sldld
"Evleneceğiniz kişi size evlilik sözleşmesi imzalatmak isterse..." sorusuna verdiği yanıtla sosyal medyanın gündemine oturdu.
— Aykırı (@aykiricomtr) June 2, 2023

sldld
"Evleneceğiniz kişi size evlilik sözleşmesi imzalatmak isterse..." sorusuna verdiği yanıtla sosyal medyanın gündemine oturdu.
— Aykırı (@aykiricomtr) June 2, 2023

Öncelikli olarak ilgili durum evlilik sözleşmesi olarak geçmiyor. Halk içinde bilinen evlilik sözleşmesi yasal olarak geçerli değil yani arkadaşları ile dışarı çıktığı her gün bana 500 tl verecek gibi maddeler geçersiz bu tür sözleşmeler kabul edilmiyor.
Kanunen kabul edilen mal rejimi seçimidir. Mal rejimi seçimi noter onaylı iki taraf tarafından imzalanır.
Evlilik için başvuru sırasında evlilik rejimi seçimi dilekçesi ile birlikte noter onaylı belge ve o an iki tarafında var olan malları liste olarak eklenir ve verilir.
Nikah bu seçilen mal rejimine göre kıyılır.
Yani evet evlenmek için mal rejimi seçilmesi zorunludur. Seçilmemesi durumunda mallar birliği rejimi kabul edilmiş olur.
Daha neye muhalefet ettiğini bilmiyor bu tür insanları konuşmaya bile gerek yok.
Benim kız arkadaşım çok körkütük aşık olsa zengin olsa. Ailesi dahi çok pozitif baksa önce bi kafamda tartarım yapabilir mi diye yapamaz diye düşünüyosam kendim ayrılırım. Yapabilir gibi düşünüyosam da kendim sözleşme imzalarım ilerde çocuk olursa ona kalır malvarlığı vs ama çocuğu da lükse alıştırır tarzda büyütemez. Ben ise hiçbir şekilde kadının geliriyle ilgilenmeyeceğim diye bişey imzalarım. Yoksa yapı olarak yapamam kadınla. Psikolojikman rahat olamam. Benim evim yoksa kadının varsa da olmaz. Evinin kirasını alır değerlendirir ama bizim düzen ayrı olur. Kendi alışverişini yapar kendi vs vs.
Kabul etmezse adımı geriye doğru atarım. Bi gelecek olmaz olursa illaki sorun çıkar
Haklı. Sahip olduklarımı kazanırken, mesleğim için kendimi geliştirirken ve o sıkıntılar içinde çalışırken yanımda olmayan birisi ile sahip olduklarımı neden paylaşayım ayrılırken? O yüzden evlilik sözleşmesi şart. Aslında kendini geliştirmiş bir erkeğin evlenmesi de gereksiz. Evlenecek düzgün insan kalmadı neredeyse. Kendini geliştirmiş farkındalığı yüksek bir erkeğin tek başına mutlu olması da çok kolay bir şey. Evlilikle kafayı kıran kadınlar, kendileri hukuktaki erkeği sömüren evlilik kurallarını değiştirsinler.
Çoğu kelimesinde haklı
Ama gözden kaçırdığı çok şey var
Gerçek seven kaynıyor ortalık
Ama bizde iş yok
Seçmesini biz bilmiyoruz
Kendimizi yetistirememisiz sonra kalkıp olgununu hasını arıyoruz evvela bi kendimiz pişelim sonra karşımızdakine bakalım
İşte i zaman ereriz murada
Cevap
41Cevap
Evlenenin bile bir süre sonra sorunları çıkıyor ortaya ve başlıyor ufak çaplı ayrılıklar.
Evet doğru olabilir ama herkes aynı değil
Yani evlilik sözleşmesi yapalım derse kabul ederim. Lakin ev kirası yarı yarıya ödenirse, mutfak masrafları ve evin ihtiyaçları yarı yarıya ödenirse, bulaşık temizlik ütü çamaşır ve yemek gibi işler yarı yarıya yapılırsa okey. Haftalık temizlik yemek bulaşık çamaşır programı yapılır. Alınan ürünlerin fiyatları faturalar hesaplanır. Ortak fiyata bölünürse okey.
o zaman niye evleniyoruz birlikte yaşayalım ki zaten bu son saçma kanunlardan sonra öyle olmalı
@Tekelioğlu sonuçta sözleşme imzalatmayı isteyen karşı taraf eee ben de kendimi güvenceye almayalım sonuçta. Zaten ileride evlenince çalışmayı düşünüyorum, bu durum işime gelir. Birliktelik sonrası çocuk olursa ne olacak? Evlilik de en azından çocuğa bakma zorunluluğu ve mecburiyeti oluyor. Onun bakmadığı çocuğa, ben neden bakayım? Hiç de umursamam. Ayrıca birlikte yaşamak diyorsun da benim ailemin geliri zaten yüksek. Bu devirde alacağı maaş zaten belli oranlar oluyor zaten. Bizim aylık gelirimiz 50 bin civarı. Ben niye rahatımı bozayım ki onun için?
@cevapsahibi tabiki son kanunlara bakacak olursak sözleşmeyi kadın isteyecek değil. Bir anne adayının ben niye çocuğuma bakayım demesi de zaten yeterince vahşet ve adamın bu sözleşmeyi istemesini haklı kılan bir kanıt. Rahatını kimse için bozma otur sarayında. Kadın erkek eşit ama sen prensessin sana tapılmalı hep senin için bişeyler yapılmalı. 2-3 sene sonra orta yaş krizlerinde başlar Allah o adama acısın. Erkek şunu dese baba parası yiyor dersin. Sende kaldır bi tarafını da bi işe yara.
@Tekelioğlu ben de çalışıyorum. Sadece baba parası yediğimi nereden çıkardın ki? Para kazanmak kolay bir durum mu sanıyorsun. Bu dünya için zaten çocuk yapmak saçma bir durum. Çünkü onun neden hayatını karartayim ki? Gereksiz ve masraf bir durum
23 yaşındayım merak etme orta yaş krizleri için gayet gencim
Ettiğin cümleye bak: "sadece baba parası yediğimi nerden çıkardın?" Hem çalışıyorsun hem baba parası mı yiyorsun? çırpındıkça batıyorsun şu anda. 23 en tehlikeli dönemeç zaten. Bundan sonraki hayatın şimdi vereceğin kararlara bağlı. Bu kafayla gidersen sonun belli 3 kediyle yalnız yaşlanırsın da özellikle 32-38 arası krizlerini düşünemiyorum gerçekten.
@Tekelioğlu bak şimdi babamın parası ev ihtiyaçları (gıda, faturalar vs) için harcanıyor. Zaten kira ödemiyoruz. Ben ise paramı birikim yapıyorum. Ki zaten babam ev için paramı harcamamamı istedi. "Ben senin paranı istemiyorum. O para senin kazancın ama paranı biriktir" dedi.
Aklınızı böyle saçma şeylerle bulandırmayın zaten insanlar evlilikten korkuyo :) bugün hangi genç bi araba bi ev alabilcek aldı diyelim çocuk öldü o evi arabanın parasını evlendiğiniz vatandaşmı verdi ailesimi bi düşününn hadi diyelim çocuk kazandı yaptı parapul mevzusunu birinin arkasından muhabbetini dile getirmek ilişki başında şart koşmak bence kişiye ve aile ortamına zarar verir bi erkek yuvasını düzenini kurup ev araba yazlık aldıysa ailesininde eşininde hakkı vardır ona bakarsanız kadın 2. Bi evlilik yaptığında mirastan pay alamıyo oda daha değişik bi konu bence
Evlenen iki insanlar evlilikleri için düğün için tüm birikimlerini ortaya koyup mal mülk sahibi olmaya çalışıyor. Bazı kesimlerde ailelerde birikimlerini mal mülkleri varsa paylaşıyorlar bu bence büyük bir değer meselesi ama yaşadığımız çağ maymun iştahlı ve açgözlülüğün olduğu bir çağ insanların tek eşli olduğuna inanmıyorum aldatma veya boşanma oranları fazla o yüzden evlilik sözleşmesi yapılmalı bence onlarca maddi emek boşa gitmesin
Ben çirkin olduğum için imzalatırdım. Çünkü bana bakacağına inanmıyorum , evleniyorsa kesin bir çıkarı vardır diye düşünürdüm. İmzalamayı kabul etmezse zaten bir çıkarı olduğunu kabul etmiş olur.
Aslında evet doğruyu söylemiş yani bu devirde artık böyle mutlu yuva kurmak beklentisiz yuva kurmak ya da zorluk çekecek insan kalmadı herkes para bul çıkar peşinde koşuyor gerçekten varsa ona da denk gelmek büyük bir nimet
daha başlarken adam bana güvenmiyor ise neden onunla hayatımı sana adıcam diye bir yola gireyim ki
Evlilikler bence süreli olmalı, memnun olduğun zaman uzatacaksanız. Sıkılırsanız bitince ayrılırsınız. Bu şekilde herkes kendine çeki düzen verir. Kimse vazgeçilmez değil, evliliği hapishaneye çevirmeye gerek yok.
Adam haklı kadınlar önce çocuk yapıp boşayıp nafakayı kapıp sonra daha zengin kocayı alabilmek için evleniyor. Ennayyi erkekler için mutlu olabilmek için...
Neden olmasın ki iki medeni insanlar içindir evlilik yuva kurmak önemli olan kararlı olmak güvenmek iyi gün kötü gün hergun yanında olmak bazen fedakar olmak gerekiyor
Katılmamak elde değil. Video acilmadi bende, günümüz şartlarında ve kısa süreli ilişkiler çok revaçta iken evlilik yapma olasılığının gitgide azaldığını düşünüyorum.
İnsanlara şans vermek lazım yine de Allah tan ümit çekilmez.
Bu genc belli ki kafası çalışan bir genç değil. Evliliklerde yasanın sunduğu 3 sözleşme tipi vardır. Bu üç sözleşme harici yapılan hiçbir sözleşme geçerli değildir!
O değilde dikkatimi çeken tek şey nasıl bu kadar uzun soru sorman. :d 131'i geçince bizde o soru sayılmıyor ve soruyu kısaltmamızı istiyor. Sende bu karakter 200'e kadar herhalde 😂
Şöyle bir dönemde evlilik sözleşmesi şart, iki tarafında hakkininsavunan bir sozlesme lazım, kanunlar adil değil çünkü.
evlilik sözleşmesini ben karşıtarafın önüne koymadan bu teklifi bana yapan olursa düşünmeden evlenirim
Benim sözleşmem kalbimde.. İmzasıda dilimde olur.. Kagıt kalem evrak o ısler benlık degıl.. Onume cıkaran kadınada saygı duymam..
şu zamanda öyle herkes işlerini yapacak birini aradığı için gerek yok risk almaya
valla cahil insanlarla uğraşmaktan yoruldum bi b0k olmaz sizden
nafaka şartlarını araştır kaç yıllık evlilikte alınıyor , ne kadar alınıyor, koşullar ne tek kadınlar almıyor onu öğren
zg sonra
sanki ev işiyle çocukla uğraşan sizsiniz
işi gücü yokmuş gibi çalışan kadın istersiniz bi de ama çayı da eksik olmasın
Bencede artık evlilik hem korkutuyo hem de zorlastiriliyo gencler icin
Herkes başka hesaplar yapınca nasıl inanıp güvenebilirsin ki
Evlilik sözleşmesi iyi fikir aslında su zamanda lazım
doğru söylemiş
etrafınıza bakın herkes deli
akıl sağlığı yerinde değil!
Mantık evliliği ise imzalanır ama aşk evliliğise olmaz
Niye evlilik sözleşmesi imzalatmıyım? Aşkın bir bedeli var yani
Neden evlilik sözleşmesi imzalıyoruz ki? Medeni kanunda her şey gayet açık ve net değil mi zaten?
Abi dalga geçiyorsunuz Ama evlilik Erkekler için Ciddi tehlike Türk Kadınları İşi Ticarete Dökmüş Adamın Mal Varlığının yarısına Önce Çöküyorlar Sonra Kendilerine Nafaka Bağlatıyorlar Bunun için 1 gün evli Kalsalar Yeter abi Böyle Saçmalık yok
En fazla mal varlığını korursun peki piskolojini?
Doğru demiş. Katılıyorum
Bencede gerekli. özellikle mal ve nafaka için
Eğer birine evlilik sözleşmesi imzalatacak kadar güvenmiyorsan evlenmenin bi anlamı olmaz zaten
Katılmıyorum gayette güzel düzgün evlilik olur yuva kurulut
Nafaka var doğru diyor
Millet kafayı sı. yırdı artık 😂 normal bunlar
bu elemana %100 katiliyorum
sözleşme nedir ya
evlenme o halde
Bu mu gündem olan cevap
Bu zamanda böyle aga haklı
Katiliyorum bu yasaklanmali
Maalesef dedikleri doğru
Ben evlenmek istiyorum ama çok yanlış bir döneme denk geldik evlenmek için
Haklı. Kadını or.. erkeği g. vt milletin