Hello kahve güzelleri 🫶🏻 Size bir şey sormak istiyorum. Çok iyi anlaştığınız biri var, her şey çok iyi ilerliyor falan. Muhabbetiniz çok uyumlu, aynı şeylerden hoşlanıyorsunuz ama aşk anlamında bir şey hissetmiyorsunuz. Yine de onunlayken gülüp eğleniyorsunuz. Şans verir miydiniz bebekler? 🫶🏻🥳 Dipnot: sevelim sevilelim 😻
Hadi bakalım pamuk eller klavyeye, tuşlara 🎈
Çok iyi anlaştığınız ama aşk anlamında bir şey hissetmediğiniz biriyle olur muydunuz☀️?
İyi geceler abla ✨ ben aşık olmadığım bir kadın ile kesinlikle evlenmezdim ya da sevgili olmazdım ama zaten aşk da bir anda olmadığı için önce tanımam gerekirde ve zaten çok iyi anlaşıyorsam da büyük bir ihtimal ben severim o kızı. çünkü benim için güzellik ya da karakter değil daha çok iyi anlaşabilmek ve kişiliği önemlidir bu yüzden de mutlaka şans verirdim. zaten günümüzde maalesef artık uyumlu ilişki bulmak o kadar zor ki kişiler her zaman birbirine kötü davranan kişiyi seviyorlar daha çok. bu yüzden de belki de karakterin çok iyi olması kafa dengi olması eğlenceli olması ki ben de eğlenceliyim yani mesela şaka yapmayı severim, işte kısaca bu tür özelliklerin olması bence ilişkiyi güçlendirecek en güzel detaylardır diye düşünüyorum ben.. bunlar olduğu sürece de zaten çok iyi ilerletiriz ilişkimizi. zaten ilişkim de anlaşılmak benim için önemlidir çünkü zıt karakter de birisi ile yapamazdım zaten her yönümüzden oldukça ters olacağımız için de anlaşamazdım diye düşünüyorum.. bu yüzden de insan önce kendisini seven ve çok iyi anlaştığı birine bence bir şans vermelidir. ama yine herkesin kendi karar olduğunu düşünüyorum ben
Bu çok zor bir an. Aslında hayatımızın bazı bölümlerinde biz aşık olup karşımızdaki bize bu gözle bakabiliyorken bazen de bizim başımıza geliyor. Hayatımda 2 defa yaşandı bu mesele. Birinde o beni arkadaş gördü diğerinde ben arkadaş olarak gördüm. Karşılıklı olmadı ikisinde de. İkisinin tecrübesini yaşayınca insan daha iyi anlıyor. O sevmez ise anlayışla karşılayabiliyor insan çünkü bizde de filizlenmeyebiliyor aşk. Ancak her hali ile çok iyi bir insandı. Aşk hissedemedim ama ondan sonra da hiç kimse onun kadar anlamadı beni, yanımda olmadı, dinlemedi. Bazen önüne fırsat çıkar ve kaçırılır. Deneyim desen aşk olmadan ne kadar dayanacaksın? Denemesen elden gidecek bir gün ve seni onun gibi kimse anlamayacak. Bence akışına bırakmak gerek ama çok da uzatmadan. Özellikle kadınlar daha sonradan sevebiliyor. Sohbetiniz çok arkadaşça olmaz ise iyi olur. Duygusal iletişime adım atın yavaştan. Zaman belli eder böyle yaparsan. İnşallah doğru kişidir senin için :)
Soruya cevaptan önce seni uzun zaman sonra görmek çok güzel. Yeni pp fotoğrafın yine muhteşem ve ben sana her zaman ki gibi hayranım ❤❤❤
Soruya gelince aslında bu kadar ortak noktası olan kişilerin içeride bir yerde adını koyamadiklari bu güzel giden uyumu aşk olursa kaybederim diye disa çıkaramadıkları bir durum oluyor ve haklilarda.
Ama aşk öyle güzel bir hissi ki insan sonunu düşünmemeli ve yaşamalı bunu o yüzden ben kendi adıma buna evet derdim.
Peki sen kendi görüşünü yazmamışsın merakta bırakma bizi.
Şans verirdim ama aşk anlamında bir şeyler hissetmek istiyorsa zaten bunu baştan söyler bana böyle arkadaşım vardı eskiden beraber oynayıp büyüdüğüm ama hiç aşk falan olmadı birbirimize karşı hep dost olduk hâlâ da öyleyiz 😊
Evet aşko şans verirdim belki ilerde seveceğim belli mi olur 😂 eldeki fırsatı kaçırmamak lazım herseyimiz uyumlu aklımda kalacağına şans veririm tabisi
Aklımdaki ile mi imkansızsa Ozaman eldekini kaçırmayı göze alamam valla aklımdaki imkansız için bir ömür boşuna kürek çekemem olacağı varsa olurdu zaten önüme bakar elimdeki fırsatı değerlendiririm zamanla aşkta olur sevgi de olur belli olmaz hiç biri olmazsa hayırlısı olsun der çay demler içeriz önümüze bakarız hayat kısa olmayacak şeyler için çabaya değmez. Bunu diyen keşke buna uysa (diyen ben oluyorum burada ben akillanmam 😂) Atalarımız demiş ki hocanın dediği Yola git gittiği yola gitme diye aşko 😂
İnsan dümdüz olmali ya seversin ya sevmezsin tabikide arkadasi asko yapmaycaksin her nekadar askoya yakalansan bile iste insan zaten budur duygusuna hakim olabilen akilla hareket edebilen insanca hayati yasaybilen bence
Asla öyle bir şeye kalkışmazdım. Dostunu kaybetmek istemezdim ve bur şey hissetmediğim birine şans versem dahi ilerse bir şey hissetmem mümkün olmazdı.
Eskiden kolaydı benimle çıkar mısın dersi erkekler kızda hoşlanıyorsun kabul ederdi olur biterdi bu ne ya kim kiminle kaç kişiyle kafam almıyor. Neyse iyi ki bu zamanda genç degilim isim çok zor olurdu
Şans vermem çünkü en güzel dostluk nedense bu aşk meşk yüzünden bitiveriyor. O yüzden bu güzel zamanların bitmemesi adına arkadaşlığa, dostluğa devam ederim.
Aşk maşk boş işler annem. Aşık olunca ne oluyor sanki. İnsana huzurlu bir liman gerekiyor. İyi ya da kötü günde yanında olacağın birisi. Aynı şeye gülüp, susarken bile birbirini anlayan insanlar. Köpek gibi aşık olmasa da olur. İnsanlar burayı çok kaçırıyor zaten. Yaw anlayış gerekiyor anlayış.
vermem ben hayri duygular yoksa ona bir şans vermek bence ona saygısızlık iyi bir arkadaşım olabilir dostum olabilir ama sırf o hoşlanıyor benden diye onunla olmam bu ona saygısızlık ama en önemlisi kendime saygısızlık ben böyle bir şeyin bana yapılmasını da istemem zira
bana iyi geliyorsa ben onu kullanıyorum demektir bu daha büyük bir saygısızlık hayri hemen vazgeçmek lazım yazık o kişiye kullanıyorsun bir nevi zamanını sevgisini ilgisini
Bunu birkaç kere denedim ama maalesef olmuyor. Sevmek, iyi vakit geçirmekle ölçülen bir duygu değil bence. Karşındaki kişinin kişisel özellikleri ile de ilgili değil. Karşındaki kişi, herşeyiyle 10 numara bir insan olabilir ama içinde sevgi ya da aşk namına bir şey yoksa bir anlamı yok. Sevgi ve aşk yaşayacaksan tutkulu olacak, onu görmediğin her an özlemden burnunun direği sızlayacak, buluşacağın zamanlarda için içine sığmayacak, onunla buluşmaya giderken tabiri caizse uçarak gideceksin. Bu duygular yoksa işin zor Hayrovski. Sevgilerimle..
İkiz ruh ilişkisi böyledir. Aşk anlamında bir şey yoktur ama arada mükemmel bir uyum vardır. Sen düşersin o kaldırır, o düşer sen kaldırırsın. Bu böyle sürüp gider. Bütün benliğinle iliklerine kadar varlığına şükredersin. En önemlisi de sevgide, saygıda, güvende… Akla ne geliyorsa, hiçbir şeyde gram azalma olmaz. Hatta gün geçtikçe artar bile. Rabbim hak eden herkese gönlünce versin inşallah 🙂
Evet öyle, sadece iyi şeyler de yaşamazsın ilişkide. Korkularınla da yüzleşirsin, en zor kısmı bu ama korkularınla yüzleşip kendini iyileştirince her şey daha güzel olur.
Aşk, çekim, tutku, ten uyumu yoksa ben yokum. Yani sırf aman gönlü kalmasın, kırılmasın, kafa dengiyiz, güzel pizza yiyoruz kam kem küm gibi sebeplerden birliktelik olmaz, olmamalıdır, olabilemez.😂
Aşk yorucu, samimiyet daha ateşleyici. Aşık olunca sorunlar başlar, samimiyette sorunlar olmaz. Tadı ise kişilerin birbirini tanıma maharetine kalıyor.
Eğer mantık evliliği gibi bir şey düşünüyorsanız olabilir.. Mantığınızla hareket edip zamanla aşk sevgi de olabilir.. Ama bana kalırsa iyi anlaşsam da duygum olmayan birisiyle bu yola girmezdim.. Hakkınızda hayırlısı olsun..
Sevmek çok ayrı bir meziyet.. İyi anlaşmak geçinebilmek güzel şeyler ancak sevgisiz bir birliktelik her anlamda kopuk olur. Bir parçan ona ait olsun ya da birbirine ait bir çocuk düşünsene.. iyi anlaştık çocuk yaptık. Ama sevgisiz bir can.. Bana mantıklı gelmiyor.
Elbette olurdum çünkü biliyorum ki zamanla onu sevmeye başlar. Ona karşı duygular beslerdim. Belkide birlikteyken fakat ona çok belli etmezdim. O bana birşeyler hissedene kadar. Bu çok garipsenecek bir durum değil.
Kesinlikle bunu zaman göstericek. Zaten de aşk ilişkileri öncelikle arkadaş iken, sonra aşka dönüşmüyor mu? Çok iyi anlaşır, ortak zevkler bir iken, biri diğerine ilgi duyar ve açılır.
Toplum olarak duygu olmadan cinsellik yaşamam sözünü çokça kullanırız ama duygu ile aşk kavramları birbirine karıştırılıyor. İki insan arasında sohbet muhabbet ile birlikte zaman geçirmekten keyif alınıyorsa, karşılıklı arzu, çekim ve ilgi varsa cinsellik yaşamak için gerekli duygusal zemin var demektir. Benim görüşüm böyle.
Şimdik "ben bu çocuğu arkadaş olarak görmek istemiyorum, onda daha fazlasını görmek istiyorum " demiyorsan hiç böyle bir işe kalkışma derim. Aksi durumda arkadaşını kaybetmiş olabilirsin çünküsü. Sevginden emin olduktan sonra böyle bir yola girişmek daha doğru. Sadece anlaşıyorsunuz diye bir ilişkiye girmek mantıksız olurdu.
Beş yıllık evliyim. İnanın aşk çok geçici ve değişken bir duygu. Mesela benim aşkım sevgiye evrildi. Tabii tersi bir yönde aşkı nefrete dönüşenler de var 😂 Özellikle evlendikten sonra çocuklar, sağlık sıkıntıları derken, ihtiyacınız olan şey yanınızda sapasağlam sevgisiyle, şefkatiyle duran, kötü gününüzde en büyük desteğiniz, güven konusunda asla sıkıntı yaşamayacağınız bir eş. Uzun soluklu ilişkilerde de bu böyle. Mantığınızla kendinize uygun bulduğunuz birini zamanla seçebilirsiniz. Kör kütük aşık olduğunuz birinden de zamanla nefret edebilirsiniz 😕 Huzurlu bir aşk diliyorum ❤️
Bilmiyorum ya sanırım olamazdım. Hani mantık olarak düşünürsek evet mantıklı olabilir. Ama ya bu yüzden onu kaybedersem ki genelde öyle oluyor. En iyisi dost kalmak. Nasıl ki evlilik aşkı öldürür diyorlarsa bence bir arkadaşla yapılan ilişki de o arkadaşlığı öldürür.
Kadın erkek akradaş olamaz! Bi yerden sonra ikisinden biri veya ikisi birden farklı duygular beslemeye başlar... Ateş ve barüt meselesi... Ayrıca aşk hissetmediğin bir adamla neden çıkıp gezesin, iyi anlaşsan bile ne gerek var... Kızla çık, erkek olması şart mı? tamam tut ki böyle devam ediyorsunuz, bir gün "Ben senden hoşlanıyorum dese"napıcaksın? al başına belayı.. Sonra da dramatik sahneler peş peşe gelir... Saçmalık...
Çekim hissetmediğin biriyle bir ilişki yaşayamaz sin.. çünkü kadın erkek ilişkisinde yolun sonu cinselliğe varır.. elini tutmak.. ona dokunmak.. saçlarını hissetmek.. gözlerinde buluşmak istemediğin biriyle bir ilişki içine girilmez.. bu o arkadaşlığa gölge düşürür herşeyden önce..
Bir ilişkide aşkı aramam zaten. Bu dediklerin varsa zaten hoşlanıyorumdur o da hissetmiştir muhtemelen ve şans veririm. Arkadaşınla da bunlar olur ama yapışık ikiz gibi dolanmazsın bence. Bu anlattıklarından ben flört seziyorum o yüzden flört ettiğim birine şansı veririm. Aşk dediğim gibi aradığım bir duygu değil genel olarak.
Sevmiyorsam o topa girmezdim ben arkadaşça zaman geçiririm gezerim tozarım ama sevmeden ilişkiye girmek hem karşıyı duygusal anlamda zarar verebilir hem de arkadaşlığın bitmesine sebep olabilir gerek yok bence hiç o topa girme derim :P
Birlikte olmaktan kastedilen nedir ona göre değişir cevabım. O kişiye iyi geliyorsam ve onun da bana iyi geldiğini hissediyorsam azami ölçüde zaman geçirmek isterim elbette.
Bu illa aşk ya da başka bir şey ile adlandırılmak gibi bir kalıba sokulmamalı bence.
Tamamen hayattan beklentilerime bağlı bir durum. Aşkı arayan biriysem, boşuna o güzel muhabbetimi hiç edip deneye çevirmezdim aramızdaki dostluğu. Ama aşk defterini kapadıysam, yaş aldıysam veya aradığım sadece kafa dengi biriyse, şans verirdim.
Çok iyi anlaşıyorsam o kişi benim arkadaşım konumundadır eğer duygu yoksa ve bu durumda ilerlemesi için bir hamle yapmazdım da, yapmasını da istemezdim de. O enerji ve çekim varsa vardır yoksa yok.. Keyifli geceler.
Vardı zaten öyle birisi. Sonra olay aşka dönüştü. Sorun şu ki ben evli onun sevgilisi vardı. Olmayacak duaydı zaten. Güzel bir rüyaydı uyandık ve bitti.
Aşkın abartılan bi duygu olduğuna inanıyorum. Elbette güzeldir o yoğun duyguları hissetmek ama o duyguların içindeyken karşındakini gerçekten tanıyamazsın, gözüne taktığın pembe gözlüklerden her şeyi pespembe görürsün ve en sonunda tanıdığında her şey için çok geç olabilir. Aslında bir gününü dahi vermek istemeyeceğin birisine aylarını, belki yıllarını verdiğini fark edebilirsin. O yüzden ben sevgiden, anlayıştan, saygıdan razıyım. gerisi teferruat.
Verirdim uyum, güzel giden bi ilişki ve ortak yönler olmadan aşkın ne anlamı varki çok iyi arkadaş olup sonra aşk ile tamamlanan ilişkilere Şahit oldum
Erkek düsüncesi sen sansı verdiğin anda yürüyecek olmaz felan demeyecek hani bir söz vardıya kankadan sevgili olur mu biride demişti eşimde oldu iki çocuğumda
Çok iyi anlaşıyorsam ama aşık değilsem yakın arkadaş olurum. Kendimi aşık olmadığım birine karşı sorumlu hissetmektense arkadaşlığımın tadını çıkarıp aşık olacağım kişiyi beklerim.
Hoşlaniyorum deyip sonra kankiye bağlayan erkek grubu var bu grup da düşman başına beyin yakan ıssız adamlar bunlar. Velhasıl aşk yaşamak , yaşayacağın adamı bulmak zor zanaat..