Erkeklere göre, bir kısmı evet erkek ödemeli diyor. Sebep olarak da geleneksel değerleri temel alıyor.
Bir kısım erkek ise, eşitlik varsa kadın da artık elini cebine atmalı diyor.
Bana göre ise ben kadınları sınıflandırıyorum.
Kadınları bu konuda 3'e ayırıyorum.
1. Büyük bir çoğunluğu yiyici grup. "Asalak" misali erkekten beslenmeyi doğru buluyor. Bu kişilerin tamamı da karşılığını bedeniyle öder. Yani alt kültürden, düşük profilli, kişiliğini değil dişiliğini pazarlayan kadın modeli.
2. Kadınların ikinci grubu ise geleneksel değerleri öne alıp, erkeği maddi anlamda yormadan erkeğin ödemesini isteyen kişiler. Bu kişiler ciddi ilişkilerin baş rolünde bulunan kadın modelidir, birinci maddedeki kadından ayıran en önemli etken ise erkeğe hürmet ederler, üslup ve görgü sahibidirler.
3. Çok az sayıda bulunan eşitlikçi zihniyetle sahip, gururlu kadınlar vardır bir de... Ben böylesini hiç görmedim ama arkadaşlardan duyuyorum...
Bence...
Erkeğin maddi gücü yerindeyse, kadın da çalışıyorsa, ortalama (çetele tutmaya gerek yok) 2'ye 1 bir oran güzel ve şık olur.
Erkeğin maddi gücü yerinde ama kadın çalışmıyor ve bu kadın yiyici modelden değilse erkek ödemeli ve bunu asla kadına karşı kullanmamalı.
Erkeğin maddi gücü yerinde değil ve kadın da çalışıyorsa eşitlikçi bir yol izlenmeli.
Son olarak Türkiye'deki en kalabalık kadın grubu olan yiyici modelden biriyse, erkeğin maddi gücü yerinde veya değil, farketmeksizin bu kadın türünü basit olduğunu hissettirerek şutlamalı.
Bu işin formülünü bırakıyorum iyi okuyun. Eğer taraflardan sadece biri çalışıyor ise hesabı çalışan kişi ödemeli. Eğer ikisi de çalışıyor ise davet eden ödemeli ya da sırayla ödenmeli. Eğer iki taraf da çalışmıyor ise Alman hesabı yapılmalı. Bu arada erkekler kadınların hesabını ödemek zorunda diyen kızlar sokak köpeğinden farksız kalıyor gözümde.
Aga kadınlar bir birey ve kendileri de hesap ödeyebilir. Neden erkeğe böyle bir misyon yükleniyor ya. Kadın denilen canlı hesap ödeyemez mi? Erkeğin 3 kurusluk hesabı ödemesine mi takılıyorlar 🤦🏽♂️
Ortak öderdim sevgiliyken. Evliyim. Zaten her şey ortak. Kazanç da gider de.. Bazı çiftlerin öyle olmuyor. Ayrı oluyor gelir giderleri. Ortak havuza para atıyorlar. Bizf öyle değil. Herkesin ilişkisinin ritmi farklı. Doğrusu yanlışı yok
Ben her zaman alman usulü ödemeden yanayım, benim yediğim içtiğim şeyi neden erkek arkadaşım ödesin param varken? Olurda param yoktur ödemesinin isterim ya da olurda parası yoktur ben ödemeyi yaparım veyahut herhangi bir durumda benim ödememi yaptıysa başka bir zaman ben onun ödemesini yapmak isterim. Maddi durumlar, ödemeler tek bir kişiye yüklenmemeli.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hesabı asla ödetmem. Ödediyse de gider çay tatlı bir şeyler mutlaka ısmarlarım. Bence iki taraf da kendininkini ödemeli. Para durumuna göre olan olmayana da ısmarlayabilir. Ama sürekli bir tarafa ödetmek hoş değil. Erkeklerin kendilerini bu konuda sorumlu hissetmeleri de saçma.
İlk bulusma erkek digerlerinde paylaşılabilir mesela sinema biletini eekek alıyorsa misrlari kız alabilir mesela erkek yemek ismarliyorsa kız tatlı ya da içecek söyleyebilir bir sonrakinde boyle olmalı
Bence nezaketen erkek odemelidir ilk baslarda. Eger erkeğin durumu kadına göre iyiyse erkeğin ödemesi daha yakışıklı olur. Eger durumlar eşitse ciftlerin bakış açısına kalmış bir durum. Bakış açım böyle.
Her zaman değil ama çoğu zaman ödemeli. Erkekler maddi manevi emek verdiği kadına daha çok değer veriyormuş. Beni şık bir restorana falan goturduyse ödemeli yani, zaten gidilecek yerin erkek seçmeli.
Hayır, erkekte kadın da ödemelidir ilk buluşma da erkek ödeyebilir belki ama diğerlerinde paylaşılmalı bence birde sadece hesabı erkeğin ödemesi saçmalık
Şu kadınlar eşitlik istiyoruz deyipte şuraya evet yazan kızlar nasıl bi ikiyüzlü acaba işinize geldimi eşitlik işinize geldimi hesabı ödetirsiniz valla siz dansöz gibi kıvırıyorsunuz
Beyler hesabı her seferinde illa ben ödeyeceğim diye tutturduğunuzda karşı tarafı psikolojik olarak baskı altına alıyorsunuz. Bir kadına hesabı ödeme özgürlüğünü vermelisiniz. Ya da aranızda bu sefer sen öde sonra kini ben gibi tatlı antlaşmalar yapabilirsin. 🌸
böyle bir zorunluluğu asla kabul etmem, zaten ben ödüyorum ama kimse de çıkıp zaten erkek ödemeli demesin. öyle bi insan evladıyla aynı havayı solumam gerekirse.
Ya saçmalamayın erkeklerde bu ego var biliyorum ama en fazla %40 kadın %60 erkek diyelim o halde normalde elit derdim ama maaşı kimin daha iyiyse o ödemeli daha fazla denge şart