Arkadaşımın duygularını önemsemez, o erkek / kadına yürürüm.
Arkadaşım için aşkımdan vazgeçerim.
Arkadaşımla konuşarak "İyi olan kazansın" modunda iddiaya girerim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arkadaşımın hoşlanmasından ziyade karşı tarafın kimi sevmiş olduğu önemli. Eğer ki onu seviyorsa aradan çekilirim. Beni seviyorsa da sevgili oluruz.
Arkadaşıma durumu anlatırdım, onun duygularına da önem verirdim. Konuyu detaylı şekilde konuşurduk onunla. Bir erkek için arkadaşlığıma zarar vermek istemezdim. Ama ister istemez hasar görür o arkadaşlık artık. Zor bir durum. Arkadaşım için aşkımdan vazgeçerim demek fazla sahte, fazla show. Ama arkadaşımın duyguları umrunda demek de zaten benlik bir durum değil, öyle biri değilim. Öyle düşünüyorsam ona en yakın arkadaşım demek veya da onun en yakın arkadaşı olduğunu iddia etmek de saçma olurdu. Bir diğer yandan, iyi olan kazansın modunda bir rekabete de girmek istemezdim arkadaşımla, bir de "en yakın" arkadaş ise rekabet zaten çok can sıkıcı olur. Yani bu 3 seçenek de değil. Zor bir durum olurdu.
Zaten çözümü son derece karmaşık olduğu için böyle bir soru sormayı tercih ettim.
1) Bu tür bir olay, iki tarafın arkadaşlığını çok ciddi şekilde imtihana tabi tutar. (Bağlar çok güçlü değilse o arkadaşlık, bir veya iki tarafın kıskançlığı sebebiyle sona erer.)
2) Bağlar çok güçlüyse, iki yakın arkadaş bu durumu konuşabilirler.
3) Aşık olunun kişiyle tanışılır, onun söylemlerinden çok vücut dili ve ses tonu, heyecan seviyesi dikkatli bir şekilde takip edilir.
4) Aşık olunan kişi, bu yakın arkadaşlardan herhangi birine karşı ilgi duymuyorsa; düşük de olsa o arkadaşlığın kurtarılma durumu az da olsa vardır. Fakat İkisinden birine karşı ilgi duyuyorsa da kendisine ilgi duyulmayan kişi, sevdiğinden vazgeçerek; çivi çiviyi söker mantığından hareket etmeye karar verir. (Bu durumda gerçeği söylemek gerekirse bu arkadaşlığın devam edebilmesi pek mümkün değildir. Çünkü vazgeçen taraf, kendi duygusal sağlığı için kendi arkadaşından da vazgeçmek zorunda kalacaktır.)
Nasıl aynı suda iki defa yıkanılamayacaksa aynı kişiye aşık olan kişilerin de arkadaşlığı uzun ömürlü olmaz.
abi kızda gönlüm var ve kız da bana bakıyorsa gerisi lafı güzaf. herkese yürürüm:)
Cevap
3Cevap
Ben aşık olmam
Hiç mi olmadın?
bu durumdayım ben sonradan olduğum için tabii ki söylemeyip içimde vazgeçiyorum
Geçmiş olsun!
Ama burada o erkeğin duyguları da önemli.
O erkekle tanışın, arkadaş olun; hanginizden hoşlanırsa hoşlanılan kişi, o erkeğe yürüsün. (Belki linç yiyeceğim ama ilişkiler tek taraflı değildir. Karşı tarafın duyguları da önemli. Eğer o erkek, arkadaşından hoşlanıyorsa; aradan çekilir gidersin.)
Arkadaşımla rekabete girmem. Konuşup anlaşırız
Türkiye'de katliam sebebidir. Ne erkeği ne de kadını aradan çekilmez.
Vazgeçerdim ve o da aynısını yapardı.
Aşkımdan vazgeçer ikisini de silerim 😃
3 bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?