Hemen boşanırım
Değiştirmeye çalışırım
Kaderimde bu varmış yola devam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bunu artık bilmeyen mi var? Bir evi paylaşmadan karşındaki insanı yüzde yüz tanıyamazsın. Çekilmeyecek bir durum varsa boşanırım, unutmayalım ki kimse mükemmel değil idare edebileceğim durum varsa idare ederim, konuşurum düzeltmeye çalışırız.
Vardır bir hikmet derdim. Orta yolu bulmaya çalışırdım. Neticede çocuk oyuncağı değil bu evlilik. Ciddi emek isteyen bir kurum. Değiştiyse o farklı yönünü sevmeye çalışırdım. Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane misali. 😂 İllaki benimde farklı yönlerim çıkacaktır ortaya. Bir arada yaşamaya başladıysak ki bu yeni şeyler tecrübe edeceğiz demek. Onunda kendinde bilmediği yönleri ortaya çıkacaktır benimde. O kadar da kasmamak lazım diye düşünüyorum. Buna bir çeşit hazine avı gibi de bakabiliriz. Ya da of tıs ta diyebiliriz. Bence birlikte yeni yönlerimizi keşfetmek eğlenceli olurdu.
Eğer çok rahatsız olduğum durumlar olursa oturur konuşurdum. Onu o güzel yönleriyle tanıdığımı ve öyle sevdiğimi dile getirirdim. Neden böyle şeylere ihtiyaç duyduğunu anlamaya çalışırdım. Bir şekilde yoluna koyulurdu yani bence. Atla deve değil sonuçta.
Büyük değişiklikler değilse hemen boşanmam bi bakarım. Bakalım düzeltebiliyor muyuz. Düzelirse veya ufak tefek tolerans gösterebileceğim şeyler ise bir şey olmaz ama fazlasına gelemem.
Ben konuşurdum durumu çözmek için yani neden birden değiştiğini sorardım. ama zaten evlenmeden önce sevgilimi yeterince tanımış olacağım için böyle bir şey sanırım yaşamazdım. yine de hadi yaşadım diyelim o zaman da mantıklı bir şekilde konuşurduk. neleri değişmiş ya da davranışları mı farkı önce buna bakarım suçu kendimde arardım belki de eğer sorunu çözemiyorsak çok farklı birisi olduysa ve artık tanıyamıyorsam sanırım bir süre bekledikten sonra artık mutsuz olduğumu söylerdim. ama her evlilik aynı olmaıdığı için de yani ufak tefek farklar olabilir tabi ki de yani belki de biraz bakımsız olmuştur ya da konuşmaları daha rahat olmuştur bunlar olabilir. ama mesela yalan varsa ya da hiç yapmadığı şeyleri yapıyorsa bu benim için sorun.
Cevap
42Cevap
Zaten aynı olduğunu fark edersem şaşırırım.. Farklı olması şaşırmamı gerektirecek bir şey değildir..
Herşeye hazırlıklıyım diyorsun yani.
O zaman kararın da kaderime razıyım devam ederim olur diyebilir miyiz?
Evlilik öncesi ve evlendikten sonraki kişinin farklı olduğunu fark etmek oldukça yaygın bir durumdur. İnsanlar değişebilir, büyüyebilir ve zamanla farklı bir yaşam deneyimi kazanabilirler. Evlilik, bir kişinin hayatında önemli bir dönüm noktasıdır ve bu süreçte insanlar genellikle büyük değişiklikler yaşarlar.
Evlilik öncesi ilişkide, genellikle çiftler birbirlerini daha az tanırlar ve birlikte geçirdikleri zaman daha sınırlıdır. Bu dönemde, her iki taraf da genellikle en iyi yanlarını göstermeye çalışır ve ilişkiyi ilerletmek için çaba sarf eder. Bu süreçte, bazı kişisel özellikler, alışkanlıklar ve hatta değerler gizlenebilir veya hafifletilebilir.
Ancak, evlendikten sonra çiftler birlikte daha fazla zaman geçirirler ve daha derin bir bağ kurma fırsatı bulurlar. Bu, her iki tarafın da gerçek kişiliklerini daha fazla göstermeye başlaması anlamına gelir. Ayrıca, evlilik, yeni sorumluluklar, stres ve zorluklar getirebilir, bu da insanları değişmeye veya büyümeye zorlayabilir.
Evlilik öncesi ve evlendikten sonraki kişinin farklı olması normaldir ve çoğu zaman olumlu bir şekilde kabul edilebilir. Önemli olan, eşinizi tanımayı sürdürmek, iletişimi açık tutmak ve değişiklikleri anlamak için birbirinizle empati kurmaktır. Evlilik, birlikte büyüme ve değişime izin veren bir süreçtir ve bu değişimleri birlikte ele almak ilişkinizi güçlendirebilir. 😂
Yazdıklarınızı okudum psikolog bey.
Teşekkürler ✌️
Boşanırız, uzatmaya gerek yok..
Hep aynı kişiydi aslında. içindeki diğeriyle yeni tanıştırdı. elimizde tamir çantası olsa da karşımızdaki de bir robot olsa da.. orasindan burasından cilalasak çaksak montelesek.. hickimse değişmez.. yapacak bir şey yok.. evlilik zaten piyango ne çıkacağını kestirmek güç oluyo.
Hep diyorum, insanlar değişmez diye... Aşk nedeniyle görülmeyen, görmezden gelinen şeyler aşk bittiğinde görünür olur, biz de o insan evlenince değişti zannederiz.
Doğru çıkarım..
Aşkın aslında ne olduğunu keşke 20'li yaşlarımda anlasaydım. Birine aşık olmamayı tercih ederdim.
Bu aklımızla geçmişe gitseydik çok şeyler değişirdi..
Hemen boşanırım diyenlere çok şaşırıyorum. Değiştirmek için çabalardım sonuçta ben bu insanı seviyorum ki evlenmişim. Bu değişimin nedenini anlamaya çalışıp durumu çözmenin bir yolunu arardım. Eğer başaramazsam ve ilişkide zarar görmeye başlamışsam tabiki sonuç olarak boşanırdım.
Bunu fark ettiğimde bundan rahatsızlık duyuyor muyum önce bunu düşünürüm çünkü eğer rahatsızlık duymuyorsam bu değişim beni alakadar etmez ben hala o kişiyi seviyorum sonuçta ancak sevmediğim rahatsız edici şekilde bir değişim varsa bunu konuşup çözmeye çalışırım ancak bu olmazsa boşanırım ben sevdiğim kişi ile evleniyorum sonuçta evlendikten sonra değiştiği zaman sevdiğim kişi değilse önemi ne evliliğin
Kızılcık şerbeti dizisinde bir replik vardı: "Aşk bir görme kusurudur, evlilik de onun tedavisidir." diye. Aşk nedeniyle evlenmeden önce görünmeyen veya görmezden gelinen kusurlar, aşk bittiğinde görünür olur. Aslında evlendiğiniz insan değişmemiştir. Gördüklerinizi, veya görmeye başladıklarınızı kabul edemeyecekseniz, ayrılırsınız.
Değiştirmeye çalışırım çünkü hep saf gibi insanların değişebileceğine inandım ama insanlar değişmez hatta aksine gün geçtikçe daha da bozulurmuş... sen ona katlandıkça o daha da ileri gidiyormuş ve değişmeye çalışan insanda bir süre sonra yoruluyor direnecek gücü kalmıyor ve gidiyor...
@Naisseme biliyorum
Hemen ayrılmam enayimiyim madem maske taktı kandirana kadar paralarını yolarim bende sonra gidebilir istiyosa ama değişeceğine inanıyorsam denerim biraz ilişki terapisti falan duzelene kadar çocuk yapmam baktım duzelmiyo benim psikolojimi bozuyor ayrılırım başka erkekmi yok ben eşimi secebilirim ama çocuğum babasını secemez değişken bir babası olursa kimseye guvenemeyen bir çocuğum olur ve ilerde ilişkilerinde sıkıntı yaratır
Bilemiyorum konuya bağlı eğer beni aldatma peşinde biri ise bir kaşar ise direkt ayrılık
Ama küçük bir hata ise affedebilirim
Boşarım hiç umurumda olmaz. Ama bildiğim kadarı ile 1 yıl boşanılmıyormuş yeni evliliklerde o doğru mu
Anlaşmalı boşanmalar için bir yıl dolması gerekiyormuş.
Ben de bilmiyordum senin görüşünü okuyunca araştırdım.
Çekişmeli davalar için bir yıl beklemeye gerek yokmuş ama.
Yav aynı olsa ne olacak esas rvlendiğini fark edince ne yapacaksın 😃
Evlilik kötü bir şey mi ki 😀
Göreceli bir durum bence😀
😂 😂 gülmekten kendimi alamadım.
Geçmiş olsun.
Bana neden geçmiş olsun anlamadım?
Asla öyle olmayacağına inanıyorum. Şu an yaşadığımız hayatta da değişen her özelliği beni kendine daha çok aşık edici. Böyle bir adam daha fazla değişirse de daha ne kadar iyi olabilir bilemiyorum..
Ne kadar değişti, hangi hareketleri değişti o önemli. Bazı tolere edilebilir huyları çıktıysa sıkıntı olmaz ama ilgisizlik, saygısızlık, yalan, şiddet gibi durumlarda elveda derim. Ayrılık yolları görünür bize.
Bir insanı değiştirmeye çalışmak kadar büyük bir işsizlik görmedim ben. Boşanırım isterse boşanmasın bırakır giderim ne uğraşıcam. Sonuçta evlilik bir kumar. Yapışıp kalacak halim yok
Kişinin komple yaşamı değişmiş tabii ki de birtakım özellikleri değişecek. Önemli olan kafa yapısı. O değişmemişse sorun yok. İnsan sadece evlendiği için değil yaş aldıkça da değişir zaten.
Kendimi ezdirmeyeceğim kesin.. tatlı dil ile edeplice ona davranırsam, dürüst bir şekilde eminim kendiliğinden isteyerek olumlu bir şekilde değişir..
Bir insan değişmez yedisininde neyse yetmisindede o olur değiştirmeye çalışmam hemen bosanırım
İki yüzlülerden nefret ederim. O yüzden boşanırdım.
Ben uzun bir süre geçirdikten sonra kişinin tanınmayacağını düşünmüyorum ya. İlla ki ben bununla yaparım, yapamam der insan yanii.
Ne bir insanı değiştirmeye çalışırım ne de kaderimde bu varmış deyip razı olurum... Ben kendi yolumda ilerlerim.
Yapım gereği kolay kolay pes etmem. Bazı huylarını değiştirmesi için mücadele veririm. Baktım olmuyor güzellikle ilişkiyi bitirir ayrılırım
Evlenmeden önceki bütün zamanlar kapkaranlık mıydı acaba. Ya da evlenmeden önce kördüm de sonra mı görmeye başladım?
Diye sorarım kendime
Bu sadece kader.
İstediğiniz kadar kaçmaya çalışın, inkâr edin,
Öyle veya böyle her şey olacağına varıyor.
Çünkü zaten başka türlü olamaz.
Aynı olmayan kişilikli başlatılan evlilik olmaz
bir şeylerin eski haline dönmesi lazım
Dönmüyorsa adliyeye gitmek lazım
Durum çözülmeyecek hâl alırsa boşanma yolu gözüküyor derim oturup bir konuşur iki konuşur sonrası baktık olmuyor ayrılırız...
Baktın anlaşamıyorsun hadi bana eyvallah derim
Kesinlikle boşanırım, maske takmaya alışmış birinden hayatım boyunca emin olamam.
Zamanla zaten o heyecan kalmıyor boşanmak mantıksız olur
Acaba ikiz katdeşiyle mi evlendim diye araştırmaya girerim.
Sorgularım tartışırım değiştirmeye çalışırım ama olmuyorsa ayrılırım. Dünyanın sonu değil bu
Evlenmeden önce bunu düşünecen evlendikten sonra değil
Adam etmeye çalışırım zaten evlendikten sonra herkes birbirini tanıyor
Sorunun ne olduğunu konuşup, bulmaya çalışırım. Bulduktan sonra da çözüm ararım. Eğer o kişi çözüm bulduğum hâlde hâlâ aynı devam ediyorsa, boşanmaktan başka çare kalmıyor.
ilk soruyu gördüğümde ikiziyle mi karıştırınca diye anladım
Makineye atmadıysam. Fişini götürür iade ederim.
Yapacak bişey yok zaten öyle oluyor, aynı evin içine girince tanıyorsun kişiyi
Kimse kimseyi %100 tanıyorum demesin. Aynı evde yaşamaya başlayınca işte ozaman tanışmış oluyoruz bence.
Ne anlamda iyi değil?
Kişilik olarak.
Diyelim ki kültür farkınız var ve aile yapılarınız birbirine çok zıt.
Başta herşeye olumlu bakarken evlendikten sonra bir çok şeyin değişikliğe uğramasını istiyor.
Bu benim aklıma gelen bir örnek, sen çeşitlendirebilirsin Gökhan.
Kişilik olarak yazısını okuduğum an boşanırım yazmaya başladım düşün artık lotus
Anladım...
Teşekkürler ✌️
Akışına bırakırsın baktın olmadı kötü gitti atarsın tekmeyi
Ötenazi hakkımı kullanabiliyomuyum 🤔
Kaderim dedım devam ettim
Bunu tanımamak sizin sorununuz
Kader dersin azda olsa değişimden olur
Kaderimde bu varmis yola devam
Bu soru çooookkk zor gelmiş 😔🙏🍀🦋☕
Bosanirim sanirim
Ugrasiirm degistirmekle
yok oyle birsey yasamam :)
Ortak yolu bulmaya çalışırım
Makyajını silmiş demek ki hain xmsma
Ayrılık göründü derim
boşarım hemde zaman kaybetmeden
zamana bırakırım baktm olmuyot çocuk falan yapmadan boşanırım
Boşanmam hayatı zulüm ederim 😅
Bosanirim
Evlilik düşünmüyorum
Boşanırım
Şaka mısın? Zaten gelde öyle olur hep!!! :) :)
Boşarım onla mı uğraşıcam bee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?