Gizli Üye(25-29)+1 yılKalbi karşı cinse meyletmiş, belki şiddetli bir aşka düşmüş arkadaş. Kalbin birine karşı meyledip şiddetli bir aşka dönüştüğü vakit bizzarure ve ister istemez utanmak vücûda gelir, o utanmak hissiyatı senin irâdenle tasarruf edebileceğin bir hal ve duygu değildir. Nitekim bu sâbit duygular insan fıtratında dâimî bulunuyor ve insanda bulunan binlerce duygular sebeblere göre tahrik olarak harekete geçiyor ve vazifesi ne ise ona programlanmış olan vazifesini yerine getiriyor. Meselâ nasıl ki, Bir makine ne maksatla yapıldıysa o maksat üzerinde vazifesini yapıyor.
Aynen böyle de senin duyguların da o makine hükmündedir. Şu şiddetli aşka düşmenle o makinenin düğmesinide açmış oldun.
Eğer biri çıkıp derse ki, utanmak hissiyatı yok edilip ortadan kaldırılabilir.
Bende buna mukabil derim ki, mâdem utangaçlık fıtrattan kaldırılabilir, öyleyse. Aşık olmak, sevmek, hoşlanmak, meyletmek, arzulamak, iğrenmek, tiksinmek, nefret etmek ve kıskanmak olan bu duyguları da kaldır. Zîra şu bahsi geçen duygular bazen oluyor ki insanın mânevî yönüne ciddi zarar veriyor ve ruhuna eziyet ediyor. Mâdem bu böyledir, niçin bunları kaldırmak yerine yüzlerce dayanılmaz eziyetleri ruhuna çekyitiyorsun?
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gayet doğal, tatlı ve güzel duygular.. İçten içe yanar insan, onun olduğu yer sanki başka bir dünya gibi olur. Sürekli bir seviyede kalmasına izin verme, anlasın ya da anlamasın karşı tarafa bunu söyle. Söylemekte geç kalırsan, yarım kalırsın, yarım kaldığını da başkası tamamlar. Dünyanın sonu değil merak etme. Evet ya da hayır cevabı alırsın. Unutma, insan yaptığı şeylerin pişmanlığını kolay unutur ama yapmadığı şeylerin pişmanlığını bir ömür boyu kendinde taşır.
20 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Hoşlandığın için heyecan yapıyorsun.
Onu görünce derin nefes al ver
Sakinliğini korumaya çalış
Panik yapma.
Onun da senin gibi sıradan bir insan olduğunu düşün.
Onu gözünde fazla büyütüp ulaşılmaz bir yere koyma.
Rahat olmaya çalış.
Kendini fazla kasma50 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Böylesi durumlarda ilgili olduğunu hiç belli etmeyeceksin. Umursamaz hal alırsan daha iyi sonuç alırsın..
32 Yorumla
Soran+1 yılNe demek faydali bir yontem.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
+1 yılBence bunu hiç baskılamaya çalışma , bu şekilde çok daha doğal, samimi ve tatlı görünürsün ona. Eğer o da bir şeyler hissediyorsa karşılığını verecektir
11 Yorumla
Soran+1 yılAnlamis midir ki?
Belli ki 20 li yaşların başındasın, bide yanlışla belli ettim offff felan dedin sakın böyle düşünme yaşadıkça ve büyüdükçe daha iyi anlıcaksın o yaşlarda ki duygular genelde saf ve teniz oluyor şu an hissettin şeyler çok kıymetli bil istedim, bide birsey sorucam o senden hoşlanıyormu ya da seni beğeniyormu. Aranızda kaç yaş var nerde nasıl tanıştınız gibi birazdaha bilgi verirsen iyi olur
12 Yorumla
Soran+1 yılUzaktan tanimiyorum.
+1 yılDaha önce sevgilin olmadıysa veya uzun zamandır bir ilişkin olmadıysa bunlardan dolayı olabilir gayet doğal zaman ile bu utangaçlığın gidecektir.
30 Yorumla
+1 yılAynısı lise üçte benimde başıma geldi.. onu görmek için can atiyordum, sırf çocuğa yakın olabilmek için arkadaşlarıyla tanıştım beraber futbol oynadığı çocuklarla arkadaşlık kurdum en sonunda çocuğa çıkma teklifi ettim ve reddedildim o günden sonra ona karşı olan duygularım azaldi
10 Yorumla
+1 yılBelkide hoşlandıĝın kişi hiç olmicak biridir ve sen utangaçlıktan yuzüne dahi bakamadigın icin bunu anlayamıuorsundur. Bi bak onu tanımaya çalış zaten sen belli etmedigin sürece senin ondan hoslandıĝnı onun anlaması mümkün değil. Hem de onu tanımış heyecanını atmıs olursun
21 Yorumla
Soran+1 yılBakisimi hemen cekiyorum anlamistir bence.
+1 yılYaklaşık 6 ay önce ben de birebir aynı durumdaydım. İlk defa birine aşık olmuştum ve nasıl söyleyeceğim bilmiyordum. Hareketlerimle olsun bakışlarım ile olsun belli ediyordum ancak söyleyemiyordum çünkü ben de çok utangaç biriyim. Erkek olduğum için de ne kadar belli etsem bile yine benim söylemem gerekiyor. Nihayet sonunda güç bela söylemeyi başardım kızara kızara. Ve şu anda çok mutlu bir ilişkimiz var.
20 Yorumla
+1 yılÖğrensin nolacak ki? Daha iyi bisey bence çünkü bi devirde seven kiz diye bisey yok resmen
Alakasız ama bende birine aşık olduğum zaman adını söyleyemezdim ordan anlaşılmıştı tuhaf davrandigim için. Kendi kendime içimden bile soyleyemiyodum djdjdj10 YorumlaBu banada oluyor 😄 sakin ol sakin sakin nefes al ver ve gözlerinin içine bak bir süre sonra alışırsın ve bu sefer de ona attığın bakışlara engel olamiyacaksın seviyorsan hoşlanıyorsan dilediğin kadar bak kime ne 😜
00 YorumlaSakin ve rahat olmaya çalış. Bunu ancak beyninde kendi telkinlerinle yenebilirsin. O da sıradan bi insan işte diye düşün, gözünde büyütme onu. Herkes gibi biri falan diye düşünürsen ona karşı daha rahat olabilirsin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 332 cevap paylaştı. Benim sevdiğim kızda bana bakıyordu artık bakmıyor sebebi keşke bu olsa bu arada sen hoşlandığın kişiye bak o bakınca hemen çek bakışlarini erkeklerin hoşuna gider
02 Yorumla
Soran+1 yılNiye hosunuza gidiyor?
+1 yılBenim icin yuze bakamamak sacmalik yani direk hosalniyorsan ya söyle ya da sus belli etme ki belki kisi bundan rahatsiz olabilir.(Aşırı rahatsız verici)
Ama neden utangac olduguna gelirsek tahminimce ona kendin hakkinda kotu bir izlenim verebileceginnden olabilir
04 Yorumla
Soran+1 yılOyle rahatsiz etmiyorum ku zaten bakmiyorum niye rahatsiz olsun ki
- +1 yıl
Yani tabi kisiden kisiye degisebilir de bence en iyisi dogal ol korkma bi sey de olmaz
Soran+1 yılYa cok utaniyorum elde degil.
- +1 yıl
Valla o hissi hic deneyimlemesem de cogu arkadasim hoslandigi gordklerinde utaniyorlar sonra benim gibi arkadaslari oldugundan ona biraz dogal davran iste korkma en fazla ne kaybedersin gibi motivasyonlar vererek rahatlatiyom ki sana da soruyom en fazla ne kaybedecen?
+1 yılŞunu düşün bu hayatı o kişiyle ilişkiyi sadece bi kere yaşıyorsun kaybetticek zamanın yok sadece bir kere doğuyoruz bence yüzüne doya doya bakmak ve bu durumu onunla paylasan eminim oda sana yardım olur. Başarılar umarim çok uzun ve sevgi dolu günler geçirsiniz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu hoşlantı mevzularında erkekler biraz acımasız olabilirler dikkat et canım kalbini kırmasın! Onun orada karşında olduğunu düşünmemeye çalış gözlerinin içine bak ama ondan başka şeyleri düşün😛😛😛😊
00 Yorumla
+1 yılYarının garantisi yok git konuş bitsin olursa olur olmazsa önüne bakarsın değer gozuyle bakıyorsan çok cogu kaybettim dersin önüne bakarsın abartılacak birsey yok
00 Yorumla
+1 yılBu cok doğal sadece o senin utandigini bildigi halde sakinlestire bilirdi gün gectikce acilirsin öylede böyle yüzünü bakacaksin bir gün
02 Yorumla
Soran+1 yılCocuk ozellikle gozumu yakalamaya calisiyor utandigimi bile bile tqnimiyorum onu zaten.
- +1 yıl
Bence sen tanimaya bak canim
+1 yılher şey kötüye gitmeden önce aşkın en güzel en masum evresi benim için bu aşama sonrası ihtiras tutku üzüntü öfke bu evreye dönmek isterdim. Bişey yapmana gerek yok rahat ol bence
00 Yorumla
+1 yılpeki göz göze gelirken gözlerini aşağıya doğru mu kaçırıyosun. Yani çocuğun bacaklarına doğru mu?
bi kızda bana hep öyle yapıyo
02 Yorumla
Soran+1 yılYok direk basimi cekiyorum. niye ki?
- +1 yıl
benden hoşlandığını düşündüğüm bi kız varda. Hep böyle. Durakta otobüs beklerken sınıftayken falan onun gözüne baktığîmda hemen gözlerini aşağıya doğru kaçırıyor.
+1 yılrahmetlı ninem dedeme ucu yanık sayfalı mektup vermısde oyle tanısmıslar... bırgun bana gostermıstı. Ne varsa eskılerde var..
10 YorumlaÖok normal bu ama. Onunla oturup konuştukça açılırsın metak etme dwrin derin nefes al içinden say 5e kadar sakinlersin🙂
10 Yorumla
+1 yılBence onunla iletişim kurmalısın yani bir de mantığını kullanarak hareket edebilirsin çünkü her Sevgi bazen mantıklı olmayabiliyor
00 YorumlaKendini ona layık görmüyorsun. Onun seni seve bileceğini düşünmüyprsun. Ve yetersiz hissediyorsun. O yüzden bu heyecan telaş.
11 YorumlaGidip konuşacaksın
Veya bir arkadaşın aracı olacak o konuşacak05 Yorumla
Soran+1 yıl0 arkadasim var.
Soran+1 yılErkek ilk adimi atar derler.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle yaptıkça elinden kaçırırsın hiç utanma anlasın nolacak öz güvenli ol gerçekten hoşlandığın kişinin daha çok hoşuna gider etkilenir ve özellikle bakışlarını kaçırma en önemli şeyler o çünkü
013 Yorumla
Soran+1 yılBakislarin ne onemi var ki? Goz goze gelince noluyor ki?
Cevap sahibi+1 yılÖnemi olmasa gözlerine bakmaktan çekinmezdin 👀
Soran+1 yılO gozumu yakalamay calisiyor. Yakalayinca ben cekiyorum. Cocugun amacini cozemedim.
Cevap sahibi+1 yılTamam işte çekme gözlerini ona bakarken ama utangaç da bakma hoşlandığını anladıysan üstüne geliyor bilerek
Cevap sahibi+1 yılAnladıysa*
Soran+1 yılNeden ustume geliyor sence?
Cevap sahibi+1 yılAskim ya o da senden hoşlanıyor ilgisini belli ediyor ya da senden hoşlanmıyor p. çlik olsun diye senle dalga geçmek için bunu senin anlaman lazım ben bilemem 🤷🏻♀️
Soran+1 yılOyle kotu biri gibi degil belli uzaktan. Sanirim tepkimi olcuyor.
Cevap sahibi+1 yılİyi o zaman siz aynı sınıfta falan mısınız yoksa aynı üniversitede mi sadece
Soran+1 yılAyni siniftayiz. Ne bakiyorsun diyecegim bir gun resmen.
Cevap sahibi+1 yılNiyeee djdjdkdk
Soran+1 yılRahatsiz edici cunku gelip ark ol ne dik dik bakiyor ki.
Cevap sahibi+1 yılKnk o konuda haklısın erkekler adım atmıyor eskisi gibi pek nazlılar
+1 yılUtanmak iyidir yanlış yapmaktan korur çocuk iyi bir insansa anlayacaktır seni
09 Yorumla
Soran+1 yılNe dusunucek ki?
- +1 yıl
Onu seven masum bir kız olduğunu ne düşündün
Soran+1 yılMasum kiz nasil olur?
- +1 yıl
Senin gibi işte
- +1 yıl
Hoşlanıyorum diye şov yapmıyor veya gidipte kendini gözüne sokmaya çalışmıyorsun en güzeli
Soran+1 yılO gozumu yakalamay calisiyor. Yakalayinca ben cekiyorum. Cocugun amacini cozemedim.
- +1 yıl
Vallahi emin olması zor akışına bırak gitsin haddini aşan hareketlerde bulunmasına izin verme yeter.
Soran+1 yılHaddinu asan hareketlerden kastin ne?
- +1 yıl
Seninle dalga geçmesine ya da faydalanmasına izin verme
+1 yılKeşke yardımcı olabilseydim ama ben de öyleyim bazen 😅😅
20 Yorumla
+1 yılCesur ol ve konuş bence ne kaybedersinki. Etrafımdaki insanlarıda umursama.
00 YorumlaÇok zor bi durum erkekler genelde böyle kızlardan hoşlanmıyor
00 Yorumla
+1 yılOnunla evli olduğunu ve seni aldattığını hatlyal et
00 Yorumla
+1 yılGenelde böyle bi durumda inan anlayamıyoruz eğer yere doğru bakıp sırıtmıyorsan tabi ama ona bakmayacak ciddi bir şekilde sağa sola bakıyorsan alışkın olarak bu kız benden rahatsız oldu hissine kapılıyorum...
03 Yorumla
Soran+1 yılGoz goze gelimce hemen gozumu cekiyorum
- +1 yıl
Peki bunu yaparken gülümsüyormusun yoksa korkmuş gibi mi oluyorsun?
Soran+1 yılKorkmus gibi.
+1 yılBu bende de oluyor ama benim değil benden hoşlanan bir bey var, bayağı hödük gibi bakıyor bey abi
00 Yorumla
+1 yılBişey olmaz az bello edeceksin ki çocuk da açılsın sana bir nevi yol açacaksın
00 Yorumla
+1 yılUtananın oğlu kızı olmazmış derler ne o kadar çekinecek ne var sanki
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Herşeyin ilki zordur, topla cesaretini bak sonrası kolaylıktır. Haydi başla
00 Yorumla
+1 yılUtangaç üyemize yardım edelim gibisinden bildirim geldi😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
Pardon utangaç aşik
Gizli Üye(18-24)+1 yılgözlerinin içine tutkuyla aşkla bak ne öyle ergen gibi göz temasından kaçınma vs
18 Yorumla
Soran+1 yılOyle daha garip ustune atlar gibi
Cevap sahibi+1 yılöyle değil işte
Cevap sahibi+1 yılo çizgiyi iyi bilcen
Cevap sahibi+1 yılbakışlarımla bı cocuğu kendime aşık ettim
Cevap sahibi+1 yılözgüvenli ol erkekler öylelerinden hoşlanır
Cevap sahibi+1 yılçocuk senin duygularından emin olmaya çalışıyor askkm
Soran+1 yılGozlerimi cektigim icin ne dusunuyor? Utandigimi mi yoksa istemedigimi mi?
Olabilir gayet normal efendi edepli birisin yırtık degilsin
00 Yorumla
+1 yılErkekler özgüvenli kızlardan hoşlanır her türlü sonuca karşı kendini hazırla ve karşısına çık söyle çat çat dünyanın sonu değil ya dimi aşk acısı bile çekeceksen en azından geçerli bi sebepten çekersin
00 Yorumla
+1 yılBence çocuklaya konuşmaya çalışsan her şey daha kolay olabilir çünkü mesela bende de o kişi zaten sevgilimse bile yanına giderken çok heycanlanir ama gittikten sonra da çok rahat olurdum yani kendini uzak tutmamalısın dene şansını
00 Yorumla
+1 yılBence herşeyi konuşsan iyi olur nereye kadar kaçamak sevdiğini başkası alana kadar mı gurur yapma utanma karşı taraf anlar erkekler bizden daha çok şey anlıyor İnan bana ama kaçma kaçarsan kaybedersin benden söylemesi iyi bak kendine iyi akşamlar 🥰
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbir şey olmaz zamanla alışırsın beraber vakit geçirdikçe kendini zorlama çok :)
01 Yorumla
Soran+1 yılCocugu tanimiyorum ki uzaktan goruyorum.
Mesaj atarsan bu konuda sana yardımcı olmak isterim. Kendi hikayemde buna benzer çok şey var. Kizla iliskimiz olmadi ama o utangacligi yenmistim en azından
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılolabilir bu bende olmustu bisey olmaz zamanla gecer
00 YorumlaKarşı tarafa suçluymuşcasına his verirsin utanmamak için resimlerde ve zihininde konuşarak pratik yapmalısın sürekli yap bunu
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden suclu hissetsin ki?
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlız değilsin ben nişanlandım nişanlım hala bakamıyor 😂🤣🤣
01 Yorumla
Soran+1 yılBu hosuna mi gidiyor gulus koymussun?
+1 yılBu onu anladıysam ve alttan p. c gülüşü atıyorsa fena rezil olmuşsun demektir ama utangaç falan ya da anlamicak kadar malsa bundan yürü
01 Yorumla
Soran+1 yılO da utangac biri goz goze gelince ben cekiyorum bakisini yakalayinca o cekiyor bazen.
Utanma kızım seven sevdiğine sahip çıkar koş peşinden
00 Yorumla
+1 yılBende ilk kez böyle oldum. kıyamamaktan kaynaklanıyor, sanki karşıdaki anlasa rüya bitecek diye insan korkuyor
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 317 cevap paylaştı. Konuyu hortlatiyorum ama benimde benzer bi durumum var. Ne yaptin senin is nasil oldu?
024 Yorumla
Soran+1 yılAcikcasi bir sey yapmadim zaten Maşallah denk gelmiyorum.
Soran+1 yıl22 bak kizlar erkekler gibi degil onu anlayabilmek icin onla konusman lazim hoslandigi kisinin yaninda kiz stresli olur
- +1 yıl
Ya soyle bi durum var kiz bana hic bakmiyor, gecenlerde kiza belli ede ede suzdum o da anladi ama bana azcik bile donmedi diger taraflara donup uzaklara bakti bide fark ettigim kadariyla diger tarafa bakinca gozlerini kisip dudaklarini falan buzusturdu, e bu kiz beni sevmiyor huzursuz oluyor benden
Soran+1 yılOha acaba o kiz ben miyim ben de boyle yapardim musaitsen konusalim. Benim de sana sorum var hoslaninca dik dik neden bakarsin? Ve hoslandigini nasil belli edersin? Ayrica kiz icine kapanik biri mi hoslandigi kisiden utanma ihtimali oluyor kizlarda.
Soran+1 yılYok ben mecazen diyorum nereden nereye. Bu kiz bana cok benziyor ama ben de boyle sogugum asjyxdesg
Soran+1 yılbenim sorularim havada kaldi hoslanimca naparsin
- +1 yıl
Hoslaninca bakiyorum iste baska ne yapayim ki onun bakmasini az gulumsemsesni bekliyorum. Bakarsa bana cesaret verir bende gider konusurum ama bakmasada uygun bi vakitte arkadasca yaklasmayi dusunuyorum. Gercekte sadece isminin bas harfini soylesene belli olamaz, kotu bir sey degil ki
Soran+1 yılSen soyle sonra ben
Soran+1 yılOnce sen dedim
Soran+1 yılBen şok bu kadar da olmaz tesaduf isjsjsj, peki bu hangi sehir bas harfi nedir?
Soran+1 yıltamam ya B oldu mu ama sanmiyorum ayni oldugunu simdi sira sen de sehrinin bas harfi yaz lutfen
Soran+1 yıl1 e 1 gidiyoruz ben isim dedim sen isim dedin simdi sehir bas harfini soyle o oldugunu anlarsam yanit veririm zaten.
Soran+1 yılBak ismimin bas harfini dogru soylemedim cunku taninabilirim. Sen bana sehrinin bas harfini soyle o isen zaten soylerim.
Soran+1 yılPeki bu kiz basta sana biraz belli etti mi? Sonradan mi cekti?
Soran+1 yılSen kaybedersin benlik bir sey yok soran sensin.
Normalde bu biz erkeklerde olur mesela bendede var elim ayağım titrer ya da yüzüne bakamam bir kızda olması ilginç
00 Yorumla
+1 yılSalla gitsin takmıyor gibi davran eğer duygularını belli edersen ve karşılıksızsa zor olur senin için
00 YorumlaHer kes aynı diyilki demek ki huyun suyun buymuş bı de bu durumda bir coku kendini kaybeder çok fazla kafaya takma eylenmene bak
00 Yorumla
+1 yılOha olm bu perşembe aynısı yaşandı çok utandım yemin ederim sonrasında kendimi çok çok kötü hissettim
00 YorumlaGayet normaldir de erkeklerin hosunada gider sevildigini hissetmesi
02 Yorumla
Soran+1 yılBelki de anlamamistir.
+1 yılSamimi bi tavır. İlgini ona hissettir, o sana baksın :)
03 Yorumla
Soran+1 yılO gozumu yakalamaya calisiyor. Yakalayinca ben cekiyorum. Cocugun amacini cozemedim.
- +1 yıl
Sanırım o da hoşlanıyor. Yaşandı :)
Soran+1 yılNasil yasadin?
+1 yılnormalde arkadaş ilişkilerin nasıl hep utangaç mısın?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
hmm peki insanlarla kolay iletişime geçebiliyor musun? mesela yeni birisiyle arkadaş olurken zorlanıyor musun
Aşıksın demek ki bunu ona anlat beraber çözüm yolu bulunacaktır.
04 Yorumla
Soran+1 yılCocugu tanimiyorum ki uzaktan goruyorum.
Soran+1 yılTanimam etmem
+1 yılKız bak yüzüne ne bakamıyorsun O senin yüzüne bakmayı utansın
10 Yorumla
+1 yılOnu sevdeğini söyle yani yalan söyle sadece ama pembe yalan olsun
00 YorumlaYalcak bir şey yok cesaretini topla ve konuş onunlq
00 YorumlaBiraz cesaret bu sadece sen de değil biz erkekler de de var bende de var.
00 Yorumla- Devamını Gör (57)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat