Ben 20 yaşındayım sevgilimle 3 senedir güzel giden bir ilişkim var. Ailelerimizi tanıştırmak istiyoruz sizce bu yaş uygun mudur? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılsizinle bir konuda yanlış anlaşılmıştık hatırladım ):))
neyse sorunuza gelelim
bireyler yeterince birbirlerini tanıdığına inanmış ve güvenmiş ise ileride gecimlerini sağlayabileceklerini aile kavramının ne olduuğunu anlayabilecek ve yürütebilecek cağda ise evlenmeleri icin gerekli birikiminin bir kısmınıda yapmıs ise (eksiksiz iş olmaz) evlenmemeleri icin beklememeleri gerekir aksi taktirde
zamanla dinende yanlış şeylere sebebiyet verir, yaşanmış birşey kalmadığından evlilikleri kısa sürede renksiz hal alır ve kısa süredede boşanmalar ortaya cıkar
bir coğumuzun şahit olduğu ''abi biz 5/6 yıldır cıkıyoduk evlendik anlaşamadık ayrıldık''yahu 5/6 yılda birbirinizi tanıyamadınızmıda şimdi anlaşamadınızı dedirten durumdur sebebi yaşanmamışlıkların kalmayışı ya da cok az kalışı
kısaca 3 yıl gayet iyi bir süre kendinizi evliliğe hazır hissediyorsanız bir an bile düşünmeden işi ciddiyete götürmenizi tavsiye ederim
Hakkınızda hayırlısı00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evlilik cocuk oyunu olmayacak kadar kutsal bir müessesedir. öncelikle her ikinizde kendinizi sorumluluk sahibi olabilecek kapasitede görüyormusunuz. her ikinizin bütçe açısından maddi durumlarınız iyimidir. iyi gelir getirebilecek evlendiginizde evle ilgili giderlerinizi karşılayabilecek sekilde bir meslek sahibimisiniz. Gerektiginde karın tokluguna ömürlük bir hayat sürdürebilecek kadar her ikinizde sabırlımısınız. her konu birbirinize karşı anlayışlı hoşgörülü ve her konuda birbirnize ömür boyu destek olabileceginize yürekten inanıyormsunuz. öncelikle bunların fizibilitesini iyi düşünüp oyle karar vermelisiniz evlenmek için
00 Yorumla
Kesinlikle uygun değil canm zaten 17 yasinda tanimissin kendi basina kalip kararlar alamamissin ergenligin bitişini onunla gecirdin daha kisiliginle ilgili oturacak olan şeyler var bir omurluk bir ilişki için 20 yasinda karar vermeyi saglikli bulmuyorum umarim yinede mutlu olursunuz
00 Yorumla
Eğer aranız çok iyiyse birbirinize karşı sevginiz çoksa ve evliliği yürütebilecek maddi gücünüz varsa evlilik için 21 yaş engel değil hem genç evleneceğin genç yaşta anne olursun ve çocuğunu bir arkadaş gibi büyütebilirsin
04 Yorumla- +1 yıl
O çalışıyor benimde okulumun bitmesine 1 ay kaldı bende çalışcam evde var maneviyatta fazlasıyla var işte sorun kalmadı :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
112
Cevap
193Cevap
Kadınların olgunluk yaşı 21=25 yaş arası ama eğitim kariyer derken evlilik 30 lu yaşlara kadar ertelene biliyor evlilik teki nihai amaç aynı evde kalmak olmadığından amaç çocuk sahibi olmak olduğundan 30 lu yaslardan sonra kadin daki. Yumurtalık kalitesinde düşüşe sebeb olduğundan dogurganlik orani da düşüyor kısacası 18. 25 yaş arası doyasıya flört edip 25 yaşına kadarda evlenmek sağlıklı bir seçim olacaktır ilerki yaşlardaki insanlar yalnız yaşamaya alışık olduklarından evlilikte sıkıntı yaşama riski de yüksek fazla beklemeden doğru insanı bulunca evlenmek gerek
14 Yorumla- +1 yıl
Flört bana göre değil aileme göre değil çevreme göre değil.
- +1 yıl
O zamanlar cocuktuk olgunlastik 20 21 den sonra gezip tozayim mi.
Yaş önemli degil de. Seçtigin insan çok önemli kardeş. Öyle birisi olması lazım ki gerçekten ömür boyu sıkılmayacagın sevebilecegin asla usanmayıp bıkmayacagın birisi olması lazım. Ve insanoglu bu konularda pek saglam degil çabuk sıkılırız çabuk bıkarız. Ömür boyu sadece onu öpeceksin ona dokunacaksın onunla yaşayacaksın herşeyi başkası haram çok önemli bir karaer iyi düşün. Ben bunları hep göz önünde bulundurdugum için evlenme kararı benim için çok zor bir karar olacak:) ya da benim karşıma ömür boyu sadakatı hak edecek birisi çıkmadıgı için karşıma bu kadar zor görüyorumdur..
01 Yorumla- +1 yıl
Ben gerçekten 3 senedir 4. seneye giricez çok iyi tanıdım bikmadik sıkılmadık inşallah sizinde karşınıza çıkar ömür boyu seveceginiz biri.
Maddi açıdan rahatsanız evlenin. 3 sene olmuş bir 3 seneye artık sıkılırsınız. Siz şimdi bile birbirinizin aldığı nefesi biliyorsunuzdur. Zamanla marjinal fayda eksiye gider. Gençken kanınız deli akıyorken ve şartlar uygunsa boşa beklemeyin. Ama evlilik de ciddi maddiyat istiyor. En az 50 bin, ve sonrası için aylık ortalama 2500 en az varsa durmayın boşa.
02 Yorumla- +1 yıl
Maddi açıdan uygunuz ve evlenince ikimizde çalışacağız. O civarda kazanacağız inşallah. Ben neden sevdiğim adamı daha erken deyip geri çekeyim. Başka bir insan ondan daha mı iyi olacak ben okulumda çok insanlarla konuştum arkadaş oldum ve gerçekten çok ayrı onlardan düşüncesi görüşü sevgisi.
- +1 yıl
Ondan daha iyi olmayacak belki ama zamanla bir insanı tanıyorsun ve tanıdıktan sonra belli başlı şeyler rutine bindiği için haliyle sıkılıyorsun. Mesela en başlarda attığı güzel mesajlar sana ara sıra atılıyor gibi geliyor ve bunu dert ediyorsun. Unutma ki çok muhabbet tez ayrılık getirir derler o yüzden evlenin çocuklanın hayatınıza can gelsin
Evlilik yaş olarak değil olgunluk olarak kıyas yapılacak birşey eğer evliliğin erdemini sorumluluklarını taşıyabileceğine inanıyorsan hiçbir sorun yok demektir erken yaş dönemi çocuksu davranış ve cahiliyet içerir bunları aştıysan yaşın 18 de olsa sorun olmaz
02 Yorumla- +1 yıl
Yani biz olgunmuyuz degilmiyiz karsimizdakinin olgun olup olmadığını olcerek mi karar vermeliyim?
- +1 yıl
Tabii sadece karşındaki değil kendinede sorular soracaksın acaba yarın böyle bir zorlukla karşı karşıya kalsam ne yaparım sonucu ne olur aramızdaki güven ne derece vs vs gibi kişilik yapınız ın oturup oturmadığı. Yazarken pek anlatamıyorum işte anla gerisini iyice tartın düşüncelerinizi kişiliğinizi yapacak ve yapmasını istediğiniz şeyleri
+1 yıl20li yaşı anladım da 21li yaş nedir abi? İşte bunlar hep kitap okumamaktan. Evlilik yaşa göre değil kişiye göredir, sen evlenmeyi bırak ilk olarak kendini biraz geliştir. Türkçe'si zayıf olan birisinin bilgili kültürlü ve kendisini geliştirmiş olduğuna inanmam.
13 Yorumla- +1 yıl
Türkçe'de değil de muhakemede sorun var diyorsan orası ayrı tabii. Herkesin kafası normal olacak değil.
- +1 yıl
Böyle düşünen biri önyargılı da olmamalı seninde kendini geliştirmen gerekicek biraz daha ;) kusura bakma da okuduğum kitabın sayısını mı bilirsin okuduğum okulu mu bilirsin. Kendinizi yukarlarda görmektense asıl seviyene in öyle konuşalım.
- +1 yıl
Gayet seviyemdeyim, madem o kadar kitap okuyorsun şunu da bilmen gerekirdi ki eleştiriye açık olmayan kişi gelişime kapalıdır.
- Aşk İlişkileri konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılTaraflar maddi kimliğini kazanmışsa evliliğin en ideal yaşı çok mutlu olacağınıza eminim.
Çünkü birbirinize olan duygularınız doruklarda ve siz bekledikce karşınıza sorunlar problemler çıkacak o yüzden maddi açıdan imkanlarınız varsa bir an önce evlenin benide düğüne çağırın ordan bir kısmet çıkar belki :)02 Yorumla- +1 yıl
Evet bende zaman uzadıkça yıpratmak ve yıpranmak istemiyorum karşı taraf bana bunu söyledi evlenmeyi o istedi daha doğrusu ailelerimizi tanıştırmak bende bir problem görmedim okulum bittikten sonra inşallah olucak ciddi bir ilişkinin ilk adımları. Ve ben bunun üstesinden gelebilecegime çok inanıyorum ev gecindirmesini bilen biriyim çok insan söyler ee sevdiğim insanı bulmusken neden onu iteyim erken deyip bir iki sene için. Düğünüme davet ederim neden olmasın :)
- +1 yıl
Ya boşver sen erken bilmem ne diyenleri millet geç evlenip her türlü haltı keyfine göre yaşama peşinde siz birbirinizi ciddi anlamda bir ömür yarenlik edecek kadar seviyorsanız maddi olarak da evliliği yürütebilecekseniz bir an önce helal olana adım atın :)
Allah yardımcınız olsun :)
- Aşk İlişkileri konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılGelir düzeyi uygunsa maddi bir sıkıntı çıkmayacaksa karakter ve kişilikler evlilik için uygun kıvama gelmişse. Asgari sorumluluklar aşılmışsa yani eğitim alınıyorsa tamamlanmışsa veya askerlik yapılmışsa yasal sınırlar içinde 18 bile uygun olur.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet askerlik yapıldı işe girildi sırf ailemin karşısına cikabilmek için ben çünkü iş olmadan olmaz dedim ev araba hiçbirşey istemem ama işsizlik çok zor iş araba yapar ama ev araba iş yapmaz dedim :) gelir düzeyi uygun maddiyat iyi maneviyatta var. Öyle aşkın peşine düşmek falan değil mantıkla da yürütüyorz bazı şeyleri.
- +1 yıl
O zaman çok uzatmaya gerek yok hem durumlar uygunsa ne kadar erken o kadar iyi hayata iyice atılmak için dinende kültürende erken adım atılması iyi birşey.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBn 18 yasındayım yaza nısanlanıyorum sevıyorum yıllardır bırlıkteyız neyı beklıyımkı yası bekleyınce ne olucak yanı :D eyer sevıyorsan evlenıceksın gec bulursun gec evlenırsın erken bulursun erken evlenırsın bu duruma gore degısır bırı var ve sevıyorsan beklemek sacma bnce.
04 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle düşünüyorum ondan ona ondan ona yapmaktansa biri olur ciddi olur ve bu devirde bulmak zor ciddi dusunenini.
Cevap sahibi+1 yılAynen oyle evlenınce hersey bıtıyor dıyorlar oda senın elınde olan bsey oyle dusunenler gercekten evlenınce bıtıyorlar ben oyle dusunmuyorum hemen cocuk yapmam esımle vakıt gecırırım gezerım eylenırım nıye hersey bıtsın daha yenı baslıyo yanı bn sana mutluluklar dılerım canım hayırlısı ıns :*
- +1 yıl
Evet ben gidemedigim yerlere eşimle giderim onunla gezerim hayatını yasa diyorlar evlenince hayat bitiyormus gibi. Bence yeni başlıyor yeni bir hayat yeni bir aile düzen :)
Cevap sahibi+1 yılAynen oyle yazdıgın seye cok katılıyorum.
Bence erken biraz daha bkle bnde 20 yaşmdaym:) ve evlilik deynce bir adam geri atiyrum çok tatli da bir kzsın nasıl olsa evlenrsinz o brakmadgi sürece biraz gezin tozun hayatın tadını ckarın bekarlgnda ayni zamnda çnkün evlilik zor bir müessese ve sorummlulk artackkk:(
00 Yorumla
+1 yılSakın evlenme.. evlenip ne yapcaksiniz... ask bitiyor 3 yıla. .. anasi danasi giriyor... sonra faturalar kredi kartlari... hayatinizi zehir etmeyin... gidin sevişin gezin tozun dibine kadar yaşayın ama evlenmeyin... ne zaman anne olmaya karar verirsen ozaman evlen...
02 Yorumla- +1 yıl
İşte ben öyle istemiyorum evlendiğim adamla yasayayim herseyi evlenmeden yasamayayim. Gizli saklı olmaktansa göğüsümzü gere gere gezeyim hersey helaliyle olsun.
- +1 yıl
Vall ne deyim tecrübe ile sabit.. evlilik akıl karı degil.. yaşınız daha çok küçük. .. hakkinda hayirlisi olsun
+1 yılBence bir yandan iyi. Eğer gerçekten doğru insanı bulduğuna ve evliliğinizi ölene dek devam ettireceğinize inanıyorsan 20-21 yaşlarında evlenmek uygun. Hem çocuğun falan olursa onunla aranda da fazla yaş olmaz.:d
02 Yorumla- +1 yıl
Kızlar böyle olumlu yorumlar yapınca çok mutlu oluyorum ya :)
- +1 yıl
Neden olmasın canım. Olabilir elbette. Sadece emin ol.:d
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızlar sizin için çok sorun olmuyorda inanım bizim için en azından benim için büyük sıkıntı, yaş 22 olacak ve ne okul bitti ne para var evlenmek için 5 6 yıl çalışmam gerek ama sizin o sıkıntınız yok yani lafı şuraya getirmeye çalışıyorum bakın siz evlenıyorsunuz ama sizi seven erkekler geç kalıyor 6 yılcık kadar.
00 Yorumla
+1 yılben sahsen uygun gormuyorum. bir insan 25 yasina kadar pek saglikli kararlar almayabilir. cunku beynimiz halen yetismekte bu bilim adamlar tarafindan ispatlanmis bir durum. once oku meslegini al gerisi zamanla gelir diye dusunuyorum. ama tabikide karar senin.
00 Yorumlaekonomik durumunuz müsaitse, karşındaki kişiyi yıllar sonra yanında görmek istiyorsan ve o da seninle aynı duyguları paylaşıyorsa neyi bekleyeceksiniz ki? tek yapmaman gereken evlilikten çok şey beklememektir üyük hayal kırıklığı yaşarsın gerçekçi beklentilerin olsun :))))
00 YorumlaDoğmasaydın. Bu ne la. Azıcık hayatını yaşa arkadaşım. 20 21 nedir lan. Ben 30 32 anca diyorum evlilik çağı için sen 20 21 diyorsun. Abi çok şaşırıyorum böyle insanlara. Yani en son benim etrafımda hatırladığım kadarıyla annemle babam evlenmişler o yaşlarda sene de 1985. :D
015 Yorumla- +1 yıl
La daha çocuksunuz. Çocuğuz. Hayatı tanıyın biraz. Tadın. Evlilik öyle çok süper bir şey değil. Hem genç ve kadın isen hiç iyi değil. Sosyal yaşamın sıfır. Büyümeden nasıl evlenirsiniz. Kendinizi ne kadar tanıyabildiniz ki karşı tarafı da tanıdığınıza inanıyorsunuz. Daha siz çok değişeceksiniz. Duygularınız, düşünceleriniz. 20 21 çok erken. O çocuk seni aldatır. :D
- +1 yıl
Simdiye kadar aldatmadi. Ben gezip tozmak istemiyorum ki bana bir yararı olmadı evlendiğim adamla gezerim dolasirim. Oda zamanında çok şeyler görmüş geçirmiş yararını görmemiş hayat yaşamak herkese göre farklidir LA. ;) cahil de değilim üniversite okuyorum. Yaşam tarzı yaşayş aile herşey seninle benim düşüncemi çok farklı kılıyor o yüzden böyle insanlar falan diyerek aşağıya çekme lütfen.
- +1 yıl
Böyle insanlar derken bunu iğdeleyici anlamda söylemedim. Keza işin en baba özüne inecek olursak banane sizin hayatınızdan olur dimi. :) Yani yoruma açık bir şey ve yorum yaptım bu yorumu da genelleme örneği olarak kullandım. Aşağı çekme durumu yok yani rahat ol. ;)
Düşüncemi de değiştirdim evlenin ablacım. :D Mutluluklaaaarr. :D - +1 yıl
Teşekkürler :)
- +1 yıl
Kardeşim benim yani yanlış anlama, sakın mutluluğuna engel olmak gibi algılama bu uyarıları. Yani çağır düğününe geleyim o derece. :D Tamam çok sevin birbirinizi, ne güzel biz bile mutlu oluruz ne güzel insanlar var ne çok seviyorlar birbirlerini deriz. Birbirinizi seviyorsanız, birbirinize güveniyorsanız ve beklemekte sıkıntı çekmeyecekseniz eğer bu işi uzatın bence. 2-3 hatta 4 yıl erteleye durun. Bakın ayrılın demiyorum kat'iyen böyle bir şey istemem ne güzel beraberken mutlusunuz. Uzatmanız sizin için de iyi olacaktır. Çünkü hayat bu acımaz. Biliyoruz ki konuşuyoruz lise bitti kız arkadaşım evlendi ben üniversite son sınıf okuyorum ben ikinci sınıfta iken ayrıldılar. Bir çocukları var. Çocuğa yazık. O gazla onların evliliğinin sonrası başka bir arkadaşım daha evlendi. Ayrılacaklar. Biliyorum. Çocuk mutlu değil eve gitmiyor kız mutlu değil. Bunlar hep birbirlerini seven insanlardı. Abartmıyorum cidden halleri böyle.
- +1 yıl
Tamam evlilik çok heyecan verici bir olay kabul ediyorum. Sevdiğinle aynı çatı içinde olacaksın her şeyiniz beraber olacak. öyle olacak böyle olacak. Ya sonrası erkenden aşkınızı uclarda yaşayacaksınız sonra sıradanlık baş gösterecek. Böyle olacak. Evlilik zor bir iş. Sürdürülmesi çok zor. Güzel kızsın eminim eniştemiz de yakışıklı bir beyefendidir bence ikinizde mantıklı insanlarsınız birbirinizi sevmeye devam edin ama evlilik fikrini erteleyin. ;) Geç olsun güzel olsun zararı olmaz. ;)
- +1 yıl
Ama şimdi yaa. Haydaa :)) ne diyeyim ki bilemedim. Ben çok mutlu bir ailede yetiştim annem sabırlı babam evine bağlı ve ben gerçekten onu babama benzettim ya belki sevgisi gözümü kör etti etmedi ama etti diyelim. Ben çok mantıklı düşünen bir kızım akıllıym çok insandan duydum bunu ama baktım ki şimdi ki devir kızlar ve erkekler gerçekten aşkları çok farklı ya ben öyle olgunlukla görüyorum ki onları yazık diyorum ayrilmalilar 15 yaşında el ele sarmas dolaş seviyor belki o yaşa göre ama hani hangimiz 15 14 yaşındaki sevdiklerimizle evlendik.
- +1 yıl
Hayatımı yaşamak bana göre işime gidip evime gelip yemek yapmak evime bakmak ben çünkü gezmekten haz almadım.
- +1 yıl
Böyle felaket tellalı gibi de görünmek istemiyorum. Yani annem babamda o yaşlarda evlenmiş. Annem 23 yaşında en büyük ablamı doğurmuş. Yani olabiliyor böyle şeyler ama devir olarak eskiden o yaşlardaki evliliklerin sürmesi daha kolay şimdi ise dünya ve çağ değişmiş vaziyette ama tabi güvende önemli siz iki aklı başında bireysiniz bunun altından kalkarız diyorsanız deneyin derim. Ama gençsiniz, genciz birbirinizi çok sıkmayın bazı şeyleri görmezden gelin ve kendinize (yani sen kendine sevgilin kendine) özel zamanlar ayırın kafa dinleyin, sıkılmayın hatta bazen uzaklaşın birbirinizden ki özleyin birbirinizi yani bilemiyorum kardeşim benim önerebileceğim en fazla bu. Ha olur da evlenirsiniz Allah mutlu mesut etsin demekten başka bir şey düşmez bana dualarım sizinle inşallah mutlu olursunuz.
Not: Kız olursa; Burcu, Erkek olursa; Günay. :D - +1 yıl
Isim konusunda da çocuğum olduğunda buraya soru sorarim :))) senin dediklerinde olabilir tabi birde hangi ayda olsun burcu ne olsun :)) he ondan önce de kır düğünü mü yoksa salonda mı falan :)))
- +1 yıl
Ahaha düğünüme de buyur gel :))
- +1 yıl
Hala bu site olursa gercekten seni bulup davet edicem :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılAzgınlığın seviyesi Doruğa yükseldiyse Bilincin yerine Bedenin bunu arzuluyorsa niye olmasın Aile faktörüde girer ya bu yaşta kızımızı olgun birine verelim genenlikle 30dayanmış olur adam 27 26 lık kızları beyniyle etkilecekte 25 yaşında kızı kandırmak zordur ama 20-21 oh mis fırından çıkmış ekmek gibi çatur çutur yer karşındakinin yaşı kaç olursa olsun. Seni sevenle evlen Mantıklı olanla değil ;)
04 Yorumla- +1 yıl
Yazdın senaryoyu iki dakikada :) beni sevenle sevdigimle düşünüyorum ailem beni ne evleneyim diye zorlar ne de evlenmeyeym diye.
Cevap sahibi+1 yılYa bırak bu Olgun kız Paleveralarını :D :) yok seviyomuşta yok bilmemneymişte Kralı Gelsin hepsinde aynı evlenince sınırsız seks olduğunu biliyoruz zorlama fazla kabul et ;) 35 geldimi Sevdiğin sıkılcak sonra başka arıcak anladın mı ne kadar erken okadar zarar bir söz derya atalarımız erken kalkan yol erken evlenende Döl alır :D
- +1 yıl
O senin mantiginda öyle herkes sizin gibi değil kendinle karıştırma insanları. O senin düşüncelerin ve cok belli zaten. Gizliliğinin var diye açık saçık konuşmalar yapma hakkını vermeseler keşke. Herşeyi iki bacak arasında sanan insanlardan uzak tutsun Allah beni. Daha fazlada yorum atma terbiyesizlik yapma.
Cevap sahibi+1 yılDaha Hayatın gerçeği 25 yaşından sonra öğrenicen sende fazla kıllatma erken kararlar alma ;) Sen rahat ol aklımız bacak arasında değil ama sonrada ortalıklarda Ay hayat bana çok acımasız ben nerde yanlış yaptım bilmemne gizli değil açıkta olmam bişey değiştirmez utanacağım bişey yok gerçek bu Allah Seni böyle açık seçik söyleyenden değil Söylemeyenden Korusun ;) 25 e kadar kızlar tam bir aptaldır.
+1 yılvalla evlen gitsin erkenden anne ol anasını satiyim torununu gör en azından. bekleyip napacan diyicem erken evlenen kadınlar sevgili olamadım eğlenemedim diye dert yanacak.
bir çok kadın stili tanımış biri olarak sana dede nasihatım kadınları dinleme :D
ama 24-25 ideal evlilik için00 Yorumla
+1 yılKesinlikle değildir.
İnsan fikir/bakış açısı olarak her salise beslenen kendini güncelleyen bir yapıya sahiptir yaş ilerledikçe değişir.
O nedenle evlilik gibi büyük sorumluluk gerektiren bir şeye kendimi hazır hissetmeden kalkışmam.
Ham meyve tüketilmez değil mi?
Tat alamazsın tatmin olmazsın öyle düşünmek gerek..
Bir de dengesiz biriyim yahu ne bileyim evlilik benlik değil sanki.
Neden uzattım bu kadar bu yorumu yahu 😑00 Yorumla
+1 yılBence 24 en uygun vakittir ve maaşı 3 binin altında biriyle evlenilmemeli yani ben olsam öyle yapardım rahat olmak için yani çoğu insan parada sorun çıkartıyor ben MCSE-CSS6-CCNA-UPCEN Bunlar mühendislik alanlarım Ben bir kere iş yapıyorum 1 yılda abi hiç uğraşmıyorum full 360 gün yatıyorum 5 günü yazmadım o iş süreci için maksimum gün :D aldığım para: 30-50 bin civarı oynuyor
00 Yorumla
+1 yılAkil yasta degil. bastatir... Eger sen cidden olgun ve mantkli dusumebilen. biriysen tabiki karsi taraf da oyle ve ev gecindirmeye a dan. z yr faturalar. falanda var gercekten kendinize. Ve encok da. Sen. kendine. guveniyorsan. evlenin :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Maddi imkanınız yerindeyse, 18-19 yaşında bile evlenebilir insan. Çoğu şey maddiyatla ilgili günümüzde.
*iç ses* Olgunluk yaşla ilgili olmuyor sonuçta.01 Yorumla- +1 yıl
Çok para gerçekten hiç hayalimde yok. Allah birbirimizr bakabilecegimiz kadar versin. Çok verip azdirmasin az verip baktirmasin diye o misal :)
bana göre erken genç yaş ama tabi sen hazırsan kim ne diyebilir tabi evlilik çocuk oyuncağı değil bunu düşün daha küçüksün biraz zaman ver bence kendine
02 Yorumla- +1 yıl
Ben aslında birazda babam için istiyorum kalp hastası bunu ilk defa burada söylüyorum ama torun görmek çok ister çok seviyor çocukları öyle bir duygusal bir durum var. Ama kesinlikle babam üzerine düşündügm birşey değil :)
+1 yılBirlikte olgunlaşmışsınız, birlikte yaşlanırsınız inşallah bence uygundur iki insan mutluysa hazırsa ki zaten siz 3 yıldır bir ilişki yürütmüşsünüz hoşgörü saygı var aranızda aşkla birlikte hayırlısı olsun :))
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 600 cevap paylaştı. Bence evlilik için erken bir yaş ama aileleri tanıştırın tabii, sözlenin bir süre de öyle devam etsin ilişkiniz, nişanlanın biraz da öyle... aceleye getirmeyin derim her evreyi yaşayın :)
01 Yorumla- +1 yıl
Tabi evet benim kadar ailelerimizin iliskiside çok önemli ama ben artık birileri görür korksundan bıktım yaşadığım yerde bunlar güzel karsilanmiyor malesef. Birde uzarsa ciddiye baglanmadan yipranacagimiza inaniyoruz.
+1 yılHayırlı işleri uzatmamak gerek. aileler tanışsın bir iki sene de oyle gitsin, ondan sonra da evlenin bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle olacak gibi zaten :)
evlilik yaşı kişiye göre değişir sorumluluk almaya hazır mısınız önce onu sorgulayın
ama kişilik 25 e kadar anca tam oturuyor 25 civarı daha iyi bence10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. uygun bence bizde 6 senedir beraberiz şu an asker biz gelince düşündük her şeyi :) ama önünüzde engel yoksa tabi tanıştırın
02 Yorumla- +1 yıl
Yok Allaha şükür inşallah seninde gönlünce olur herşey.
+1 yılGercek aski bulduysan bekleme bende 20yasindayim iyiki bulmusum onu o da beni facebooktan tanistik 3ay içinde sozlendik kalbimin prensi o benim
02 Yorumla- +1 yıl
Hep mutlu olun Allah evlenmeyi de nasip etsin :)
- +1 yıl
5 aylık da evliyiz
ben 22 yaşımdayım 19 yaşımda evlendim 21 yaşlarıma girmek üzereyken ayrıldım bence çok erken 25 den öncesi bana göre bundan sonra lise aşkı gibi birşey
02 Yorumla- +1 yıl
Hadi yaa :(
Tam böyle şehvetin tavan olduğu yaşlar, haramlara sokar yoksa.
Bence tam evlilik yaşı..
Ama işte günümüz koşulları vesaire, günah haram kimse pek kaale almıyor gerçi..02 Yorumla- +1 yıl
Ben ondan ona ondan ona gidebilcek bir insan değilim uzayinca ayriliga gitmesindense evlilik yolunda gidip sonuna kadar tek biriyle devam etmeyi tercih ediyorum.
+1 yılZet ailelerin tanismasinda bir sikinti gormuyorum. Ama evliligi 25li yaslara kadar erteleyin erkek anca olgunlasiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Ama yaaa sende miii :)
+1 yılönemli olan yaş degil karşı cinslerin evlilige hazır olmasıdır hayat zordur mücadele ister ve her zamanda istendigi gibi gitmez hayattaki bir hakkın var ve degerlendirmek senin elinde
00 YorumlaEger ki madiyattan yana sikintiniz yoksa cok mutlu bir yuvaniz olur zaten eskilerde bu yas 15 16 iken gunumuzde issizlik ve gecim skintisi oldugu icin bu yas 30 nerdeyse 35 olcak gencliginizi tuketmeden evleninn
16 Yorumla- +1 yıl
Benim için aile çok önemli benim ailem için flört edip gezmek uygun değil çevrem içinde. Tanıdık birisi gördü korkudan iki hafta görüşmedim en azından ailem bilirse söz nişan olursa devamıda gelir ve ben gezen tozan bir kız değilim yani lisede geziyordum ama bana bir yararını görmedim ne sevgilim olmadan dışarı çıkmak istiyorum ne alışveriş yapmak nede biriyle konuşmak okulda bile hemenders bitsinde eve ggideyim diye bakıyorum hayatımıona ve aileme adapte ettim ve cçok daha mutlu olduğumu gördüm.
- +1 yıl
Evet aynen öyle yaaa :)
- +1 yıl
Sizin yerinize de yaşarız :)
24-25 ıdeal ama senın 3 senelık bır ılıskın var sadece bu tarıhı bıraz erkene alıyor bı sakıncası yok aılelerınız tanıssın bı kac sene daha bekleyebılırsınız sanırım sorun olacagını zannetmıyorum senın ıcın sadece bırkac sene daha
02 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle olur zaten büyük ihtimalle :)
+1 yılArkanızdan atlımı koşturuyor? Acele etmeyin derim bu ülkede geçinmek ayrı bir yetenek bagzende soru para olmuyor üstelik.
10 YorumlaAileler tanisinca evleneceksiniz diye bir kural yok, tanissinlar yani. Maddi gucunuz evliligi kaldiriyorsa normal yani olabilir.
02 Yorumla- +1 yıl
Maddi yönden oda çalışıyor bende çalışıcam bankacılık okuyorum ya kamuda ya da bankada çalışcam inşallah
- +1 yıl
Dur bakalim oyle her ogrenci olan lap diye is bulamiyor. Kamu kucagini acip kimseyi beklemiyor. Bankalar da ya torpille ya da cok kaliteli mulakat basarisi sonucu aliyor. Her sey rayina otursun, ikiniz de isleri oturtup belli bir birikim yapin evlilik konusu o zaman gundeme gelsin.
Yapılan hayat planlamasına bağlı bence. Yok kesinlikle olmaz veya %100 olmalı gibi bir yorumda bulunamıyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Bende işte kesinlikle olur ya da kesinlikle olmaz diyemiyorum.
Evlen. En güzel yıllarında evlen, kendini eve kapat. Yaşıtların hayatını yaşarken, gezip tozarken sen akşam eşime ne yemek yapıcam diye düşün, tamam mı?
01 Yorumla- +1 yıl
Yasitlarimin hangisi hayatini tam anlamiyla yaşıyor ki yadayyaşıyor mu :) hayat yaşamak herkese göre farklı bana göre hayat yaşamak gezmek tozmak değil ki :)
+1 yılEvlendikten sonra kendinize hem maddi hem manevi anlamda yeterli geliyorsanız evlenin ama başkalarına ya da ailelere bağımlı kalıyorsanız henüz çok erken ama ailelerin tanışması bence uygundur
02 Yorumla- +1 yıl
Aile yapimiz cok uygun o çok önemli birkere maddi yönden de çok uygunuz evimiz var işi var benimde olacak para gelirimiz de olacak böylelikle ve sevgi saygimizda çok var beklemeyede gerek duymuyorum uzarsa ayrılık yaşayarak yipratmak istemiyorum sevgimizi.
- +1 yıl
Ne bekliyorsunuz o halde
eğer bağlayan bir şey yoksa okul gibi beklemek hata diye düşünüyorum. erken yaşta anne olmanın keyfini çıkarırsın :) bu devirde herkese nasip olmayan bir şey
01 Yorumla- +1 yıl
Evet seven birini buldum evliliğe ilk adımı o atmak istedi kaç erkek bunu ister yukardaki yorumlarda görüyoruz :)
- Aşk İlişkileri konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇok erken. Erkeklerde 30 kadınlarda ise minimum 25 olmalı.
12 Yorumla- +1 yıl
Neden o kadar geç ki.
- +1 yıl
Geç değil. Bir erkeğin tam olarak olgunlaşması ve kişiliğinin oturması bu yaşlarda oluyor. Kadının da öyle diye düşünüyorum. İstisnalar hariç tabi ki.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNormalde erken bir yaştır.
Fakat bazılarının yaşı, paçalarından akan buram buram kadınsılığı ve feminenliği örtemez..
Tutar, evlenmek ister erkek adam..
Sen gibi..00 Yorumla Ekonomik duruma bağlı olarak değişir. Gelecek kayğısı ile evlilik yaşı doğru orantılıdır.
01 Yorumla- +1 yıl
Geleceğe dair bir kaygimiz yok olmayacakta inşallah :)
+1 yılBenim bir sürü tanıdığım insan var öyle. Çocukları da var ve çok mutlular asıl bu yaştayken evlenince aşk ve evlilik daha yaşanabilir oluyor.
00 YorumlaÜniversite okuma yaşı, hayatı yaşama yaşı... evlilik çok ciddi bir sorumluluk, 25 ten sonra olmalı en erken bence.
00 Yorumla
+1 yılAkıllı düşünene kadar deli köprüyü gecer. İstekleri geri cevirmemek en hayırlısı.
Hayatı akışına bırak.
İş durumu önemli ekonomik sebebler yıpratır sizi onu düşünün birtek02 Yorumla- +1 yıl
İş durumumuz güzel yani onun güzel benimde güzel olacak herşeyin üstesinden gelirim ben inşallah.
- +1 yıl
Hayat insanın karşısına iki yol cıkarır tercihini hangisinden yana yaparsan ahaytın ona göre şekillenir. Eger kolayı secersen sonrasında hayatın kötüye dogru gider. Zor olan evlenmeniz. Bu fırsat varsa degerlendir. Benim diyecegim bu kadar. Karşına cıkan fırsatı kacırma. Zaten öylede yapacan gibi gözüküyo. İyi yoldasın
Evliliği yapanın olğunluğuna göre değişir ama ne kadar büyürsen büyü insan evlilik yapmak için gerekli olgunluğa ulaşamıyor. O olgunluğa ancak evlendikten uzun bir süre sonra ulaşıyosun..
02 Yorumla- +1 yıl
30 yaşında evlendiğimde mutlu olacağımın bir garantisi var mıdr ya da aldatilmayacagimin. Bence karakter meselesi ben karakterime en uygun birini buldugumu düşünüyorum ve hangi erkek kızdan önce evlilik düşünür ki kızın ailesiyle bir an önce tanışmak ister ki bence doğru biri.
valla eniştem 23tü ablam 20 hala evliler kızlarından biri üni mezunu 22 yaşında diğeri 18 yaşında mutlu mesud yaşıyorlar. Amma velakin ben haaaaalaaa... öfff yaav:S
02 Yorumla- +1 yıl
Yaa çok güzelmş bak ne güzel işte. Bende öyle olmak istiyorum. Başka biriyle evlendigimi hayal etmek değil aklımın ucundan bile geciremiyorum çok alıştım çünkü.
Bana gore mantikli evlense cocugu olsa esler atiyorum 42 yasindayken cocuklari yirmili yaslarda olacak. Kendimden hesapladigim 55 yasina dogru yirmi yasinda cocugum olacak annane der artik ;)
02 Yorumla- +1 yıl
Genç yaşta anne olmak çok isterim ben zaten :)
- Aşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılEğer ki o olgunlukta olduğunuzu düşünüyorsanız olabilir. Abimin arkadaşı 19 yaşında evlenmişti şimdi 24 yaşında kendisi ve 1 yaşında çocuğu var :) Bu işler yaş ile değil artık olgunlukla ilgili.
02 Yorumla- +1 yıl
Bak bu güzel bir örnek oldu teşekkür ederim aklımda olumlu olarak bulunacak :)
- +1 yıl
+1 yılZaten yeni taniscaklarsa evlenmeniz 2 yili bulur. Iyi iyi güzel yaşlar
02 Yorumla- +1 yıl
Evet bulur büyük ihtimal hayırlısı artık teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Umarim hakkinda her şeyin en güzeli olur kalbinin guzelligi yüzüne yansımış :)) rica ederim
Ekonomi varsa, her iki aile destek olacaksa ve evlenecek olanlar iyi yetiştirilmişse genc yaşlarda da ola bilir.
00 YorumlaTam zamani canim, bende o yasta evlendim, insan genc evlendimi daha cok birbirine tutunuyo
01 Yorumla- +1 yıl
Mutlusun ama dimi bak :)
21 benm icin uygundu. Evlendim. Pisman miyim? tabiki degilim
01 Yorumla- +1 yıl
Bak işte ne güzel yaa bende istiyorum :)
+1 yılValla ben de 21 yaşındayım elimden gelse evlenirdim de vizeler var be gülüm :')
03 Yorumla- +1 yıl
Benimde 1 hafta sonra başlıyor bak yaa :(
- +1 yıl
Ulan Allah bizim belamızı vermiş be okumuyorum gidip evlenip koca parası yicem ağzını kırayım ya.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence en iyisi evlilik yaşı 20 -21 ama iyi biri hayatında varsa
ben 29 yaşındayım evde kaldım görücü falanda yok ne yapim bilmem 20 yaşında olsaydım bu durum olacagını bilseydim erken evlenirdim04 Yorumla- +1 yıl
biz geliriz :)
- +1 yıl
fake
- +1 yıl
Seçici olunca birde insan ondan da kaynaklanıyor geç evlilik.
Cevap sahibi+1 yılya ben normalde öyle seçici degilim ama 29 yaşındayken 35 üstü bir adamla evlenmek istemiyorum
sonra kendim üni okumuşken lise mezunuyla evlenmek istemiyorum benim seçiciligim bu başka bişey yok
Kızlar için tam evlilik yaşı ama erkekler için çok çok erken. Benim görüşüm bu.
04 Yorumla- +1 yıl
Erkek arkadaşım 23 yaşında. Bence oda uygundur ya uygun olsun olsun olsun :)
- +1 yıl
:)) ay bak hemen bir düşündüm erken evlendirir miyim onu diye :))
+1 yılAileler tanisabilirde evlilik icin falan erken bence
10 Yorumla23 24 iyi bence. Yani önceliğin hayatla ilgili planların olsun. Şu an erken bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kimi 30 yaşına gelir, evlilik için hazır değildir. Kimi 20 yaşında hazırdır. Bu tamamen kişilere bağlı
00 Yorumla- Devamını Gör (245)
Devamını Gör(290)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem