Güncellemeler
+1 yıl
O bana bakarmi bilmiyorum ama ben kötü bir muhendisken o çok kaliteli bir doktor belki de sadece içimde yaşıyorumdur
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba arkadaşlar ben 20 yaşına yeni girdim ben mühendislik okuyorum düşündüğüm kız ise komşum oda benden 1 yaş büyük ama o en iyi universtede tıp okuyor ben ise en kötü universtede mühendislik bilgisayar mühendisliği okuyorum ben ile o kızın yaşam tarzları aynı o kapalı ama öyle kapalı değil tam böyle üstüne tesettür giyiyor ben de sadece evde ders çalışıyorum dışarı çıkmak gibi alışkanlığım yok onunda öyle yani tam benim hayalimdeki bir kız eline erkek eli değmemiş keza benimde aynı elime kız eli değmedi annesi felan da diyor oğlunuz çok iyi felan annemle de arası çok iyi hemde aşırı iyi bir şey olduğunda hemen bize geliyorlar felan siz ne düşünüyorsunuz acaba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bilgisayar mühendisliği mesleğinde universitenin fazla büyük bir etkisi olduğunu düşünmüyorum zira sıradan bir uni okurken IBM de çalışan ve üniversite okumadan kendini geliştirip ileri seviyede etik hacker olan tanıdığım var (ikisi de uzak tanıdıklar arkadaş değiliz).
Ama eğer söz konusu üniversiteler Yale, Stanford, MIT, Princeton, Harvard gibi en saglamlarıysa elbette ciddi bir etkisi olur 🙂
Çok sevindirdirdiniz beni lakin mezunlarından biliyorum ıssız oluyorlar hep hem ben daha kızla hiç konuşmadık saten kızda öyle erkeklerle konuşacak bir kız değil :(
Kendini ne kadar geliştirdiğine göre degisen bir durum. İşsiz olan tanidiklarim da var, İngiltere'de iyi bir firmada yapay zeka muhendisligi yapan da sana bağlı
Kötü universte okuyup iyi yerlerde çalışan tanıdığım var mi
Yukarda yazdım ya var. Bilgisayar mühendisliği için diploma çok önemli bir şey değil eğer o saydığım top tier unilerden birine gitmiyorsan. İngilizce bilgini çok iyi tut ve kendini geliştirmek istediğin alana karar ver ilerlersin zaten
Bir de bol bol etkinliğe katil çünkü ülkede iyi unileri iyi üni yapan genelde öğrencileri oluyor ve yüksek puanlı üniler bu konuda daha avantajlı o yüzden network kurmak için bol bol mesleki etkinliğe gir.
Fakülte birincisiyim ee muh çap yapacağım kesinlikle onerirmisin peki o zaman o kızın gözüne girerim diye düşünüyorum ama kızda öyle bir kız değil tam benim istediğim gibi 🤗🤗🤗
Kızın gözüne girmekten ziyade kendin için yap derim. Çap yapmadan önce de uzmanlaşmak istediğin alana karar ver. Eğer elektronik veya donanım odaklı bir hedefin yoksa çapa harcayacagin süreyi kendi hedefledigin alan için harca derim.
Hangi bölüm peki daha iyi ve daha kazançlı daha önü açık lütfen soylermisiniz
Ben şu anda Deep learning ağırlıkta olmak üzere yapay zeka üzerinde uzmanlaşmak istiyorum ve onla ilgili de kendimi geliştiriyorum. Sen de kendine sevecegin bir alan belirle
Parası olan her alanı severim ben🤗
En onu açık olan bence yapay zeka özellikle de yapay zekadaki natural language processing, convolutional neural networks, face detection, generative aı models, object detection gibi konular çok trendde
Ama zor bir alan, uzun vadede hem iyi bir istatistik hem de iyi bir kodlama bilgisi gerektiriyor
Bu arada yanlış yazmışım face detection değil recognition olacaktı
Saolasin abi o alan seçerken mi yapay zeka seçeceğim lütfen bilgilendirirmisin doktorlardan daha çok kazanir miyim acaba
Bu da bir alan hatta akademik bir alan ama yüksek lisans veya doktora olmadan da ilerleyebilirsin. Eğer yüksek lisans veya doktora yapacaksan da o alana yönelik seçmen lazım
Tamam çok teşekkür ederim peki derslerim çok güzel benim derslerim yeter mi acaba
Elbette olumlu bir şey ama yapay zeka için bir şey ifade etmiyor klasik müfredat. Ancak ortalaman iyi olursa Erasmus ve yuksek lisans için daha rahat edebilirsin diye düşünüyorum
Anladım çok teşekkür ederim Allah razı olsun senden saolasin 🤗🤗🤗🤗
Ne demek eğer yapay zeka için ugrasacaksan özellikle natural language processing ve generative ai modelleri çok trend konular onlara yönel derim
Bu dediklerine okul bitince yapmam gerekir değil mi
Okurken ogrenirsen daha iyi olur
Tamam çok teşekkür ederim derslerim zor ama 3 ay tatilde yapmam daha iyi olmaz mı sence
Ben normal sürende öğrenmeni öneririm
Ogrenirsem ıssız jalmam değil mi YouTube den çalışacağım Google den felan çünkü de
Yeteneğine ve azmine bağlı kesinlik hiçbir zaman yoktur 🤷
Tamam o zaman ama mesela c++ gördük birde proteus görüyoruz fulledim bunlari
Okul dersleri sana sadece altyapı verir. Uzmanlaşmak istediğin alan sana bağlı
Tamam çok teşekkür ederim saolasin sen hangi üni okudun veya mezunsun
Maltepe üni bu yaz mezun oluyorum
Bölümün nedir abi
Bilgisayar mühendisliği benim de
Senin üni çok iyi ben çöpün sen ne dersen de ama bu gerçek ister 1. Olayım ister sonuncu böyle bir uniden 1. Olsan ne farkeder sonuncu olsan ne farkeder
Bence öyle çok fark yok verilen eğitim aşağı yukarı aynı. Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ gibi yerlerde bile bu pek değişmiyor. Ama tıp mesela öyle degil. Tıp bolumunde gerçekten arada farklar olabiliyor
Ben Şırnak'ta yım
Senin uninin kötü yanı muhtemelen eğitimden ziyade ortam ve fırsatlarla alakalı. İstanbul ülkede teknolojinin toplandığı bir şehir olduğu için ve öğrencilerin genel kalitesi daha iyi olduğu için avantajlı yoksa egitim açısından pek bir şey değişeceğini düşünmüyorum
Abi Şırnak diyorum uzaktan eğitimdeyiz hoca kaç haftadır video atmadi
O kadar kötü bir durumdaysa sıkıntılı. Bu durumda ya kendini geliştirip diplomayı da sırf olsun diye alacaksın ya da yeniden hazırlanıp iyi bir uniye gireceksin. Ama bence ilk seçenek daha mantıklı
Bende devlete mühendis girmek için kpss kasacagim abi eğer atanamazsam subaylık denicem oda olmazsa mejbur senin dediğin yapay zekadan ilerliyecegim
Yolun açık olsun
Allah razı olsun seninde abim benim saol desteğin için seninde yolun açık olsun
Birde kpss de 85 almak zorm ucsrnce
Zor mu sence
Kpss hakkinda bir fikrim yok
Tamam çok saol birde şu an subaylar yani teğmen 34 civarı alıyor bir mühendise göre iyi mi sence abi
34 bin idare eder bir rakam zira kiralar, mutfak masrafları, eğlence gibi giderler de yüksek. Ama tek veya iki kişi yaşanır o parayla
Bir muhendiste saten senin dediğin gibi kaliteli bu fiyatlarda almıyor mu acaba
Ve bence kpss ve subaylık yerine doğrudan yurt dışı odaklı bir alana yonel derim
Abi şöyle soliyim maşallah de lütfen sayısal mantık üzerine kurulu her şeyi anlarım bizbillah
Türkiye şartlarında kaliteli bir mühendis Max 50/60k civarına çıkabiliyor.
Yurtdışına nasıl çıkarım peki acaba ne yapmam gerkeir
İyi bir ingilizce, globalde geçerli olacak trend alanlara yönelme, projelerini ve nasıl yapildiklarini github ve medium üzerinden paylaşmak ve global şirketlere başvurmak genel süreç bu
ABD'de mesela eğer basvurdugun şirket sana sponsor olursa green card alabiliyorsun ve seni oraya götürüyorlar
Tamam bunuda düşüneceğim çok saol Allah razı olsun çok saol çok teşekkür ederim sen bir tanesin🤗🌹
Eyvallah yolun açık olsun.
Teşekkür ederim seninde çok saol🥰🤗
Hayırlı olsun
Ben içimde yaşıyorum bence
Evlilik konusu konusulmadi mi hiç
Hayır biz hiç konuşmadık henuz
O öyle erkeklerle konuşacak bir kız değil
O zaman durduk yere gelin güvey olmussun
Aynen:(
Adı ne?
Duru
Korktum bi an benimki mi diye
Seninkinin adı ne😂
Baş harfi S
Gerci iki adı var ilkininki S
Sude den mi bahsediyorsun acaba
Yok alakası yok, ikincinin baş harfi R
Tamam farklı kisi
Oh be , rahatladım djjddkkd
Seninki olsaydı sevgilin mi platonik felan mi
Hiçbir şeyim 🚬 iş bulup askerliği yaptıktan sonra evlenmeyi düşünüyordum.
Aynı kişi cikaydi sevgilin olaydı veya flortun bı hayalim vardı onuda benden alırdın🤗
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!