Merhabalar.. Benim hayatımda 3 yıldır ki biri var uzak mesafe ilişkisiydi 2 hafta oldu memlekete kesin dönüş yaptı burada tokide evi vardı tapusu için elindeki parayı oraya yatırdı şimdide elinde az bi para kaldı 100 bin tl civarı şimdi evi tadilat yaptıracak ve benden bi 100 bin veya 50 bin tl borç para istiyor bende yıllardır çalışıp biriktirdim elimde var şükür ama daha ortada bisey yok isteme yok nişan yok aileler biliyo ilişkimizi ama vermek istemiyorum para falan beni bencillikle ve aşırı pintilikle suçluyor ve bu elindeki 100 bini harcarsa evin tadilatina istemeye ne gelemez çünkü başka parası yok yani ben 1 yıl daha artık iş bulmasını ve düzen kurmasını beklerim artık beklemek istemiyorum ne yapayım sizce? Kafam aşırı karıştı bide sonuçta az para değil ne hallerle biriktirdim Bende kimsem yok yalnız çalıştım didindim öyle birikti moralim çok bozuldu bana dediği laflara siz olsanız ne yaparsınız? Acil yardım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sadece kendi fikrimi söyleyeceğim ben olsaydım vermezdim tadilat işi bekleyebilir yani onun borcu olsaydı verirdim onun bu yüzden üzülmesini istemezdim ama siz ben ne hallerle biriktirdim dediniz onun bunu anlaması lazım siz parayı vermeseniz dahi sizinle böyle konuşması hoş değil ben olsaydım kırılırım ailesi ve akrabaları vermiyor onlara da böyle konuşabilir birini seviyorsan ve o üzerinde sanki bir borcu varmış sevmişte borçlanmış gibi bir tutum bu vermezsen de zorunda değilsin onun bunu anlayış ve saygı ile karşılaması lazım bu evlilik için de geçerli bir kadın eşine bakmak zorunda değildir kendi isteği dahilinde destek olabilir evli olsaydınız sen kendi iradenle verseydin bu çok güzel olurdu ama baksana bir söz daha kesmemiş senin ayakta durmanı takdir etmesi gerekiyor sana cimri diyemez ya da bencil buna hakkı yok o parayı kendin hakkın ile kazandın o kendine saygısı varsa gitsin ek bir iş bulsun ve bulsun sen kendini kötü hissetme parayı istersen verebilirsin ama sen genç bekar bir kadınsın ondan çok senin ihtiyacın var bir kadın olarak seninle gurur duyuyorum kendi ayaklari üzerinde durmak zordur...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende zamanında daha 3 aydır çıkıyorken kredi çekmiştim. Konuşurken ve İlişkinin başlarında beni her yere götürüyordu. Bende durumu iyi zannetmiştim yani ne bileyim. 1 aylıkken ilişkimiz bir gün bana borçlarından bahsetti kredi kartını döndürüyormuş. Sonrasında bana kredi kartı gelince teklifte bulunmuştu. "Aşkım senden kredi çekelim borçlarımı biraz ödeyeyim daha çok gezeriz biraz nefes alırım borçlardan da sana her ay öderim demişti.
Bende çektim. Hatta ödeme planını gördüğünde de (3 yıllık taksitli olsun istemişti) "rahatlamışsındır bu beni bırakmaz diye" saçma bi cümle kurmuştu...
Bir gün aramız çok kötüydü çoğu zaman kavga ederdik benim takıntılarım kıskançlıklarım onun birden yükselmesi sinir krizi geçirmesi falan neyse.
Bir gün kredi borcunu tamamen kapatmam gerekti annem kredi çekelim vs demişti bilmiyordu onun için kredi çektiğimi. Ki ben çalışan bir insan değilim yetim aylığı alıyorum.
Neyse ona söyledim ailemlede tanıştırmıştım zaten baya yakınlardı.
Durumu sıkışık bir dönemdeydi. Önce bi of püf dedi bende" bi miktar gönder bu kadar çekebildim derim" dedim. Kapattı yarım saatte gönderdi bütün hepsini.
Bende "keşke zora sokmasaydın kendini kimden borç aldın" demiştim.
Bana "seni hayatıma alarak kendimi zora soktum zaten" demişti.
Yani insanlar hiçbir şeye değmiyor güvenip bir şeyler yaşıyorsun ya da maddi anlamda bir şey yapıyorsun. Diğer kavga konularını öne sürerek zora soktun diyebiliyorlar. Kimse bir şeye değmiyor.. dahası seninki de önceden hiçbir kızdan borç vs istememiştir emin ol senden istemesinin nedeni de sevdiğini çok göstermişsindir biraz da saf iyi niyetli bir insansan ben buna ne dersem yapar kafasındadır. Verme derim değmez bunlar için...😔10 Yorumla
Kardeş daha aranızda bi ciddiyet yok sakın ola böyle bir hataya girme, bi erkek olarak söylüyorum eğer sokakta kalacak kadar düşssemde kız arkadaşımdan 1 lira dahi borç para istemem istenmemeli. Es keza kasada bozukluk filan lazım olduğunda bazen atik davranıp o veriyor böyle bir durumda bile çaktırmadan cebine fazlasını koyuyorum.
Ben borç konusunda babama bile güvenmiyorum zamanında adıma kredi kartı çıkarıp kredi çekip tüm borcu üstüme yüklemişliği var bi baba evladına bunu yapabiliyorsa elin oğlu neler yapar bi düşün.
Yukarda verdiğim örnekteki gibi cafede kasada verdiği 1 2 lira bile beni rahatsız eder çünkü ben çalışan kendi ayakları üzerinde durabilen biriyken değil sevgilim başka hiçkimsenin 1 lirasına bile muhtaç olmak istemem
Ki burada 50 30 binlerden bahsediyoruz sözlü nişanlı dahi olsan evlilik cüzdanı elinde olmadığı sürece böyle birşeye kalkışma sakın, internet bankacılığında hesabını gördükten sonra istemeye başlamış onun zaten amacı o paraya ne olursa olsun ulaşmak başka bir amacı yok sana hakaret etmesi de kedi ulaşamadığı ciğere pis der misali anca. Siz ilerde bi aile kurabilmek için görüşüyorsunuz şimdiden bi para mevzusunda sana böyle davranıyorsa hiç acıma bitir ilişkini ailene de bahset bu durumdan senin arkanda olacaklardır kesinlikle
Hesabındaki o parayıda altına yatır önüne başkası çıkıp bi nişan düğün olana kadar paran değer kaybetmez en azından47 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim yorumunuz için aynen öyle her şey parayi görünce başladı şimdide zaten vermedim diye surat yapiyo mesaj yazmıyor bile kendi bilir bence vermeyince umudu kesilince kendiliğinden gidecek ayrılacak zaten öyle tahmin ediyorum olan benim sevgime oldu giden zamanıma oldu
- +1 yıl
Haklısın en az hasarlı kurtarmak en mantıklısı
- +1 yıl
Sana şöyle bir örnekte vereyim maddiyat konusunda
Eski kız arkadaşımla yarı yarıya uzaktan ilişkimiz vardı çalıştığım yerden izin aldıkça gidiyordum yanına en son gittiğimde durumum biraz sıkışıktı bide beklenmedik bi harcama yapmıştım , inan gece kalacak yer için bile param kalmamıştı ben bunu ona hiç hissettirmeden gece 2ye kadar bi taksi durağında 2den sonrada hastahanenin bekleme salonunda yatmıştım. Böyle bi durumda para isteyebilirdim uygun bi pansiyonda kalabilirdim ama buna rağmen dışarda kalmayı göze alıp istememeyi tercih ettim - +1 yıl
Eksiğini kredi çekerek kapatabilir çok istiyorsa, birde şu garip geliyor ama bi evi aldın ne kadar büyük olursa olsun 150 bin nesine tadilat yapacak bu kadar mantıksız evin kiremitlerimi sıvalarımı dökülüyor binamı yıkılıyor da 150 bin tadilat parası oluyor anlam veremedim
Boya badana 6 7 bin hadi yere parke ya da laminant döşettin cinse göre 20 50 bin arası elektirik su doğalgaz tesisatını yeniledin sıfırdan 20 binde o desek ki fazladan söylüyorum fiyatları yine 150 bine ulaşamıyoruz - +1 yıl
Kredi çekti zaten tapuyu alırken az bi eksiği vardi onu kapatti evdede tadilat olarak mutfak dolabı vestiyer ev komple boyanacak gibi şeyler
+1 yılKeşke paranızın olduğunu bilmeseydi, o zaman isteyemeyecekti
Zaten onu isteyerek seni zor duruma düşürmüş
Ben olsam isteyemezdim o Zaman verirse güzel de ya vermezse o zaman çok mahçup olurum canımın boynu bükük olur, aramızda güven zafiyeti olur düşünürüm ve şöyle isterdim eğer mecbur kalırsam,
-Canım işte tadilat için şu kadar lazım, bulabilirsem araştırıyorum, ne yapsamki derdim,
Tamamen seni baskı altında tutmadan
Birde kalkmış pinti demiş bilmiyorum aranızdaki muhabbet, ağır şaka yapma durumu nedir..
Velhasılkelam değil nişan düğün de olsa aradan 6 ay - 1 sene geçmeden borç verilmez,
Düğün bozuluyorda Allah cc yaşatmasın, dümyanın binbir türlü hali var insanlar altın, eşya kavgasına tutuluyor ee sen eve yaptığın masrafı nasıl alacaksın03 Yorumla- +1 yıl
Edremit te tanıdığım biri var adam kalpazanmış karısı onun için kredi çekmiş, biz aileyiz demiş kadıncağız 5yıldır ayrılmış kocasının kredisi ni ödüyor birde 2çocuk var,
Çok zor bir durum 😔 - +1 yıl
Evet bu tür durumlarda Bende çok duyuyorum etrafımda bu zamanda kimseye güven olmuyo beni yarin yuz üstü bırakıp gitmeyeceğinin bi garantisi yok evli bile olsak bilmiyorum kafam karışık bi tarafım bitir inceldiği yerden kopsun bi tarafım başka diyo
- +1 yıl
Eskiler ne güzel söylemişler Bir insanın sözüyle konuşmasıyla değil onu tanımak için onunla yolculuk yapın demişler sabrını, sinirini görürsün o esnada icap ederse açık verir Siz de zaten uzaktan görüşmüşsünüz uzun zamandır tanışma, çıkma, nişanlılık, esnasında insanlar bazen açık verir de Biz hatalarını görmeyiz hayat bize işaret verir doğru adaymı değilmi ama gençliğinin verdiği enerjiyle görmezden geliriz yakıştıramayız radikal kararlar vermek kolay değildir
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
93Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 20,5b cevap paylaştı.
u +1 yılVeririm, para ondan kıymetli değil.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet ben verirdim sevgilim diyorsam zaten güveniyordumdur. 1 gün tanıdığım kadın ile sevgili olmam
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBeni dinlerseniz kesinlikle ama kesinlikle vermeyin, hatta be hatta ortada isteme nişan söz de olsa vermeyin çünkü olur ya diyelim söz atıldı nişan bozuldu (tabi Allah göstermesin) ayrıldınız eee parayı nasıl isteyeceksiniz? olurda nişan taktınız veya söz yüzüğü taktınız diyelim evin tadilatı için borç istedi, siz bu borç parayı verirken
Yanınızda onun aile büyüklerinden bir kaç kişi bakın bir kaç kişi diyiyorum şartıyla parayı borç verebilirsiniz tabi vermeyi düşünüyorsunuz ama beni dinlerseniz vermeyin, birde bu insan sizden borç istedi sizde vermediniz diye size pinti cimri diye hakaret etti öyle? mi yazık çok yazık, size bir şey söyleyim mi bu adamın size hakaret etmesi sizin ona verdiğiniz tavizlerden oluyor bundan emin olun, bakın biz büyüklerimizden duyduk ve şimdi de ben öyle söylüyorum vereyim mi pişman olayım vermeyeyim mi ben de diyorum verme pişman ol verme sonrasına çok memnun kalacaksın, benden bu kadar ama ben dinlerseniz memnun kalacağınızdan eminim yinede siz bilirsiniz.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla ne yalan söyleyeyim evli olduğum insana yıllardır ne paralar döktüm ve oğlumda vardı vermiyeceğim dediğim her seferinde demediği laf kalmadı bende o laflara karşı yeter ki sussun diye verdim en sonun da bunun sonu bitmeyecek dedim bende ağır laflar konuşmaya başladım artık evin giderlerini ben karşılıyordum kendi maaşını da kendi yiyordu bir de üstüne benden para istiyordu birde laflarını yiyordum boşandım kurtuldum daha rahatım şimdi kendi ihtiyaçlarım içimde kalmamış oluyor alıyorum yapıyorum... Tadilat yaptırması gerekli ise ailesinden alsın kredi çeksin arkadaşından istesin borçla yaptırsın asla asla verme sende ona o zaman ortam tapu yapalım de en iyisi ayrıl buz gibi oluyorum para istendiler mi hele saçma bir şey için ortak hesap ödersin gerekirse ortak da ödemeye bilirsin erkekler değil kadınlar da jest yapmalı hediyeler alınır arkadaş borç para nedir ya hele bir 100 bin 50 bin de olur demiş yani yersen 50 de olur gibi koparabileceği kadarı da yani sakın verme... Verirsende havaleye borç olarak veriyorum de senet iste kesinlikle aptal olma...
10 Yorumla
+1 yılBu tip konular hassas konular istemesi bile bana bir tuhaf geldi kaldı ki seninle pazarlık yapabilecek hatta vermedin diye vicdanını sorgulatacak kadar da arsız ve yüzsüz bir kişiliğe benziyor kesinlikle normal karşılamıyorum ben arada aşırı bir güven ve samimiyet bile olsa insanda biraz çekinme utanma olduğunu hissedeceksin. Bana sorarsanız vermeyin ve tepkisini ölçün derim sizi anlayamayacak kadar çiğ bir karaktere sahipse zaten söz ve davranışı ile bunu belli edecektir bu sırada sizi manipüle edecek sözler sarf edebilir samimiyet ve içtenliği anlayabilmeniz lazım.
20 YorumlaCanım öncelikle sen bir kadınsın ve kendini her zaman ehemmiyete almak zorundasın yerinde olsam asla ve asla vermem ama vermeyincede ona şu açıklamayı yaparım bir bayan olarak zorda kalmaktan korktugum ıcın sana bu miktarı veremeyeceğim derim o ters cevap verirse demek sende benim duygu ve düşüncelerime bu şekilde saygı gösteriyorsun erkek olarak çalışıp evı yapabılırsın bu zor değil ama evlenmeden bir erkeğe bunu yapamam demelısın hah birde şunu düşün belki Allah sana kimin ne olduğunu göstermek ıcın güzel bir sebep çıkarmış olaya duygusal bakma
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır verme sakın aranız bozulur bir şey olur ödemez ispatlayamazsın da. Ayrıca ısrarla istemesi de onun grurursuzluğu o evine tadilat yapıcak diye verilmez çalıssın yapsın. Sağlık sorunu olsa falan tamam ver biraz ama bunun için verilmez verme senden istemesi ayrı bir saçmalık ısrar etmesi daha da ayrı saçmalık bak verirsin hatta geri de öder birazını ama bir şey olur ayrılırsın ödemez sana. Benim ablam 5 yıllık sevgilisiyle evlilik hayali kurardı birlikte ev aldılar evlenince kalmak için tapu da adamın üstüneydi ama ablamda ödedi. Sonra bir anda ayrıldı adam 6 ay sonra da evlendiğini duyduk o evde şimdi evlendiği kişiyle oturuyor ablamın verdiği para da o evde işte sen düşün 🤷♀️
36 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHani 5 bin falan olsa yine neyse ama 50 100 çok fazla oha yani
- +1 yıl
Teşekkür ederim yorumunuz için Bende böyle düşünüyorum bi miktarını verse bile diycekki zaten evlenlenecez ha senin paran ha benim param
- +1 yıl
Bu yüzden vermemek en guzeli
Cevap sahibi+1 yılVerme tabi diyorum ya bunu yaşayan çok kişi var hem ısrarla istemesi falan gurursuzluğun dibi bence sen olsaydın ev için ister miydin ondan para istemezdin kendi hayatını düşünmek zorundasın bırak birikimin sende kalsın hatta git o birikiminle araba falan al ve ya kendin bir ev almaya başla. Kimseye minnet etme bu ülkede kadın olmak çok zor paran yoksa çok çok ezilirsin. Elinde bi gücün var kaybetme sen o parayı ne zorluklarla biriktirdin kimse bunu düşünmez. Verme boş ver ne derse desin. Ha para vermedin diye ayeılıyorsa da sende gerçek yüzünü görmüş olursun. Dediğim gibi unutma bak sen hayatını düşünmek kendini korumak zorundasın. Kendini bi güvenceye almışşın kaybetme yarın bir gün ya bir sağlık sorunun çıkarsa o sana vericek mi o kadar parayı vermicek param yok dicek sen kalıcaksın ortada bir deprem olsa her şeyin gider ortada kalırsın paran senin dayanağın evli değilsin bir şey değilsin kendine güvense zaten tamam senet imzalayalım derdi ısrar etmezdi demekki geri ödememek için uğraşıyor. Bak dünya hali başımıza her şey gelebilir ama sen aç kaldığında kimse sana 100 bin lira vermicek param yok dicek hepsi o kişi de dahil. Kendini düşün yani sanane onun evinden. Kendi çalıssın yapsın
- +1 yıl
Haklısın beni öyle bi psikolojik yapıya soktu ki kendimi suçlar oldum kendine güveniyorsa bu yola çıkmayacak bu konuda cvbim net olucak asla vermeyecem ayrilirsada ayrılsın bu sebepten gerçek yüzü ortaya çıkar
- +1 yıl
Sakın verme paranı yer seni birkez daha vurur terk eder paranı verecem diye ırzına bile geçer nişan düğün konuşmayan samimi ciddi değil ne paranızı nede onurunuzu şerefinizi kaptırmayın sakın
+1 yılBen eski sevgilimin cebine sigarasını bile koyuyordum sonra bıraktı gitti beni bir diğeri de dolandırıcı çıktı içeri attırdım yani sen sen ol asla böyle bir şey yapma maddi şeylerin maddi karşılığı manevi şeylerin manevi karşılığı olur ikisini birbirine karıştırma ben yandım sen yanma parayı babam istedi verdim de hatta maaş zamanına yakın Buluştuğunuzda aşkım sana bişey dicem ama utanıyorum 100 TL borç verir misin akbilimde kalmamis falan de sende onu sina tart ilişkinizi gözden geçir kim ne kadar verdi kim ne kadar aldı bu ilişkiden (maddi manevi) tamam anlıyorum çok seviyorsun ama sana böyle hakaretler eden biriyle bir ömür geçirmek ister misin düşün derim
10 Yorumla
+1 yılEvli olmadğn sürece erkek ya da kadn fark etmez nisanlyken bile borc para alınp verilmesini istenmesini dogru bulmuyorum paran yoksa bu islere girismeyeceksin bence birine guvenerekte hareket etmeyceksin bu dogru bir davranş degil. Evlilik zor is ama evlenmeden aynı evin icine girmeden cuzdanlar birlesmemeli
20 Yorumla
+1 yılSakın ola verme ciddi olan kişi iki günlük tanıdığı kişiden bu parayı istemez evi alan kişi tadilatını da yaptırsın bak benim eski kötü iliskimdeki erkek benden sürekli kredi çekmemi başkalarının sevgilisi için kredi çektiklerini söylüyordu ve benimle dalga geçiyordu ben ne yaptım tabıkı çekmedim bak kendin diyorsun emeğimle biriktirdim çalıştım diyorsun evli olursun anlarım ama bu çok farklı bi durum kendi sorunun cevabının aslında yukarda sorunda vermişsin bana sorarsan verme lütfen pişman olursun derse der cimri desin kendine baksın o
10 Yorumla
+1 yılNe kadar ciddi bir ilişkin olursa olsun esin değil ki versin ki istediği mevla da ufak bir mevla degil verme onu bu yüzden kaybedeceksin belki de bahane arayacak sana kavga çıkaracak ama verme en azından adamın derdini bilirsin 100 bin kolay kazanılmıyor ki bunu sende biliyorsun geriye baktigin zmaan hem adam hemde paranın gitmiş olması gibi bir durumda vsr bunu bil yine de karar senin ama bence verme
10 YorumlaEğer para vermiyorsun diye seni kırıyorsa vermene gerek yok diye düşünüyorum. Zorunda değilsin ayrıca, ortada resmi bişey olsa bu konuda düşün derdim ama resmiyete dökülmemiş ilişki, hadi onu geçtim para vermedin diye kırıcı boyutta konuşuyorsa burada iyi düşün taşın derim ben...
00 Yorumla
+1 yılSöylediğin miktar az değil. Bence kesinlikle verme. Evli bile olsam ben hayatta vermem. Bu zamanda babama güvenmem vallahi. Kaldı ki aranızda söz, nişan hiçbir şey yok. Bir erkeğin böyle bir durumda para istemesi de ilginç. Ayrıca o para senin güvencen. Kimse için harcama. Başına bir şey geldiğinde paran yoksa bir bardak su verenin olmuyor. Koy paranı kenarda dursun. Herkese de şu kadar param var deme, yoksa isteyeni çok olur.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı. O hatayı bir kaç kere yaptım. Paranın geri dönüşü riskli. Birde parasını ödesin diye kızamıyosun bile. Çünkü samimi olduğun için senet de alınmıyor. Ne demişler dostluk başka alışveriş başka. Ama mesela çok ciddi bir sağlık sorunu olur. O zaman verilebilir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle bunu geri ödeyecek olan ve kendine saygısı olan bir adam ya da kadın zaten sizi mağdur etmemek adına senet yapmayı teklif ederdi. Asla o para geri gelmez aksi taktirde.. Unutmayın sizin değer verip mağdur olmamasını istediğiniz insanlar zaten size değer veriyorsa sizin mağduriyetinizi engellemek adına gerekeni siz söylemeden yapar. Başka türlü yaklaşımda babanız bile bulunuyorsa güvenmeyin. Keyifli günler..
00 Yorumla
+1 yılParani verecegin kadar guvenmiyorsan bu is olmaz. Evlilik sadece resmi kagit ustunde olan birsey kanunen korur kanunda yazmayanlara karışmaz. Parasal yönden kisi evliykende seni borca sokar yine bitirebilir. Henüz aitlik duygusu gibi bu şeyler ilişkinizde aşılmamış anlaşılan. O kadar güvenmedığım kişiyle evlenmem. Benimki bir bekar yorumu.. Syg.
00 YorumlaŞu an az uz bir para değil akrabanın akrabaya güvenmediği devirde niye veresin ortada resmi birşeyde yok ne söz ne nişan nikah bu işte senin güvencen ne? bence verme arkadaşım evlendikten sonra tadilatı yaparsınız düğünde birikenlerle kenarda köşedekilerle
00 Yorumla
+1 yılBen verirdim sevgili dediğim kişiyi zor durumlarda kaldığım zaman istemiştim vermedi güvenmiyorum diyede sözde bulundu çok zoruma gidiyor parasında asla değilim ondan öyle birsey duymak benim çok ağrıma gitti güvenim kırıldı ona karşı aynı durumda ben verirdim tereddüd etmeden
00 Yorumla
+1 yılŞahsen nişanlım olsa veririm ama ortada fol yok yumurta yok hiçbir şey yok sadece flört Bir de uzak mesafe asla vermem parayı alıp kaçmayacağını nereden bileyim ben senden ayrılmak istiyorum der paranın da üstüne yatar kimse kusura bakmasın yani ben bir bayan olarak erkek arkadaşıma asla ve asla borç vermem paran varsa da belli etmem param olduğunu asla da söylemem zaten kendimi o raddeye getirmem bir erkekle hiçbir erkek benden borç para isteyemez bitti gitti yani bu kadar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yılGeçen arkadaşım 3500 tl istedi onu bile vermedim. Bırak o kadar para işini. Belki de doğru kişi değildir. Fakat paranı geri alamazsan sonra çok üzülürsün diyeyim onu. Gerçekten yaşınız 32 mi? Bu yasa kadar biriktirdiğin parayı gerçekten çok çok iyi muafaza etmen gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılYani bilemiyorum bu riskli bir durum güven meselesi diyebiliriz birazda..
Evet ya da hayır demek zor basıma gelmeden00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 643 cevap paylaştı.
+1 yılBen olsam 5 bin bile vermem. Ne münasebet canım daha 1 ay bile oturup konuşluğumuzun olmadığı bir adam borç isteyecek. 1 yıldır tanışıyor olabilirsiniz ama ilişkiniz uzun mesafeymiş, o sayılmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlendikten sonraya maddi açıdan birbirnize destek olmalısınız. Nisan döneminde dahi birbirnize maddi açıdan destek olamamak gerek. Ayrılınca basınız çok ağrır. Altiniydi eviydi parasiydi. Hayatta her şey olabilir bu yüzden olmaz diye düşünmeyin. Önce evlenin sonra paralar konuşsun. Pintilik değil sizinki kesinlikle. İşinizi saglama aldıktan sonra bir şeyler olsun istiorsunuzdur.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 26,8b cevap paylaştı.
+1 yılİki ucu pohlu değnek. Versen geri alır mısın muamma, vermesen pinti yaftası 🤔 yani vermek zorunda değilsin. Eğer vereceğim dersen de banka aracılığıyla gönder. Havale/EFT yaparken açıklama kısmına tarih belirterek borç yazarsın olur biter.
10 Yorumla Bir kadının yüklü meblaglarda erkeğe desteği evlenmeden önce antipatik, insan birine yardım yapıyorsa o paranın geri donmeyecegini düşünerek yapmalı. Aksi takdirde bu sizi fazlasiyla yipratacaktir. Sevgiler...
00 Yorumla
+1 yılHiç boşa bence bu yolda yürüme çünkü konu zaten sapıtmış bir kere zaten siz bunun tartışmasını yapmışsınız ileride mutlaka ben ufak bir tartışmanıza ya da kavganızda bu göz önüne gelip daha da büyük bir şey olacak
00 YorumlaBence vermemelisin. Sonuçta eşin değil nişanlın bile değil. Belki iyi bir insandır ya da çok güvenilir biridir ama yine de kendini riske atma derim. Bir bahane bul ve parayı verme eğer seni anlayışla karşılamıyorsa bu onun sorunu
30 YorumlaAsla verme, demedi deme varolan düzenli ilişkiniz bile bozulur. Sakınha çok duvarlara vurursun kafanı. Bunu söylerken adam kötüdür, art niyetlidir anlamında yazmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılOrtada nişan, ailelerin tanışması olsaydı okey
Bu arada seni bu tutarı kaybetmek yormaya akşam okey
Ama senin anlattığına göre bu parayı emek vererek biriktirmişsin ve daha aileler bile tanışmıyorsa bence verme
Pintilikle suclayacagina çıksın güven verici hareketler yapsın, ailenle tanissin mesela
İçine sinmiyorsa yapma, ne derse desin00 Yorumla
+1 yılBildiğim kadarıyla tokida evler çok kötü değiller yaşanabilir bir ev madem parası yok neden tadilat yapıyor. Ayrıca ne iş yapıyor eğer çalışıyorsa beklesin ne acelesi varki eğer işi güç yoksa o parayı harcasa yaşamı nasıl devam edecek. Ayrıca sana pinti falan diyorsa seni gaza getirip paranı alır. Şimdiden seni kırıyorsa para için kesin seni umursamaz ben olsam iş güç olmayına vermezdim. Yine sen bilirsin
00 Yorumla
+1 yılSadakatinden şüphen varsa sadıkâne bir insan değilsindir. Yok güvenle ilgili problem varsa ne verirsen elinle o gelir seninle, gidecek olanın önüne mayın döşe kanatlanıp uçar, vesselam sorulması gereken şey biz neyi kimden öğrenmeye çalışıyoruz burada exprr arkadaşlar puan kazanacak kazandıklarıya kitap okuyacak sonra ilim sahibi olarak burada ilim satacak, bizde adamın dedikodusunu yapacaz burada öder mi, ödemez mi? Umarım verirsin umarım mahçup etmez
00 YorumlaBen olsam asla vermem o kadar erkek tanıdım ki senle evleneceğim diye senelerce görüşüp, yatağa atıp kızlara borcunu ödemeyen. Bu devirde kimseye güven olmaz.
00 YorumlaBu tip durumlarda birikimlerinizi erkek ya da kadın olmaksızın söylemek yanlış diye düşünüyorum. Güven tam olarak sağlandığında içinden gelerek verirsin birikiminden haberi bile olmaz. Ayrıca seni pintlikle suçlayan birini (zorundaymışsın gibi hissettirdiği için) gözden geçirmeni tavsiye ediyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sen ona de ki.. mevcut paramızla (ortalama 200 bin liraniz var) evlenelim tadilatı sonra birlikte yaparız de.. eğer akıllı biriyse kabul eder. Borç vermiş olmazsın..
00 Yorumla
+1 yılDegerli kardeşim aynı durum benim basımada geldi 3 sene önce verdim cok ufak bir mevla idi 2 ay sonra ayrıldı terk etti o gün bu gündür bikere bile olsun istemedim yapma kardesim elindeki para az değil sevgisinden emin misin peki öbür türlü para vermediğin için sana karsı hal ve tavırları değişmiştir yapma derim yinede sen bilirsin kardeşim Allah yardımcın olsun insallah
00 Yorumla
+1 yılElindeki 100 bin ile isteme vs ne gerekiyorsa yapsın evlenince tafikatı beraber yaptırırsınız ollur biter. İlle tadilatı şu an yapmanız gerekmez diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılnoterde senet ya da protokol karşılığı ver zaten bunu istediğinde asıl yüzü de ortaya çıkar
tutar çok yüksek.10 Yorumla
+1 yılSakın sakin asla bu hataya düşmeyin bir an evvel uzaklaş ayrıl hatta sen deli misin? Hiç mi müge anlı izlemezsin
10 YorumlaVerilmez, bir anda ilişkinin ciddiligi değişebilir ve alamazsın, Haa seviyorum veririm diyorsanda borç olarak verme hibe et lafını etme
00 Yorumla
+1 yılArabası varsa senin üstüne veya tabuyu sen üstüne yapsın sana gerçekten güveniyorsa yapar sende parayı verirsin bide böyle dene bence
00 Yorumla
+1 yılvermemelisin. özellikle de vermek istememene saygı duymayan seni bencillikle suçlayan anlayışla karşılamayana hiç vermemelisin. sakın bu hatayı yapma
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen hiç kimseye borç vermem. Paylaşırım ve verdiğimi de yardımlaşma adı altında veririm ve hiç bir şekilde de geri kabul etmem...
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılTek bir cümlem var ah o rahmetli babamdan yadigar elbette bir atasözü ama ben onu tavsiye edeceğim
Paran varsa Kefil ol vaktin varsa şahit ol00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılCiddi ilişki de nişan aşamasına geldimse borç olarak değil eşim olacağı için veririm geri almam
01 Yorumla- +1 yıl
Aşkın gözü bukadarmı kör neyaptın sen kimi erkek sevgili parası yer kimi alacağını alır terk eder samimiyet yoktu bu tür insanlarda nişan sözkonusu gününüz yoktu ise parada sevgilinde bırakıp gidecektir yapmayın bunu vallahi yazık kendinizi bukadar üzüntüye sokmak içinmi bunlar kimse samimi dürüst değil allayın bunu
Vermem... 3 yıl süren ilişkim vardı. 1 gün tüm sosyal medyadan engelledi telefonunu değiştirdi ve 1 hafta sonra başka biriyle evlendiğini gördüm..
00 YorumlaBorç vereceksen de mutlaka senet yap. Az para değil.
01 Yorumla- +1 yıl
Bunu dedim senin bana hiç mi itimatın yok diyo hiç mi güven veremedim ben sana diyo vicdanımla sorguluyo falan
+1 yılVerme çalışsın yapsın. Evlenince beraber yiyeceksiniz nasıl olsa
02 Yorumla- +1 yıl
Demi ben bile kadın halimde çalıştım biriktirdim ilerde evlenince zaten illaki bisey ne olursa veririm ama şimdi para vermek çok saçma geliyo
- +1 yıl
Nişanlanıyor musunuz sözleniyor musunuz bir resmiyet başlasın süreç içinde zaten bu işler hızlanır. Haricinde bende seni çok seviyorum senin için ölüyorum bana da versene 50 100 bin :D
+1 yılBen verirdim eğer güveniyorsam ki zamanında vermişliğim de var
13 Yorumla- +1 yıl
Sen insanı deli edersin
- +1 yıl
Ne alâka
- +1 yıl
Çok alaka önce takip et sonra takibi bırak
Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. Zamanında (çoook eskiden :D) Kredi bile çekmiştim. Ama ayrıldıktan 7 yıl sonra geri ödedi (ki karşılıksız çekmiştim) :D
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılBabama verdim de kurtul.
Bırak masrafını az ya da çok kendi yapsın.10 Yorumla Kalbimi vermişim 100 bin tl nedir ki öyle değil mi @__Efe
11 Yorumlayüzsüzlükte sınır tanımamış gibi görünüyor, verme bence asla
10 YorumlaBen olsam asla vermem. Evinin tapusunu ortak mı yaptı da içi için senden para istiyor. Ya seni bırakıp başka biriyle "senin verdiğin parayla içini döşediği" evinde yaşarsa...
Tabi bu benim şahsi görüşüm🤷🏻♀️20 Yorumla
+1 yılEvet eskiden çok verdim ama artık aşka inan mıyorum 😇
00 Yorumla
+1 yılEvli olmadığım bir kadına her ne sebeple olursa olsun para vermem
00 YorumlaAsla vermem.
5 lira 500 lira değil bu
50 bin ne yaaa00 YorumlaLan 100 lira istiyor sanki triplere bak arkadaş millet anormal ya
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sakın ola bu tuzağa düşme, para filan verme. Tv leri izlemiyor musun böyle dolandırıcılarla dolu.
00 Yorumla
+1 yılKimseye para falan verme. Babanın oğluna bile güvenemezsin bu devirde.
00 YorumlaVerip de kötü olmaktansa vermeyip kötü ol hem para aranızı açıyorsa sıkıntı
00 Yorumla- Devamını Gör (110)
Devamını Gör(155)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Ciddi ilişki içerisinde olduğunuz sevgilinize borç para verir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler