Öncelikle lütfen cevap verirken kırıcı olmayın çok hassas bir insanım şimdiden teşekkürler. 7 yıllık bir sevgilim var 1 buçuk yıl önce evlenme teklifi etti ve birkaç ay sonra nişanlanacağız. Hep babamın karşı çıkmasından korktuk ama o da karşı çıkmıyor ve mutluluğumuzun önünde hiçbir engel yok. Ancak bir süredir başka şehirde çalışıyor ve terfi alacağı için kendisine mobbing uyguluyorlar. Bu süreçte ona destek oluyorum onu sıkmıyorum ama yine de biraz fazla konuşsam bana bağırıyor, istemiyorum falan diyor ve beni çok kırıyor. Beni çok seviyor bundan çok eminim benim için her şeyi yapar. Bana şimdiden karısı gibi davranıyor zaten hep el üstünde tutuyor. Yan yanayken gözlerini benden ayırmıyor. Ama uzaktayken işlerinin yoğun olduğu zamanlar hep ters davranıyor ve sanki yanındayken ona hissettirdiklerimi unutuyor. Kendisine ayıracak vakti bile olmuyor bazen ve onun için çok üzülüyorum. Ona iyi gelmek istiyorum ama o kimseyle konuşmak istemiyor. Psikolog önerdim kendisine online olarak görüştü sanırım kişilik bozukluğu varmış. Bir iyi konuşuyor benimle bir kötü. Güldükten 2 dk sonra bana kızdığı anlar oluyor. Geçenlerde instagram profilindeki fotoğraflarımızı kaldırdı sarhoşmuş o an ve canı sıkkınmış. Çok üzüldüm ve "yine koyarız aşkım hepsi duruyor galeride" dedi. Bugün dayanamadığımı, artık kendisine gelmesini, beni kıracak hareketler yapmamasını, benim ne olursa olsun her zaman yanında olacağımı söyledim. Of yeter dedi ve gidip instagramdaki sabitlenen hikayelerini de kaldırdı şifresi bendeydi onu da değiştireceğim dedi sonra sinirli olmasına rağmen yok tamam vazgeçtim değiştirmeyeceğim dedi. Dengesizliği beni mahvediyor. Dün motorla gezinirken beni görüntülü aradı ve "buraları hatırlıyor musun seni gezdirmiştim" dedi. "Evet" dedim gülümsedim. "Ne zamandır gezdirmiyorum seni hadi böyle gezdireyim" dedi güldü ve o şekilde yolu gösterdi çok mutlu oldum. Yani beni çok özlüyor beni çok seviyor bundan çok eminim. Aramız kötüyken yerimde duramıyorum ve kendimi çok kötü hissediyorum. İğrenç bir ruh halindeyim. Kendime hakim olamıyorum. İçim çürüyormuş gibi hissediyorum. Sanırım kaygı bozukluğum var ama emin değilim uzman biriyle görüşmedim. Bugün ona her şeyi çözebileceğimizi söyledim. Güzel güzel konuştum arada sinirlendi kızdı ama o halde bile bana " ben kimin için çalışıyorum senin için çalışıyorum bilmiyor musun? dedi. Sonra da "derslerine çalış öğretmen ol yarın ben ölsem nasıl hayatını devam ettireceksin" dedi. Yani her şeyi benim için yapıyor ve öldüğünde bile benim iyi olmamı istiyor kimsenin eline bakmamı istemiyor. Daha sonra da bana "madem her şeyi çözebileceğimizi söyledin sus bekle o zaman beni ben her şeyi çözeceğim anla artık beni" dedi ve kapattı telefonu. Şimdi kendimi suçluyorum en azından az da olsa konuşuyorduk acaba hiçbir şey demese miydim? Ben ne yapacağım?
+1 yılÖncelikle psikiyatriye gittiğini kendisinden mi duydun yoksa gittiği uzman ile görüştüm mü? Eğer gitmediysen durumu uzmandan öğren ve birlikte nasıl yol alabileceğinizi uzmanla tartışın.
Ama eğer sadece gidiyorum tarzında sevgiliden bir söylem duyduysan. O zaman bence sana kötü davranmak için bahanesi bu kendi sorunlarını sana yansıtıyor maalesef ve sende her söylediği şeyi onu kaybetmemek için yiyorsun.
Yaşım küçük olabilir ama bende böyle bir şey yaşadım ve geleceğimi mahvettim. Ve okurken açıkçası sende aslında sana bilerek kötü davrandığının farkindasin ama kendine olumlu anlamda yapıyor diye cekiyorsun
Mesela işte çalışması bir insan ilk etapta kuracağı ailesi için çalışmaz en önce kendi karnını doyurmak için çalışır. Ikincisi öğretmen olman için sınava hazirlaniyorsun sanırım ve ben olmazsam ne olacak diyor.
Öncelikle sen ailenle yaşayan öğretmenliği bitirmiş, ve devlette calisabilmen için öğretmen olma sınavına girecek birisin. Sen zaten öğretmenliği devlette çalışmak için sınavına giriyorsun, aslında bir öğretmensin!!!
Ona bu durumda mezun olup bir öğretmen olduğunu devlet için kpss hazırlandığını ve kazanınca devletten para kazanacağını yasin gereği de ailen ile yaşamanın gayet normal olduğunu ve istesen arti günümüz koşulları da etkili olması ile birlikte özelde de iş bulabileceğini fakat devletin senin için daha iyi olduğunu vurgulaman
Kendisinin de işi önce kendi karnını doyurmak için yaptığını ve kendisine hiç bir zaman bakma koşulu olmadığını arkanda kendinin ve ananın babanın olduğunu bu bilerek abluka altına almak için kullandığı sözleri artık bir son vermesi gerektiğini usturuplu ama ağır bir dille söylemen lazim. Bunu bir daha sürdürürse de ayrılacağını belirt ve bir daha yaparsa ben seni uyarmistim diyip ayrıl.
Ayrıca sana bir kötü davranıp sonra motora gezerken seni geçirmiştim hatırlıyor musun demesi senin onun kötü davranışlarına odaklanip ayrilmaman için arada bir iyi davranıyor ki sen onunla ilgili sağlam bir karar vereme diye.
Sevgilin son derece manipülatif biri ve kişilik bozukluğunu kaç kişilik olarak yaşadığını bilmiyorum ama yüksek ego ve narsiszmi bu kişilikleri etkiliyor sadece birinde daha ağır gösteriyor.
Bence ileride evliliginiz zor olur. Daha kendinin farkında ve sorunlarını kendi cozebilen ve senin de kendi sorunlarını çözebileceğin ilişkileri hakediyorsun.
Ayrıca benim de annem babam özellikle annem bu konuda çok sıkıntılıdır. Sayende ne yapmam gerektiğini çözdüm. Gerçekten bazen bizi doğuran büyüten insanların bu şekilde olmadı ve onları sevdiğimiz için kopamamiz gerçekten üzüyor ama o senin bir üzgün değil ya da anan baban değil
Bende kendi sınırlarını koruyacagim onlara ve çevreme karşı. Umarım en kısa sürede bu tarz ilişkilerden kurtuluruz.010 Yorumla- +1 yıl
Bak inan bana psikolog ya da psikiyatri farketmez çevresinde kim varsa mesela bende aile idi
Aile terapisi yapmak istedi.
Lakin ben bizimkilerin maddi konuda ikiyüzlülüğü yüzünden hayır dedim ama meğersem yüzleşmek istemediklerine bir kilifmis mesela bu konuda çok pişmanım.
Senin konun şu an benim yaşanmışlıklarimi deprestirdi...
Yani demem o ki eger sevgilin gerçekten psikologa gidiyorsa terapide nişanlı olduğunu ya da seninle sevgili olduğundan bahsetmiştir. Evliliği de düşündüğünu ve uzman seni ister istemez görüşmek isteyecektir. Bu olmadıysa uzgunum ama yalan olma ihtimali var
O yüzden sen de hayatım sen bir uzmana gidiyordun adı neydi seninle evlenmek istiyorum ve her türlü durum da yanında olmak istiyorum diye. ya da gizlice ailesinden öğren kendin görüş. Ona yaşadıklarını anlat belki de uzman gerçektir ama senden bahsetmemistir yaptığı davranışı da görünce adamın teshisini hizlandirir seni korumak için elinden geleni yapar uzman. - +1 yıl
Bana da bu bahaneyi sunmuştu ama şizofreni olsa üzgünüm bir yerde çalışması sorun olurdu.
En kötü ehliyeti var ve o tip hastalıklarda ehliyet dahi alınmıyor.
Bence bu kişi senin iyiliğini istemiyor. Eğer beni bile geçmişte yaşadığım şeyi tetiklediyse durumun gerçekliğini kabul etmemi öneririm çünkü şu an gerçekleri olduğu gibi göremiyorsun ve bu efekt bilerek yaptığın bir şey bile değil. Zamanında bende yaşadım.
Bence artık ikimizin de kendimizi toplama zamanı geldi geçiyor bile...
Sevgilerimle, Hoşçakal. - +1 yıl
Uzun uzun yazmışsın öncelikle teşekkürler. Ama ben kurtulmak istemiyorum. Kötü bir ilişkim yok aksine bebek gibi sevildiğim bir ilişkim var. Gözlerimin içine bakan ve tek bir lafımla her şeyi yapabilecek bir adamla sevgiliyim. Sevgilim gerçekten zor zamanlardan geçiyor ve bunun bahane olmadığını çok iyi biliyorum. Psikoloğa gitmedi ben online psikolog ile görüşmesini istedim. Görüşmüş ve kişilik bozukluğu olduğunu söylemişler. Kendisine de defalarca teyit ettirdim. Ön görüşme yapmış sadece. Bazı yerleri çok yanlış anlamışsın. Zaten kendisi için çalışıyor kariyerinde yükselmek için şu an bu bunalıma girdi. Terfi alacak ve onu çok zorluyorlar. Benim için çalıştığını söylemesinin nedenini neden anlamadın? Benimle yuva kurmak için çabalıyor. Bunu bana söylemeye çalışıyordu sadece. Ekonomi malum. Ben olmazsam ne olacak demesi benim bazen çalışmak istemememden kaynaklı bir durum. Çalışma hayatını görmemi istiyor. Evliyken bir gün ölürse ve ben arkada kalırsam elimde bir işim olmazsa ne yaparım diye düşünüyor gözü açık gitmek istemiyor. Neden bu kadar kötü niyetli düşündün ki. Sevgilimi çok iyi tanıyorum her zaman benim iyiliğimi ister. Ailenle yaşadığını, öğretmenlik durumunu açıkla falan demişsin ama buraları zaten çok yanlış anlamışsın o böyle düşünmüyor. Bu konuda açıklanacak bir şey yok yani. Öyle kötü düşünen biri değil. Ondan ayrılmak benim için bir seçenek bile değil. Evliliğimizin de iyi olacağını düşünüyorum. 2 hafta aynı evin içinde yaşadık ve her şey mükemmeldi. Ben sevgimize sahip çıkıyorum. Pes etmeyi de düşünmüyorum. 7 yıldır birlikteyiz 7 ay değil. Kocam gibi tanıyorum onu zaten bizi görenler karı koca gibisiniz diyor hep. Sevgiler, hoşçakal.
- +1 yıl
Çoğu kişinin mevcut kişiden ayrılmanı istemesinin tek sebebi durumu tek başına yüklenerek kurtaramama ihtimalinin kat ve kat yüksek olması
Eğer bir aile kuracaksınız ve aileleriniz de birbirinizi tanıyorsa gerekirse yüz yüze ozelden bir psikiyatriye gideceksiniz adam adam akıllı bir tedavi görecek bu sure zarfında sen müstakbel eşi olarak anne babası anne babası olarak senin ailen de müstakbel anne babası olarak üstüne düşen görevleri uzmandan öğrenip uygulayacak.
Adamla empati kuruyorum evet zor ve anlıyorum. Sadece mantigima yatmayan kısımları paylaştım ve görüşümü belirttim.
Görüşüm yine değişmedi ama hayatına karşımam.
Ayrıca bir kaç yerde yanlış anladığımı söylemişsin ancak senin bize verdiğin envanterlere göre yorumladim. Iki saat klavye başında hayat hikayeni soramayacagima ve yanitlayamayacagina göre.
Beni kendince duzelttigin için de ayrıca teşekkür ederim.
Umarım her şeyin hayırlısını yaşarsın. Saygılar. - +1 yıl
Tek tavsiyem on görüşme yapıp bir daha konusmamasi yerine adam akıllı psikiyatriden sonucu öğrenip tedaviye baslaması.
Bunun haricinde ayrıl barış vs demiyorum. Sonucu kendin gör. Umarım sağlıkla ilerler - +1 yıl
Umarım sağlığına kavustugunda mutlu bir aile de kurduğunuzda ikiniz de iyi değdi diyebilirsiniz.🙏🙏🙏
- +1 yıl
İyi ki değdi*
- +1 yıl
Amin 🤗
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılUzun ilişkilerde biraz sorun yaşayabilirsiniz ama bunu aşacağınızı düşünüyorum psikolojisi bozuk ve dediğin gibi iş yerinde ona kötü davranıyorlarsa
Bundan dolayı da psikolojisi bozulmuş olabilir
Oraya gitmeden önce böyle değilse oraya gittikten sonra bir şeyler tetiklemiş de olabilir
Biraz ayrı kalmanız sizin için daha iyi olabilir
Ve psikolojik yardım alması lazım görüntülü bile konuşsa
En azından ona iyi geleceğini düşünüyorum04 Yorumla- +1 yıl
Ben de iyi geleceğini düşünüyorum. İnşallah aşabiliriz bu kötü durumu. Geçen sene oraya gitti ama geçen sene böyle bir durum yoktu. Bu sene çalıştığı insanlar değişti ve terfi verecekleri için zorluyorlar onu. Sabah 7den gece 12ye kadar çalışmak zorunda kaldığı bir gün oldu. Kendisine ayıracak vakti yok ve psikolojisi gerçekten çok bozuk. Yanımdayken her şey mükemmel zaten. Teşekkür ederim yorumun için.
Cevap sahibi+1 yılOna kötü davranıldığı için bir şeyler tetiklenmiş ve psikolojisi bozulmuş işte umarım psikoloğa gider dediğini kabul eder de iyileşir
Rica ederim ne demek
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Eğer teşhis edilmiş bir psikiyatrik bozukluğu yoksa evlenip, evlenmeme konusunda kararsız olabilir, sorumluluğu aşırı sevmeyen biri olabilir. Evlilik korkusu sarmış olabilir. Ayrica erkekler aynı anda bir kaç şeyi idare etmekte güçlük yaşarlar. Biz kadinlar olarak bu konuda daha başarılıyız.
03 Yorumla- +1 yıl
Kararsız olduğunu sanmıyorum yüzüklerimizi bile yaptırdık. Kendisi istedi yaptırmak. Ama bana psikologla görüştüğünü ve kişilik bozukluğu olduğunu 2 kere söyledi. Sadece annesi zor bir kadın olduğu için karısının da öyle olmasından korkuyor defalarca bana lütfen onun gibi olma dedi. Bu konu yüzünden kararsız hissediyor olabilir bütün kadınlara karşı öyle bakıyor gibi. Çok sorumluluk sahibi biri ailesine karşı da çok sorumlu davranıyor bu yüzden çok yoruldu onu çok iyi anlıyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 262,1b cevap paylaştı.
u +1 yılO zaman ayrılın böyle karaktersizlerden
01 Yorumla- +1 yıl
Karaktersiz biri değil. Zor zamanlardan geçtiğini yazdım yukarıda ve psikolojik sıkıntıları olduğunu da söyledim okumamışsınız herhalde. Ben ikimizin de sevgisine güveniyorum. Ayrılmak gibi bir düşüncem yok.
Psikolojisi fena halde bozulmuş sana kızdığı anlarda da başka nedenlerden dolayı olduğunu unutma her koşulda yanında olduğunu bu süreci beraberce aşacağınızı anlamasını sağla sana bu süreçte çok iş düşüyor yorulacaksın belki ama sonu güzel olacak öfkene yenilip kırıcı şeyler söyleme
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın, çok teşekkür ederim. İnşallah sonu güzel olacak. Ben de hep başka nedenler yüzünden böyle olduğunu düşünüyorum zaten. Sürekli yanında olduğumu eğer konuşmak istemiyorsa bile susarak ona destek olabileceğimi dile getiriyorum. Ama işte çok özleyince dayanamıyorum bazen arıyorum. Bu durumu kontrol edebilirsem inşallah her şey iyi olacak.
Gizli Üye(25-29)+1 yılUzun ilişkilerde erkekler bir süre sonra kötü davranmaya başlıyorlar ister istemez sıkılıyorlar hal hareketleri değişiyor bunları yaparken seni sevmediği anlama gelmiyor 7 yıldır bu yoldaysa seni baya seviyor biraz rahat bırak üstüne düşme ama yanında olduğunu hep hissettir
14 Yorumla- +1 yıl
Haklısın, teşekkür ederim. Dediklerini yapıyorum zaten ama uzak mesafe olduğu için de dayanamıyorum. Yan yana olsak gidip konuşabilsem her şey çözülecek zaten biliyorum. Gurbette yalnız olduğu için de bu durum onu yıpratıyor. Aynen öyle beni sevmediği anlamına gelmiyor zaten bana olan sevgisinden eminim.
Cevap sahibi+1 yılBizde öyleyiz sevgilimle 2 senedir mesafe ilişkisi yaşıyoruz yanyana gelince bana bi bağırma olmuyor uzak olunca değişik bir ruh haline dönüşüyor kavgalarımız zaten buyuzden oluyor burdaki insanlar ayrıl , kesin aldatiyor dese bile takma onca yol gelmişsiniz bırak kendinle yüzleşsin iyi olduğunda zaten sana yazar sende dile tekrar getirirsin üzme kendini
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim yorumun bana çok iyi geldi 💜 Bizim de aynen öyle yan yanayken her şey mükemmel ama uzaktayken değişik ruh haline giriyor. Aldatacak bir insan değil zaten kendine bile vakti olmuyor. Zaten vakti olsa bana ayırır biliyorum. Kötü yorumları takmamalıyım haklısın. Dediğin gibi yapacağım çok sağ ol 💜
Cevap sahibi+1 yılRica ederim canım 🌹
Dememeliydin. Dememelisin. Onu kendi haline bırak sana anlatmak istese zaten anlatır paylaşır. şu an ruh halinde dengesizlik var konuşmayı denedin olmadı şimdi bir susup beklemeyi dene. Erkekler çok sıkmaya gelmiyorlar
21 Yorumla- +1 yıl
Haklısın, teşekkür ederim.
Erkek arkadaşınız sanirim border line yani arada kalmış kişilik, size ilerleyen dönemlerde yasayabileceklerinizi söylesem arkanıza bakmadan kacarsiniz; lutfen öncelikli olarak kendi ruh sağlığınızı düşünün...
03 Yorumla
+1 yılValla abisi ne diyim kişilik bozukluğu maalesef herkeste var kadın erkek nasıl olmasın hayata bak ancak insanın hayatındaki problemler yol gösterici nitelikte bugün karnında çocuğunu taşırken bu hareketler olsaydı sen kaldırabilirmiydin kendine onu sor ve her şey insanlar için yarın daha büyük bir problemde neler ile karşılaşacağını iyi düşün hayatı beraber yürürsünüz ama senin yolunda sen tek yürürsün dikkat et kendine yazık etme kendine iyi bir düşün derim
011 Yorumla- +1 yıl
Umarım bu sevgin ile herşeyin üstesinden gelirsin ilerde çok canını sıkar seni üzer dayamaz hale gelirsen bana yaz kemiklerini kırarım onun sen böyle çok severken 🙃
- +1 yıl
Çok iyisin ya valla dovdurcen çocuğu seni üzüyor diye kardeşim
- +1 yıl
Şımartmissin bak bir dayak yesin benden bir daha üzüyor mu seni
- +1 yıl
Senden her erkeğe lazım valla bu bir velinimet ha piyango ha senden bir tane daha
- +1 yıl
Herkes kalbinin ekmeğini yer umarım mutlu olursunuz
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Basit bir şeye benzemiyor ya bayağı Borderline gibi. Üstelik manipülatif. Seni mahveder bu iş haberin olsun.
03 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılPsikolojisi çok bozuk. Bı sevgilim vardı bana çok aşikti ama bazen öyle gereksiz şeye parlayip beni çok uzuyordu aynen böyle kötü hissediyordum. Defaalrac söyledim değişmedi ve sonunda ona olan sevgim azaldı. Çünkü ben yorulmaktan asagilanmaktan azar ısıtıp durmaktan bikmistim. Sevgilin çok sinirli biri sen de hep alttan alıyorsun o da yüz bulmuş artık. Kendini geri çek yokluğunu bı görsün vazgeciyormuşsun izlenimi ver köpek olur peşinde.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgi iyileştirir seninki senden bıkmış gibi
Allah yardımcın olsun bu adam ne istediğini bilmeyen biri ve seni genç yaşta mezara koyar.
05 Yorumla- +1 yıl
Neden benden bıksın ki? Kötü zamanlar geçirdiğini açıkça söylüyor. Seninle ilgisi yok da diyor. Benden bıktığını düşünmüyorum. Beni sevdiğini belli ediyor. Kişilik bozukluğu yüzünden bana kötü davranıyor işte. Sevgi iyileştirir ben onu iyileştireceğime inanıyorum. Teşekkür ederim ben de bundan korkuyorum genç yaşta ölmekten ama bir ümit yaşıyorum işte her şeyi düzeltmeye çalışıyorum.
Cevap sahibi+1 yılSeven insan ne olursa olsun sevdiğine ters davranmaz 👍 7 yıldır bjrlektesin ve sen kişilik bozukluğu olan birine neden bu kadar çok bağlandın ki?
Cevap sahibi+1 yılBu arada Benbanuu adlı kullanıcının boyu kaç acaba?
- +1 yıl
Gurbette kimsesi yoksa, kimse onu anlamıyorsa, sabah 7den gece 12ye kadar çalıştığı zamanlar oluyorsa, sosyalleşemiyor kendine zaman ayıramıyorsa maalesef ki insan hırçınlaşabilir ve istemeden sevdiğine kötü davranabilir. Bunalımda çünkü şu an farkındayım. Ailesiyle bile konuşmuyor. Sadece benimle konuşuyor.
+1 yılBence biraz arama onu rahat bırak küsme ona ama biraz ayrı kalın bazen sevmek her şeye cozum değildir bazen yalnız bırakmak daha iyi biraz ayrı kalın ve ozleyin birbirinizi
01 YorumlaPsikolojisi bozuk demekki zamana bırak üstüne düşme
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılhic arama birak o seni arasin
05 Yorumla- +1 yıl
her aramanda bir telafi cabasina giriyorsun belli ki bu da can sikar bir hal almis o da bu donem normal bir yasanti surmuyor is stresi yogun demekki oleyse sen daha rahat ve gunluk hayati konus cok sorup sorgulama o anlatirsada yorumsuz dinle vs
- +1 yıl
mutluluklar :)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne