Bir ilişkinin bitirilmesi genelde çok zordur. Ve her iki tarafın daha iyi hissedebilmesi içinde bu konuda açık ve ve dürüst bir iletişim kurmak önemlidir.
Beklentiler, sorumluluğu alamamak, kıskançlık ve niceleri ilişkiyi bitirebilir.

Bir ilişkinin bitirilmesi genelde çok zordur. Ve her iki tarafın daha iyi hissedebilmesi içinde bu konuda açık ve ve dürüst bir iletişim kurmak önemlidir.
Beklentiler, sorumluluğu alamamak, kıskançlık ve niceleri ilişkiyi bitirebilir.
Bir ilişkiyi, karşı tarafın kalbini kırmadan bitirmek için öncelikle karşınızdaki kişiye saygı duymanız ve dürüst olmanız gerekiyor. Karşı tarafı suçlamak ya da onu incitecek sözler söylemek yerine, kendinizi ifade ederken açık ve net olmalısınız.
Kriterleriniz ilişkinin seyrine göre değişebilir, ancak genel olarak ilişkiyi bitirmek için önce kendi hislerinizi netleştirmeniz gerekir. Eğer ilişkinin artık size mutluluk getirmediğini ya da ilişkinin geleceğinin sizin için uygun olmadığını düşünüyorsanız, bu konuda karşı tarafa açık ve net bir şekilde konuşmalısınız.
Bir ilişkiyi bitirirken, karşı tarafın duygularını da dikkate almalısınız. Onun duygularını incitmeden, kendinizi açıklıkla ifade etmek için özenli ve anlayışlı olun. İlişkiyi bitirme nedeninizi açıklarken, onun duygularını dikkate alarak, örnekler vererek ve sorularına cevap vererek karşı tarafın daha iyi anlamasını sağlayabilirsiniz.
Son olarak, bir ilişkiyi bitirmek için kriteriniz, karşınızdaki kişinin kendisini saygın bir şekilde ifade edebilmesini sağlamaktır. Onun duygularını anlamak ve anlayışlı bir şekilde yaklaşmak, ilişkinin daha sağlıklı bir şekilde bitmesini sağlayabilir.
İstisnalar hariç kim dürüst davranıyor ki...
Açıkçası ben ilişkiyi bitirmek istiyorsam yani o noktaya geldiysem ilişkimiz bize zarar veriyor ya da zaten anlaşamıyoruz demektir bu durumda da sevgilim ile konuşurdum, ve neden ayrılmak istediğimi söylerdim. ama eğer beni çok seviyorsa da onu bırakmazdım bırakmam için aldatmak ya da ihanet gibi çok büyük kötülük yapmış olması lazım bana bunlar yoksa da bence insanlar konuşarak her sorunun üstesinden gelebilir :)
Teşekkür ederim kardeşim 😊
Rica ederim ablam ☺️
Henüz hiç ilişki bitirmediğim gibi ilişkim de olmadı. Ancak zaman zaman gönlümün olmadığı biriyle ilişki başlangıcı olursa nasıl reddederim diye düşünüyorum arada bir. Paylaşımda yazdığı gibi kibarca olmalı bu iş. Bunların dışında benim kendime özgü yöntemim yok
Ne kadar kibar olsak da bu maddelere harfiyen uysak da ilişki bitişi her zaman kırıcıdır. Kişiler medeni ve saygılı bir şekilde ayrılsa da o kalp kırıklığı kaçınılmazdır. Benim bir ilişkiyi bitirme kriterim, elimden bir şey gelmiyorsa, karşımdaki insanın gelecek mutluluğunu golgelememek adına kendimi geriye çekmektir.
Teşekkür ederim 😊
Cevap
17Cevap
En kolay yaptığım şey🤔 kimseyi kırdığımı düşünmüyorum, ne hissediyorsam odur. Hislerim için özür dileyecek halim yok ne hissediyorsam onu söylerim. Güven duyamamışımdır, yaptığı ile söylediği uyuşmuyordur, krodur, fikirlerinden dolayı soğumuşumdur, aldatmıştır, beklenti ve amaçlarımız farklıdır ayrılmaya çok sebep var. Dürüst olduktan sonra karşı taraf üzülmüş üzülmemiş önemi yok sen dürüst ol için kendine rahat olsun yeter
Kırmadan ayrılık diye bir şey yok maalesef. Ne dersek diyelim nasıl dersek diyelim yine de kırılır insan. Kırılmayı da geçtim de aslında anlayış önemli olan. Çıkarlarımız ters düşünce ya da yollar ayrılınca çirkefe bağlamamak önemli olan. Keyifli geceler..
Savaş çıkartmadan insanca ayrılmak mümkün olabilir fakat aşk acısı kaçınılmaz doğası gereği yaşanacaktır, kırgınlık kaçınılmaz.
Kırmadan ilişki bitirmek diye bir şey yok. İlla ki kırılacak, üzülecek.
Bitirme kriterim toksiklik, sorumluluklarını yerine getirmiyor, çabalamıyor ve güvensiz davranışlar sergiliyorsa.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Dostça ayrılmak isterim. Dostça ayrılmak derken, arkadaş kalmak değil zira arkadaş kalamam. Onun için her yerden engellerim ve hızlı şekilde unutmaya çalışırım.
Peki biten ilişkilerin ardından arkadaş kalan kişilere ne tavsiye vermek istersin.
Arkadaş kalınmaz yani ben kalamam. O kadar sevicem edicem sonra arkadaş kalacağım :) madem arkadaş olacaktık sadece niye o kadar sevdim? Yazık değil mi sevğime, emeğime? Valla ayrılıpta arkadaş kalabilenlere şaşıyorum sadece samimi de gelmiyor.
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim, burcu muydu senin adın?
Evet
Yoksa buket miydi? :)
Değil sadece Burcu :)
Buketi kim diyordu?
Bilmem sonuçta yinede kırılır insan.
Ama çirkinleşmeden biterse güzel anılar kirlenmez en azından.
Güzel anıları da zamanı gelince unutmak lazım. Geçmişi düşünmek ilişki babında kendine ihanet etmek gibi bir şey
Teşekkür ederim 😊Lakin hikayeniz nasıl bitti bilemiyorum ama kendinizi sevdaya kapatmayın
Teşekkür ederim
Cevaplar için kibarca teşekkür etmiştim.
Açık ve net olurdum, yürümediğini söyler ve gerekli açıklamayı yaptıktan sonra helalliğini alır giderdim.
Açık yüreklilik için teşekkür ederim 😊
🤗🌸
Çagırırım bir cafeye oturup adam gibi konusurum.
Mesajla ya da arayarak bitirmek bana tuhaf geliyor.
İletişim eksikliği olmamak adına güzel bir davranış 😊
Ayrılacak olsak bile yüzyüze konusup efendı gıbı bitirmek lazım hocam.
Bence yani 🤔
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim hocam ☺️
ilişki bitirmek zordur hacı :D ben bitirmedim ama söylemesi zor yani illa kalp kırılır :D
Kalp kırmalar olmasa keşke..
İlla ki kırılır ama kısacası şunu derim Bazı çiçekler bazı topraklarda olmuyor :)
Kelebek kadar hassas olan kalpler kırılır misaii 😊😊
Kibarlık benim sinirimi bozar derdi neyse söylesin ve gitsin kimsenin anlamasına, empati yapmasına gerek yok bu şekilde olunca acıyorlarmış gibi geliyor ve aşağılanmış hissediyorum.
Mesaj ile ayrilanlar nerede bunlar nerede. Bunlari yapabilen dusunceli biri olsa zaten ayrilmazsin 😂
Bahane üretmeden net bi şekilde ayrılmak istemesi karşı tarafı daha az üzer bence.
Bence kırmadan ayrılmak çok zor. Seven insan üzülür.
Gerçekten seviyorsa seviliyorsaniz bitirilmez, bitirilse eğer ne türlü caba sarf ederseniz edin kalp kırılır
Saygı sınırı aşmalar ne güzel olmaz mı? Geçenlerde sokakta yürürken bir hemcinsim biten ilişkisi için ağlıyordu..
Bende ağlayan çok erkek gördük sevdigi için ama yapacak bisey yok sevgi biterse saygıda kalmaz kalplerde kırılır hic kimsede kazanmaz
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim
Kırmadan bitirilemiyor maalesef, hele ki duygular yoğunsa..
Kısa cevap. Bitiremezsin. Uzun cevap az kırarak bitirmekte fayda var. Dürüstçe neden ayrılmak istediğini özenli cümlelerle bitir ve karşı tarafın itirazlarına cevap verme. Ben böyle düşünüyorum de.
Açıkça konuşmak lazım
Sana da bu yakışır arkadaşım 😊😊
Hayatımdan cıkman için sadece 3 e kadar sayacağım.
Nasıl bitmesi gerekiyorsa öyle bitiririm
Hmmm bu ilişkinin neden bittiğine göre değişir ya
Zor bi soru bidakine artik
İllaki kırılıyor bence
Konusarak veya yazarak bitiririm
Olmuyorsa zorlamanın manası yok
Yüzyüze bitirmek yerinde olur
Artık bişey hissetmiyorum de ztn soğur karsindaki
Alır karşıma açık açık konuşurum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?