Arkadaşlar norma durum da olan bi aileyiz şu an durumumuz normal ama illa harcamalarımdan kısman gerekiyor. Bende evleceğim kişinin durumu daha iyi olsun en azından arabası ve evi olsun istiyorum. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Hayat çok pahalı sürekli bir yerlerden kısmak istemiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Benim ailem zamanında bir kapıcıydı. Ama sonrasında Ev sahibi olduk. Hiçbir zaman da paraya da tamah etmedik. Kimseyle de parası için ne arkadaşlık kurduk ne de bunun için başkalarından yardım istedik.
Biz yıllarca soframıza sadece hep tarhana çorbası içtik. Ama bir günde şikayet etmedik. O yok bu yok şu yok diye. Bu yüzden ailemden de nefret bile etmedim. Ama bu siteye bakıyorum da insanlar sahip olduklarının kıymetini maalesef pek göremiyor.
Şimdi burada bazıları şunu diyebilir bir erkek kendine baksın diye köle istiyor yemeğini yapsın diye kadın istiyor kendine bakım yapsın diye onu istiyor Bunu istiyor diye.
Ben şimdiki kadınlara bakıyorum da bazıları hariç onlar Müstesnadır. Daha Çay yapmayı bilmiyorlar. Ben her zaman bir insanın becerikli yani hamarat olmasını beklerim. Ben bile bir erkek halimle yemeğimi de yaparım hamurumu da açarım yufkamı da açarım tatlımı da böreğimi de yaparım ve elim de yatkındır ve yaparken de çok severim.
Sanırım öyle bir zamandayız ki işler tersine döndü. Erkekler daha hamarat kadınlar biraz daha sanki tembel olmaya başladılar. Dedim ya bazı kadınlar müstesnadır.
Kişi ne arar ise onu bulur. Sen neye talip olmak istersen onu elde edersin. Mal'sa mal, paraysa para, sevgiyse Sevgi, kalpten bir sevgi ise sevdayı bulursun.
Bazı erkekler ve bazı müstesna kadınlar vardır ki onlar başkacıdır. Onlar sevgisini de sevdasını da işinin de el üstünde tutarlar.
Yine müstesna insanlar çeyizlerini ev eşya araba ile değil gönüllerini doyuracak, gönüllerini zenginlik verecek iffetle, imânla, güzel ahlâkla, merhametle, vicdanla, sadakâtla ve tatlı bir dille çeyizlerini hazır ederler.
Sen Gönül evini temiz tut ki, gelen de huzur olsun.
Dileyen istediği ile evlenir buna kimse karışamaz Ben de karışamam bir başkası karışamaz.
Ama günümüzdeki evlilikleri bir gör ve bir tart bakalım. Gerçekten huzuru bulabiliyorlar mı bu insanlar.
Menfaat peşinde koşan menfaatinden olur. Sen karşı taraftan ne beklersen, karşı tarafta illa ki senden bir alacağı olur.
Haâlisani bir söz söyleyeyim eğer bir ifade ederse buradakilere...
Aşk kıymetli bir nesnedir herkese emanet edilmez...
Rabbim gönlüne göre versin inşallah...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler hamarat, yemek yapabilen, evi cekip ceviren, sarmasi, boregini, mantisini yapan kiz isterken sorun yok. Ulkedeki erkekler evliligi buyuk oranda cinsellik, yemek, temizlik, arkami toplasin diye isterken sorun yok ama kizlar erkek bana biraz daha iyi yaşam saglasin, maddiyat saglasin derken sorun var. Arkadaşlar esitlik istiyorsaniz sadece maddi konularda istemeyin. Günümüzde maddiyat isteyen kizlara o da sana para sorsa, senden araba, ev istese falan diye cevap veriyorsunuz. Sen ne vereceksin diyorsunuz. Bu konularda cok haksizsiniz. Ne zaman bunlari demeye hakkiniz var biliyor musunuz? Erkeklerde en az kadinlar kadar ev işleri yaptigi zaman. Erkeklerde en az kadinlar kadar yemek bilgisine sahip olup evde yemek yaptigi zaman. Erkeklerin cocuk bakiminda en az kadinlar kadar sorumluluk aldigi zaman bunlari diyebilirsiniz. Sadece maddiyat konusunda esitlik erkeklerin işine geliyor ve onlarin hayatini kolaylastiriyorsunuz. ama biz kadinlarin hayati zorlaşıyor. Hem disarda calis hem evde calis, hem cocuklara bak. Tum yuk bizde oluyor. Erkekler tarafindan bu konulardaki esitlik saglanmadigi surece kizlarin maddi yonden iyi erkek istemesi gayet normal. Maddi konularda esitligi savunup, erkeklerin gorevlerini kendinize esit sayip, kadinlarin gorevlerini ve sorumluluklarini erkege esit gormezseniz olmaz. Günümüzde erkekler maddiyat esitlik istiyor. O da calissin diyor. Peki calisan kadinlarin kocalarinin ev islerinde ve cocuk bakiminda ne kadar dahil oldugunu biliyor musunuz? Buyuk çoğunlugu işe gidip gelmekten baska bir sorumluluk almıyor. Kadinlari maddiyat konusunda baskilamayi birakin artik. Eger bunu yapacaksanız esit sekilde yapin. Erkeklere de sorumluluk konusunda baski yapin ve bunu artırın. Diger türlüsü esitlik olmuyor cunku. Sadece erkege yarayan maddi bir esitlik oluyor. Erkegin ekonomik yuku kadin sayesinde azaliyor ama kadinin yükü hic azalmiyor. Ne zamanki bu konuda erkekler ve hemcinslerim dahil erkeklerin ev icindeki isler ve cocuk bakimi gibi sorumluluklarda yeterli destegi verirler. O zaman bende boylelerine derim maddiyatcisin diye. Ama simdi diyemem. Ev araba ya da iyi bir kariyerli erkek istemen dogal arkadasim. Herkes en iyisini ister. Erkeklerin istekleri bitmiyor. Adriana lima gibi olsun, kac cocuk dogurursa dogursun manken gibi olsun, surekli bakimli gözüksün gozume, yemegimi onume koysun, b*kli donlarimi yikasin, utumu yapsin, cocuklara baksın, yatakta seksi olsun, beni tahrik etsin, her istedigimi yapsin, sinirlari olmasin, hamarat olsun, aileme karsi saygili olsun, annemi el ustunde tutsun, benim gonlumu surekli hoş etsin, evden iceri girdigimde kadinin ne kadar yoruldugu caninin sıkıldığı onemli olmaksizin guler yuz gostersin, para da kazansin... erkeklerin istekleri bitmezken senin istegin gayet makul gözüküyor. Dedigim gibi maddiyat konusunda esitligi savunan biriyim. calisan bekar bir kadinim. Ama erkeklerde kadinlarin aldigi sorumluluklari almadigi surece bana maddi esitlikten bahsetmeyin. Bu tarz kriterleri olan kadinlari da yerden yere vurmaya hakkiniz yok kusura bakmayin. Maddi esitlik varsa yaninda manevi esitlik, sorumluluk ve gorev esitligi de olacak. Erkekler ve kadinlarda cocuk bakimi, ev isleri gibi gorev ve sorumluluklar esit olmadigi surece maddi eşitligi savunmuyorum. Kadinlarin evdeki yaptigi seyleri, evdeki emeklerini, fedakarliklarini göz ardı edip durmayin artik. Bu islerin maasi yok, mesaisi yok. Kadinlarin sorumluluklarina gelince erkeklerin sesi cikmiyor varsa yoksa maddi esitlik. Kadinlar bizden para istemesin, bizi cuzdan gibi gormesinler. Siz kadinlari insan gibi goruyor musunuz ki? Esit misiniz ki bu konuda? Cinsel obje, eve hizmetci, eve aşci, eve bakici olarak goruyor cogunuz. Kadin banka ve cuzdan oalrka gorunce zorunuza gitmeyecek o zaman. Kadinin calismasini isterken ev islerine ve cocuk bakimina dahil olmayi bilecekseniz. ikinizde calisip eve geldikten sonra totonuzu kenara koyup oturmayacaksiniz. Sesiniz maddi konularda cok cikiyor erkekler olarak. Beyler sizleri diger gorevler ve sorumluluklar icinde bu kadar sesinizin cikmasini bekliyorum. Isin ilginci cogu kadinda ayni. Işadinin sorumluluklarina gelince, kadin kendisinin sorumluluklari icin destek isteyince kimse bir sey demiyor. Ama konu maddiyat olunca iki cinsinde cenesi durmuyor. Hakarete varan sozler soyleniyor. Savunacaksaniz, adalet ve esitli savunuyorsaniz her iki cins icin olani savunun. Sadece bir tarafi savununca bu esitlik ya da adalet olmuyor. Maddiyati savunup, erkekleri bu konuda destekleyip kadinin sorumluluklarına gelince ayni tavri gostermemeniz beni üzüyor. Ne zaman ki kadinin sorumluluklarina karsi erkekler icinde sesiniz boyle cikarsa o zaman ben ve benim gibilerde bu tarz maddi evlilik yapan kadinlara gereken cevabi verir. Ama cinsellikti, yemekti, guzellikti oydu buydu diyerek evlenen erkekler, kadin icin maddiyat konu olunca cenesini acmasinlar bir zahmet. Erkekler cikar evliligi yapar da kadinlar yapamaz. Erkeklere her seye mubah, kadindan a dan z ye her seyi isteyebilirler fizikten tut karaktere, paraya kadar isteyebilirler ama kadinlar erkeklerden hicbir sey isteyemez, hicbir kriteri olamaz. Birakin artik bu işleri. Yok oyle bir dunya. Arkadasim sana her sey feda olsun. Bakma sen bu esitlik anlayisi bozuklara. Insallah istedigin gibi birini bulursun.
08 Yorumla- +1 yıl
😳Ks de gördüğüm en uzun cevap
Cevap sahibi+1 yıl@ErDeMtheLazy ne kadar sinirlendiysem sen düşün artik. Ama bu yazdıklarımı anlamayan, okudugunu anlamayan cok olacak. Bu ulkede algilama problemi cok var çünkü. Boşa yordum aslinda kendimi ama bir umut işte. Insanin icindeki bu azicik umut neler yaptırıyor
- +1 yıl
Özür dilerim çok uzun olduğu için okumuyorum ama bir tavsiyem var ne olursa olsun bu kadar sinirlenmeyin ☺️ herkes iyi/doğru olamayacağı gibi herkes kötü/yanlış ta olamaz. Yani gönlümüzce insan her koşulda mevcut yeter ki Allah nasib etsin 💐☺️
Soran+1 yıl👏 bu arada bende çalışan biriyim. Söylediklerinde çok haklısın
- +1 yıl
Soyledigin her kelime dogru hepsini okudum vakit kaybı diyenler bos yapmis tamamne gercek hayyattan onemli seyden, yazdigin seylerin hepsi en yakinimdaki evli insanlarin yasadigi problem, ablam da calisiyor maddi durumlsr esit cocuk da var ama kadinin isi bitmiyor gervekten, anlayan anlar siz cok guzel yazmissiniz
- Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.
u +1 yılMaddiyatçılık, bir kişinin başkalarının maddi durumu üzerinden değerlendirmesi veya ilişkilerini sadece maddi olanaklara dayandırması anlamına gelir. Siz, bir kişinin maddi durumunu önemsemek veya dikkate almak istemeniz, doğal bir istektir ve bu durumda maddiyatçı olduğunuz söylenemez.
Birçok insan, evlilikte maddi güvence ve istikrarın önemli olduğunu düşünür ve bu endişeler gayet normaldir. Evlilik, ortak bir gelecek kurma, birlikte hedeflere ulaşma ve birlikte sorumlulukları paylaşma anlamına gelir. Bu nedenle, birliktelikte maddi konuların göz önünde bulundurulması önemli olabilir.
Ancak, maddi durumunuzun ötesinde bir ilişki kurma amacınızın olduğunu ifade etmeniz ve evlilikte maddiyatçı olmadığınızı düşündüğünüzü belirtmeniz önemlidir. Maddi durum sadece ilişkinizin bir parçası olmalıdır, ancak sevgi, anlayış, uyum, paylaşım ve saygı gibi değerler de önemlidir. İlişkinizi sadece maddi olanaklara dayandırmadan, ortak bir mutluluk ve uyum için önemli olan diğer faktörleri de göz önünde bulundurmanız önemlidir. Ancak, maddi durumu göz önünde bulundurmanız veya partnerinizin maddi durumuna önem vermeniz, otomatik olarak "maddiyatçı" olduğunuz anlamına gelmez. Maddi istikrarın önemli olması, kişisel tercihlerinizi ve geleceğinizi düşünmenizin doğal bir sonucudur. Ancak, ilişkinizdeki maddi durumu sadece tek bir özellik olarak ele almak yerine, diğer önemli faktörlerle birlikte değerlendirmeniz önemlidir. Karşılıklı sevgi, saygı, uyum, değerlerin paylaşımı, iletişim becerileri gibi faktörler de sağlıklı bir ilişkinin temel taşlarıdır. maddi durumu göz önünde bulundurmanız normaldir, ancak bir kişinin sadece maddi durumuna odaklanmak yerine, ilişkinizin tüm yönlerini dengeli bir şekilde değerlendirmek önemlidir.
00 Yorumla
Bu erkekleri neden bir banka gibi görüyorsunuz. Biz kadınlar başımızın tacidir mottosuyla her alanda eşit olduğumuz konusunda ses yükseltirken. Sen evi arabası olan erkek diyorsun. Peki bu erkek seni neden tercih etsin, sen ona ne katkıda bulunacaksın. Madem öyle senin evin araban olsun da erkekler seni tercih etsin olmaz mı. Bununla birlikte kadın olsun erkek olsun birbirimizi çıkar amaçlı tercih ettiğimiz noktada bir tarafın kötü muamele görmesi kacinilmaz oluyor. Çünkü bazı dunyaliklar için karekterinden vazgecmis oluyorsun, karşı tarafta sana karakterin oranında insanlık yapıyor, sonra şikayet ediyorsun insanca muamele görmüyorum diye, Ne bekliyordun ki. Şimdi seks işçilerine tüm toplum kızar, kötü gözle bakar, oysaki onlarda insan, hikayeleri seninkilere 10 basar bu arada, ama sen ona bedenini satıyor diye etmediğin laf kalmıyor. Peki sen şimdi bir ev bir arabaya karakterini sattin, bir fark goruyormusun ben goremiyorum. Haydi artık hep birlikte insan evladı olalım birbirimize saygı duyalım ve empatiyle yaklasalim.
06 Yorumla
Soran+1 yılBen kimseyi zora sokmak istemem sadece istediğimi söyledim diye bu şekilde yaklaşmanız gerekmiyor yokluğuda bilen biriyim. yazdıklarını sizin düşünceniz size göre maddiyatçı biri oluyorum anladığım kadarıyla sorun değil.
- +1 yıl
Size bir yakıstirma yapmıyorum, benzer düşüncede olan binlerce hatta milyonlarca insan var, teşekkür ederim cesaretiniz için milyonlarca insanın dile getiremediği bir konuda açık yureklilik gösterdiğiniz icin. Burada omuz omuza verirse bir kadın ve bir erkek güvenle yapamayacakları bir şey yok. Ayrıca temelinde menfaatle yola çıkarsak birilerinin menfaati oluruz. Ben sadece durumu ortaya koymak istedim sizin araciliginizla, herkes düşüncesinde ve davranışlarında özgürdür. Kimse karışamaz
- +1 yıl
İnan ne demek istedigini anliyorum ama burada bahsedilen konu bu degil, mesela babam 4 cocuk yapti ben dahil, bizi bedavadan büyüttü, 1 kurus vermedi varken sakindi, kendine ev araba alip satti, dusun evimiz var arabamiz sr yiyecek makarnamiz yoktu, her erkek bir olmuyor ksrskter meselesi ama belki karsidaki insan rahat yasamak istiyor, benim annem bu kadar zorluk cekti de ne oldu, babam kadinlara hizmetci gozuyle bskiyor kusura bakma ama boylelerine tabii ki firsat vermeeceksin
- +1 yıl
Sevgili @Wensday ben şunu savundum her zaman, evlendik sevdik omuz omuza verdik beraber sıkıntı çektik, beraber mutlu olduk beraber rahat ettik her ne yasandiysa beraber, eşim hasta mesela her iş bende, o yemek yapıyorsa bende salatayı yapayım, o camları siliyorsa bende yeri supureyim, hani hayat müşterek ya, anlatmaya çalıştığım buydu. Kimse kimsenin kölesi olmasın, ilişkide ben bilinci yerine biz olmayi anlayabilmek meselenin özü bu.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
47Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece evle arabayla kalmayın. Ohoo neler neler var… Yaşımız gençken güzel olanakları olan, bizim kazandığımızın en az 3 katını kazanan, kibar saygılı beyefendi biriyle evlenmeliyiz. Cidden böyle şeyler çok var. Mesela bizim durumumuz da orta halli. Ev araba yazlık var. Ama bunları hep dişimizden tırnağımızdan arttırıp aldı annemle babam. Yani hala bi çok şeyden kısmak zorundayım. Ve evlendiğim adamla da böyle hep bir şeyler kısmak zorunda kalırsam ona saygı duyabileceğimi zannetmiyorum. Çünkü ondan çocuk yapacağım ve bu güzel çocuklarımı da etkileyecek. Millet neler neler yaşarken her istediklerini alırken, mutlu olurken biz daha azını ya da hep kendimizden kısarak bir şeyler yaptığımızı görürsem üzülürüm. Onu sevemem. Onu sevmem için bana ve çocuklarıma rahat bir hayat yaşatabiliyor olması lazım ki hem cinsel hayatımız yolunda gitsin hem evimizin neşesi, huzuru. Çünkü diyelim ki yurtdışına çıkmak istiyoruz ve hop haftaya Londra’dayız, Paris’teyiz. Şaka değil, yanımdaki bazı benden büyük arkadaşlarımın ikisinden biri Londra’da diğeri İngiltere’de. Tatile gittiler. Diğer türlü hayatlar hep hüsran oluyor. Tabii ben zengin birine ne vaat etmemiz gerektiğini biliyorum. Eğer istersen söylerim..
01 Yorumla
Soran+1 yılDüşün bak ben yazın bile tatile gidemiyorum mutluyum yinede ama hep şöyle diyorlar karakteri kötü olursa diye durumu olan herkesin karakteri kötü mü yani? Dediğin gibi kimileri yurt dışına çıkıyor kimleri bir şey alırken etiketine bile bakmıyorum yaşadığım hayattan memnunum şükür çoğu kişi yargılamış ama ben zengin birini istemedim sadece daha rahat edebilmek için böyle bi şey sordum şu an ekonomi malum belli herkes çalışıp dişin tırnağından arttırıp ev araba almak için uğraşıyor. Yazdığın gibi bu şekilde düşünüp hep bir yerden kısmak zorunda kalıcak insan
Gizli Üye(25-29)+1 yılYok gayet doğru düşünüyorsun bu maddiyatcılık olmuyor, şöyle ki eğer mesleğin varsa ve bunu sadece erkeğe yüklemek gibi bir amacın varsa maddiyatcılık oluyor, yoksa Ortak alınmalı bence. Bir yuva kurulacaksa iki kişi beraber kursun. Belli ki buna imkanın yok, 10 yıl boyunca kredi borçları ile uğraşmayı hiçkimse istemez çocuklarına rahat bir hayat yaşatmak varken kimse zor koşullarda çocuklarını büyütmeyi düşünmez bence, düşüncen gayet normal. Ben evlenmeden önce istediğim her şeye sahip olmak istiyorum ev olsun araba olsun, karşımdaki insana bağlı kalmak istemem. Bana göre önce kariyer sonra evlilik. Eğer benimle aynı görüşe ve plana sahip bir insan çıkarsa karşıma birlikte hayatın tadını çıkarabiliriz eğer çıkmazsa da bekarken hayatımı yaşamak istiyorum. Bu hayalim uğruna çok çalışıyorum. Ekonomik olarak kötü bir zamandayız 10 yıl boyunca kredi borçları ile uğraşmayı hiçbir şekilde düşünmüyorum tabi hayat neler gösterir bilemeyiz
Evlenecek bir erkek öncelikle mesleğini eline almalı düzenli gelir sağlayacak bir işe başlamalı, evlenmeden önce düzgün içinde rahatça çoluk çocuk büyüyecek ev, çok lüks olmasa bile görünüşü düzgün ailesi ile çoluğu çocuğu ile rahatça ve güvende yolculuk edebileceği araba almalı bunun yanında para biriktirip düğün masraflarını kenara koymalı. Bana kalırsa bunları yapmadan evlenmek hatadır evlenenler sıkıntı çeker, böyle bir zamanda bunlar olmadan evlenmek cidden büyük sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılO senden evin araban varsa evlenelim derse ne diyeceksin? "Aaa hayıır, ben erkekleri bankamatik olarak görüyorum, o yüzden senin olması lazım" mı diyeceksin? Sorduğun sorunun cevabı "Evet maddiyatçısın". Herkes evlendiğinde evi arabası mı vardı? Dediğin gibi rahat bir yaşam istiyorsan kendin çalışıp, kazanıp ona göre harcama yapacaksın. Adamın parası gökten cebine konmuyor. İnsanlar ev araba alabilmek için eşşek gibi çalışıyor. Bu maddiyatçı kafada olduğun için mantık evliliği yapacaksın. Parasal mantık. Adamın karakterine bakmadan parasına, evine, arabasına odaklanırsan 1 sene geçmeden boşanırsın. Avukat tutarsın, malların yarısını isersin. Kusura bakmayın ama madem ki mal mülk istiyorsunuz çalışın da kendiniz yapın. İnsanların kazancına erişip rahata erme çabalarından vazgeçin. Onlar çalışıp kazanıyor, birikim yapıyorsa siz de yapın. Durumu olan erkekleri avlamak dışında bir seçenek daha var. Mesela çalışmak. Öneririm size de
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılYorumlara baktim dogru duzgun yorum yapan cok az var gerisi bos hele bir tanesi destan yazmis kendisini ne zannediyorsa göğüsleri vajinası altından herhalde bu kadar destan yazdigina gore en çok ses neyden çıkar boş tenekeden çıkar o ds bu hesap kendini bir halt zannediyor bu maddiyatçılığa girer öyle kolay degil kolaysa sen calis kazan o zaman olur mu erkek bankamatik yaaa havadan para geliyor zaten yaşantından hiç bir sey anlayamadiysan daha da anlayamazsın artık kızlara da böyle bakmalı erkekler kızlarda da araba ev para aramalı gecti o eskiler
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır ya gayet normal bitir şey bu, ben ilerideki eşimin zengin olmasını istemiyorum ki benimle eşit olsun. Erkeklik gururu diye bir şey de var arkadaşlar, çoğu kişi göstermese bile onlarında zoruna gidiyor, ben mesela yanımda ki adamın kendini kötü hissetmesini istemem
02 Yorumla
Soran+1 yılBen öyle bi zenginlik istediğimi kast etmedim zaten çoğu kişiler evlendikten sonra araba parası ev paradı biriktirmek için çalışıyor. Ben evlenmeden olsa daha iyi olmaz mı diyorum bunlar normal bence evi arabası olmayan biriyle evlenmem demedim ki
Cevap sahibi+1 yılYok zaten haklısın, burada yanlış bir şey yok ki, burada yazılan çoğu negatif cevapları da çok takma balım
+1 yılpeki bu adamı durumu iyi diye kabul ettin diyelim yarın bir gün olurya iflas etti her şey tersine döndü fakirleşti diyelim o zaman ne yapacaksın? amacının dışında bir şey olacak bu netice de terk mi edeceksin mesela?
10 Yorumla
+1 yılYanlış düşünce değil ama doğru da değil hayat şöyle düşün sen mesela kısa boylusun ama tüm erkekler uzun kadın istese sen kendini nasıl hissedersin maddi konular. Karşındaki insanla birlik olursan aşıla bilir ama sırf parası var diye bir davara varırsın evlenirsin hayata geldiğine pişman olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılİlla olsun demiyorum ama olsa iyi olur diyorum tabiki ilk baş karakter önemli
- +1 yıl
Karakterli erkeği yanlizca annesi sever kadınlar daha çok pic tipleri seçer bu dünyanın dönme nedeni aslında çünkü bu kadının canını kendinden başka hiç bir şey yakamaz 😂
Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Sizinkilere bir sor bakalım evlenirken evi ve arabası var mıydı eğer yoksa bence isteme
Şöyle söylim mutlu olmadığın bi evlilikte evde olsa araba da olsa bir anlamı yok04 Yorumla
Soran+1 yılTabikide öyle bir şey demiyorum kendi evimiz var şuanlık konuştuğum kişininde kendi evleri var ama biz başka bi eve geçiceğiz için olmuyor o taksit taksit ödeme taraftarı 1 2 sonra komple kapatırım diyor bende evlenemden önce kapatsan iyi olmaz mı dedim.
Soran+1 yılHayvanlılıklada uğraşıyor öylelikle kapatacakmış
Bence en önemli şey ilişkilerde öncelikle iki tarafın birbirini anlayabilmesi, görebilmesi, hissedip sevebilmesi. Maddiyat elbette herkes için önemli ama öncelik olmamalı diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılBence ne erkek kadından düşük seviyede olmalı ne de kadın düşük seviyede olmalı iksi birbirine eşitlik sağlaması gerekiyor Şöyle ki kız biraz daha maddi durumu iyi olduğunda erkek Tabii erkeklik gururundan dolayı birazcık üzülebilir bu şey kız için de geçerli yani Şahsen ben kendim olarak kendimi mutlu hissedemem böyle bir eksikmişim gibi böyle bir garip hissederim yani
00 YorumlaSenin gibi düşünen bı arkadaşım vardı işi iyi diye evlendi sonra adam işten çıktı uzun süre parasız kaldı arabası vardı bozuldu adam sattı parasını yedi. Yani demem o ki byle şeylere bakma bence kimin ne olacağı hiç belli olmuyor gönülden sevdiğin anlaştığın düzenli işi olan bı adamla evlenerek dünyadaki cenneti yaşayabilirsin.
00 YorumlaEvet maddiyatçısın, ama şanslısın sırf maddiyat üzerinden kızları etkilemek isteyen BMW, Mercedes sahibi gençler var elbette. Onları evliliğe ikna edebilirsen hikayen de istediğin sonla biter.
00 YorumlaStatü olarak zaten kendinden düşük birini istememek bence gayet normal. Eğer geçinememe korkusu varsa o ayrı bir şey. Ama bence de herkes dengiyle olmalı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı. Yoo niye yanlış olsunki. Evleneceğin kişinin nasıl kritere sahip olacağını sen seçersin Maddiyatçı olmasını istemek niye YANLIŞ olsun çyle saçmalıkmı olurmuş :) keyfine bak.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Evet maddiyatçı oluyorsun, herkes herşeyi isteyebilir, keyfiniz bilir. Şahsen gözümde bu düşünce de olan kişi eksi puandadır! 😅02 Yorumla
Soran+1 yılEn azından dürüsttüm😊
- +1 yıl
Dürüst olmak olman güzel bir şey gönlünce olsun
+1 yılYo mantıklı bir evlilik arıyorsun bi simidi paylaşmam arkadaş ben en azından doğru düzgün olsun olacaksa yaaa diyorsun maddiyatçı değilsin ya
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle beraber çalışırız ona bi şey diyemem ama yine ev araba almak için evlilikte o anlamda birikim yapmak istemiyorum ev araba parası biriktirmek için yine bir yerlerde kısmak zorunda kalıcak insan. Ama olduğu zamn daha rahat hissedilecek gibime geliyor.
- +1 yıl
Umarım bulursun aradığını bol şans
Kimse attan inip eşeğe binmek istemez ve ayrıca çocuk da istiyorsan eşinin maddi durumunun iyi olmasını istemek hiç sorun olmamalı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 717 cevap paylaştı.
+1 yılKusura bakma ama maddiyatçı birisin
Daha evlenmeden hatta burini tanımadan durumu iyi olsun gibisinden dem vuruyorsun00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAdamlığa, efendiliğe, sadakata değil de istediğimi alabileyim diye cüzdanın kalınlığına bakarsanız market poşetleriyle dertleşirsiniz bir süre sonra
00 Yorumla
+1 yılİstersin elbet ama bu seni mutlu etmeye yetermi bilmiyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılOlmadı diye mutsuz olacak biri değilim
Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı. Bence haklısın ama sonradan durumu iyi olanda cok var
02 Yorumla
Soran+1 yılTabiki var ama ille ilk zmanlar zora girersen emek olmadan bi şey olmuyor ama zoru girmeden rahat olanlarda var
- Aşk İlişkileri konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılBeraber çalışıp alınabilir de en azından şu devirde çok kolay ev araba sahibi olunmuyor herkesin bu konuda düşüncesi farklı tabii
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın ama bulursan öyle birini kaçırma, fakat ülkede iyi durumda adam kalmadı, kalan da gelip seni nasıl bulur, bu da şans işi...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendinde olmayan ne varsa karşıdakinden istemek beklemek bana her zaman yanlış geliyor. Bu sadece maddiyat olarak değil. Güzellik, ahlak, huy, davranış biçimi, kötü alışkanlık olup olmaması, iş, maddiyat her şey.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 456 cevap paylaştı.
+1 yılZengin zenginle daha zengin olsun fakir fakirle evlenip fak fakir olsun diye mi evlilik var ben evlenmiyorum kardeşim boş işler bunlar 😑🤧
00 Yorumla
+1 yılMaddiyat diye diye ömür bitirdiniz yeter valla. Ne himcins takıntınız var arkadaş, en büyük, en ihtisamli en görkemli kadın sizsiniz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılDevir maddiyat devri. Maddiyatçı olmayıp ne yapacağız. Herkes geçim derdinde. Parasız hiçbir şey olmuyor ki.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılParayla mutlu olacaksan paralı birini bul kardeş hiç milletin kafasına bakma
01 Yorumla
Soran+1 yılParayla mutluluk olmaz
+1 yılHayat senin bilemem. Malatyaya evli gittin zenginsin ama ölü gelebilirdin ne desem bomboş kelimeler
00 YorumlaZevk meselesi her türlü ilişki var parayla seks fantezin varsa...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarsindaki caliskan olsun gerisi hallolur.. Cunku caliskan biri ekmegini tastan bile cikartir :)
Rizki veren Rabbim buyuzden asla korkma :)
00 Yorumla
+1 yılÇalış sende? Krşı tarafa bağlı maddi durumu iyi olan biri seni istemezse ağlama ama
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılmaddiyatçısın. İkinizde çalışıp güzel bir geçim sağlayabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılEn doğal hakkındır knq şimdi zengin olan birisi ilelebet zengin kalacaktır
00 Yorumla
+1 yılher şey para değil derler doğrudur para var diye her problemi halledeceğiz diye bir durum yok ama para lazım ve olması gereklidir
00 Yorumla
+1 yılMutlu Olmak Önemli Tabiki İş olması Daha önemli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSen bu isteklerin de haklısın asgari istekler istediğin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 472 cevap paylaştı. Ben şahsen iki tarafında eşit olmasından yanayımdır. Yani ne benden fazla olsun ne benden az olsun.
00 YorumlaAskım onlar guzellige, beceriye bakiyor da sen bi refahliga bakiyorsun bu mu sorun, kusura bakma ama iliskiler zaten genelde cikar iliskisidir, herkesin kendine gore kriteri olabilir, elestirenler once bi kendini sorgulasın o yuzden
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayat çok pahalı ve bir şeylerden kısmak istemiyorum diyorsan, daha çok çalış, daha çok kazan ve bir şeylerden kısma.. Erkeğe muhtaç mısın?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçık açık söylüyorsun bence normal bir şey herkesin farklı kriterleri olabilir. Açıkça belirttikten sonra sıkıntı değil bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen evlenilecek kadın değilsin. Kız kurusu olmaya muktedir maddiyatçı kadının tekisin.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir de şu soruyu sor kendine: Bir erkekle neden evlenmeli?
Cevap sahibi+1 yılBir de şu soruyu sormalı: Bir erkek benimle neden evlenmeli?
Soran+1 yılSaygılı bi şekilde yorum yapsan iyi olurdu. Seni hiç ilgilenditmez neden evlenmesi gerektirdiği
Cevap sahibi+1 yılSaygıyı senin gibi maddiyat düşkünü bir kadın öğretemez.
Cevap sahibi+1 yılAnasının ve babasının gözünü doyuramadıklarını kocası doyuracak öyle mi?
Cevap sahibi+1 yılİlgilendirir. Mesela ben seninle evlenmek istesem niçin evlenmeliyim ki? Sende evlenmek için ne var?
Cevap sahibi+1 yılBir erkek seninle neden evlenmeli?
+1 yılKarşıma benden kat kat durumları iyi olanda çıktı ben kabul etmedim çünkü uyuşmuyoruz her şey maddiyat değil benim için Allah herkesin gönlüne göre versin
01 Yorumla
Soran+1 yılTabikide karakter daha önemli
Iyi dusunuyosun guzel yasamak herkesin hakki evlenip rezil olma
10 YorumlaAçikcasi Zor bir şey istiyorsun, bu devirde hangi erkegin genç yasta evi arabası varmış karnin dpyuyor kimseye muhtac olmuyorsan şukret op alnina koy.
00 YorumlaOlabilir sizde de başka bazı özellikler vardır. Guzelsinizdir, samimisinizdir, beceriklisinizdir belki
00 Yorumlamaddiyatçi köpke seni
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Öyle biriyle babannem de evlenir.
00 Yorumla
+1 yılkafana göre istersen tank top uçak iste.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı. geleceği garanti altına almak istiyorsun
00 Yorumla
+1 yılDoğru diyorsun hakkındır
00 YorumlaŞeyimin hakkı bu diyorsun yani 😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Hayır, dengelisin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı. Ben de paralı birini istiyorum.
00 Yorumla
+1 yılDavul bile dengi dengine
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Niye her şeyi karşıdan bekliyorsunuz kankam?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 906 cevap paylaştı.
+1 yılGayet normal bi istek açıkçası.
00 Yorumla
+1 yılHayır her insan evlendiğinde rahat etmek ister
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen çalışıyor musun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet maddiyatçısın kendin çalış kendin al
00 Yorumla- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Durumu normal olan bir aileyiz. Evleneceğim kişinin durumu iyi olsun istiyorum, maddiyatçı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler