Maddiyat , rahat geçim, yükümün azalması icin evlenmeli miyim?

Amac tabii ki sadece maddiyat degil ama durumu anlatacagim simdi. Evlenmek istiyorum ama 23 yasimda istemiyordum. 3-4 yil sonra düşünüyordum. Ama artik hayat sartlarindan dolayi cok yoruldum.

Bir bolum okudum atamam olmadi şimdilik. Ilanlari takip ediyorum insallah olur. Sonra istedigim icimde ukte kalan bir bolum vardi onu okuyorum. Bir yandan da çalışıyorum. 2 tane iş yapiyorum. Şu an full calisiyorum ama okurken biri part time gibi. Digeri ise evde yurutebildigim bir iş.

Ama hem okul, hem 2 işte calisma baya yoruyor beni. Şu an okullar tatil ama baslayinca yine yogun bir tempom olacak.

Yani yatip, uyuyana kadar baska dinlenme alanim yok. Ve hem fiziksel hemde psikolojik olarak cok yoruldum. Babamla görüşmüyoruz ve ondan destegim yok. Ek iş yapmasam gecinemiyorum her sey cok pahalı. Ne yapacagimi bilmiyorum.

Okulu birakayim, biraz dondurayim diyorum sene kaybetmek istemiyorum. En azindan bu bolumden de hemen mezun olup atama ihtimalim olsun istiyorum. Calismasam gecinemem. Bir tanesini biraksam onun kazanci yetmiyor.

Artik her gun krize girercesine agliyorum, cok yoruldum. Bir yandan sagliksal durumlarda var, zaman zaman bu tempoda beni zorlayan. Bu kadar yükun altina girmeye, bu kadar tempoya vucut bir yerde tık edecek, kaldiramayacak diye de endise ediyorum bazen.

Aklima evlenmek geliyor doğru olmasa da. Bir evim olsun, rahat gecimim olsun, en azindan sadece derslerime odaklanirim, okurum ve kpss ye calisir girerim.

Tabi bunun icinde önüme gelen birisi olmayacak. Zengin biri de istemiyorum. Devlete atanmis biri olsun yeter. Yani Şu an ki düşüncem biraz daha rahat etmek, yukumun azalmasi, maddi olarak gecim olarak yukumun azalmasi icin evlilik düşünüyorum daha cok.

Dogru degil ama o kadar sıkıştım ki. Bu isin cocuk oyuncagi olmadigini da farkindayim ama bilmiyorum. Evlensem dert, evlenmesem dert, okulu biraksam dert, işi biraksam dert. Ne yapacagimi bilmiyorum.

Maddiyat , rahat geçim, yükümün azalması icin evlenmeli miyim?
Cevapla