Hayatınızı tümüyle tek bir şeye, bir yere adadığınızda kaybedersiniz.
Ve bir kadının koşulsuz sevgisi sadece çocuğuna aittir. Bunu beklemek hayal dünyasında yaşamaktır. Koşullar bozulunca sevgide, aşkta biter. Bunu görmek mi istiyorsunuz beyler? Büyük aşkla başlayıp sonu mahkemede biten evliliklere, birbirini çok sevip sonradan düşman gibi olan insanlara bir bakın.
sevgi koşulsuz olmaz, sağlıklı sevgi koşullu olan sevgidir. sevgiyi devam ettiren şey de karşılıklı güzel davranışlardır…00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Birini gerçekten sevebilmek için, önce kendimi sevmem gerektiğini öğretti. Birini gerçekten anlayabilmek için, önce kendimi anlamam gerektiğini öğretti. Birine doğru hitap edebilmek için, önce kendi beklentilerimi bilmem gerektiğini öğretti. Birini sıkıp gitmesini imkansızlaştıracak duygusal oyunlara başvurmak yerine, herkesin sürecinin ve hayat yolunun farklı olduğunu anlayıp, bırakmam gerektiğini öğretti. Her şeyin benden ibaret olmadığını, herkesin kendi standartlarında doğru insanı aradığını ve herkesin herkese uygun olamayacağını öğretti. Biriyle birlikte olmayı çok istememin, onun sorumluluğunda olmadığını, bazı ilişkilerin belli bir süre yaşanıp, bitmesi gereken yerde bitmesine izin vermeyi öğretti. Bana güvenilmesini istiyorsam, güvenmeye cesaret etmem gerektiğini öğretti. Kendimi açmayı, dürüst olmayı, korkularımın ve geçmiş tecrübelerimin potansiyel partnerimle alakası olmadığını öğretti. Kimseyi hayatımın merkezine koymamayı, birinin hayatının merkezinde olmamam gerektiğini öğretti. Sevginin bir ilişkiyi tek başına ayakta tutmadığını, sosyal yönden de birbirimizi geliştirmemiz gerektiğini öğretti. İletişimde tıkandığımız noktada birbirimize müsaade edip, bazı şeyleri konuşamıyorsak, farklı bir şey yaparak da duygularımızı ifade edebileceğimiz bir ilişki içinde olmam gerektiğini öğretti. Birini gerçekten olduğu gibi kabul edip, değiştirmemem gerektiğini öğretti. Her şey bir yana, kimseye bir şey öğretmemeyi, öğreneniyle birlikte olmayı, kafa yapısı uyuşan iki insanın birbirinden keyif almaya odaklı bir ilişki yaşamasının daha güzel olduğunu öğretti.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
En değerli olanın ben olduğumu, kendimden ödün vermemem gerektiğini. Ben çokk değerliyim 🌺
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 56,1b cevap paylaştı. Artık sevemiyorum güvenim yok kadınlara
10 Yorumla- m1 yıl
Merhabalar, bir bilen🌸 biten bir ilişkim bana hayatıma alacağım kişiler konusunda ince eleyip sık dokumayı öğretti. Öz saygımı zedeleyici davranışlarda bulunan kişileri kendimden uzaklaştırıp duvar örmek gerektiğini, çok seversek dahi sevginin bazı şeyleri göz ardı edemeyeceğini, bize zamanını ayırmayan birine bir salise bir ayırmanın kendimize haksızlık olduğunu öğretti. Öncelikle biz değerliyiz kadınlar, a, b kişisi hayatımızda olduğu için biz sınırlarımızla, cesaretimizle özsaygımızla varız. 🌾🎈
11 Yorumla- 1 yıl
*hayatımızda olduğu için değil.
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
- sabırlı olmak ; her şey için acele edilmemesi gerektiğini farkettim. fazla hızlı hareket ettiğim için birisini kaybettim.
- saf olmamak ; duygularımın suistimal edildiğini ve umursanmadığını farkettiğim bir ilişkim oldu.
- güçlü biri olmak ; biliyorum kendim için güçlü olmak zorundayım fakat o zaman ilişkim için öyle hissettim.
- duygularımı içimde tutmamam gerektiğini ve o an tepki vermek gerektiğini.
-
asla kendi libidomun altında birisiyle olmamak. ( bunu iki farklı ilişkinin sonucunda öğrendim birisi depresyona soktu diğeri cennetteymiş gibi hissettirdi. maalesef bitti.)10 Yorumla - 1 yıl
Ne öğrettinin cevabını bulup, benimsemek bir insanın hayatındaki en büyük duygusal ders oluyor. Ben kolay kabullenen biri olamamıştım, zaman her şeyin ilacı derler bana zehir olmuştu. Zamandan çok anıların tekrarını o unutkan hafızamada yineleyerek aşmıştım. Ne öğrendim dersem, şunu çok net söylüyorum ki insanların hiç bir zaman olduğu gibi kalamadıkları. Sana anlattıkları, gösterdikleri benliklerini bir anda bambaşka yüzle süsleyebildikleriydi. Maskelerini çok iyi kullanabildikleriydi. Ama ben hala insanların gerçek benliklerini görmek, o maskelerini bana karşı güvenle indirebilmeleri için çabalıyorum. Bunun için de hiç bir zaman yılmayacağım.
10 Yorumla Önce kendimi sevmemi kendime değer vermemi ben kendimi sevmezsen eğer bir başkasının beni seviyor olması ile kendime saçma sapan değersizlik moduna sokmamam gerektiğini... Herkesin göründüğü gibi olmadığını sözlere. degil eylemlere bakmam gerektiğini.. görüntü olarak adama benziyor diye aldanmamayi öğrendim.
10 Yorumla- m1 yıl
En çok kendimden ödün vermemem gerektiğini öğrendim. Yapmak istemiyor muyum? Yapmamalıyım mesela. Değer görmüyorsam uzaklaşmayı öğrendim, varlığım bir şey değiştirmiyorsa yokluğum da değiştirmeyecektir. Bir de kimseyi çok sevmemek ve "ben her daim buradayım" hissi oluşturmamak lazım. Umumi tuvalet gibi gidip gidip dönüyorlar sonra😁 ulaşılmaz ol, değerli ol
10 Yorumla - 1 yıl
Her şeyin bir sonu olduğunu. Sevginin, nefretin, hayatın.. Merkeze sadece kendimi koymayı öğrendim. Hayatı var olması da yok olmadı tamamen bana bağlı. O yüzden sadece kendime bağlı olmayı seçiyorum.
12 Yorumla- 1 yıl
Sevginin bittiği kişinin sıradan biri haline dönüşme hızı çok şaşırtıcı 🌺
- 1 yıl
Daha önce aşık olmuştum. Ve o kişiyi 10 yıl bekledim. 10 yıl boyunca başka birilerine ne arzularım ne de hislerim oldu. Ben sahip olduğum her şeyi tek bir kadın da bitirdim. Diğer kadınlara hiçbir şey kalmadı. Kadınlar gözümde bir dal sigara gibiler; gerekli dozu alınca atmak mecburiyetinde kalıyorum. Yoksa izmariti midemi bulandırıyor.
- 1 yıl
Bütün ilişkilerim bana farklı farklı şeyler kattı ve hepsinden de farklı bir ders çıkardım. Sadece bir şeyleri zorlamamam gerektiğini ve "her şey olacağına varır" demeyi öğretti. Bu kadar.
30 Yorumla Birine hak ettiginden fazla deger verirsen ve ozellikle o kisi normalde senin yanina yakismayan biriyse resmen sonradan gorme delisi oluyolar. Yanlis anlasilmasin kimseyi kucumsedigimden degil ama gercekten davul bile dengi dengine lafi dogru. Herkese nasil davranilmasi gerekiyosa oyle davran. Uzun iliskin bile olsa kendinden odun verme. Kimse icin degmez. Senden daha degerli degil
11 Yorumla- 1 yıl
En son ne zaman bitti?
- 1 yıl
Sen onu mutlu etmeye çalışırken keza birlikte mutlu olduğunuzu sanarken o halbuki boğuluyormus hayatımda yaşadığım ilk farkındalık atmosferi oldu sahici sanarken meğerse rüyaymış bu yeterli sanırım "
10 Yorumla - 1 yıl
Kimseye guvenilmiyor. Kimse ilişkilerde şeffaf olmuyor. En son 4 gün önce bitti köpek gibi seviyorduk gizlediği şeyler var ve ben anlatsın diye bekledikçe o anlatmadı oysaki herşeyi ysaiyoruz. Biraz saçma oldu iliskiler 20 yaşında antideprasan kullanmaya başladı insanlar ve bu büyük sorunlara yol açıyor ilişkilerde belli osikolojileri bozuk. Nasıl olacak bende bilmiyorum
10 Yorumla - 1 yıl
Güzel sözlerin hepsi yalan! Senin için ölürüm diyen kızın şu an kucağında bebekle geziyor... hayat toz pembe değil kimse istediği hayatı yaşamıyor. Bu hayatta seven değil s.. iken kazanır!!
11 Yorumla - 1 yıl
Kestirip atmamayı, birde her şeyden ödün vermemeyi. En en önemlisi de “olmayacak” hissini aldıktan sonra ilişki ilerlemeden bırakabilmeyi
20 Yorumla Küçük ipuçlarını gözardı etmemek gerektiğini, hiçbir şeyin zamanımızdan ve kendimizden daha değerli olmadığını.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 420 cevap paylaştı. Gözü kapalı kimseye güvenmemeyi ve ilk kopukluk olduğunda tekrar düzeltmek için uğraşmamak kimse için kendini yıpratmamak gerektiğini öğrendim
10 Yorumla- 1 yıl
Biten bir ilişkim olmadı aşk konusu üzerinden, eğer bir gün olurda olursa bitmeyecek bir aşk için imzamı atarım..
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 450 cevap paylaştı. Hayatımda fazla kişi olmadı. Olanla da güzel başladı bitti. Hepsinin yolu açık olsun güzel anılar yarattılar
10 Yorumla- 1 yıl
Kimseye bağlı kalmayı herşeyin gelip geçici olduğunu ve çok güçlü olmam gerektiğini öğretti diyebilirim
10 Yorumla - 1 yıl
hiçbir şey Sadece içimdeki boşluğu doldurma çabasından öteye gitmediğini zamanla anladım.
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kimse vazgeçilmez değildir. Özellikle de vazgeçilmez olduğunu sananlar...
10 Yorumlailişkiyi ön plana koymamam gerektiğini
kariyer ilişkiden daha önemlidir
10 Yorumla- 1 yıl
Kimseye kendinden fazla değer verip biryerin kaldırma
10 Yorumla Bana çok şey kattığı kesin beni ben yaptı bile diyebilirim 😌
10 Yorumla- 1 yıl
Gezegenimizde 4 milyar kadının daha nefes aldığını 😂
10 Yorumla - 1 yıl
Soytarıya kral muamelesi yapmamam gerektiğini, beş kuruşluk sahte ilgi ve sevgiye bin kat fazla gerçek sevgiyle karşılık vermemem gerektiğini, değerimin bilinmediği hiçbir yerde bir dakika bile kalmamam gerektiğini kafama vura vura öğretti. 🙂
10 Yorumla - 1 yıl
Kültür farkliligi cok asiri farkliysa yürümez o iliski. Sadece bir taraf en cok enerjisini iliskiye veriyorsa, yakinda o iliski biter. Ilk basda kelebekler ucusmuyorsa karnimda, benim icin birsey eksiktir. Bunlar sadece benim tecrübelerim, herkes farkli görebilir.
00 Yorumla - 1 yıl
Kimseye sevgimi, güvenimi koşulsuz vermemem gerektiğini gerçekten tanıdım dedikten sonra bunları vermem gerektiğini. Ama ben akıllanmıyorum orası başka konu arkadaşlar 😄
10 Yorumla - 1 yıl
Değmediğini öğretti. Mecaz anlamda değil gerçekten hiç kimseye değmiyor ne varsa kendim için yapıyorum canım kendim 💋
10 Yorumla - u1 yıl
Hiç ilişkim olmadı maalesef. çünkü kızların hepsi dış görünüşe bakar uzun boya bakar. aşk diye bir şey yok :)
00 Yorumla - 1 yıl
Sevmem, sevilmem, sevdim diyene inanmam. Aldığım dersler bunlardır.
02 Yorumla- 1 yıl
Bardak kırıldı diye artık su içmekten vazgeçemeyiz. Sadece Bardağı değiştirmek gerekli.
- 1 yıl
Her bardağın kırığı ayrı kesince kangre oluyor insanın yüreği, kanatanlara hava hoş da kanayanlar da kan kalmadı maalesef...
Zaman kaybı daha zeki davranarak tartıp benim bırakmam gerekırdı duygu her zaman seni başkalarının kurbanı yapar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kaliteli insanla ilişki baslatirsan bitişi de kaliteli olur. Zayıf karakterli biri ile başlarsan bitişi de o derece çirkef ve çirkin olur.
00 Yorumla- 1 yıl
İyi halay çekmesini
00 Yorumla - 1 yıl
İlişkileri ben bitirdim hep bunu tüm samimiyetimle söylüyorum..
Onlar bana değil de ben onlara mutlaka bir şeyler katmışımdır.😄10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 594 cevap paylaştı. Ailem dışında kimseyi hayatımın merkezine koymamam gerektiği.
11 Yorumla- 1 yıl
ic sesim
Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Görünüşe aldanmamayı
12 Yorumla- 1 yıl
Görünüş ilk önce bizi çeker. Dışı güzel olmayanın içini de merak etmiyoruz maalesef. Fakat bütün tuzaklar da gerçeğine çok benzetilerek yapılır ve kılay elde edilir.
Görünüş sizi yine çekecek fakat belki adımlarınızı daha dikkatli atacaksınız. 🌺 - 1 yıl
Lafla peynir gemisi yürümez ki aynı şekilde görünüş olsa bile yani icraat önemli olan sözünde durmak 2 seçenek var dış görünüş yakışıklı veya güzel ama içi boş sadakatsiz bir diğeri, ise dışı orta derece veya çirkin ama giyinmesini biliyor aynı şekilde sözüne sadık hangisini seçerseniz tabi ki güven vereni değil mi bu nokta biz insanlar bu ince çizgileri kaçırıyoruz.
- 1 yıl
Koşulsuz sevmenin aptalllllık olduğunu ve kimseye güvenmemeyi.
10 Yorumla - 1 yıl
3 kurusluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşluk insanlar için seni satar ben bunu öğrendim
20 Yorumla - 1 yıl
Din, inanç, köken ve maddiyat takıntılı tiplerle yapamadığımı öğrendim.
Denedim ama olmadı.00 Yorumla - 1 yıl
fazla değer soytarıyı kral eder bilmek önemli değil önemli olan öğrendiklerini kullanabilmek
00 Yorumla Kimseye hakkından fazla değer verme ve asla kendinden çok sevme👍
00 Yorumla- 1 yıl
Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir ben yoluma bakarım
10 Yorumla Bağlanmayı ve bazı şeyleri fazla abartmamayı gözünün kör olmaması gerektiğini
10 Yorumla- 1 yıl
Biten ilişkilerimin öğrettiği tek şey benim o kadar önemli olmadığım. Kendi hikâyemin başrolü olsam da başkasının hikâyesinde sadece bir yan karakterim. Bunu bu şekilde kabul ettikten sonrası daha kolay.
11 Yorumla- 1 yıl
👏🏻👏🏻
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Hiç kimseyi kendinden çok sevmemeyi , önce can sonra canan. .
20 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
Yüzü güzele aldanma. Karektere, iç güzelliğe, dürüstlüğe önem ver. Bunu ara daha çok.
20 Yorumla - 1 yıl
Zaman alışmayı öğretiyor , unutmayı asla...
21 Yorumla- 1 yıl
♥️👏🏻
- Gizli Üye(30-35)10 ay
Biten ilişkide bitmeden önce sonkez yatmak lazim son veda sevişmesi
00 Yorumla - 1 yıl
Kimse vazgeçilmez değildir. Her konuda
10 Yorumla - 1 yıl
Zaten bilinen şey her başlangıcın bir sonu var
10 Yorumla - 1 yıl
Duygular gerçek, şahıslar değil..
10 Yorumla asla güvenmemeyi çok çok iyi öğrendim
10 Yorumla- 1 yıl
Yanlış bir ilişki olduğunu
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Sevgi nın güçlü bir şey olduğunu
10 Yorumla- 1 yıl
Kimseye guvenmemeyi öğrendim
10 Yorumla Bitebilecek bile ilişkim olmadı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Nasil davranmam gerektigini
10 Yorumla- 1 yıl
Zorlamamak gerektiğini
10 Yorumla - 1 yıl
Fazla değer vermemeyi
10 Yorumla - Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi