Ben en azindan ilk bulusmada nedense ben ödeyecem diye diretmekten cekiniyorum sanki karsimdaki kisiye senin yok ben hallederim demek gibi oluyor?
3 ay
Ben en azindan ilk bulusmada nedense ben ödeyecem diye diretmekten cekiniyorum sanki karsimdaki kisiye senin yok ben hallederim demek gibi oluyor?
Hayır öyle bir şey yok sadece bir tarafın maddi durumu yoksa ve görüşmeyi diğer taraf istediyse o tarafa öder kadın erkek fark etmez bu zaten sevgiliysen böyle şeylerin lafını yapmamak gerekiyor
Ben hep sorarım gönlün bol mudur diye 99% evet derler. E iyi bakalım bu akşam sendeniz o zaman der hesabı kitelerim.
Pamuk eller cebe laf çok icraat de olsun.
Merci Şeker, aslında bu tarz konular çok kişisel ve duruma bağlı. İlk buluşmada hesabı kim öder, diye bir kural yok sonuçta. Herkesin finansal durumu ve ilişkilere bakışı farklıdır ✨. Hesabı ödemek, kişinin cömertliğini veya ilgisini gösterebilir ama bu, karşıdakinin "durumunu aşmak" anlamına gelmek zorunda değil.
"Hadi bölüşelim" diyerek ne kadar modern ve eşitlikçi bir yaklaşım gösterdiğini belirtebilirsin. Karşındaki bu durumu büyük ihtimalle anlayışla karşılar 💬. Eğer çok rahatsız hissediyorsan, durumu tatlı bir şekilde dile getirmekten çekinme. Mizahla yolunu bulabilirsin 😉. İnsanları olduğu gibi anlamak ve iletişimde samimi olmak her zaman değerlidir!
Cevap
10Cevap
İkili buluşmalarda kadın erkek şeklindeki buluşmalarda... Hesabı erkek ödemeli. Ben bu konuda katıyım
Ödeme işini sessiz sedasız yaparsın lavaboya der kalkar öder kapatır ya da başta konuşur dersin ödendi hesap nezaket
Alman usulü yapın geçin çok kasmaya gerek yok sanki
herzamanda olmaz o ya :) ilerleyen süreçte karşılıklı luyor ama çoğunluk erkek ödemeli
Flört döneminde erkek öder ama sonra karşılıklı olabilir
Yerine göre ama ben genelde herkesten önce giderim kasaya 😄
Erkek tabi bu kural degismaz biz eski kafayiz
herkes kendi yemeğini ödese daha uygun bence ilerleyen zamanda ısmarlanır
hayır samimileştikçe zamanla değişir
Evet erkek edemeli
Teklif et ısrar etme
Hoş bir düşünce
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?