A) Güçlü, iradeli sağlam, net tavırlı, otoriter (yeri geldiğini düşündüğünde size karşı da sert ve katı olabilir) , size bazı sınırlar koyan ve sözünü dinletmesini de bilen, korumacılık tarafı çok güçlü
B) Zayıf, iradesi çok güçlü sayılmaz zaafları var, uysal, sizin sözünüzden çıkmayacak, sizin koyduğunuz kurallara uyacak yani üzerinde otorite kurabileceğiniz ve sizin koruyup kollayacağınız.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar Ne Diyor
İkisi de değil. İki erkeği de aynı tabağa koyup da karıştırırsak ideal erkeğe ulaşırız gibi görünüyoe 😅
bari engeli kaldır... :)
Aa sen 🙂 Sen olduğunu bilmiyordum
aynı anafikre yine sadece senin gelmen tesadüf olamaz :)
Aklıma geldi ama emin olamazdım 🙂
o soruya tek cevap veren sendin... bunda da durum aynı :) özellikle aratıyor musun nedir? :)
bence bu konuların anahtar kelimelerini taratıyor olabilirsin bu kadar tesadüf nasıl olabilir? arayış içindesin belli etmiyorsun ama fikirlerinde çelişkiler var ruhun ve aklın; hissettiklerin ve düşümdüklerin arasında
Neden aratayım? 🙂
Üstelik engelleyen ben değil miydim? 🙂 Site de her gün aktif olan biri olarak denk gelmişimdir. Çeliskili olanında sen olduğunu düşünüyorum. Hem kadına değer versin hem de istese %100 onun dediği olur demen falan. Neyse güzellik, aklıma yazarken sen geldin ama emin olamadım çünkü eskiden de benzeri sorular atana denk gelmiştim. İyi günler tekrar 🌸🙌🏼
Beni değil tatlım anahtar kelimeleri... eğer tesadüfse bile bu kadar tesadüf olabilir mi?
Bundan 1 işaret almıyor musun sen şimdi?
sen bana hiç anlayışlı olmadın ki... benim kuzenlerimden gökhan abinin abllasını falakaya yatırıp da ana seyrettirildiği günün beni etkilemesi, o gün hem benim ve hem de yerde ayakları havada sopa yiyen esra ablamın çaresizliği, sonra o çaresizliği bend ebelki de bir şekide yapılanın o kadar da kötü olmadığıyla bir nevi savunma mekanizması oluşturmuş olabilir... e sonrasında da bu çaresizliğe teslim olunduğu ölçüde esra ablamın sigarayı bırakmış, okuluna dönmüş olması ve kariyer sahibi olmuş olmasının bende "acaba bizi düşünen bir erkek varsa direnmek baş kaldırmak hem gereksiz ve hem de iyi şeyleri ancak geçiktirecek boş bir çabadır" ana fikrinin oluşmasına sebep olmuş olamaz mı?
Her brokoli vs yemek yerine nutella yediğinde seni tokatla hizaya getiren bir kadını da ister miydin o halde? Bu sende iz bıraktıysa en azından travmanın sonucu yanlışa itildiğini anlaman lazım. Yoksa sonucları sana ağır döner.
Brokoli yerine nutella yedim diye dövecek erkek vicdansızdır.. brokolinin yeri nutellanın yeri ayrıdır. ama şeker proglemi olan bir kadın inatla şeker yiyorsa ve sözle de olmuyorsa şeker komasına girip ölmesine göz mu yummalı sence?
Bu olay bende sadece bir kapı açtı tatlım. sonra okumaya ve düşünmeye başladım...
Beni dövmesi gerekmiyor. Elimden de alabilir mesela. Bu durumun sen de travma bırakmasını anlıyorum ama bunu doğru kabul etmeni anlamıyorum. Umarım bir gün fikrin değişir yoksa iyilik adı altında bir zorbaya boyun eğeceğin bir ilişkiye er ya da geç toslayacaksın ve bu durumun yanlış olduğunu kabullenmediğin için de zorbalık göreceksin
Herkes bu durumu kaldıramaz inan bana. O kıza değil de başkasına yapılsaydı belki de toplumdan iyice soyutlanacak ve psikolojik tedavi görmesi gerekecekti. Bu ağır bir manipüle. Bana inanmıyorsan bir psikoloğa sorabilirsin. Artık bu konuyu tartışmayacağım. Sadece umarım anlarsın çünkü bir hemcinsimin daha bu saçmalıklar için ezilmesini istemem. Esen kal 💗
elinden alması için de kaba kuvvet göstermesi lazım. kaba kuvvet bu sonuçta sen onun elinden zorla alamazsın. Dahası sen o yokken bunu yapmayasın diye canını yaksa ceza niyetine yani bir şekilde bunu yaptığında öğreneceğini ve canını yakacağını bildiğin için o tatlıyı yemesen bu adam sana kötülük mü yapmış olacak?
Canım yanmasın diye canımı yakacak? Wtf? 😅 Elimden alması canımı yakmaz ama şiddet hem bedenimi yakar, hem güvenimi kırar hem de travma bırakabilir. Başta daha kaliteli tartısmalar yapıyorduk ama Şu an resmen siddeti savunuyorsun ya ne diyeyim sana 🙂 Senin gibiler arttıkca daha cok x icin adalet başlıkları görürüz..
şeker komasından ölürsün... eniştem akciğer kanserinden kıvrana kıvrana ölmüştü... Esa ablam da günde 2 paket sigara içiyordu... günde 2 paket yani 40 dal... her gün... ama sigara içtiğnde ayaklarının altına 40 sopa yiyeceğini anlayınca bırakmak zorunda kaldı. Şimdi kıyaslanabilir şeyler mi? benim önümde dövmesi ve anneminona neden dayak yediğini anlattırması biraz abartı oldu kabul ediyorum ama her dayağı da aynı kabul edemeyiz.
sen ne güzel saygı çerçevesinde tartışabiliyordun. neden böyle oldu? neden kişiselleştirme "senin gibiler" gibi ötekileştirici ifadeler ve mutlak doğruyu bilen kişi olarak didaktik ve üsttenci söylemler. Bunlar sana ait olamaz. sen gayet saygılı ve tartışma adabına uygun tartışan bir kızdın.
Tavrım değişti çünkü tavrın değişti. Başta sadece erkeğin baskın olmasından bahsediyorken şu an şiddeti savunur hale geldin. Bunları bir kadından duymak beni sinirlendiriyor ve üzüyor..
Her falakaya yatırılan hayat kazanmıyor. Bazıları depresyona giriyor anlıyor musun? Ayrıca şeker hastasıysan ve eşin de seni düşünüyorsa elinden alsın ve sürekli sana özel yemekler hazırlasın. Sen o adamın sözünü korktuğun için dinlesen ne anlamı olacak? Korkup stres yaparak mı iyileşeceksin. Yapma bunu..
fikir başka bir şeydir tavır başka. ben seni yine tahkir edecek, ötekileştirecek bir şey yapmıyorum. Şiddetin bazen gerekebileceğini sen de biliyorsun. Örneğin kendini veya başkasını bir şiddette karşı savunurken gerekebiliyor şiddet. Peki o başkasını şurrusuzca kendine zarar veren bir davranışından korumak için son çare olarak neden gerekmesin?
dahası sen esra ablamın bir intikam alması gerektiğini de söyledin hatta bıçaklasa yeridir dedin. Bıçaklamak gibi ölümcül bir şiddeti bile sırf zamanında ayaklarının altına imce hafif bir boruyla iz bile bırakmadan atılmış bir dayağın intikamı için gerekli ve meşru görebiliyorsun
Bana daha fazla yazma. Kadina siddeti mesrulastirmaya calisan biriyle muhattap olamam. Allaha emanet🙌🏼
Ama fikrine güveniyorsan neden kaçasın ki... ayrıca erkeğe şiddeti meşru gördüğünü kendi lafınlq ispatladığım için "şiddet" yerine "kadına şiddet" kavramıyla geöiştirdin
Birinde siddete karsilik var, birinde iyilik ayagina doven var. Sonsuza kadar kadin dusmanligini mi dinleteceksin? Sen oldugunu bilmeyerek yazdim bu soruya. Eger son yorumu atan olmak istiyorsan pekala gene son yorumu sen at. Ama benden bu kadar. Basta fikir ayriligimiz olsa bile kadina siddeti onaylatmaya calismadigindan kaliteli biri oldugunu dusunmustum ama Şu an dovulsek de sesimiz cikmasin fikrini onaylatmaya calisiyorsun. Gercekten tedavi alman lazim ve bunu laf sokmak icin soylemiyorum.. Neyse bu son yorumumdu.
Çok kötü bir şeyi çok çok kötü bir şeye tercih etmek bu kadar mı garip?
İnsanın kalitesini üslup değil de fikirlerinin içeriğinden mi değerlendiriyorsunuz?
Şiddete karşısın da şiddet bittikten sonra intikam için çok daha büyük bir şiddeti savunman hatta önermen şiddet aleyhtarlıpı mı oluyor?
a tabikide
otorite de var ama
A'da huzur ve güvenlik var buna karşında B'de eşitlik ve özgürlük... sen tabi ki de huzur ve güvenlik diyorsun