Hayatıma birisini almaktan korkuyorum ama yalnız hissediyorum. Ne yapabilirim?

Herkese selamlar;

biraz içimi dökmeli, biraz da siz değerli üyelere akıl almak ve sormak için kendimden bahsedeceğim, uzun olabilir..

25 yaşımı doldurdum, işim var ve düzenli sayılabilecek bir hayatım var. Memuriyet, işe gidip geliyorum ve sosyal bir çevrem yok.
bu zamana kadar sevgilim olmadı, flörtüm olmadı. Bu şekilde karşı cinsimle sohbet etmedim, tanışmadım veya bu yollara hiç girmedim.
Çok sosyal olmayışım ve şimdiye kadar böyle bir şey düşünmeyişimi sebep olarak görüyordum.
fakat artık böyle bir şey düşünebilirim diyorum ama hayatıma birisini almaktan da korkuyorum. Hoş bana bu niyetle gelen de olmadı; belki biraz sert görünüyorum ondan belki de çevremde böyle biri olmayışından bilemiyorum..

beni kimse sevmeyecek gibi hissediyorum, değersizlik algısı yüksek bir kimseyim.

yalnız olmayı seviyorum ama yalnız hissetmeyi sevmiyorum ve bu durum bana artık kendimi yalnız hissettiriyor.
neden böyle hissediyorum bilmiyorum…

lütfen çirkin misin gibi yorumlar yapmayın, sevmek ve sevilmek maddi güzellik ile ilgili kavramlar değil..

beklentileri yüksek olan, kriterleri olan biri de değilim. Kendim gibi, aynı hayati görüşü paylaştığım saygılı ve hoşgörülü, anlayışlı biri olması haricinde bir beklentim yok. Ben memurum, maddi bir beklentim yok geçinir gideriz diye düşünüyorum ama çevremde standartlarını yüksek tutup insanları tiplerine ve maddi gelirlerine göre kategorize edip ona göre muhatap olan ve pazardan elma seçer gibi insan seçen insanların mutlu olduklarını ve çok değer gördüklerini gözlemledikçe de hayret ediyorum..

yani mütevazı olmak mı sorun acaba anlayamıyorum…

Yalnızlık hissinden nasıl kurtulabilirim?
Lütfen tanışalım vs gibi yorumlar yapmayın, tanışmak için yazmıyorum tüm bunları..

Hayatıma birisini almaktan korkuyorum ama yalnız hissediyorum. Ne yapabilirim?