Nişanlım her kavgada bana hakaret ediyor saygısı yok, ne yapacağım?

Lütfen okuyun 7 aydır nişanlıyım 3 ay sonra düğünüm var ilk başlarda beni çok mutlu ediyordu çok mutluydum evlilik için bir şüphem yoktu doğru insan diyordum çok iyi biriydi neler yaptı benim için ailesinden önce bile beni tuttu ben başta onu sevmiyordum hep çabaladı sevdirdi kendini nişanlandıktan sonra çok değişti her kavga da hakaret etmeye başladı çok ağır şeyler söyledi bana bi kere el kaldırdı aileme de hakaret etti sonra utanmadan yüzlerine baktı her şey düzelince anlayışı yok beni anlamıyor kararlarıma saygı duymuyor ilkte böyle değildi benim için en önemli şey saygı ben kaldıramıyorum artık bunları bir kere evimin önünde rezillik yaptı yaptığı şeyleri geri istiyor her kavga da işte vermezsen senin kafanı koparırım falan çok ağır kelimeler ediyor neler dedi nasıl küfürler ediyor aileme bana sorun çözme şekli yıkıcı yapıcı değil bana bir kavgada işte seni evlenince ben döverim evde kimse olmazken boğazını sıkarım ben şok oluyordum kaynanam ve görümcemin de bana yanlışı oldu hiç haketmediğim şeyler gördüm allah hep gözüme sokuyor benim yalanı hiç yoktu geçen yalanını yakaladım arkamdan iş çevirip beni canım yerine koyup sevmediğim arkadaşıyla görüşüyormuş bana söz vermişti konuşmayacağım diye telefonunda yakalayınca ben sinirlendim sonra o bağırmaya başladı telefonumu aldı gitti alttan almak zorunda kaldım kapattım konuyu güvenmiyorum güvenimi kırdı yapıyor yapıyor sonra özür diyor çiçekler onlar bunlar ben sevdiğimden hep affettim yine aynılarını gördüm artık sabrım taştı mutlu değilim hasta olucam stresten çok kötüyüm üstelik ailemden uzak yere evlenicem evlenince daha beterleri oluyor diye çok korkuyorum lütfen bana yardımcı olun kızlar hiç iyi değilim böyle bir insandan nasıl soğuyamadım ben böyle bir insan değildim daha anlatamadığım şeyler var ne gururum kaldı ne kendime olan saygım beni seviyor eminim ama ben bunları kabul edemem yutamam ben mutlu olmak için evleniyorum ben tedirgin olamam hep çok korkuyorum evlenince yapar diye lütfen bana yardımcı olun kızlar ben saygısızlığı kabul edemiyorum😞
Nişanlım her kavgada bana hakaret ediyor saygısı yok, ne yapacağım?