Eşimin yaptıkları canımı çok sıkıyor, nasıl yaklaşacağımı bulamadım?

Merhabalar, bundan 3 sene önce evlendik ve evlilik öncesi eşim ile konuştuğumuz gibi hiç bir şey gitmedi, öyle ki evlenirken eşimin ve ya ailesinin evliliğimize hiç bir katkısı olmadı aksine hem düğündeki takıları almaları hem eşimin üzerine olan borçları ödememeleri hemde benden aldıkları boçları ödememeleri üzerine pandemi dönemi ile beraber çok sıkıntılı günler geçirdim. Eşim ise bu dönemde bana hiç destek olmadı, aksine huzurum gerçekten kaçtı.
Ben her ne olursa olsun ailesini bırak ve ya onları görmezden gel diye bir şey demiyorum ancak benim maddi imkanlarımı onlar için kullanmasını, onlara hediye almasını dahi artık hazmedememekteyim. Çünkü bana yükledikleri külfet ve destek çıkmayışları beni yordu.
Benim ailem her hafta evimin pazarını düzerek eşime harçlık verir, bu sebeple bir pazar masrafım olmamakta. Evliliğimizde de kendileri ellerinden gelen desteği sunup, mobilyalarımın tamamını aldılar, evlilik borçlarım ise normalde kızın alması gereken çeyizden oluşan eşya idi.. Hatta kardeşlerim borçlanarak altın alıp taktılar.

Geçen hafta ise artık sinirlerimi bir defa daha bozan bir olay gerçekleşti, çok kızdığım için eşim direk olarak bana anlatmıyor ancak eşimin arkadaşı anlattı. Pazarlığı düzdükten sonra babam eşime harçlık veriyor, eşim ise aldığı harçlık ile halı almaya gidiyor. 2 adet halı aldıktan sonra 3. halıya parası yetmiyor (pahalı halılardan değil altı kaymaz filanlar var) onu da arkadaşından borç alıp ben sana veririm diyerek 3. halıyı da annesine alıp veriyor. İyi tamam güzel alsın almasına kızmıyorum alabilir. Ama neden borç alıyor? Neden benim verdiğim ile yetinmiyor? Ben bunca zorlukla savaşırken bana hiç destek olmayan aksine daha çok üzerime borç diken bu haneye neredeyse haftada bize düzülen pazarlığın 5/1 lik kısmını veriyor. Artık sinirlerim hiç olmadığı kadar bozuk... Ne yapacağım konusunda bir fikrim yok.. Canım çok sıkkın.

Eşimin yaptıkları canımı çok sıkıyor, nasıl yaklaşacağımı bulamadım?