran+1 yılKira ödedikten sonra 10k anca kalır zaten bu şartta bile
Soran+1 yılŞu yıl başında sanırım kendim tek başıma o parayı alıyor olurum fakat işte ev filan almayı düşünüyorum 25k aylık ödeme yapsam 15k kalır anca
Soran+1 yılBahçeli bir ev hayalim var mustakil villa tarzı da işte bankaların abuk subuk faiz oranları olmasa ah
Soran+1 yıl150 200K Kart limiti veriyorlar da benim elim dursa ayağım durmuyor :D Geçen macbook aldım 34k şuanda 47k oldu aynısı 1 ay önce 6 tane çeyrek aldım 15k ödedim şu an 18 oldu kahve makinesi aldım 7k ya 9k oldu ne aldıysam zamlanıyor bende kendimi tutamıyorum :D saçma bir döngüdeyim
Soran+1 yılBu ay 32k Filan kredi kartı borcu ödedim sanırım :D frene basmam gerek de işte evlenirken de altın lazım olacak mecburen :D
Soran+1 yılBakalım patrondan yetmezse yine zam isteriz 32 yapsın anca keser :D
Soran+1 yılİstanbul'da 40k filan teklif aldım da işte şimdi taşınmam gerekiyor uğraşmak istemiyorum. Oraya alışacaksın İstanbul trafiğin de işe gideceksin filan
Soran+1 yılEvden çalışınca kafam rahat gidiyorum kafeye açıyorum macbook'u kahvemi alıyorum kulaklığı takıyorum toplantı kod dockerize filan derken akşam oluyor :D
Soran+1 yılBayram da 9 gün tatiliz ben tatilden sıkıldım :D Düşün artık o kadar çok evdeyim ki
Soran+1 yılSpora gidiyorum havuz filan var gittiğim yerde de yüzme bilmeyince giremiyorum hfghfgg Koşu bandı ağırlık sauna hamam sonra bir duş eve dönüş :D
Soran+1 yılDışarıdan bakınca herkes öyle diyor da ben niye sıkılıyorum hala çözemedim fghgfhgf
Soran+1 yılsdfsdsdfsd Ne kadar doğru bir tespit ya sdfsdfsd KS de master oldum sıkılmaktan dgdf
+1 yılE tabi taş mi yiyeceksiniz
00 YorumlaEvet geçindire bilirsin 26k yeterli bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer ev sana aitse geçinirsin fazlasıyla
08 Yorumla
Soran+1 yılyok alamadım daha :D
Cevap sahibi+1 yılO zaman kira falan biraz zor be. En düşük kiralar şu an 10 k falan
Soran+1 yılAynen maalesef ondan evlenmiyorum daha :D
Cevap sahibi+1 yılAslında evlenebilirisin eşinle beraber çalışıp daha kolay alabilirsiniz. En mantıklısı bence
Soran+1 yılAilemin yanındayım zaten şuanda kira ödemiyorum. Arabamı aldım da gelecek yıl maaş 40k ya yaklaşır o zaman da evimi alır öyle evlenirim
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı olsun o zaman
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılkadınlr doyumsuz varlıklar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Değil
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi