Sevgilimle nişanlanacağız ama ben nişanlanmadan önce güven testi ve kontrol yapmak istiyorum. Normal mi bu durum?

Sevgilimle 1,5 yıldır birlikteyiz, ailelerle tanışmaya başladık yavaş yavaş. Nişanlanmayı düşünüyoruz bu yılın sonunda. Ben şüpheci, kuşkucu bir insanım. Çoğu kişi birbirini aldatıyor ve biz buna tanık oluyoruz malum. Üstelik artık aldatmak çok kolay, bir mesajla bile aldatılıyor. Her neyse, bu nedenlerden dolayı evleneceğim adama tam anlamıyla güvenmek istiyorum ve güvendikten sonra evlenmek istiyorum. Biz buluştuğumuzda onun telefonundan kendi instagramını açmasını istesem ve dm kutusunu, arama geçmişini kontrol etsem sizce bu absürt bir durum mu? Bu kontrolü sadece 1 kere ilişkimizin ilk zamanlarında yapmıştım. Sonra bir daha hiç bakmadım instagramına. Sizce benim böyle bir şey yapmaya hakkım var mı yoksa bunu yapmam yanlış mı olur?

Güncellemeler
+1 yıl
Yapma, kontrol etme, bakma diyen insanlara bir şey sormak istiyorum. Diyelim ki baktım ve hoş olmayan mesajlarını gördüm başka kadınlarla. Bu durumda, bu senaryo için yorumunuz ne olurdu? “Keşke bakmasaydın da aldatıldığını görmeseydin mi derdiniz?”
Güncellemeler
+1 yıl
Bazen duyuyordum da “eşim beni 3 senedir aldatıyormuş” diyen insanları, ben de inanamıyordum. Bir insan 3 sene boyunca nasıl anlamaz, fark etmez diyordum. Şimdi sizlerin cevaplarından görüp anlıyorum ki siz bu enayilikle fark etmemişsinizdir ve fark edemezsiniz zaten. Bu ülkede aldatıp ayakta uyutmak çok kolay iş sizin gibiler olduktan sonra
Sevgilimle nişanlanacağız ama ben nişanlanmadan önce güven testi ve kontrol yapmak istiyorum. Normal mi bu durum?