Uzaktan mesafeli ilişkimde sevgilim bir süre ayrı kalmak istiyor. Ne yapmalıyım?

Merhaba benim bir senelik uzaktan bir ilişkim var. Uzaktan olduğuna bakmayın çok buluşuyoruz ve birbirimize baya bağlıyız (son zamanlara kadar). Her neyse benim iki sorum var sorumun konusu kısaca sevgilim bana bir iki hafta kötü davrandı çok sinirliydi sebebini sorunca hem psikolojik hem de sancılı bir ayrılık dönemi yaşamıştık ordan kalan tuhaf duygular olduğunu söyledi ve yalnız kalmak istedi. Ben ilk başta reddettim çünkü bana mantıksız geldi ama baktım sevgilim iyi durmuyor ben de tamam dedim. şu an üç dört gündür konuşmadık tabii o bir kere bana yazdı bir olay olduğu için ben de ona yazdım daha bugün ve cevap verdi.
şimdi sorularım şöyle:
1- Güven veriyor ama formalite gibi geliyor.
İnsta hesapları elimde, instadaki fotoğraflarımız duruyor, arkadaşları sevgili olduğumuzu biliyor (ayrıldık ya da küstük dememiş), beni üzecek sinirlendircek ya da suphelendirecek bir şey yapmadı şu ana kadar ama işte aması var acaba WhatsApp'tan birileriyle konuşuyor mu diye çok düşünüyorum, bilmiyorum haklı olduğumu düşünüyorum şu durumda kim olsa şüphe duyar zaten.
2- Bana olan hisleri. Acaba sevgisi kalmadı mı, bana soğudu mu, yedekte cepte falan mı tutuluyorum, dediği gibi bu süreç iyi gelecek ve aramız daha iyi mi olacak yoksa ayrılcak mı çok düşünüyorum.
Bu kadın benim hayatım olmuş o olmadan yemek yemiyorum uyku uyumuyorum çok az su içiyorum doğru düzgün arkadaşım da yok dün akşam çıkıp takıldık ama aklımdan atamıyorum sizce ne yapmalıyım?
Uzaktan mesafeli ilişkimde sevgilim bir süre ayrı kalmak istiyor. Ne yapmalıyım?