Bu histen nasıl kurtulurum (kıskançlık ve kötü hisler)?

Sevgilimle 1 yıldır beraberiz ama telefon şifresini bilmem annesinin bile bilmediğini söylüyor kimse telefonuma giremez der. Böylece kimlerle konuşuyor ediyor bilmiyorum. Üniversite zamanı da sevgilisini aldatmış biri.. Şu an 28 yaşında. Acaba eskilerden biriyle mi konuşuyor acaba biriyle aldatıyor mu diye düşünüp duruyorum. Ayrıl demeyin seviyorum. Daha önce aşık oldun mu dedim. Çok sevdim ama aşk mıydı bilmiyorum dedi. Genel olara duygularını çok gösteren biri değildir etrafa. Her şeyi dalgaya vurur hayatında. Şimdi işi için Türkie'ye dönecek annesi ve ablasıyla yaşayacak ama orada herkesi tanıyor ortamı var. Uzak mesafe ilişkisi olacak. Her uzak mesafe kötü bitmiyor tabi ama hep şey diyorum ya gidince uzaklaşırsa ayrılırsa ki böyle olsa da hayırlısı buymuş demek ama işte ben öyle çok seviyorum ki.. Mesela bir arkadaşımız çocuk burada kız trde 4 yıldır beraberler çocuk aldatıyor kızı ama kız buraya gelmişti 1 aylığına kızın elindeydi hep çocuğun telefonu yani yapmak isteyen her türlü yapar zaten.. Ama işte sevgilimin daha içine kapanık biri olması ve telefonunun şifresini bile bilmiyor olmam bir de gidecek olması beni korkutuyor ne tavsiye edersiniz? Lütfen yardımedin. Artık gmail Instagram vs şifre kırmak için yazılım öğrenmeye başlayacağım o derece paranoyaya bağladım

Bu histen nasıl kurtulurum (kıskançlık ve kötü hisler)?