Güncellemeler
+1 yıl
Annemle tanıştırdım sevgilim 2 Seneye ancak maddi olarak hazır olacağını 2 sene sonra evleneceğimizi söylüyor ama annem hemen istiyor ve zorluyor sebebi nedir sizce?
Annem 8 ay olan sevgilimle hemen evlenmemi istiyor sizce sebebi nedir? ne yapabilirim bu durumda çok bunalıyorum?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
eski kafalı insanlar için uzun süre acele etme
Ne yapmam gerekiyor peki çok bunaldım
annene anne bizim evlenmemiz için yeterli bir süre değil şu zaman zarfı içinde evliliik düşünmüyoruz diyeceksin başka yapacak bir şey yok
O zaman görüşmeyeceksin ayrılacaksın diyor bana
eline ne geçecekmiş böyle olunca
Ah bi anlasam kardeşim…
22 yaşına gelmiş koca kadın olmuşsun
Bi an önce başını bağlamak istiyor, aklınca şeytana uyup hata yapma falan. 😄
Çok yoruldum ne yapmalıyım?
Beni yorma, rahat bırak, baskı yapma diye kendini savun. Ağırlık koy
Kaç kere desem de ne zaman buluşsam beni rahatsız ediyor ve ikimizde yoğun çalışıyoruz haftada bir gün görüşüyoruz onda da zehir ediyor
Sen en iyisi ayrılma numarası yap. Ayrıldık, artık bu konuyu açma de ve gizli buluş. Başka bir yere gidiyorum diyip çık evden.
Olur mu ki
Bi dene
Çok bunalıyorum eda öyle böyle değil her çocukla buluşmamda eziyet ediyor bana
Yani yalan söylemeye mecbur bırakan biri demek ki. O yüzden sen haklısın
Ve çocuk ister istemez benden bu sebepten soğuyabilir düşünsene her buluşmada zehir eden bir annem var ve sürekli evlenmemi isteyen gece hayatı olan biri fe değilim ne sigaram var ne alkolüm çok zarar veren biri olsam belki evleneyim de düzeleyim diye bekler derim ama öyle bir durumum da yok kime söylesem Allah sana sabır versin deyip geçiştiriyor çok bunalıyorum televizyonlarda intihar eden genç olarak beni duyarsan şaşırma
😱 Saçmalama kızım ne intiharı Allah Allaaaah. Sakin ve sabırlı kal. Bir şekilde konuyu artık açmamasını sağla az önce dediğim gibi ve keyfine bakmaya devam et.
Allahtan korkum olmasa yapardım da yapamıyorum
Yapma tabi ki
Aman diyim tanımadan etmeden evlenme senin kararların senin hayatın
Annem hemen evlen diyor ve beni buna zorluyor haftada 1 kez görüşmemizin ayıp olduğunu görüşürsek de evlenmemiz gerektiğini söylüyor çok bunalıyorum bi fikir lütfen
Ağırdan al şu aralar aramız limonu de onu tanımaya çalışıyorum de ailenle tanıştır onlar da tanısın eski kafada olmasınlar mümkünse bunun yarını var bilemezsin bugün sana iltifat eder yarın küfür eder
Annemle tanıştırdım sevgilim 2 Seneye ancak maddi olarak hazır olacağını 2 sene sonra evleneceğimizi söylüyor ama annem hemen istiyor ve zorluyor sebebi nedir sizce?
Ailen gelenekçi eski kafadalar görücü usulü kafasından çıkmaları lazım
Ne yapmam gerekir?
Çok bunalıyorum
Uzun uzun konuşmak lazım baştan buradan anlatsam bitmez
Fikir verebilir misiniz
Ailene çok bahsetmemeye çalış tanımaya çalışıyorum de en iyisi bu baskılarından çıkmaya çalış
Karadeniz’de normaldir kanki öyle şeyler muhafazakardır sizin o taraf
Çok gezip tozmak başına bisey gelmesin diyedir muhafazakar biriyse
Sadece haftada 1 gün görüşüyoruz ama
Olsun canımm annen seni korumak için diyodur
Annenin düşüncelerini bilmemiz mümkün değil. Kendisine sorarak öğrenebilirsin…
Evlenmeden haftada 1 bile olsa gezmemizin bir şeyler içip buluşmamızın ayıp olduğunu ve hemen evlenmemiz gerektiğini söylüyor
O insanla vakit geçirmeden onu tam anlamıyla tanımadan nasıl evlenebilirsin bunu dile getirdin mi
Vakit geçirerek kimse kimseyi tanıyamazmış öyle söylüyor onu deyince
Başka bir yolu mu varmış bilmediğimiz anlamadım insanlar neden böyle düşünüyor ya
Bi anlasam işte..
Annenin etkisiyle alacağın kararlar pek sağlıklı olmayabilir. Kendi düşüncelerin ön planda olsun. Ailen dahi olsa kararı senin vermen gerekiyor, tanıman gerekiyor. Çünkü evlenecek olan sensin onlar değil.
O kadar haklısın ki
Umarım doğru kararlar alırsın, gönlünce olması dileğiyle ☘️
Çok teşekkür ederim
Rica ederim
Annen çok aceleci davranıyor. Senin hayatın senin kararların. Karışmasına izin vermemelisin
Ne demeliyim peki ona?
Buna ben karar veririm biraz zaman geçince karışma anne diyebilirsin mesela
Umarım beni anlar..
Ne saçma sapan muhabbetler, ailenin arasında olan bir şeyi biz nasıl bilebiliriz ki?
Bilinmeyecek bir şey yok özel bir konu değil destek almak istiyorum fikir olarak ne yapmalıyım bunalımdayım çünkü
Hayır deyiverin, çok zor olmasa gerek.
Yazmak kadar kolay olsa keşke , söylesem de anlamıyor
Annenize bence sınırlarını hatırlamanın zamanı gelmiş, 22 yaşında bir birey olarak böyle baskılara maruz kalıyorsanız bu biraz da sizden kaynaklı.
Benden kaynaklı olma sebebi nedir beni biraz aydınlatır mısınız 😞
Anneniz her ne kadar saygı gösterilmesi gereken bir büyüğünüz olsa da yaşayacağınız hayat sizin hayatınız, alacağınız kararların sizi etkileyeceğini bildiğiniz halde bu kararları başkasına bırakmanız sizi hem uzun vadede yıpratır hem de geri dönülmesi olmayan pişmanlıklara neden olur. Kararlarınızı verirken başkalarını çok da dinlemeyin.
Evlatlıktan red yaparım diyerek tehditlerde bulunuyor o kadar yorgunum ki size anlatamam
Dinlemeyin.
Benim bildiğim tam tersi olur daha erken bekleyin derler
Gereksiz acele
Annen sana veya o kişiye güvenmiyor sanırım
Nedenini bilemem ama asla yapma ☺️
Sen istiyor musun ciddi düşünüyormusun?
Annen zorla yama yapmaya çalışıyor seni
Tanımadan evlenme derim devir değişti
Bende öyle düşünüyorum ama annem zamanla tanıyamazsın evlen öyle tanı , tanıyacaksan gezerek buluşarak tanıma diyor çok bunalıyorum stres yapıyorum hastalıklar çıkmaya başladı artık bünyemde
Annen de haklı korkuyor fakat sen kendini bildin yanlış bir şey yapmazsin zaten bir problem yok kendini ne zaman hazır hissettin karşı taraf içinde böyle o zaman evliliğe adim atarsinn
Gece Hayatım ya içki bilmem sigara bilmem evimden işime işimden evime bir insanım ama anneme bunu anlatamıyorum bana diyor öyle gezmek olmaz hemen evleneceksin zamanla tanıyamazsın evlenince tanırsın diyor ayıp diyor öyle gezip dolaşmak diyor
büyükler hepsi öyle valla benimkilerde
Evlenme
Neden
Hahahahahassss
Ilkkez böyle şey duyuyorum
Dokuz aylık olunca evlen
😀
evlen o zaman