Herkese merhaba
Dolaylı yoldan da olsa benle ilgilenen bir kızı reddettim. Aslında ben de hoşlanıyordum ama ilişki epey problemli olurdu kültür farkı var biraz yaş farkı benden epey küçük vs. Ama dolaylı olarak reddetmiş olsam bile epey kötü hissediyorum normal mi bu durum? Ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Mantıksızca olmuş direkt reddetmek, bu tarz şeyleri oturup konuşmadan tanışmadan çok fazla öngöremezsiniz. Çatışmaya sebep olan durum genel olarak tarafların önyargılı veya anlayışsız saygısız kişilik özelliklerine sahip olmalarından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla kültür farkının önemi aslında bireylerin ne kadar açık fikirli ve saygılı olduğuna bağlıdır. Bir kişinin açık fikirli ve saygılı olduğunu anlamak için çevresine bakmak az çok fikir verebilir. Etrafında çok farklı görünüşte ve fikirde insanlar mevcutsa eğer; bu kişi kültür ve fikir çatışmasını çok önemsemeden arada kurulan duygusal bağa öncelik vererek başka alanlarda ki ortak zevkler ve ortak fikirler bağlamında ilişkiler kuruyordur ki bu durumda ikili ilişkilerinde de aynı tavrı sergileyecektir. Yaş farkının ilişkilerde bu denli öncelik olduğunu düşünmüyorum, bu tamamen kişinin yaşanmışlıkları doğrultusunda edindiği olgunluk seviyesine bağlıdır. Çok yakın bir arkadaşım 8 yaş büyük nişanlısı ile bu yaz evleniyor ve gayet mutlular, anlaşıyorlar ki aralarından ciddi derecede sevgi var. Keza yakın çevremde eşinden bir kaç yaş büyük olan ve çoluk çocuğa karışmış çok güzel evlilik sürdüren kadınlarda var. Fevri verilen bir karar sonrasında mantık çerçevesinde enine boyuna ele alındığında gayet değişebilir ve karşı taraf aklı fikri olan birisiyse buna saygı gösterip anlayışla karşılar. Dolayısıyla bu durumu dürüstçe kısa bir mesajla ifade edersen, en azından kafanda reddetmene sebep olan fikirleri arkadaşça tartışıp konuşabilirsiniz ve duruma göre tekrardan olumsuz olsa bile en azından akıllarda soru işareti kalmamış olur. Kızlar; erkeklerin bu tarz nedenlerden dolayı Reddettiğini çok öngörmez çünkü genel olarak Erkeklerin diretk dış görünüşe göre karar aldığını düşünüyoruz yani kız muhtemelen böyle şeylere bakarak karar aldığını düşünmüyordur. Kesinlikle onu asla beğenmediğini ve hiçbir şekilde iğne ucu bile ilgin olmadığını düşünüyordur, tecrübeyle sabittir çok konuştum bu durumu çevremdeki herkesle. Kesinlikle genel kanı ; " bir erkeğin kıza iğne ucu bile ilgisi varsa, en azından direkt geri çevirmez ve arkadaşça bile olsa tanımaya çalışır". Şeklinde.
Öncelikle bu kadar ayrıntılı yazdığın çin teşekkür etmek istiyorum. Şu en sondaki hani kızlar dış görünüşten dolayı reddettiklerini düşünürler diğer sebepleri düşünmezler bunu açıkçası bilmiyordum ve öğrenmem iyi oldu. Aslında reddettim diye diyemem ki aramızda bu konuları direkt açıkça hiç konuşmadık sadece yeterince mesajlarına ilgisine vs karşılık vermedim ama tabi o da hissetti ve bir süre sonra geri çekildi.
Geri çekilmesi çok normal, kendisine saygısı olan her insan geri çekilir. Hakkınızda hayırlısı olsun. Kafanda soru işaretleri varsa arkadaşça iletişime geçebilirsin, gayet normal. İnsanlar seneler sonra gelip yokluyor. Herşeyin doğru bir zamanı var. Belkide o gün öyle yapman gerekiyordu ve bugün doğru Zaman. Netlik oluşturman lazım konuşurak çünkü belirsizlik insanı yorar ve bu şekilde aklındaki sorularla biraz daha zor olur tamamen geride bırakmak.
Bişey olmaz sonradan daha çok üzülürdün
Haklısın doğru, teşekkür ederim