- Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBen almazdım ben evleniyorum çünkü kimse değil. Evlilik teklifi konusunda aileden onay alınması, kültür, gelenek ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir. Bazı kültürlerde, evlilik teklifi için aileden onay almak gelenekseldir ve önemlidir. Diğer kültürlerde ise bu gelenek yoktur ve çiftler kendi aralarında karar verirler. Ancak, evlilik teklifi yapmadan önce partnerinizin ailesiyle açık bir iletişim kurmak ve onların düşüncelerini anlamak, iyi bir fikir olabilir. Aile üyeleriyle tanışmak, onları tanımak ve ailenin kültürünü ve değerlerini öğrenmek, gelecekteki eşiniz ve ailesiyle daha iyi bir ilişki kurmanıza yardımcı olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİzin istemesi ve ailesi izin vermediği icin etmiyor olması ailesinden bağlarını kopartamamis gibi geldi. İkiniz de yetişkin insanlarsiniz ha demiyorum ki aileleri silin atın köşeye sadece sınırınızı koruyun ve bu kadar dahil etmeyin. Sadece fikir alın iyi ve kötüyü bizden daha iyi görüyorlar sonuçta ama geçerli bir sebep de sunmuyorlarsa dinlemeyin. Hata yaparsaniz da bu sizin hatanız olur.
Bende üni son sınıf öğrencisiyim, sevgilim eline mesleğini almış birisi. Bana sürekli okul bitince ederim diyordu ama bitmeden etti. Ailesi beni biliyordu. İzne memleketine gittiğinde yüzüğü almış, 2. Yıl dönümümüz de teklif etmişti. Ailesi storyden gördü ve öyle haberi oldu. Ben izne gittiğinde en azından söylemiştir diye düşünmüştüm ama bana dediği tek cümle; ben evleneceğim oldu.
015 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum olmasi gereken bu diye düşünüyorum tamam haber versin haber verebilir ama onlar istemiyor diye etmesini de anlayamıyorum şu süreçte ona da bir şey diyemiyorum tıkanıp kaldım
Soran+1 yılAilesi şu an evlilik teklifi edeceğini öğrendiklerinden bu yana sevgilimin yüzüne bile bakmıyorlar ciddi ciddi konuşmuyorlar bile
Soran+1 yılOysa başta tamam diyip bi o kadar konuşan kişilerdi
- +1 yıl
Demek ki işler ciddiye binince istememişler ya da masraf yapmasını istemiyorlardır burada sevgiliniz ailesine sınır çizmeli
Soran+1 yılYaza tanışalım diyen insanlardı inanın yaşananlara anlam veremedim bir süre yatıştıktan sonra sevgilim ile konuşacağım
- +1 yıl
İyi olur güzel güzel tatlı dille konuşursunuz
- +1 yıl
Ben evlilik teklifinin olması gerektiğini düşünüyorum, ailelerimiz de tanışıyor bizi biliyor ve destekliyorlar. Evlilik teklifinin eğitime zarar vereceğini düşünmüyorum sonuçta direk evlenmeyeceğiz ve evliliğe de bizim karar vermemiz gerekiyor bana göre. Evet ailelerimiz fikirlerini, iyiyi doğruyu görelim diye bize yol gösterici olabilirler ama biz kendi fikirlerimiz doğrultusunda hareket edebilecek olgunluktayız bunlar benim düşüncem ve ben etmeni gerçekten çok istiyorum. Tarzında konuşabilirsiniz 🙂
Soran+1 yılYaa gerçekten çok teşekkür ederimmmm emekk verippp o kadar şey yazmışsın desteğin için çok teşekkür ederim en uygun zamanda sevgilim ile konuşacağım bunu♥️♥️
- +1 yıl
Seninle yakın şeyleri yaşamışız tek fark bana bunu diyen sevgilimdi🙂 aylarca yaptığım olumlamalardan sonra çok şükür etti 😂😂
Soran+1 yılYaa olumlamalari nasill yaptın banadaa şart 😂😅
Soran+1 yılZor da olsa sonuça ulaşmanıza çok sevindim umarım hep mutlu olursunuzz
- +1 yıl
Aklıma geldikçe ismini söyleyip olmasını istediğim şeyi dile getirdim, oldu oldu oldu aldım kabul ettim dedim en az 3 kez ve çoğunlukla gece uyumaya çalışırken yaptım 😅😂 hem uyuttu hem de oldu yani çok şükür 🙏😂 şimdi başka hedeflerim var 😁
Soran+1 yılDeniceem bunu bendee çok teşekkür ederim. Umarım işe yararr 🙏🏻🙏🏻💕
- +1 yıl
İnşallah 🙏
Soran+1 yılBolca amin🙏🏻💗
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEbeveynler onore edilmelidir, elbette onların da onayı alınmalıdır. Ama zaten aklı selim insanlar anlaşan gençlerin önünü kapatmaz, sizin onay almanıza da hoşnut olurlar. Siz anne baba olsanız kızınız gelse ve onayınızı istese hoşunuza gitmez miydi? Hem de sonraki adımlarda onlardan destek alırsınız.
Allah mesut bahtiyar etsin, işin ciddiyetine aile büyüklerinin onayının katılması her zaman kazançtır gençlere.00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik teklifi yapıldıktan sonra aileler tanışır güzel bir düşünce sevgilinizin ailesi okul bitsin bekleyin diyor tamam bir adını koyun ilişkinizin evlilik yolunda bir adım atmanın zamanı neyi bekliyorsunuz?
03 Yorumla
Soran+1 yılBizde bunu düşünmüştük ciddi olduğumuzu bilmelerini ve aileler tanismaya tamamdi bir sorun yok yazın en uygun zamanda tanışma gerceklesecekti simdi kalkip evlilik teklifi etmelerine karşı çıktılar ve bu yetmezmiş gibi erkek arkadaşımın yüzüne dahi bakmıyorlar yanlış bir sey yapmışız gibi
- +1 yıl
Maddi sorunları vardır bir süre ertelemek istemiş olabilirler söylemek zordur?
- +1 yıl
çoçuklarına layık görmemis olabilirler iki tarafta söyleyemez engeller çıkarır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Şimdi evliliklerin iki kişi arasında olsa bile aileleri de birleştirici bir durumu mevcut. O yüzden ailelerin tanışıp konuşması bu konuda iyi olacaktır. Evlilik teklifi her türlü yapılır zaten.
36 Yorumla- +1 yıl
Aile onemli evet
Aile olmadan evlilikte olmaz bence
Soran+1 yıl@funnygood122 buna katılıyorum zaten ama okul bitmeden zaten evlenmeyeceğiz sadece bu süreçte adı olsun istedik ilk başta tamam diyip şimdi bu kadar tepki vermelerini anlam veremiyorum
- +1 yıl
Serseri huylu biri mi damadi begenmemisler demek ki
Soran+1 yıl@funnygood122 hayır değil tam aksine beyfendi birisi
Soran+1 yılBiz artık aile arasında ciddi olunduğu bilinsin istiyorduk
+1 yılHayır evlilik teklifi önce o ilişkiyi yaşamak istediğini onaylaması gereken sen ve sevgilin arasında gerçekleşmeli, onaydan geçen teklif sonra aileye sunulmalı yani söz, nişan, düğün... kısmı aileyi kapsayan kısmı
10 Yorumla
+1 yılSevdiğiniz insanla beraber mutlu olmak için neden başkalarının onayını bekliyorsunuz ki ya da rızasını istiyorsunuz ki Neticede Mutlu olacak ya da mutsuz olacak olan sizlersiniz Başkalarının değil kendi kendinize Yetinmeyi veya yetmeyi bildiğiniz sürece Mutlu olmayı başarabilirsiniz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSevgiliniz baştan yanlış yapmış. Madem ciddi size elinde olan imkanlar dahilinde bi evlilik teklifi yapıp sonrada ailesiyle tanıştırıp söz kesilebilirdi yani ailesinin evlilik teklifine karışması çok saçma bundan saçma bir şey varsa o da sevgilinizin ailesine bağlı hareket edip ilişkinizin dinamiğini etkilemesi. Bana kalırsa şimdi söz vs oldu bu aşamadan sonra evlilik teklifininde bi heyecanı önemi kalmıyor. Artık yapsa da olur yapmasada..
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik teklifi çiftin kendi aralarında olan bir durum. Onlar hemen evlenecek sanmış herhalde. Bu sadece teklif, istediği zaman kimseden onay almadan edebilir. Ayrıca evlenmek için de onay alınmasına gerek yok. Sonuçta yetişkinlik yaşına gelmiş insanlarsiniz..
10 Yorumla Ben sahsen evlilik teklifi almadan nisanlandim askere gidecekti ve şehir dışına çıkmak zorunda kaldı ailesinin yanına gitti birden bire dusunmuyoken biz ciddiyiz demi diyensordu evet cevabını aldıktan 2 gjn sonra annesi beni aradı kızım Nisan için tarih belirlediniz mi siz diye annemler gelsinler hafta sonu dedi ve birden nisanlandik hala teklif bekliyorum ama aldık zaten diyip geciyo işte her kızı hayali bence yapılmalı kendisine baskı kuruyorum sanirim asker sonu elde edicem güzel bi teklif 😂😂❤️🔥
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım teklif gelirr nişanlandınız diye etmemesi olmaz biraz geç kalınmış bence ama sonuçta ciddi olduğunuz belli en azından ya teklifte yakında gelir umarım her şey gönlünüzce olur
Alınmalı bence. Bu hafife alınacak bir durum değil. Erkeğin evlilik teklifi etmesi ve kızın kabul etmesi beraber bir karar almak olmuyor mu? Aileden habersiz böyle bir karar almak ne kadar doğru ve akılcı. Sonuçta bu süreç onlarla beraber ilerliyor. Tanışmalar, söz vs. hepsini erkek ve kadın kendi aralarında yapmıyor. Ailelerle birlikte yapılıyor. Dolayısıyla ailenin onayı alınmalıdır kesinlikle. Yoksa o verilen kararlar çok gerçekçi olmuyor. Benim fikrimce.
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki tanışmaya tamam diyip evlilik teklifi edilmesine büyük bir tepkiyle yaklaşmak ne kadar normal (evlilik okul bitince olacağını bilmelerine rağmen)
Evlilik teklifi etmesine ailesi musade etmedi diye etmiyor mu? Aile bu duruma neden karisiyor ki? Siz kendi aranizda evlilik teklifini halledersiniz. Aileler de kendi aralarinda uzerine duseni yapar. Buyutulmesini anlamiyorum. Sanki çocuk yapacaksiniz da karsi cikiyorlar. Cok garip
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet etmiyor ve şu an ailesi yüzüne bile bakmıyor fazla abartıldığını düşünüyorum verdikleri tepkinin ve kalkıp okul bitmeden direk nikah salonuna gidecek halimizde yoktu defalarca dile getirildi tanışmaya tamam diyip buna hayır demelerini anlamıyorum
Soran+1 yılBirkaç hafta öncesinden tanışır konuşuruz diyen kişiler birden hayır diyip fazla bir tepkiyle yaklaştılar ben kendi ailemden bu tepkiyi beklerken (kız tarafı sonuçta) onlardan bunu beklemiyordum
Soran+1 yılVe bi o kadar olumlu konuşurken
Soran+1 yılFazlasıyla korkularım var şu süreçte beni kötü olarak görmemeleri için ne yapacağımı şaşırdım kaldım bir süre durulmayi bekleyeceğiz yoksa iş iyice kötüye saracak
Soran+1 yılKendi öz oğullarının yüzüne bile bakmayan insan bana neler yapmaz
Soran+1 yılAslında çok iyi anlaşıyorduk beni de çok seviyorlardi neden böyle oldu bilmiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe yap ne et elinden geldigince aileleri uzak tutun. Konu ne olursa olsun, EN BASTA cizgini cek ve dahil etme kimseyi. Bu sebepten dolayi Nisan attim. Bireysellesmeyi saygisiz olarak gören bi topluma bunu anlatmak cok zor ama inan pisman olursun yoksa
14 Yorumla- +1 yıl
Aile dedigin kutsal bir seydir bireysellesmeyi bizde biliyoruz ama ailene bu durumu sormak saygi gostergesidir
Cevap sahibi+1 yılAile kutsal degildir, anne/baba da kutsal degildir. Kutsallastirman gereken seyler baska. Aile OLABILMEK, anneLIK ve babaLIK önemli. Yoksa herkes sevisip 9 ay sonra aile olduk demesini bilir
- +1 yıl
Ailen sana evlatlik etmemisse bu diger insanlarin sucu degil evlilik aileleride baglayan bir sey ve yillarca seni buyuten insanlara saygi olarak onlara sorman gerekir
Cevap sahibi+1 yılKardesim sen öyle yapmak istiyosan yap, herkes seninle hemfikir olmak zorunda degil. evliligin amacini anlamamissin ayni exim gibi. Bir ömür ailenle yasa o zaman🤷🏻♀️
+1 yılBence dogru bir karar. Ailesine sormasindan ziyade soyle dusunmelisin aileler tanismadan sana evlenme teklif etti baban istemedi annen sorun cikardi vs gidip o adamla evlenecekmisin? Evlenirim herkesi cignerim cok seviyorum dersen cocuk da ayni sekildey asik sa etsin. Ama benim gibi ailene cok bagliysan evlilik teklifini kabul ettin baban istemedi diyelim o yuzugu atarmisin. Daha onceden basima geldi cocuk evlenme teklif etti ve sonra babama anlattim babam arastirdi bir suru hakli sebepleri vardi olmaz kizim dedi bende tamam dedim ayrildim. Ya iyi ki ayrilmisim tam bir kardeşim o ayri😀 bence karsi taraftan ziyade kendi ailenle bağına bir bakmalisin
00 Yorumla
+1 yılEvlilik iki kişi arasında alınan bir karar. Siz o kararı aldıktan sonra ailenizin sizin kararınza saygı duyması gerekir
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yıl1 sene sonra olsa aileleri tanıştırmayı anlarım ama 2 sene varken işi yüzük boyutuna taşımayı ailesi saçma bulmuş ondandır. Sizin için en iyisi biraz daha böyle 2 sene flört e devam sonrası için mümkünse evlilik işleri
00 Yorumla
+1 yılEvlilik ne yazık ki toplumumuzda iki kişi arasında değil, iki sülale arasında yapılan bir şey. Bu yüzden, bana kalırsa doğru değil ama topluma göre doğru.
01 Yorumla
Soran+1 yılSevgilimi gerçekten çok seviyorum onunda beni sevdiğinden eminim ama ailesinin bu şekilde büyük tepki vermesi beni çok üzdü erkek arkadaşımı babası evden kovdu resmen tanışmaya tamam diyip böyle yapmalarını anlam veremiyorum ne yapacağım ben mi yanlış düşünüyorum sadece aile arasında küçük bir söz olmasını istedim evlilik düğün işleri okul bitince olacağını defalarca dile getirdi
Aşk İlişkileri konusunda 449 cevap paylaştı. Ben kişiden kişiye değişir bu konu ama bence insan kendi kararını verdiğinde arkasında durmalı
10 Yorumla
+1 yılŞimdi bence doğru sizi düşünmüşler sonucta ailesi reddetmemis acele etmek istememişler aile onayı her zaman gerekir bence dönüp dolaşıp yine onlara muhtaç oluyoruz sonucta kaç yaşında olursak olalım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 795 cevap paylaştı.
+1 yılTc iste her seye aileler karar veriyor... yahu evlenme teklifi edilince evlenilmiyor ona karismasalar bari
06 Yorumla
Soran+1 yılBunu kimseye anlatamıyorum ne yazık ki sanırım herkes yarın kalkıp nikah salonuna gideceğimizi sanıyor
- +1 yıl
Ya kusura bakma da aileleri bu kadar dahil etmeyin olabildigince bireysel kendi ayaklariniz uzerinde durun yoksa sorununuz bitmez onun annesi bunu istedi benim annem bunu istiyor diye diye yasarsiniz...
Soran+1 yılBu süreç bir süre yatıştıktan sonra devam etmek daha iyi olacak gibi şimdi kalkıp bu olayın üstüne daha fazla gidersem ailesi gözünde kötü ben olacağım
- +1 yıl
Ailesi gozunde niye kotu olacaksin sevgiline biraz sitem et iliskinin iki kisilik oldugunu hatirlat hani bunu guzelce sakince anlatirsan bir sey olmaz..
Soran+1 yılOna da bu süreçte çok yüklenmek istemiyorum ailesi zaten yüzüne bile bakmıyor en azından bir süre sessiz kalmak en iyisi olacak gibi duruyor
- +1 yıl
Sen bilirsin...
+1 yılAilelerin tanışması demek bu ilişkinizin ailen ve onun ailesi tarafından olumlu olup olmadığını kendilerine sizin veya onların uygun olup olmadığınızı ölçmek bi kisima da benim görüşüm kültür eğitim şartları birbirine uyup uymadığını öğrenmek bir nevi diye dusunuyorum aileler eğer okumanızı eğitim sürecinin bitmesini istiyorsa bekleyin eğitim süreci sonrası tekrar bi bu konu konuşulur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence aileden onay almaya gereken birsey degil sonucta iki kisi arasinda olan birsey, Nisan ya da soz yaparken aileler zaten dahil oluyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAilemin parasıyla hava basıyorsa ailesine soracaktır. Kendi kazanıyor, Özgür bir birey ailesine sormaz.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik teklifi iki kişi arasında olur biter. Aileler razı ise kız isteme nişan vs olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılSözde tanışmaya okeydi onun ailesi de oğullarının evlilik teklifi edeceklerini duyunca birden bambaşka bir sey oldu kaç gün oldu hala ailesi erkek arkadaşımla konuşmuyor suratina bile bakmıyorlar
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılokulu bitirmenin nesi kötü haklılar ekonomik özgürlükler alınsın sonra dilediğiniz gibi davranın gençler
00 Yorumla Onay yerine görüş alınabilir. Aile desteği beklentisi varsa ortak karar alınablir dayatma olmasın kimse için şartların olgunlaşması en güzeli.
00 Yorumla
+1 yıl🤣🤣sevdiysen sorma :) kalbin onu görünce saatli bomba gibi atıyosa onunla bi ömür geçircem diyosan git ailenle tanıştırr aileninde fikri önemli tabi onlarda ufaktan oeku verirse tamamdır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence doğru bir karar ailelerin önden durumdan haberdar olmaları şart
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılOnay almak değil de düşüncelerine değer veriyorsa ailesinin fikrini alması normal
00 Yorumla Ailesine danışarak çok iyi yapmış sende bence kabul etmeden ailene danışsan iyi eder bana göre sana hangisi daha doğru geliyorsa onu yap sonuçta aileni sen tanıyorsun neye evet neye hayır diyeceklerini tahmin ediyorsundur
06 Yorumla
Soran+1 yılİki tarafta tanışmaya konuşmaya okeyler yazın en uygun zamanda bu tanışma meselesini halledecektik böyle bir durum karşısında teklife hayır denilmesi saçma geliyor bana
Soran+1 yılBunu yapan benim değil erkek arkadaşımın ailesi
Soran+1 yılErkek arkadaşımın ailesi teklif etmesine hayır dedi yazın tanışma olacakken ve ortada hiçbir şey yokken
Soran+1 yılEvet ailesiyle her zaman konuşuruz beni kızım diye severler
+1 yılOnay değil ama zeminin hazır olduğunu teklif edeceğini söylersin bilgi paylaşırsın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılAilelerin çok müdahil olduğu ilişkilere çok irite olurum ben.
00 Yorumla
+1 yılhe hiç işim yok ailemden onay alıcam bir de o an 😀
00 Yorumla
+1 yılAilelerin fikileri alknmalı bu durumda bence de ailelerin verdikleri kararlar doğru okul bitmeden kişi kendi ayakları üstünde durmadan evlilik çok saçma bide bence 1.5 yıl evlilik için yeterli bir tanışma süresi değil
03 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik hemen bu yılın sonunda daha üniversite bitmeden olmayacak ne zaman biter ve işimizi elimize alirsak olacak bu süreçte sadece adı olacakti
- +1 yıl
Bak şimdi bazı çiftler var birbirini olumlu etkiler böyle durumlarda birbirini geliştirir birbirine olumlu anlamda bişiler katar bazı çiftler de vardır ki sadece birbiriyle ilgilenir hatta erkek içgüdüsel olarak kadınıma sahip çıkmalıyım para kazanmalıyım ona bakmalıyıma kafa yorar siz hangisisiniz o çok önemli siz eğer birbirinize olumlu yönden etkiliyorsanız bir sakıncası yok ama eğer bu birliktelik derslerinizin gelecek kaygınızın önüne geçicekse bu doğru bir birliktelik değil
Soran+1 yılAkademik açıdan da duygusal açıdan da birbirimize zarar vermedik elbette her ilişkide olduğu gibi küçük tartışmalarimiz olur ama konusarak her zaman orta yolu bulup birbirimize destek oluruz
Gizli Üye(18-24)+1 yılBiz sevgiliyken bunu konuşmustuk. Demiştim ki ilerde evlilik teklifi falan ederken annemden izin al da et çünkü bizimkiler alınır biliyorum demiştim. O da sağolsun unutmamış almış. Benimle evlenir misin sorusuna EVET demeden önce annemden izin aldın mı? Demiştim 😅
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılParası olmadığı için onay makamı annesi babası muhtemelen
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun yaşı küçük olduğu için ailelerin böyle Bir şeye müdahale etmesi gayette doğal
00 YorumlaBence saçmalık ailelerde tanışmışken evlenme teklifini yapmalı. Beklemeye gerek yok. Taksın parmağına yüzüğü. Böyle şeyleri de dert etmeyin siz en güzel şeye sahipsiniz birbirinize. Kimseden izin almasın
03 Yorumla
Soran+1 yılSöylediklerin o kadar iyi geldi ki bir süredir bu olay aşırı canımı sıkmıştı ikimizde ağlamaktan mahvolmuştuk
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum ama bu süreçte sevgilimede yüklenmiyorum bir şey diyemiyorum kendimi bu kadar iğrenç hissetmemiştim
Bence ilk önce teklif edilir sonra aileyle konuşulur
20 YorumlaBence aıleden karar alınmalı ama okul konusunda da haklılar evlendıkten sonra okulu bırlıkte bıredebılırsınız bıtıremeyedebılırsınız evlendıkten sonra zor oalblır hersey
03 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik okul bitince olacakti okul bitene kadar sözlü veya nişanlı kalmayi istiyorduk
- +1 yıl
Eğer hala askere gıtmedıyse beklemeni tercih ederim emin ol askerlik herseyı degıstırıyo benim çok akrabam var askerden önce sozlenıpte ya askerdekı bırını buluyor ya da sevgılısı askerdeysen kadın başkasıyla nısanlanıyor zor şeyler bunlar olmasa bile ülke durumu git gide kötüleşiyor bekle askerden sonra ıkınızde sağ sağlık evlenırsınız
Evlilik gerçekleşene kadar aileden onay alması oldukça mantıklı fakat sonrasında sadece akıl almak için danışabilir doğrudan müdahale hakkı veremez yani bu durum oldukça doğal çünkü henüz bir aile değilsiniz
00 YorumlaAileye danışması veya ailenin bu yönde nasihatte bulunması gayet normal ama senin bu durumu bile sorgulayacak olman ileride büyük sorunların habercisi bence, 😅😅
01 Yorumla
Soran+1 yılAilesi tamam diyip ardından büyük bir tepkiyle hayır demesi sizide sorgulatmaz mıydı
Alınmamalı Aileden alırsanız kaybedersiniz benim gibi
10 YorumlaHayır tabii ki, ailen mi evleniyor? Sen evleniyorsun sonuçta.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlınmalı bence ne istenmeyen aileye gelin gitmek güzel olur ne damat olmak
00 YorumlaÖnce teklif edilir sonra aileye söylenir ama burada ailenin haklılık payı var okulun bitmesini beklemek öantıklı
01 Yorumla
Soran+1 yılDüğün nikah vs gibi konular için zaten bizde okulun bitmesini bekleme taraftarıyız sadece adı konulsun istedik
Gizli Üye(18-24)+1 yılAileye anlatılmalı. Oynamıyolarsa razı etmeli sonra evlilik teklifi derim
00 Yorumla
+1 yılTamamen aileye bağlı bi konu bazı aileler maalesef anlayışsız oluyo o yüzden hiç gerek yok seviyosan beklemeyeceksin
00 Yorumla
+1 yılSözlenirsiniz aile içi okulunuzu bitirip iş sahibi olunca da evlenirsiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten isteğimiz de buydu
+1 yılEdilmeden söylense sürprizi kaçar söylenmeden olursa ya vermezlerse bende bilemedim
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim ailem değil kendi ailesinden onay almak için konuştu fakat sonuç malum
Bence onay almadan evlilik teklifini etmesi gerekirdi onun karar o evlenmek istıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılBende böyle düşünüyordum ama onun kararlarinada saygı duymam gerekiyordu ama sonucunun bu olacağını hiç tahmin etmezdim
+1 yılkendini ona çok bağlı veya ne zaman hazır hissediyorsan evlenmelisin bence
00 Yorumla
+1 yılOnay alınmalı tartilip dusunulmeli sağlıklı bir ilskiyse kendi kafanda olumsuz düşünceleri gormemeli
00 YorumlaAlınmalı tabu, bugune kadar seni büyütüp arkanda duran o yüce insanların buna hakkı vardır galiba?
00 Yorumla
+1 yılAile böyle işlerde tabiyki biyere kadar dinlenmeli ama 2. Plana atılmalı bence
00 Yorumlagerekli özellikle kültür farkı varsa ileride kadının zorluk çekmemesi için aileler mutluka tanışmalı
00 Yorumla
+1 yılEvlenme teklifi edeceğin zaman ailenin onayını almalısın
00 YorumlaKaçıncı sınıftasın ki abla?
110 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite 2
Soran+1 yılOkul bitmeden böyle bir yükün altına giremeyiz kuzum ne yazık ki ama şu süreçte isteğimiz aile arasında söz olmasıydı
Soran+1 yılAmin inşallah öyle olur iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Dilerimm sende istediğin bölümü kazanır yanına hatta en önemlisi kalbine yakışan denk gelen birisiyle olursun. mutluluk, başarı hep seninle olsunn♥️
Soran+1 yılYaa yerim senii 💞💗
Soran+1 yılDilerim her şey gönlünce olur
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim inşallah öyle olur her şey
Bu onay değil fikir alma
08 Yorumla
Soran+1 yılPeki ikna etmek için ne yapmalıyız
Soran+1 yılErkek arkadaşıma babası evden kovmaya kadar gitti mesele
- +1 yıl
Sevgilin kendini yanlış ifade etmiş olabilir, Şimdi baba haklı olarak nerede yaşayacaksınız ne yiyip içeceksiniz demiştir o yüzden önce okulu bitirin denmiş.
Evlenmenize karşı değiller ailelelerinde tanışmasına okey verilmiş, ama evlilik acele etmeyin demişler işte. Açıkçası ben de olsam abaza diyip döverdim :D
Soran+1 yılEvliliği şu an bizde istemiyoruz okul bitmeden olmasını sadece ben abim ve babamın kulağına gitmeden olay tatsızlaşmadan ikimizinde ciddi olduğunu bilmelerini okulumuz bitince evleneceğimizi dile getirdik ben annemle konuştum tanışmaya onlarda olumlular fakat oğlan tarafi evlilik teklifini onaylamiyor bana çok mantıksız gelmeye başladı ne yapmalıyım
- +1 yıl
Teklif etmek neden bu kadar önemli anlamadım?
2 tarafta evliliğe onay veriyor, ama bu teklifi onların bilmesine bile gerek yok.
Sevgilin teklif eder sen kabul edersin başka hiç kimsenin bilmesine gerek yok ki bunu.
Belki onlar nişanlanma, sözlenme olarak görüyorlardır o yüzden hayır diyorlar.
Okulunuz bitsin muradınıza erin yahu böyle küçük şeylere takılmayın.
Soran+1 yılBende bilmelerine gerek yok olarak görüyordum ama sevgilim söyleyince yüzük alicam vs diyince ortalık çok karıştı aşırı modum düştü artık ailesinin beni istemediğine dair düşünceler geliyor aklıma ama sevgilimin her zaman dediği şey ailem benden çok seni düşünüyor vs. Bir an önce okulun bitmesini diliyorum zaten şu an başka çarem kalmadı bu gidişle onun ailesi çok zıtlasacak gibi hayır bu olayların tam tersi olması gerekirdi kız tarafı istemez karşı çıkarken olay apayri bi hal aldı
- +1 yıl
İşte yüzük demek nişanlanmak demek kayınpeder ona karşı çıkıyor, ''oğlum bi tanışalım'' diyor mesela ama sevgilin çok aceleye getiriyor şöyle yapıcam, böyle yapıcam triplere girmiş stress yapmış biraz. Sevgiline de söyle sakin olun anne ve babalarınızın huyuna gidin biraz çünkü gelenek denen bişey var, hollywood filmlerinde ki gibi hadi hoop evlendik olmuyor burada.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim önerileriniz için
+1 yılSonuçta aileler de dünür olacak alınmalı aslında
00 YorumlaÖnce aileden onay alınmalı sonra teklif edilmeli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılAilenin fikri de önemli tabii
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılizin almaya gerek yok bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı. Yani onay almasında bir sakınca yok
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat