a) erkek dediğinde aklına gelebilecek her şey var. Çok kısıtlama meraklısı değil ama sözünü de geçirir. Gerekli gördüğü zaman yasak veya kural koyabilir. Adaletine ve sağduyusuna güvenmemen bir sebep yok. Güvenilir kelimesinin tam karşılığı. Ama Aynı zamanda da her bakımdan güçlü bu adama ben senle eşitim izin almam haber veririm filan diyemezsin. Ancak erkek olmaktan ötürü toplumun ve dolayısıyla da pek çok kadının erkek sıfaatıyla yüklenmesini beklediği her türlü sorumluluğu da yüklenir ve gayet güzel de yerine getirir. Fedakarlık yapmaya meyillidir. Erkek olarak üzerinde hakimiyet kursa da şansi istek ve arzularını senin tercihlerinin gerisinde tutacağı için genelde senin isteklerin olur. O varsa hakkın yenmez, o varsa kötü bir şey omaz bunu bilirsin ama öyle eşitikçi modern erkek kalınında değildir. yai 50 yıl öncesinin ideal aile reisi.
b) cinsel hayatında bir sorun olmamakla birlikte normal hayatında en ufak bir erkeklik işareti yoktur. sen ne kadar egoist isen o da o kadar egoisttir. Erkek diye üzerinde fazladan bir sorumluluk duygusu hissetmez. Adalet tşmsali değildir çoğu insan gibi biraz kendinden yanadır ama aşırı bencil de sayılmaz. Erkek olarak herhangi bir cinsiyet rolü üstlenmez. Ne kadar veriyorsa o kadar da almayı bekler. Asla erkek olduğu için sana hükmetmek üzerinde otorite kurmak gibi bir isteği olmaz. Ama kendi şahsi tercihlerini geri plana koyma gibi bir eğilimi olmadığı için bu erkekle kendini eşit hissetsen de, izin almak zorunda olmasan da aslında isteklerin daha az olur, daha fazla taviz verirsin.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
A Diyorum ve son kararım. Ciddi iliskideyse zaten iki taraf da kendisine dikkat etmeli. Evliyken gidip de 30 tane erkek kanka yapacak halim yok ya da bikini seviyesindeki etekle gezecek halim yok. Etek ya da şort giyenlere laf etmiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama bazıları bikiniymişcesine açık ve öyle gezmeyeceğim ya da erkek tanıdıklarımla kol kola diz dize olmayacağım için zaten rahatsız olmaz ama aynısını ondan da beklerim. Genel olarak merhametli olması, seni önceliği yapması ve sorumluluk sahibi olmasıyla A şıkkı daha çok evlenilesi bir erkek gibi geldi. 2. si belki kaslı falan ise bazı kadınlar etkilenebilir ama kadın doğası gereği daha nazlı ve istekli olduğu için her şeyi terazi de ölçerek sunan feminen bir erkeği uzun süre istemesi zor.
2. sinden kastım B erkeği
Ama senin ona koyanayacağın şekilde kurallar koyabilir... mesela akşam kızlarla çıkacak da olsan İZİN istemen gerekecek mesela.. o aile reisi olacak sen de itaat edecek ama el üstünde tutulacaksın...
Yani kısaca o benim kocam, evimin erkeği ve aile reisi... o bir konuda kesin kararlı ise tartışmayı kapatır ve bana da o karara uymak düşer diyebiliyor musun?
Elbette hayir. Ben yapayim ama kadin yapmasin diyorsa olmaz. Eger o benim sozumu dinliyorsa ben de cok abartmadigi surece onun sozunu dinlerim. Ama kiz kankalarima kadar karisamaz. Ha aralarinda esk0rt olan vardir ya da sinsilik gormustur, kotu biridir ve kizin yanlisini bana gosterirse ben de o kizi silerim ama onun disinda her seyime karisamaz. Ben zaten nerede ne yapacagimi bilirim ve NEDENSİZ yere olay cikarmam. Bunlari kabul ettigi surece zaman zaman soz dinler ve soz dinletirim
Bir eşitsizlik olacağını soruda söylemiştim. Erkek her istediğini yapar sen yapamazsın diye bir şey yok sadece seni de o denetleyecek kendisini de o denetleyecek. A şıkkını ben yanlış tarif ettim sanırım... hem eşitlikçi hem de böyle fedakar sorumluluk sahibi olsa zaten bu A erkeği için kafada neden soru işareti olsun ki? Evde bir aile reisi olduğunu hissedeceksin. Son söz onun ama dik başlılık etmediğin sürece bu adam sen mutlu olasın diye isteklerine ödün vermeye hazır... akşam çıkabilir miyim diye sorarsan izin de verir ama o sana merak etmeyesin diye haber verir... bu çerçevede son kararın ne?
Yo yo yo 🙂 Benden izin bekliyorsa, kendisi de izin isteyecek. Sozumu dinlemeyen birinin sozunu dinlemem.
C Hicbiri o halde😅
iyi de tatlım illa ki birinden birinin zorlanılacak bir tarafı olacak. Hem cam kenarı hem şöför mahalli olmaz ki :) yani hem eşitlikçi hem fedakar adamı kim neden istemesin A erkeği mükemmel erkek oluyor en feminist için bile sorun olmaz sonuçta eşitlik var... kız kankama karışaaz demişsin bu tip erkeğe "karışamazsın" diyemezsin elbette :) eskort veya sinsi olursa bana söyler ben de ilişkimi keserim demişsin. Bunu B erkeği de yapar ki zaten. Bunu bir kankan da yapabilir. Nahallenin bakkalı veya komşu teyze de söyleyebiir arkadaşının eskort olduğunu. değil mi... bu tarif ettiğim A erkeği sinsi konusuna karışmaz senin kız arkadaşlarınla ilgilenmez pek yani yorum yapmaz fazla da samimi olmaz zaten... Ama eskort ile arkadaş olduğunu duyarsa sana "canım filanca için eskortluk yaptığı bilgisini aldım lütfen bir daha görüşme" der... arada lütfen gibi bir kelime de olsa aslında o an itibariyle sana o filanca ile görüşmek yasaktır. Ama imatçı biri de değil adama o günlerin eskide kaldığını, kızın iyi bir kız olduğunu veya iftira olduğunu ispat edip ikna edersen makul adamdır izin verir
Yok be guzellik 🙂 B erkegi bu tarz seyleri genelde soylemez. B erkegine biseksuelim desen, getir kiz kankani da 3lu yapalim der. Hepsi demeyeyim de geneli boyle yani. A erkegine gelince de esitlikci adami kim istemesin demissin de benden izin almayan ama benden izin almami bekleyen birisi nasil esitlikci olabilir ki? Ben zaten her konu da kafama eseni yaparim dememisim ama ben izin alacaksam o da alacak. Yoksa hic evlenmeyelim yani😅 Elbette herkesin bir kusuru vardir ama kusurlar minik olmali. Erkektir yapar algisi olan birine katlanamam.
ya herkes söyler... B erkeğini sen iyice feminen erkeğimsi bir şey yaptın o kadar da değil. Öyle meşrebi derya gibi geniş 3'ü yapacak erkek zaten evlenmez ki. Ben abartılı şeylerden bahsetmiyorum. aslında ztlar ama çok aşırı abartılı değil ikisi de. Biri makul ve otoriter biri senin aleyhine bir durum olursa müdahale eder ama müdahale ettiği zaman da evin erkeğinin iradesidir karşı koyamazsın ama bilirsin ki daletli bir adam seni düşünüyor... erkektir yapar algısı olan biri değil erkek olarak senin sorumluluğunu üzerinde hissediyor. o erkek koruyan kollanan sen ise kadınsın korunan kollanansın. ranızda fark var. O sana merak etmeyesin diye haber veriyor. O klasik tam bir aile reisi işte... :) sana güvemilir demişim ama otoriter de demişim... eşitim diyemezsin... B erkeği de 3'lü yapalım diyecek biri değil tabi ki :) Ama erkek olarak seni korumak gibi bir sorumluluğu üstlenmiyor. Erkek diye mesela uzun yolsa arabayı sırf kendi kullanmıyor. Yolun yarısında da sana veriyor mesela 5 saat sen 5 saat o. Sinemaya gidilecek mesela A erkeği diyor ki "tatlım senin istediğin filme gidelim bana fark etmez" ama B erkeği diyor ki benim tercihim şu bak geçen sefer senin istediğine gittik şimdi sıra bende...
Eve diyelm ki 10'ar kiloluk 20 tane koli taşınacak yani 10 kilo taşıyabilirsin. B erkeği diyor ki yarı yarıya taşıyalım. A erkeği diyor ki ben hepsini taşırım sen de sonra omuzlarımı ovarsın güzel bir de yemek hazırlarsın yeriz. B erkeği ile tatile gideceksen onunla uzlaşacaksın A erkeği der ki bütçemiz bu kadar o bütçeyle bodurm olur marmaris olur antalya olur sen nasıl istersen ama bütçeyi şmak istersen hayır canım bu sene biraz az harcamamız lazım. O konuda taviz vermez çünkü erkek olarak sorumluluk taşıyor. B erkeği der ki daha lüks yere gideceksek sen kredi çek öde. Eskort konusunda B erkeği haber verir sadece söyler komşu teyze veya ev arkadaşı nasıl haber verireblirse o da öğrense söyler ama gerisine karışmaz sen görüşmeye devam edersen de umursamaz, A erkeği ise "canım bu kızla ilişkini kesmen gerekyor... ama bu eskort kız yüzünden başına bir şey gelse B erkeği ben uyardım beni dinlemedin başının çaresine bak der... A erkeği eğer bir şey demediyse canını ortaya koyar seni kurtarmak için yok eğer yasak ettiyse de zaten görüşmiyorsundur başına bir şey gelmiyordur. Kız kıza takılmalarınıza genelde A erkeği İZİN verir ama izin vermezse gidemezsin; B erkeği izin vermiyorum demez ama söylenir sen de o söylenmesin diye daha az çıkarsın
3 lu isteyen evlenmez demissin ama 3luyu kabul eden kadin da erkek de var ve evlenip 3lu yapan da var. Genel olarak A erkegi daha maskulen ve cekici. Ama ben bazi durumlarda izin alacaksam o da alacak. Bunda fikrim degismez. O adaletli de ben kalpsiz miyim? 😅 Ben de cok abarti seyler soylemem ama kuralim bu. Ya ikimiz de haber vericez ya da zaman zaman izin gerekiyorsa o da izin alacak.
uçuk şeyleri kast etmedim 2 erkek de uçuk değil. ben diyorum ki adaletli bir erkek ama aynı zamanda da güçlü; senden güçlü yani o güce teslim olduğun zaman vicdansızca seni istismar etmeyecek teslimiyetini kendi lehine kullanmayacak. Ama ailenin reisi olacak, seni koruyan kollayan ve seni yöneten de olacak işte... A erkeği böyle. Hem hiçbir zaman yasak kural koyamasın, eşit olalım hem de erkek olarak ekstradan sorumluluk alsın senin güvenliğini kendi güvenliğinin önünde görsün bu zaten ısmarlasan bile gelmez. :) O varken bana bir şey olmaz dedirtebiliyor sana; bunun karşılığında da onun HAYIR dediği şeyi yapabilme seçeneğini kaybediyorsun.
B erkeği ise burada yazanların hiçbiri yok. ne otorite kuruyor ne de ekstra sorumluluk aıyor. adaletsiz mi? hayır ama her insan kadar kendinden yana. El üstünde tutulmuyorsun ama İZİN de istemiyorsun...
buna göre tercihin ne olur?
Yoo 🙂 Hem esini koruyup kollayan, posetlerini tasiyan vs olup da hem de yeri gelince kendisi de karisindan izin alan erkekler var. Ben neden oyle birini hak etmiyor olayim ki? Ben zaten kendim barlarda sabahlayayim da erkegi eve zincirleyip kölem yapayim demiyorum. Ben de gayet tatli bir eşim bence🙂 Ben de yeri gelince kiyafetine dikkat edecek, arkadaslarina dikkat edecek cici bir insanim. Ama 2 poset tasiyacak, 2 hesap odeyecek diye de benden izin almayandan izin alamam 🙂 Valla kural bu. Ben de el ustunde tutar mutlu eder ve zaman zaman izin konusunu dusunebilirim abartmadikca. Ama o almiyorsa iki erkek de kalsin🧸
koruyup kollamayı boduguard gbi yapmış oluyor o vakit... yani erkek sana haber veriyor işte sen de izin alıyorsun bu o kadar zoruna gidiyorsa korunan kollanan olma hissiyatını da beraberinde alamazsın ki... bak 99 depreminde annem bana hamile imiş. Babam ona gel burada duralım demiş. annem diyor ki "ben hiç korkmadım onun yanında bana bir şey olmaz diye inanmışım" bu güveni verien erkekle eşit olamazsın ki? yani ben ondan izin alıyorsam o da benden alacak diyemezsin. sonuçta kendinden bir üst statüye yerleştireceksin ki o güvendelik hissini alabilesin. Mesele hesap öeme değil şekerim ya. :) o çok onursuzca bir şey. Ondan izin aldığında o sana izin verdiğinde sana "evet ya yaptığım şeyde bir mahsur yok ki izin verdi" dedirtecek kadar güven veren biri oacak. O kadar güven veren birine "sen de izin alacaksın" diye dayatma yapamazsın ki? sen güvenip sırtını dayıyorsun ona... güçlü bir erkek... bu adam senin onun kontrolün altında olman halinde daha bir sorumluluk hissedecektir. Sen mutlu ol diye çabalayacaktır. Mahsuru olmayan bir şeye de izin vermemezlik yapmaz. Ama kılıbık erkek moduna girip de senden izin istemez.
Maskulen diye niye sadece onun sozu gecsin? Bir de niye ikisi beraber olmasin? İkisini beraber yasayan kizlar tanrica da ben cinali miyim? 😅 Hadi diyelim bana oylesi denk gelmedi. O zaman evlenmem, gerek yok. Ben soyleyecegimi soyledim. Guvenilir olmasini vs anladim zaten ki guvenilir bulmasam evlenmem ve sozunu dinlerim demem🙂 o evin reisiyse ben de evin prensesiyim. Anlasildi mi guzellik? 😅
" Hem esini koruyup kollayan, posetlerini tasiyan vs olup da hem de yeri gelince kendisi de karisindan izin alan erkekler var." demişsin de bunu kim neden tercih etmesin :) 2 seçenekli anket açtığına göre birinin de diğerine göre kusuru veya zorluğu olacak değil mi?
Bu tarz bir kusuru olamaz 🙂 baska konu da olsun kusuru. Ben annemden bile emir almayarak buyudum. Yalandan “kabul ederim” demeye gerek yok
tamam zatenn beraber konuşuyorsunuz tartışıyorsunuz orta yol arıyorsunuz. Sonuçta çoğu zaman sana "peki sen nasıl istersen" diyor çoğunukla böyle diyor ama bazen de "tatlım bu böyle olmayacak şöyle olacak lütfen bu konuyu kapatalım" diyor... O zaman da sen bu konunun daha da devam edemeyeceğini zira aile reisinin, veya lideri diyelim son kararı verdiğini daha da konuşmanın anlamsız olacağını bilerek konuyu kapatıyorsun. İkna olmadın ama yapılacak bir şey yok. Bir yanın diyor ki neden senin dediğin değil de onun dediği oluyor? Diğer tarafın da diyor ki kocam benim istediğim yönde karar vermek ve beni kısıtlamamak için her türlü imkanları sorlar ama madem ki bu kararı verdi benim iyiliğim için böyle uygun görmüş. O erkek ve aile reisi. diyor senin bu 2. sesin "neden onun dediği oluyor" diye ısrar eden 1. sesini bastıramaz mı?
Beta da olsa alfa da olsa sonucta o da bir insan. Bazen o da hata yapabilir. Neden benim sözüm gecmesin ki o nokta da. Ha her zaman benim dedigim olamaz. Mesela o da her seyime karisamaz. Duruma göre 🙂 Ama sirf aile reisi diye susamam. Onun aciklamasi daha mantikliysa susar ve kabullenirim. Ama mantiksiz bir seyi savunuyorsa o zaman dinlemem. Yani fikre bağlı 🌸
anne ve baba emir verir gibi söylemese de evde aile büyüklerinin kararı geçerlidir... Burada da ona yakın bir durum var aslında. başka kusur ne uydurayım şimdi :) zaten burada 2 modeli birbirine tezat olarak yerleştirdim. Hangisine yakınsın diye sordum. Ve ikisinin ortası bir taraf daha yakın diyenler çin C ve D seçenekleri de koydum :) bir oy kullanır mısın? C ce D seçenekleri de var yani C dersen diyorsun ki tercihim A'der erkek maskülen olmak zorunda otoritesi olmasa daha iyi ama her şey eşit diyen modern erkek istemem erkek sorumluluk alacak diyebilirsin veya D seçeneği var: B erkeği de çok iyi değil ama asla izin mizin alamam mecburen B erkeğini seçerdim diyorsun
hata yaparsa o zaman sen konuşursun ikna edersin. bende asla hata olmaz diyen biri değil. ama şirket düşün bir taraf illa %51 hisse sahibi olur. Burada da uzlaşma sağlanamadığı durumlarda bu erkek "tamam canım senin fikrine saygım var ama bu kararı bu şekilde aldım" diyebilir
B yi seçmem. A nın fikirlerini mantik buldugum surece dinlerim. Ben mesela yapmayalim diyorumdur ve o yapalim diyorsa beni karsisina alıp güzelce isteme nedenini anlatsin. Belki haklidir ya da o açıdan düsünememisimdir. O zaman gayet güzel kabul ederim. Ama yok, onun söylediginin bir mantigi yoksa benim dedigim olur. Mesela diyelim bana düğünde takılan altınla araba almak istiyor diyelim. Var mı bunda mantık? O bir nevi kefen parası gibi zor günler için saklanmalidir kanımca. Sırf erkek diye bu konu da onu dinleyemem. Ama der ki borclarimizi kapatmak icin bu yaz tatile gitmeyelim, o zaman sözünü dinlerim cunku huzurumuz önce gelir. Yani karar verirken cinsiyete göre secemem. Kim hakliysa onun dedigi olmalı.
mantık bulmadığında da her kurumun olduğu gbi bu kurumun da bir başı bir lideri var o da tüm ailenin nihai sorumluluğunu alan erkektir kocamdır demek sana bu kadar zor geliyorsa bir erkek tarafından korunma kollanma ve maskülenlik beklentinin olması biraz şey değil mi? hem karnım doysun hem pastam dursun gibi bir şey.
mantıksız bir şey yapmayacağından sen bir mantık göremesen de göremediğin bir mantığın olduğundan emin olup teslim olamayacağın bir erkek maskülen erkek sayılabilir mi?
Düğünde takılan altınlar konusuna gelince. ben her konuda doğru şudur budür diyemem. Ama Şu kadarını söyliyeyim ki bu altınlar yörenin adetine göre gelinin parası ise A erkeği bu konuda laf söylemez. Ama söylerse ve ısrarcı olursa onu yapmak zorundasındır. Ama dedim ya söylemez. Altınlar ortak kaynaktır her iki kişiye aittir şeklinde algılanıyorsa da o adam bu kaynağı senin de sorumluluğunu üstlenerek yönlendirecektir. tabi ki senin de fikrini alacaktır. Araba almak istiyorsa seni ikna etmeye çalışır, sen de onu saklamak gerektiğine ikna etmeye çalışırsın. Ama en sonunda erkektir parayı borsayı altını da araba piyasasını da takip etmek onun işi; evde bir sıkıntı olduğunda parasal bir sıkıntı olduğunda gece gündüz çalışıp bir şekilde o eve ekmeği getirmek onun işi ve sorumluluğu. A erkeği illa ki de evin ekmeğini getirme sorumluluğunu üstlenen erkektir. Tamam sen de çalışırsın katkı yaparsın ama sen kadınsın çalışmak istemediği zaman işten ayrılma lüksüne sahipsin. Sana bu lüksü sağlayan, istemediğinde çalışmayabilirsin ben sana bakarım diyen bu A erkeğine "altınlar saklı kalacak" diye dayatma yapamazsın. Eve araba gerekiyorsa, veya araba çok eskidiyse asraf çıkaııyorsa bu adam bu konuları bilir daha fazla masraf çıkarmadan arabayı değiştirir. Altınlrı da gerekirse kullanır. Ama sen bilirsin ki o bunu kendini değil aileyi düşünerek yaptı.
B erkeği ise der ki altınların yarısı bende yarısı sende dursun. Ben nasıl çalışıyorsam sen de aynen çalışmak eve para getirmekle yükümlüsün. işini kaybedersen derhal yeni iş bulmakla yükümlüsün. Sen işini kaybettin diye hemen aileye verdiğin katkıyı kesmeni de kabul edemem. altınların yarısı sende dursun, işini kaybedersen o parayı kendi katkı payın gibi ödersin... ben işssz kalırsam da bende kalanla telafi ederim
B erkeklerinin hepsi calis diye dayatmaz cunku ev isi de bir gorev dagilimidir. A erkegine gelince mantiga gore hareket edelim demem niye hem karnim doysun hem pastam dursun olsun. Lutfen dusunerek konus 🙂 Yarinini dusunmeden kenarda ya da banka da paramiz yokken altini araba icin harcayan bir adam zaten maskulen de sayilmaz, saygi da duyulmaz kanımca. Hani koruyup kollayan sorumluluk sahibi alan adamdi? Niye yarinini dusunup de kenara para koymayi akil edemiyor? Oldu ki depremde evimiz yıkıldı. Oldu ki araba carpti ve ameliyat masrafi cikti. Onun kazandigi 10-20 bin vs ile bunlarin altindan nasil kalkacagiz? Saygi duymami istiyorsa once o saygiyi kazanacak. Daha fazla uzatmayacagim. Mantikliysa soz de dinlerim. Ama mantigi olmayan birinin sozunu annem bile soylese dinlemem. IYI AKSAMLAR
hayır dayatır tatlım B erkeği... ev işi elbette ki iş ama dışarıda çalışmak gibi değil. kabul edelim. Evde çalışmayı ev kadınlığını küçümsemyirum ama bazı gerçekler var:
Birincisi 50 sene önce ev kadınları çamaşır makinası, bulaşık makinası, hazır bez vesaire yokken de ev işlerini yapıp bitirebiliyordu. Annelerimiz süperwoman değil sonuçta bizlerde onların kızıyız. Tüm bu imkanlar yokken dahi ev işleri bitebiliyorsa bugün tüm bu elektronik aletlerin yardımıyla ev işleri gün içinde biter ve boş zaman da kalır. Bunda ündüz kuşağına kadın programı neden deniyor sanıyorsun?
İkincisi nafaka konusu. çalışmayan kadın boşanınca devlet diyor ki erkeğe "bu kadın evliyken sen bakıyordun parasal kaynağı sağlıyordun ama şimdi boşanınca bu kadın nereden para bulsun? sen nafaka ödemek zorundasın" diyor ama kadına da "sen bu adamla evliyken ev işlerini yapıyordun şimdi bu adam nasıl yapsın ev işini alışmış senin yapmana, akşama kadar da işte... sen git hergün 2-3 saat ev işlerini yap" demiyor. erkeğin kazancıyla bir şekilde tüm bunları karşılayabileceğini devlet bile kabul etmiş.
Hayır tüm b erkekleri dayatmaz. Bizzat gordum de soyluyorum. Bir kismi olabilir. Ayrica evin rizkini kazanmayi kanun vs dusunmus olabilir. Ama simdi mantigina seslenmek istiyorum. Bir erkek 2 işte de calissa, depremsel zararlari ya da ameliyat masrafini daima odeyebilecek gucte midir? Saygi duymami istiyorsa akliyla ve kalbiyle önder olmali. Ben zaten o adamin sozunu dinlerim. Ama sacma sapan fikirlerini de dinleyemem. Ev isine gelince de eskinin erkekleri tarla da falan da calisiyormus. Simdiki erkeklerin de geneli o kadar yorulmuyor dert etme. Faturayi telefondan oduyorlar, ise gelince de masa basi isi falan yapan da cok. Beni seviyormus ve sahipleniyormus ya, o zaman ilerisini de dusunecek. Ben de isterim jakuziler de partilemeyi ama yarinimi dusunmeden harcarsam, yarin yiyecek ekmek bulamam. Mantiksiz kimsenin fikrini onaylamayacagim bosuna diretme
Yq ben uydurdum B erkeğini... bu adam bu kafada işte :) ben sana 2 erkek tipinden bahsettim ve detaylandırıyorum :) bu iki erkek benim tarifim. Maskülenler için zalim olanlar da var dahil etmedim di mi? Belalarda biseks olanlar da var onları da dahil etmedim. Bu adam cinsiyet rollerine karşı bir adam. Tam eşitlikçi
Ben söyleyecegimi söyledim 🤠 Saygi duyulasi bir insansa 5 yasindakine de duyarim. Bombos bir insansa 50 yasindakini de saymam. Bu kadar 🤠
Saygı duyulası bir adam tabi ki A içim bunu rahatlıkla söyleyebiliriz... ama bu saygının çerçevesine onun otoritesine saygı da girer mi girmez mi? Onu sorumluluk alan aile reisi olarak kabul etmek. Onu kral kendini kraliçe olarak tanımlamak gibi
Kararlar hayatimizi etkileyen seyler. Haklilik seviyemize gore sekillenmeli 🙂 Taraflar anlasamiyorsa erkege nakledilmemeli. Ortaya koyalim mevzuyu. Hangimizi dinlersek daha kârlı cikacagimizi gerekirse listeleyelim. Ona gore verelim kararı. Bana gore erkek, gelecegini de dusunmeli. Cimri olmasin, olmayayim. Ama yarinini maddi ya da manevi dusunmeyen erkegin nesine saygi duyabilecegimi bilemem ben 🙂 5 yasindaki cocuga ogretir gibi mi ogreteyim. Hani akıllıydı öncüydü? Hep sozu gecsin istiyorsa hep hakli olmayi basarsin🤠
Hep haklı olmak kimseye nasip olmaz.. ama bir taraf olacakların sorumluluğunu üstlenme konumundadır bu da her sorumluluk gibi ona bu konuda yetki tanır ben erkekler bizden daha üstündür demiyorum ama erkek olmanın gerektirdiği bazı asimetrik sorumlulukları yani ekstradan sorumlulukları üstlenen erkek neden aile reisi olmasın yani mantıken
Aile reisi diye yaptigi mantiksizsa da tamam mi diyelim istiyorsun? Ayrica kadin hic mi sorumluluk almayacak sanki? Kadin da en basta erkegi dinleme sorumlulugunu aliyor. Ardindan calisiyor ya da ev hanimiysa onun sorumlulugunu aliyor. Evliliksel sorumluluklari da aliyor. Kas gucu benden fazla olan esimin ağır posetimi tasimasi zaten gerekiyor. Ben de aksama kadar yatmayacagim sonucta.
Şimdi iyi de ona mantıklı gelir sana mantıksız... sen mesela müdürünün her dediğini mantıklı bulamayabilirsin ama bu mantıksız buna uymam diyebilir misin? Eğer sürekli ters düşüyorsan ve onun sözünü dinlediğin otoritesine saygı gösterdiğim zaman sonuçları kötü oluyorsa ve adamı doğruya ikna edemiyorsan o zaman o adam evli olmaya değer bit adam değildir. Boşanırsın veya ayrılırsın. Ama aklına güvendiğin bir erkekse dersün ki kararını mantıksız bulduğum zaman itiraz ederim anlatırım bu adam zeki bir adam söylediğime aklı yatarsa benim dediğime gelir veya o beni ikna eder. Ama nadiren de olsa bazen her ikimizin de birbirimizi ikna edemediğimiz olur o zaman da ailenin reisi, sorumluluk sahibi erkek olarak onun sözü geçer...
Sözü geçmekle dediği olmak arasında bir fark var. Dediği olmak olaydan olaya değilşr. Mesela küçük bir çocuk babasından bir oyuncak istedi babası da makul buldu ve aldı çocuğun dediği oldu istediğini aldı ama babasına söz mü geçirmiş oldu?; Hayır... babası oğlunu kıramadı dediğini yaptı. Belki de ikna oldu faydalı baba faydalı olduğuna. Ama babaya söz geçirmiş olmuyor.
Zaman zaman o bana kıyamaz ikna eder, zaman zaman ben kıyamam ikna olurum. Patronumun verdigi kararlar bana cok ters düsüyorsa ve o donem de ise cok ihtiyacim yoksa zaten er ya da gec isten ayrilmama sebep olur. Aklina guveniyorsam zaten kolay kolay zitlik yasamayiz cunku benim kafadandir. Yani duruma göre onun dedigi olur bazen de benim. Ama bazi seyler de kararım nettir. Örneğin altın konusu. Ne ben iphone 11 im varken, altini bozudurup da iphone 14 alip da sorumsuzluk yapayim ne de o arabasi varken lüksü icin yarini dusunmeden altina dokunsun. Ha kucuk seyler de anlasamiyorsak da duruma göre degerlendiririz 🙂 Ama sirf erkek diye birinin sozunu dinlemem.
Tatlım benim biz kuzenim var abla derim. Çok akıllı kadındır çalışan kadındır eğitimlidir... evde genelde onun dediği olur çünkü dedim ya akıllı kadındır. Kocası da işte bu A şıkkı erkeği. Tamı tamına. Ablam eğitimli ve kariyerlidir ama kocasına söz geçirmeye çalışmaz. Onun aile reisi olduğu gerçeğiyle barışıktır. Der ki konuların %60'ında zaten aynı fikirdeyiz, %20 ben ikna ediyorum... %15 kaldı onun %10luk kısmında o beni ikna ediyor... geriye %5 onun %4lük kısmında da o ben kırılmıyım diye geri adım atar.. geri adım atmaya mecbur değil ama benim için önemini anlar ve ben mutlu olayım diye geri adım atar... geriye %1 kalıyor o %1 istesem de istemesem de ikna olsam da olmasam da aile reisinin kararına uymak dışında bir seçeneğimin olmadığı olaylar. Orada işte evde bir erkek var ve asıl sözü geçen o onu anlıyorum. Ama o %1'i benim aleyhime kullanmayacağım biliyorum.
Güzel bir model değil mi şimdi bu? Olayların %99'unda dediği oluyor ablamın çünkü o da eşi de makul ve mantıklı... ama o yüzde 1 de erkeğin aile reisi olmasının doğal sonucu değil mi?
Diyorum ki bu oran artsa ne olur %1 değil %10 olsa 20 olsa? O yüzde 20'lerde de baş kaldırmam ama sonuçlarına bakarım. Sonuçlar iyi oldukça ailenin reisidir baş kaldırmak olmaz
%20 kadın %20 erkek dinleniyorsa zaten eşitlik var demektir. %1 lik kısım duruma göre degisir. Ornegin ben komedi filmi izleyelim diyorumdur ama o ask filmi sectiyse o gün onun dediği olabilir. Ama konuya bağlı iste. Yani duruma göre.
Ya A erkeği bu konularda hep geri adım atar zaten o %1 asla geri adım atmayı kabul edemeyeceği kilit konular... orada ablam hakkının yendiğini düşünmüyor sadece diyor ki sonucunun sorumluluğunu erkek olarak alabiliyor gerçek bir erkek varsa karşında feminizm filan boş işler itaat edeceksin her türlü el ğstündesin. Ablamın öok daha fazla dediği oluyor ama son söz hrp eniştede. Ablam hem itaat etmiş durumda hem de istedikleri oluyor. Eniştemden daha fazla ablamın dediği oluyor. Ama ablam kocasını ikna etmek içşn konuşmaya başlarken hep kocacım tabi ki sen sonuçta ne dersen o olacak diyerek başlar. Bu şimdi ezilmek demek mi? İzin de ister akşam bir yere gidecek olursa. Eniştem de güvenir izin verir. Ama 40 yılın başı HAYIR derse de ablam baş kaldırmaz.
Duruma göre diye bir şey yok tatlım. Durum 2 kişinin de taviz vermeyi kesinlikle istemediği uzlaşılamayan durum.
Bi çoğunlukla kadının dediği oluyor diyorsun bir de %1 lik erkeğin fazladan hakkı dışında eşitler diyorsun valla çok anlayabilmis degilim ama ben itaat falan edemem. Daha da tartismayalim bence 🙂 Benim kararim net. Yeri gelince centilmen de olacak. Centilmen de posetini falan tasır ve seni üzmez. Evi gecindirdi diye kendimi ezdiremem. Sen bilirsin sen dogrusun diyemem. Bazen o doğrudur bazen ben doğruyum. Onu da bir anne doğurdu. Bazen de o haksizdir. Ben zaten damarima basilmadikca tatli tatli anlatirim ama sirf erkek diye de itaat sacmaliklarina girmem. Tartismayi sonlandiriyorum, iyi aksamlar 👋
Ya tatlım son sözü erkek söylüyor... ama ablam onun son sözü söyleme hakkına aile reisi sıfatına saygıda kusur etmediği için adam o sın sözü "peki karıcım" şeklinde söylüyor... ablam mantıklı biri olmasa saçma sapan işler yapsa adam bu %1'i isterse %100 de yapar ablam itaat eder... ama adam iyi yürekli bir maskülen olduğu için ablamın hiç istemese de kocasının iradesi bu yönde oldupu için kocasının sözünü dinleme anlamında itaat edici %1... işte adamın aile reisi olması bu %1 ile ilgili değil adam onca konuda taviz verirken ya ikna oluyor ya da kıyamayıp alttan alıyor... ablamın geri adım attığı %1 mecburen söz dinlediği %1... o da işte aile reisi olarak ablama dayattıkları. Ama o %1'de de ablam aleyhine bir şey görmüyor. Erkek sonuçta tabi ki aile reisi olarak sözü geçecek diyor... ama o %1 ablama dayatma yaptığına değmeyecek konular olsa ablam mutsuz olur ayrılır.
Ablan akıllıysa zaten o kısmı %100 yapan biriyle birlikte olmaz. Tamam sen hatta fikir bile beyan etme ve aile reisi diye "efendimiz, sen bilirsin" falan de. Konuyu niye kapatmıyorsun? Kabul edebileceğim şeyleri söyledim. Sen 48 saat de konuşsan yutmayacaklarimi gene yutmayacagim
Tamam işte ben de onu diyorum %100 de olabilir... ama yine de sözü geçen erkek oluyor. %100 konuda peki karıcım derken son sözü söyledi. Ama ablam biliyor ki böylr demediği noktada adamın dediği olacak. Yani adam ablamı ikna etmeye mecbur değil ablam eniştemi ikna etmeli. Kimse kimseyi ikna edemediği zaman erkek olarak eniştemin dediğinin olacağı baştan belli. Ablam der ki erkekle "ben senle eğitim neden senin sözün geçecek ki" diye mücadele edersen daha az isteğin olur... ama dersen ki sonuçta sen ne dersen o olacak ama bak böyle de bir durum var o zaman erkek ikna olmayacağı durumlarda da ikna olur. Ama samimi olacaksın yani gerçekten ikna edemediğin noktada boyun eğecek olanın sen olduğunu hem bilecek hem de ona da bildireceksin... yok eşitlik mücadelesi verirsen daha az olur istediğin... cinsiyetlerin rolleri vardır ve otorite erkeğe yakışır ve onu mutlu eder. O mutlu olunca seni de eder
Bye
Sana özel 1 şey soracağım... senin eskiden profil resmin boydan mıydı? Baya zayıf bir resim... başkasıyla karıştırıyor olabilir miyim?
Daha uzaktandı ama boydan değildi. Yarıya kadar diyebilirim
O profil feminist idi... bir kere tartışmıştım hatta.. galiba sensin. Konu şöyle bir şeydi. Çirkin tipsiz erkekler çok özgüvenli oldukları için kızları onlar kapıyor yakışıklı erkekler de yalnız evde oturuyor filan diyordu soru soran.. sen soru soranı kızlara yükleniyor kızları eleştiriyor diye eleştirmiştin :) hatırladın mı böyle 1 şey
Bilemiyorum o kadar çok soruya görüs attim ki.. Neyse artik muhabbeti kapatalim mi? Ayni seyleri konusmaktan sıkıldım 😅 zaten ikimiz de tek nokta haric anlastik sayılır. Sana senin istedigin gibi erkek gelsin, bana da benim istedigim gibi. Iyi aksamlar 🙂👋
Yok zaten kapandı ben o sen misin ona takıldım. Ama sen 2 sene öncesine göre sanki daha az feministsin. Yanlış mıyım?
Hayır hala feministim. Zaten karsilikli söz dinlemekten bahsetmemden de anlamissindir diye ummustum. Ama kadinla erkeğin enerjisi de biyolojisi de farklidir. Cocugu sen yaptin, ben dogurdum. Görev sirasi sen de diyip de ona emzir diyemem mesela 🙂 O da benden ağır seyleri kaldirmami bekleyemez gibi gibi. Insan olarak esitiz ama biyolojik ve enerjisel farkliliklarimizin farkindayim. Soyle dusun. Hem kedi hem kopek veriyorum sana. Esit davran dedigimde ikisine de sevgi ve yemek falan vermeni kast etmis olurum dimi? Ama esitlik adı altında ikisine de kedi maması veremezsin cunku biri köpek.
Yok feministler daha saldırgan oluyor... erkeğin aile reisi olması fikrini öne sürenlere hemen linç yapıyorlar. Sen ise baştan A dedin... o A içinde eşit olamazsın, üzerinde hakimiyet kurar ve aile reisi ifadeleri vardı. Bir feminist bunları görünce direkt saldırıya geçer hatta bunları yazana her türlü iğneleyici hakaretler eder. Sen ise hiç rahatsızlık duymadın. Feministler ablamı bile köle sıfatına koyar itaat kelimesini görür görmez direkt saldırıyorlar. Maskülen erkek fikrine bile tamamen karşılar.
Erkek kadın eğer her konuda farklı ise ki farklı illa ki birinin ailenin birliğini temsil eden otorite figürü olması gerekir. Her kurumun başı var. Hangisi otorite olmaya uygun? Bence erkek. Bunu söyleyince feministler der ki kadınları aşağılıyorsun. Erkek nasıl ki mesela kaba kuvvet olarak daha güçlü olduğu işin valiz taşımaya uygunsa başka bazı farkları sebebiyle de onun aile reisi olmasını savunmak kadını aşağılamak değildir.
Bu arada o resminde hiç güzel değildin sen ya... biraz kilo almışsın ve yakışmış sanki yanılıyor.
Günümüzde söz dinleyen kadınları "cepte" gören erkekler çok olduğu için bazı kadınlar da ekstra bas kaldırabiliyor. Feministlerin de genelde isteği bunlar. Mesela kac feminist kadin "evlenme teklifini ben edeyim" der? Çoğu erkekten bekler. Ya da kac feminist kadın, sevgilisine gül almistir? Hani vardir muhakkak da cok azdır. Bunu sen de biliyorsun. Biyolojik olsun, psikolojik olsun hani çok farkımız var. Feministim ama kendimin farkindayim. Erkek olmasa ben olmazdim, ben olmasam erkek olmazdı. Ikimiz de degerliyiz ve önemliyiz. Ama ben daha cok nazlanmaliyim. Psikologlara bile sorabilirsin. Erkek zaten cilveli ve nazli kadini daha cekici bulur cunku avci ruhludur. Bu hani surekli trip at demek değil. Ama erillik ayri, dişillik ayrıdır. Erkeğin centilmen olması lazım. Biz daha duygusal canlilariz. Son söz daima benim olmali diyen erkek biraz hanzodur kusura bakma.
Canım onlarla tartışınca belli noktadan sonra ailede bir son söz söyleyen otorite figürü olması gerekebilecwğini kabul ediyorlar ama o noktada neden kadın değil de erkek? diyorlar... olacaksa kadın olsun diyorlar. 2 kişi varsa orada demokrasi olmaz çünkü oylama sistemi kuramazsın 2 kişi farklı fikirler hep 1-1 berabere kalır di mi? Bazen de bir tarafın "tamam canım bu konu burada kapanmıştır" deme yetkisinin olması lazım. Müdürsiz şirket, komutansız ordu olmaz, başsız aile de olmaz. Feministler eninde sonunda kadın aile reisi olsun diyor... veya en azından aile kurulsun sonra kendileri belirlesin gibi saçma bir şey söylüyor bu olmaz ki yani yıpratıcı bir süreç. Erkek 2 yaşından itibaren güç öğcadleesi yapar rekabet oyunları oynar. Güçsüz hissederse bunalıma girer. Mutsuz olur. Mutsuz olunca da Mutsuz eder. Biz neden bu sürece girelim ki? Kötü adamsa ayrılalım zaten ama iyi adamsa onun güçlü ve muktedir hissetmesine engel olmaya çalışmak enayilik değil mi?
Evet, erkek güçlu hissetmeyi sever ve ona güçlu hissettirmelisin. Ama mesela dedin ya 1 saat falan önce "erkek istese söz dinletmeyi %100 yapar ama yapmıyor" diye. Işte yapamaz, gayet de yapamaz. Sen tatlı dille söylersen tamam der zaten demiştin. Ben şirinlik yapmadan söyledim diye %100 söz dinlemeyi kabul ediyorsam hem en@yiyimdir hem de köleyimdir. Psikologlar bile erkeğe hakimiyeti tamamen verirsen senden sogur diyor. Arada güclüsun aslansin kaplansın yapıp da gururunu oksayacak ve o dinledigi sürece sözunu dinleyerek degerli hissettireceksin. Ama tum kontrol ondaymis hissini verirsen seni bireyden bile saymaz. Eskiden iliskiler öyleymis mesela. Eski toprak kadinlarla git bi konus 🙂 Tamam kocacim, en iyi sen bilirsin diyen kadinlarin kaçı 1 tane gül alabilmis. Yatakta bile değer gormuyor oyleleri. Sen diyorsun ya kotuyse ayrilirsin diye. Kotu degilse iskence etmeyebilir ama tutkusunu kaybeder. Sen daha hicbir seyin farkinda degilsin.
İşte tatlı dille söyleyip orada ikna edememe halinde tabi ki evin reisi sensin elbette li sen ne dersen o olur dersen işte tatlı dille dediğini yaptırmış olursun ama bu demek değil ki son söz onun olmuyor. Bu demek değil ki aile reisi o değil. İşte o zaman güçlü hisseder rahatlar. Seni de el üstünde tutar. Ama sert tarafına denk geldin ikna edemedin o zaman aile reisinin kararına saygı göstermen gerekir bu belki hiç olmaz. Belki hep dediğini yaptırırsın ama işte izin isteyen sen olacaksın. Tatlı dille izin istersin verir. Ama her şey karşılıklı sen de benden tatlı dille izin iste dersen olmaz o erkek kendini dizginlenmiş hissetmemeli... sen ama tatlı dille kocacım lütfen bana haber vermeden bir yere gitme olur mu dersin o da sana haber verir. Haber verdiğinde ama bugün gitmesen mi dersen yine gitmez... sen mesela arkadaşlarının arasında kocamdan izin almadan olmaz filan dersen de duyarsa yatak performansı bile artar.
😅 Kücük köpekle iri köpek arasındaki fark nedir biliyor musun? Genelde kücük köpekler daha cok hırlar. Diğerinin kanıtlayacağı bir şeyi yoktur ki zaten güclüdür ve farkındadır. Ama diğeri kendisinin kücük oldugunu bildiği icin daha cok hırlar, büyüklük taslar. Erkeği burada resmen kücük köpeğe cevirdin. Benden izin almadiginda mi daha erkeksi hissedecek yani? Iyi de o adam zaten benden korktugu icin degil de beni el üstünde tutmak icin izin istedigini kendisi de bilir. Benden izin alinca bu onun erkekliğine de gücüne de zarar vermez. Ha ben onu kız gücümle döverim falan, o zaman kendisini yetersiz hissedebilir. Erkek halimle kolunu tutup da engelleyemedim gibisinden. Ama orada erkek benden korktugu icin degil de sevgisinden sözümü dinleyecek. Bu onun gücünü etkilemez. Siradan bir dizi/film de bile, kadin konustugunda ya da erkeğin zorbaligina ses cikardiginda erkeğin dikkatini daha cok cektigini gorursun. Evet, yeri gelince kralın yapmalisin cunku erkek o. Ama yeri gelince dur diyebilecek gücün de olmalı ki seni eşi gibi görsün, fanı gibi değil.
Tamam işte büyük köpek güçlü erkek... kolay ikna olabilir çünkü bilir ki dişisi kendisinin egemenliğine meydan okumaz, okuyamaz... o yüzden gücünü ispat etmeye ego gösterisi yapmaya ihtiyacı yoktur. Erkeğinin büyük köpek olmasına özen gösterirsin. O da sana güç gösterisi yapmaz. Bunun için hakimiyetine meydan okumaman gerekir ama...
Hayat filmlerdeki gibi değil. Filmlerde hep öyle kadını baskın gösterme eğilimleri var. Aksi yapılınca feministler çok fena tepki veriyorlar. Bak 1 zeytin reklamından örnek vereyim. Karı-koca yan yana, kocası zeytğnle ilgili tercihinden bahsetmeye kalkıyor ve karısı dirsek atıyor. Adam dirseği yiyince ağzını açamayacağını anlamış olarak susup önüne bakıyor ve ondan sonra hep kadın konuşuyor. Basın ve filmler diziler hep bunu pompalıyor. Sen şimdi bunun onda biri kadar baskın erkek imajı veren bir reklam olsa şirket özür dileyip yayından kaldırmak zorunda kalıyor.
Hakimiyet %10 veya %50 yahut %90 olmaz olursa %100 olur ama erkek şunu da bilecek: o hakimiyeti kötü kullanacak olursa kadın onu bırakabilir. Hakimiyeti %100 vermemek derken bunu kast ediyorsan tamam ama düzgün erkekle birlikte isen onun otoritesini delmeye çabalamamalısın. Yani karşı çıkmak itiraz etmek elbette ama karşı gelmek değil
Ona " sen daha iyi bilirsin ve son karar senin" dememek onun erkeklik gururunu zedeliyorsa, bunu demek de benim gururumu zedeler. Erkeklik bana baş kaldırması mi sence? 🙂 Şaka olmalı.. Erkek eğer kücük köpekse kadına bas kaldırarak güc showu yapar ki baskın hissedebilsin. Ama büyük köpekse ve sözde değil de ozde gucluyse zaten bunu bana degil de baskasina yansitir 🙂 Mesela taciz edildigimde o adamı mahvederek. Cocugumuz varsa biri ona laf ettiginde dik durup savunarak. Bir erkek güclü hissetmek icin karisindan fazla söz gecirmesine ihtiyaci varsa zaten o kücük köpektir. Aslanın eşi de aslandır bunu unutma. Ben yeri gelince cilvemle miyavliyorsam, o da yeri gelince bana kedi gibi olacak.
erkekle kadının aynı olmadığını sen de biliyorsun. yeri geldiğinde sana kedi gibi olur zaten ama yerinin geldiğine kim karar verecek işte. Sen kedi gibi olacağı zamanı ne zaman sert ne zaman yumuşak olacağını ona bıraktıysan teslim oldun demektir. Bak canım. Erkeklerin içinde eşni kontrol altında tutma isteğinin içgüdüsel olarak var olduğunu inkar edemeyiz herhalde değil mi? Erkek yapısı böyle ise dürtüleri bu yönde ise buna "anormal" diyemeyiz. Bizde böyle bir istek var mıdır kadınların genelinde? Erkek bizim kontrolümüz altında olsun bize göre bir tık zayıf olsun istiyor muyuz? Hayır yeri geldiğinde bizi koruyacak güçlü erkek diyoruz değil mi? Erkek ve kadın birbirinden farklı ama sonuçta aynı cinsin erkeği ve dişisidir ve birlikte evrimleşmiştir. Zaten yüzbinlerce yıldır biz kadınlar erkeğimizin kontrolü altında olmaktan rahatsız olup buna karşı koymuş olsaydık doğa erkeği de böyle evirmezdi. Onların da dürtüleri böyle oluşmazdı. Erkekte bu niye böyle? Böyle çünkü doğa hayatta kalmaya yetecek kadar güçlü dişilerin hepsine üreme görevi ve şansı sağlar buna karşın erkeklerin genlerini ileriki kuşaklara taşıması için en güçlü olması icap eder. Erkek ve dişi popülasyonları eşit de olsa hep erkekler dişi için kavga eder. Güçlü olan hepsini alır zayıf olan ise dişiye yaklaşamaz. Bu sebeple erkek beyni ona güçlü olmazsa neslinin çoğalamayacağı sinyalini verir. Güç bizde amaçlarımıza ulaşmak için araçtır yani kadınlarda kadın isteklerinin ne oranda olduğuna bakar. Mesela sen isteklerinin ne kadar olduğunun yüdesiyle ilgiliydin bu tartışmada. %100 de yapabiliriz mantıklı oursak diyordun. Evet normali bu kadın olarak. ma erkek öyle değil. Kontrolü elinde tutmak erkeğin işlevi varlık sebebidir. daha da yazacağım ama karakter limitim dolmuş olabilir
Kadınlar baskınlık istiyor mu demissin de ben isteyene cok rastladim. Ayrica senin de dedigin gibi doga da bile bizi tavlamak icin baska erkekle savasip güc gosteriyor hayvanlar. Yani gercek bir erkegin sesi de gucu de kadinina degil de kadinina goz koyana cikar demistim. Benim dedigime cikiyor yani. Beni dogruladigin icin tesekkurler 😅 tartismayi bitiriyorum. Hoscakal
işte canım genel ile istisnayı kıyas etmeyelim. Ruhu köle erkekler yok mu? var elbette ama bunlar fantezidir büyük ölçüde. Bunun reklamı çok yapılıyor zira. Bak dün türkiyeden örnek verdim bir de Amerikadan çocuk dizilerinden birinden örnek vereyim. "İ Carli" dizisini bilir misin? Orada internet üzerinden yayın yapan 2 kız ve 2. planda bir çocuk vardır teknik işlere bakar. Kızlardan biri iyi örnek kızdır diğeri haylaz yanlışlar yapan tembel bir kızdır. Kötü karakter değil ama çiftin kirli tarafıdır. Erkek de inek bir oğlan. Erkek cici carliden hoşlanır ama ilişki içinde değiller. Bu haylaz kızla inek oğlan sürekli didişir. Bu didişmeler esnasında aşağılayıcı ve can yakacak cezaları olan iddialara girerler ve daima o haylaz kız kazanır ve bölüm sonunda çocuk alenen aşağılanır canını yakan cezasına razı olur ; bu duruma aşık olduğu Carli bile güler. Bir defasında ise ne oldu dersin? Bu haylaz kız sınav notlarını değiştirdiği için başı belaya girecektir. İyi kankası kendisinden hoşlanan teknik uzman inek oğlana gider. Oğlan yardım etmeyi kabul etmeyince her daim örnek davranan Carli çelme takıp çocuğu yere düşürürüzerine çıkıp kollarına bastırarak çocuğu hareketsiz bırakır. Çocuk da çaresiz yardım etme sözü verir yani bir nevi fiziksel işkence. Ama bitmedi. Oğlan aşık olduğu kızın kendisini böyle fiziksel alt etmesinden gururu kırıldığı için « boş bulunmuştum, beklemediğim anda yaptın » der. Carli de « şimdi boş mu bulunuyorsun? » diye sorar, HAYIR yanıtını almasıyla carli oğlana çelme takıp tekrar düşürür ve aynı şekilde hareketsiz bırakır. Yani medya erkeğin sevdiği kız karşısında kırılan onurunu biir basit sözle kurtarmasına bile izin vermiyor. Yani kadınları erkek erkekleri kaın yapma çanası var sen fark etmiyor musun?
Son yorumunu okumadim cunku sonsuza dek bu konuyu tartismayacagim seninle. Bir kac defadir vedalasiyorum ama yeniden surduruyorsun. Yazmazsan sevinirim. Cunku ben iki cinsiyete de deger veren biri olarak senin erkege itaat algini yutmayacagim. Buna da upuzun ayni fikirle dolu yorum yaparsan gene okumayabilirim. Cunku yeter 🙂 tartisma bitsin
oku canım çok farklı bir şey yazdım :) gerçekten... yorum değil bir paylaşım
Bak anlamiyorsun. Erkeklerin kadinlari ezdigi de kadinlarin erkekleri ezdigi dizi filmler de mevcut. Aldatma dizileri, sevdigi kiz icin kavga eden erkeklerin dizileri falan hepsine rastladim. Ama biz genel olarak daha duygusal ve detayciyiz. Ben de erkege vurmayayim o ayri. Ama mesela ben erkege vurdugumda, ondan fiziksel olarak daha az guclu oldugum icin bu durum onu en fazla sinirlendirir ama ondan daha guclu olmadigim surece gururunu kirmaz. Soyle dusunelim. Kucuk kardesin sana vurdugunda mi yoksa buyuk birisi sana vurdugunda mi daha gurur kirici olur? Buyuk olan degil mi? Cunku kucugu istesen alt edebilirdin ama saygindan ya da kas gucu olarak esit olmadigindan yapmadin. Yani yapabilirdin ama yapmadin. Bu yuzden diziler de kadinlar erkeklere tokat atinca bile erkekler gurur yapmaz genelde. Cunku istese kadindan 10 kat fazlasini yapabilirdi. Ama kadin tokat yiyinca ayni seyi hissetmez cunku karsisinda kendinden daha guclu biri oldugundan dolayi ekstra gururu kirilir ve ezilmis hisseder. Evliliklerde de boyle. Esim elbette maskulen olsun ve zaman zaman sozunu dinletsin. Ama ben de zaman zaman sozumu dinleteyim ve bu soz dinletmeler de ayni gibi olsun. Yani ben bazen izin alacaksam o da alacak. Onun erkeklik gururu varsa, benim de kadinlik gururum var. Erkek benden gucsuz oldugundan ya da korktugundan degil de beni bas taci ettigi icin yapacak. Erkek gucunu ben de gostermeyecek. Eve hirsiz girdiginde ya da taciz edildigimde dusmanimiza gosterecek. Dun de dedigim gibi aslanin esi de aslandir.
Bir de dun “eskiden cirkindin de simdi kilo alip iyi olmussun” tarzi bir sey soylemistin simdi hatirladim. Konumuz bu degilken buraya cekmen ve bunu soylerken senin anonim olman komik gelmisti 🙂 Ben konuyu kapatalim dedikce yazmakta istekli olman da beni her anlamda begendigini dusundurtuyor bilmis ol. 4-5 kez falan vedalasalim demistim
yok artık ya... biz kadınlar severiz böyle lafları ya :) sakın yanlış anlama lez filan değilim :)
erkeklerin kadını ezdiği diziler filmler filan mevcut tabi ama bunlarda o kişler kötü adam olarak tanımlanır ve sonuçta da cezalandırılır... Benim bahsettiklerimde öyle değil. Kızların erkeklere eziyet etmesi komedi malzemesi olarak kullanılıyor dahası erkekler her türlü aciz ve güçsüzdür imajı çizilmeye çalışılıyor. Dün verdiğim zeytin reklamını düşünsene. Kadın konuşmaya başlasa da adam dirsek tıp sustursa? ortalığı yıkardı millet...
dediklerine verilecek çok cevap var ama madem yazışmak istemiyorsun saygı göstermek düşer bu kararına
Ezmekten bahsetmiyorum. Erkegin yoksayildigi ve sozunun dinlenmedigi noktalardan bahsetmiyorum. Tek bir tokattan bahsettim. Ayrica biz kadinlar neyi seviyormusuz tam olarak? Eskiden guzel degildin ama simdi iyisin lafini mi? Dun odak degistirmeye calistigini hissetmedim mi saniyorsun🙂 Sadece tartisma hararetliyken erteledim. Sonra da gece aniden sustugun icin sonraya kaldi ve sonrasinda da anlik unutmustum.
www.instagram.com/.../?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Bu videoyu izleyebilirsin. Zaten cok kisa. Erkek bile yeri geldiginde hayır diyebilen GUCLU kadini istedigini kendisi itiraf etmis🙂 Bir de merakimdan soruyorum. Tartismayi ne zaman sonlandiracaksin? Sanirim en son goruldu atmam gerekecek🙂
bak canım sen konuyu kapatalım dediğinde benim içimde kalmasın bu farklılık konusu yani o hatırladığım kişinin sen olup olmadığın konusunu tekrar açmak istediim. Sen diğer konu için "tamam ben söylediğimi yutmayacağım" dediğin için ben de devam ettirmedim ve en son eskii resim yeni resim konusuna girdim. Sonra nasıl olduysa bu konuya tekrar girmiş olduk. ben de sen fikrini değiştirdin ve tartışmaya devam etmek istiyorsun diye düşündüm ve konu tekrar eski mecrasına geldi. fena mı oldu? fikir alışverişinde bulunduk.
Son sözü erkeğin söylemesi kadını güçsüz zayıf aciz yapar mı tartışılır. dahası ben dünyada erkeklerin tamamı kadını kontrol altında tutmak ister demedim ki? ama bu işin doğası bu dedim. gerekçelerini anlattım. İlla ki farklı erkekler de olcaktır kadına söz geçirmenin yüklediği sorumluluğu istemeyen erkekler var. bildiğin üzere feminen erkekler de var... dahası kadın bana hayır demeyi seçenekleri arasından çıkarsa mutlu olurum diyen erkekleri hanzo diye kanka diye linç etmiyor muyuz? Dolayısıyla tabi ki bu tip instagram paylaşımları olacak.
Sen bana yazmazsan ben de sana yazmam. son lafı ben söylerim söyleyeceğimi söylerim ama cevap veren olmasın mı diyorsun anlamadım. madem cevap istemiyorsun neden 2 üstteki upuzun yazıyı yazdın ve hatta buradaki instagram paylaşımını buraya koymaya gerek duydun?
Sen zaten cevapsiz kalmadin ki🙂 Birbirimize sorular soruyor ve cevapliyoruz. Yani icinde kalacak bir durum olmuyor. Ama sen ayni seyleri tekrarliyor ya da baska sorular sorarak diretiyorsun. Ustelik benim uzlasacagim seyler de kabul etmeyecegim seyler de cok açık. Fikir alisverisinde bulunmak kotu olmadi ama bakis acilarimiz farkli ve degismeyecek o belli oldu. Bir anda tekrar konu acildi kismina gelecek olursak da dun vermem gereken cevabi sadece bugun verdim. Erkegin gucu bana gore gerektigi yerde cikmali. Ornegin benden daha guclu oldugunu, posetlerimi tasirken gosterebilir😅 bir tik agresif davrandiysam mazur gor. Bu tarz seylere biraz sinirleniyorum. Sen prenses olmalisin, erkegin prens. Elbette tatli bir kiz olarak zaman zaman soz dinlesen de zaman zaman da acı taraflarin olmali 🙂 Tatli sert ol yani. Kedi gibi. Kediler de bizi tirmalar ama pofidik olduklari icin sesimiz cikmaz😃 bazen soz dinlesen de bazen de benim dedigim olsun istiyorum da diyebilmelisin. İzin verirsen benim dedigim olsun demek seni gucsuz kılar, benden soylemesi🙂 soz dinle, erkegini ezme ama bazen de sozunu dinlet ve kendini ezdirme. Onun izin almadigi seylerde izin istemek zorunda degilsin guzelim🙂 erkek degerliyse, kadin da degerli. Bizsiz onlar olmaz, onlarsiz biz olmayiz. Erkek sahiplenirken baskin olsun. Gucu bana cikmasin. Ya da kucagina alip da yorulmadiginda ciksin😅 bence anlasabiliriz, ver elini🤝🙂
yok canım sen her yazdıkça bana söyleyecek yeni şeyler çıkıyor. cevapsız kalmadın ki derken ne kast ettiğini anlamadım. ısrarla yazan sensin bak yine kocaman yazmışsın. cevapsız kalmadın derken her lafının cevabını tastamam verdim diyorsan hayır canım öyle değil durum. Sorulara cevap verirken sorunun varsayımını kabul ederek cevap verilir. Ben diyorum ki 2 kişi de ikn olmazsa ne olacak; sen diyorsun ki mantıklı olanın dediği olsun. :) iyi de herkes zaten ben mantıklı diyorum demiş ki uzlaşı olamış. cevap mı cevap... hadi madem upuzun yazmışsın yine ben sana net cevap bekleyeceğim hatta tek kelimelik cevap bekleyeceğim bir soru sorayım. söz daha uzatmayacağım. zaten bırakacaktım yazmayı ama sen birinin istasını filan link verdin... Şimdi diyelim ki kadın bir şeye çok öfkelendi ama yanlış yere; birine gidecek çatacak ve sonu da kesinlikle çok ama çok kötü olacak. adam bunu biliyor ama kız hiç söz dinleyecek adamın dediklerini mantık çerçevesinde değerlendrecek halde değil. Adam bakıyr lafla bu iş olmayacak kaba kuvvetiyle engelliyor kapının önnde duruyor kız kapıyı açamıyor çıkamıyor adam çekiştirmeye çalışıyor ama olmuyor adam bakıyor olmayacak kızı banyoya kilitliyor odasına kilitlese kız belki balkondan kaçacak birinci kattalar. kız kuduruyor banyoda ama yapacak bir şey yok saatlerce orada kalıyor. sonunda sakinleşiyor ve adamın kendi iyiliği için bunu yaptığını anlıyor. iyi ki de gitmemişim diyor. ama kocası ona düpedüz kaba kuvvet uygulmış kendisinin ona yapamayacağı bir şey bu...
Bu kız ne yapmalı? senin bir yakının olsa mesela ne derdin?
maskülen erkek olarak yapması gerekeni yapmış mı derdin? yoksa haddini aşmış kaba kuvvet kullanmış sonucu her ne olursa olsun kötü bir şey yapacak olsan seni engelleyemez en fazla sözle uyarabilir mi derdin?
Karsilikli konustuk dememden kasıt; Ben soyleyecegimi soyleyip de susturmadim. Ben uzun yaziyorsam, sen benim yazdigimin genelde 1.5-2 kat uzunlugunda yaziyorsun. Bir de instagram linkini banane ediyorsun ama ben onu atmadan once de cok kez vedalastik ama gene ayniydi. Ustelik dün aniden ortadan kaybolduktan sonra bugun yazmani beklemiyordum ve buna sasirdim cunku soruyorsun cevapliyorum, soruyorum cevapliyorsun ve bitiyor aslinda arada. Neyse soruna geliyorum🙂 Ben, beni odaya kapatmasini istemem. Gitmemi cok istemiyorsa guzellikle ikna etmeli. Ben zaten dusunebilen bir insan olarak, odaya kapatilacak kadar garip bir sey yapacak y da yapmasina gerek birakacak bir sey yapmam. Zaten oyle biri oldugumu dusunuyorsa evlenmesin. Diger konuda da uzlasamiyorlarsa ne olacak diyorsun ama dun cevabini vermistim. Liste yapilacak ve hangimizin sözü dinlenirse daha kârlı cikilir tespit edilecek. Ha durum gene mi esit? İkimizin dedigi olursa da ayni kâr/zarar mi oluyor? O zaman da yakin zamanda bu tarz konularda kimin dedigi olmadiysa onun dedigi olabilir bu sefer ya da yazı tura gibi bir oyunla cozulebilir🙂
Kadin degerlidir ve erkek de gucunu bu sekilde gostermemelidir.
kız ne yapmalı? erkeğin derdi güç göstermek değil. bizim konu da sen değilsin. bak sorunun varsaydığı ortamı varsayımlarını yok syıyorsun. Tamam sen ikna olursun da diyelim gözün hiçbir şeyi görmüyor öfkeden. Tamam sen iyi kızsın hoş ve mantıklı kızsın da ben sana bu senin olayın demedim ki. Bu diyelim bir akraban veya kankan. ve kız kendine zararı dokunacak bir şeyden kaba kuvvet kullanılarak alıkonmuş...
"Liste yapilacak ve hangimizin sözü dinlenirse daha kârlı cikilir tespit edilecek. Ha durum gene mi esit?" :) ne listesi tatlım ya. gerçek hayatta mümkün mü böyle şeyler? listeyi nasıl oluşturacaksın? neye göre? sana göre her karar için birtakım tespitlerle hangi karar mantıklı hangisi mantıksız gibi bir terazii var ona koyup karar verilebiliyor zannediyorsun. her olayın eksileri vardır artıları vardır. Birine göre artılar diğerine göre eksiler önemli olur. Uzlaşmazlık da böyle doğuyor zaten. :)
sırayla söz dinleme olayı da adaletli bir şey değil zira en son sözü geçen kişi belki o olayda zaten ikilem içinde kalmıştı bu defa onun için hiç kabul edilebilir bir itaat olmayacak. böyle mücadeleler sürüp gider... sen hiç böyle 2 başlı kurum gördün mü?
ama önce bu adam kesinlikle mantıklı şekilde olayın izah edilmesine izin vermeyen karısını kaba kuvvetle engelledi bu adam hanzo mu yoksa ailesini korumakla ilgili erkeğe düşen görevini yapmış bir A erkeği mi?
O zaman simsiki sarilsin, opsun, rica ederek cici cici kabul ettirsin zaten ben o adama cogu zaman kiyamam ve bas tacim ederim🙂 Ama beni tutup yataga itip de kapi kilitleyen erkek beni sogutur. Biz duygusal canlilariz. Sarilsin arkadan, prensesim bu yuzden istemiyorum lutfen sakinles konusalim desin, elimi opsun. Gecerli sebeplerini soylesin zaten cogumuz pamuk oluruz🙂 Konu ben olmayabilirim ama zaten karsisindaki benim gibi olmayan biriyle evlenmesin. Ben mukemmel olmayabilirim ama cogu insana gore hatalarim daha az cunku dusunerek hareket eden bir insanim bu da bana nadiren hata yaptiriyor. Bu yuzden %80 hakli cikiyorum. Benden yasca buyukler bile benden akil ister ve hakli ciktigimi da kendileri soyler🙂 dolayisiyla boyle olmayan bir kadinla zaten erkek de birlikte olmasin. Biz nasil seciyorsak, onlar da secebilir be guzelim. Gelsin mesela bana desin ki prensesim su etek cok acik, giymesen de sunu giysen olur mu? Desin. Ben cogunlukla uzmem ki onu. Ama gidip de “su etegi giyebilir miyim?” Diyemem ya da o bana “giymeyeceksin” diyemez. Beni prensesi diye sirtinda tasiyan adami ben kral diye basima tac ederim zaten🌸
kız debeleniyor öpülmek değil bırakılmak istiyor... erkek bu debelenmelerini güçlü kollarıyla çaresiz bırakacak mı bırakmayacak mı?
Beni sakinlestirmek icin simsiki sarabilir bir sure ama son kararimsa birakmali. Bu konu ayriliklarda bile gecerli. Ben senin kalbini kirdiysam sen bana git dersin sinirden ama aslinda gonlunu almami beklersin. Bu da bunun gibi. Sinirden de itiyor olabilirim. Bir sure sırnassin. Son kararim oldugundan eminse ceksin kollarini. Tatli diliyle, beni sevdigini hissettiren bir erkek zaten cogu istedigini yaptirabilir bana. Ama ben izin almam falan derse ben ona su bile vermem. Ama benden rica etsin, gece onun icin usenmeyip kek bile pisiririm. Beni sirtinda tasiyani ben taç yapar basimda tasirim🙂 sen de boyle olmalisin. Sen prensessin unutma🙂 Maskulen olurken, centilmenligi birakmamali
İtiraf edebilirim ki kaliteli bir tartismaydi. Birbirimize kufurler saydirmadan dinleyip konustuk. Arada kizsam da gene de sana bir sempatim olustu diyebilirim🙂
bende tartışma böyle olur canım. Yeter ki sen sinirlenme.
yani son kararın sonuçta sana zarar verecek bir şey buna izin mi vermeli? karısınız tutmaya devam ederse mesele elini ayağını bağlayıp kocağına oturtup sabaha kadar hem başını okşayıp hem de bunun neden böyle olmak zorunda olduğunu; evden çıkıp kararını uygularsa işin nerelere kadar varabileceğini anlatsa... yarım saat bir saat o vaziyette başı okşanmış bir kız yavaş yavaş sakinleşmez mi?
Bir laf vardır "kiişinin kedine ettği kötülüğü en büyük düşmanı edemez" derler... bunu da itiraf etmelisin ki çoğu kişi için bu doğrudur. Peki erkek karısını kötü insanların yapabileceği kötülüklerden koruyacak da hemen her insan için geçerli olan bu söz çerçevesinde kendisinden kendi özgür iradesiyle yaptıklarından korumakla yükümlü değil midir?
Elbette 🙂 Beni kucagina oturtup da tatli tatli anlatirsa ben cogu zaman ikna olurum zaten. Odaya kapatmasi icin ancak akil hastasiysam falan kabul edilebilir. Ornegin gidip de birini bogacagimdir ve ikna edemediyse gelecegim kararmasin diye odaya kapatsin son caresiyse. Ama bunlarin disindaysa, akil hastasi degilsem sarilip tatli tatli ikna edecek. Zaten o da, ona saygi duydugum icin sozunu dinlememi ister. Ondan korktugum ya da mecbur hissettigim icin degil.
tamam da ellerini ayaklarını bağlayıp oturtmuş kucağına. Yoksa dışarı çıkıp başını derde sokacaktın diye, seni zaptedemeyince ellerni ayaklarını bağlayıp kucağına oturtmuş ve sakince tatlı tatlı anlatmış başını okşaya okşaya. en oradan kurtulmaya çalışmışsın ama nafile. Orada kalmak zorundasın. sonra da güzel güzel anlatmış başını okşamış sen de sakinleşmişsin. Sonra anlamışsın dışarı çıkmamanın senin için ne kadar iyi olduğunu. Sana göre bu adam klasik A erkeği olarak üstüne düşen sorumluluğu mu yerine getirdi yoksa hanzoluk kanka mu yaptı? ... Olayı evvelinden "birini boğacaksam bunu yapabilir odaya kapatabilir" şeklinde ön şarta tabi kılamazsın; bu adamın seni kötülükten koruma yükümlülüğü var mı var? gerektiğinde (gereğini kendi tespit ederek) senin kendine yapabileceğin kötülüklerden de korumakla yükümlü ise o zaman sadece cinayet işleyip hapse girmeni değil işini kaybetmeni, ailenle aranın çok kötü şekilde bozulmasını, çok büyük bir parasal kayba uğramanı veya sağlığını kaybetmeni de engellemeyi görevi sayacaktır. önceden ısmarlayamazsın ki? (tamam sen buraya kendini koyma genel konuşalım bir arkadaşınmış diyelim)
Elimi ayagimi baglayacak kadar kafayi yemediysem elimi ayagimi baglayamaz bu konu da. Ben normal sarilip da sakinlestirmesinden bahsettim. Zaten bana sarilirlen de gitmemin yanlis oldugunu bir kac cumleyle anlatir ve rica ederse, cok sinirli olmadigim surece o an neden gitmek istedigimi soylerim ve o da belirtir neden istemedigini. Yani cooook buyuk bir zarari yoksa odaya kapatmasi hanzoluk. Ornegin ben erkek kankamla aksam bir yere gideceksem ve o adama (nedensizce) soguksa ve gitmemi istemiyorsa odaya kapatamaz ya da elimi baglayamaz. Guzellikle anlatirsa ya gitmem ya da ici rahat etsin diye onu da davet ederim ama cok iyi tanidigim ve guvendigim biriyse de esimi ikna ederim. Mesela “10 yildir taniyorum ve abim gibi. Benim icin su fedakarliklari yapti ve asla Zarari dokunmadi. Ailem, ve x kisisi de taniyor ve onlara da sorabilirsin. Hatta seni de tanistirabilirim” gibi seyler soyleyebilirim.
ya konuyu senden uzaklaştırsak mı? zira sende "ben laftan sözden anlarım ben zaten mantıklıyım" söylemiyle konunun merkezine kendi şahsını yerleştirme eğilmi var. Bu da esasen teorik tarafı ağır basan konuda ilerlemeyi zorlaştırıyor. Tamam sen hiç böyle şeylere mecbur bırakmayacak kadar akıllı makul bir kızsın. ama ben erkeğin görevi nedir ne değildir tarafındayım. O kız hayali bir kız var laftan anlamamış. Düzgün şekilde kedisiyle sakin sakin konuşulabilmesi için erkeğin onun ellerini ayaklarını bağlaıp güzelce kucağına oturması dışında bir seçeneği yokmuş. ve adam da bunu ypmış. kız bir saat debelenmiş ama sonra sakinlemiş. ve ypmasına izin verilmeyen şeyi yapamadığı için şükretmiş. ama adam gerekli gördüğünde kendisine kaba kuvvet uygulayabileceğini de göstermiş. ne yapılması lazım.
Bu adam hanzo mu yoksa A erkeği mi?
O zaman aralarindaki duruma gore degisir. Oncelikle baglamak fazla. Mesela kadin da erkegi seviyor ama cok dik basli ve erkek de onun iyiligi icin sozunu dinletmek istiyor diyelim. O zaman dış kapıyı kilitlesin ve o anda da “ once konusalim, rica ediyorum. Sonra gene gitmek istersen acacagim ama beni bi dinle” desin. Yani kadin deli falan olmadigi surece el ayak baglamak cok hanzoluk
bağlamak filan bunlar örnek. dış kapıyı kilitlerse belki öfkeden delirecek belki dış kapı yeterli değil müstakil evde oturuyorlar. dış kapının içten kilitlenmesi belki imsansız belki anahtar kızda vs vs vs... burada konu o değil. erkek engellenmesini gerekli gördüğü şeyi engellemek için MİNİMUM kaba kuvveti uygulamış. Abartmamış yani. Belki odaya kapadı belki ellerini bağladı... bunara takılma. O evden çıkmaması gerektiğini çıkarsa zarar göreceğini bilen erkek kaba kuvvetyle kızı engelleyip yanlış şeylere mani olabilir mi olamaz mı?
Cok agir seyler degilse odaya kapatamaz. Yani ben birini oldurecegim ya da cok buyuk zarara donusecekse ve dıs kapinin anahtari da bendeyse odanin kapisini kilitleyebilir son caresiyse. Ama cok buyuk zarar alacagim hayati bir durum olmadigi surece odaya kapatmamali. Yani erkek bu tarz seylerde gucunu son care olarak gormeli. Her istedigini yapmadigimda odaya kapatacak biri olmamali yoksa ben esir olmusum demektir. Ben de ayni sekilde gidip de cok buyuk zarara neden olacak seyi yapacaksa mecbur kaldigimda odaya kilitlerim. Yataga hizlica iterim uzaklassin diye ve kitlerim ama iste son care degilse ve cok hayati bir sey degilse yapilmamali
çok ağırım kriteri nedir tatlım ya... diyelim işini kaybedecek kime göre ağır kime göre az ağır... elleri bağladıysa başka çaresi yoktu da ondan canım. neden senaryonun benim tarafımdan yazılan kısımlarına saldırıyorsun anlamadım.
şimdi diyorsun ki kapıyı kilitleyebilir ama bağlayamaz. Ne diyecek yani kendi kendine... tüh ya şimdi eve her ikimiz birden kapanabilseydik anahtarım olsaydı kızın evden çıkışını onu bağlamadan engelleyebilseydim yanlış hareketine mani olacak zarar görmesini önleyecektim ama maalesef ki bunu yapamadım. Elimde sadece onu bağlamaktan başka çare yok madem. Bunu da yapmaya hakkım yok bırakayım gitsin sonuçları zararlı olacak şeyi yapsın. Bunu mu diyecek A erkeği? :)
veya kızı odaya kapayabilecek imkanı var ama ucunda ölüm yok kız belki çok büyük bir para kaybı yaşayacak belki işni kaybedecek ama ölen olmayacak madem sözden de anlamıyorsa ben onu odaya kilitlemem gitsin başının çaresine baksın ne hali varsa da görsün mü diyecek?
Saldirmak mi? Ciddi misin? 😅 sen sorumu cevapladiginda saldirmak olmuyorsa neden ben cevapladigimda saldirmak olsun? Dunden bile daha yumusak bir dille yazdim o son yorumumu. Sakaydi herhalde, neyse güldüm 😛
İşimi kaybedecegim diye tabii ki de elimi ayagimi baglayamaz. Benim beynim yok mu? Ya da ben birey degil miyim? Konusacak ve ikna etmeye calisacak ama kendi isimi birakiyorum diye de elimi baglamasini kabullenecek degilim. A erkegi yeri gelince beni dusunup de beni uyaran, yeri gelince beni koruyan ama bir birey oldugumu da unutmayan bir erkek olmali. Zaten A daki erkekler kadini calismaya zorlamadigi icin isimi kaybetmemi de kendi açısından sorun etmez. Ha ben uzulurum diye istiyorsa da dedigim gibi konusup ikna edecek. Edemiyorsa ve ben hala o evden cikip de işimden istifa etmeye gideceksem de son care kapiyi acacak ve musade edecek.
lafın gelişi yahu saldırmak yani orayı hedeflemek :)
Konuyu degistirmek yerine soylediklerine cevap vermek icindi🙂
hayır ama soruya cevap vermek yerine soruyu eğip bükmeye çalışıyorsun :) meyse diyelim ki senin için ölümcül değil ama gerçekten zarar göreceğini düşündüğü bi şeyi yapamayasın diye seni yatırdı yere ellerini arkadan çorabınla bağladı... sonra da kucağına oturttu. bir yere kımıldayamadın ve saatlerce sana bunu niye yaptığını anlattı. sen başta dinlemedin ama çaresiz bir yere de gidemedin. Bir kaç saat başın okşana okşana atlatıldı olay ve sakinleştin. şimdi çözüdü seni ve sen artık bu olayla büyük bir badireden kurtulduğunu biliyorsun. ellernin bağlanması haricinde seni durdurma seçeneğinin de olmadığını biliyorsun. Naparsın? Adam özür dilemiyor yalnız yani affetmek diye bir şey yok. Ya kabulleneceksin ya da ayrılacaksın
Ne bükmesinden bahsediyorsun? Sordugun tüm soruları detaylariyla ve iyi kotu yonleriyle, hangi durumda olur ya da olmaz ya da neden olmaz diye belirtiyorum. Son kozun manipule olmasin. Kaliteli tartistigimizi dusunuyordum. Hayal kirikligi olma bana 🙂 elimi ayagimi baglamasin. Zor durumda eve, anahtar bendeyse odama kapatsin. Ev ayak baglamayi cinsellikte fantezi olarak (izin verirsem) yapabilir ya da deli falansam ya da coook buyuk bir suc isleyeceksem. Oldu canim🙂 işten ayrilmami istemesin baglasin, kankamdan kiskansin baglasin.. Oldu olacak tasma taksın da gitmemi istemedigi yere gidersem tasmamdan cekistirsin WMXHXMDHDDN Yok canisi, kölelik bana ters.
Sana sormadı ki bağlarken... bağladı işte. Şu anda kucağundasın başını okşuyor. Canım ne çok sinirlendin öyle yani hiç bu halini görmemiştim valla bana bile nasıl kafa tuttun öyle inanamadım bileklerin ince mince ama bir kız için çok da güçlüymüşsün. O nasıl debelenmeydi öyle çok da yordun beni... ama şimdi bir yere gidemezsin sana güzel güzel anlatacağım neden şu evden çıkıp da yapmak istediğin şeyi yapmanın sana nasıl zarar vereceğini. .. ben senin EN UFACIK zarar görmene tahammül edemem bugüne kadar hep güzellikle uyarmam işe yaradı ama bu defa başka çarem yoktu inan. Biliyorum şimdi öfkelisin ama biraz sakin sakin oturup düşününce anlayacaksın sadece iyiliğini düşünerek bunu yaptığımı... diyor... naparsın?
Köle olmak mı bu şimdi? Odaya kapatmaktan veya daire kapısını kilitlemekten? Hepsinde kaba kuvvet kullandı senin ona yapamayacağın şekilde güç kullandı... naparsın onu söyle...
Benim ona yapamayacagim kismi tartisilir. O benden fiziksel olarak daha guclu olabilir ama aniden yataga itip de hizlica ben de onu odaya kilitleyebilirim. Tek fark, o beni firlatmadan da kitleyebilecek gucte. Simdii diger dediklerine gelelim😅 Eger coook gecerli bir sebebi varsa baglamasini anlarim. Tatli tatli konustugunu varsaymissin ve bu guzel. Fakat dedigim gibi baglamak son care.. Yani illa laf soz dinletemiyorsa once dis kapi kilitlenmeli. O da yapilamiyorsa odanin kapisi kilitlenmeli. Ben cok kafayi yiyip de manyaklasmadiysam falan elimi kolumu baglayamaz. Sormadan baglarsa cozdugunde ayrilmam ama guvenimi kirmis olur ve bir sure faturasiyla da ugrasir. Evet, belki o hakliydi ve iyiligim icin yapmisti. Ardindan dinledigimde beni tutmasina hak versem bile baglamasina kizarim. Baglamasi icin çok uç bir sey gerekiyor yani. Yoksa o kadarini yapmasin. Elime bicak alip da adami kesmeye falan kalkacak kadar delirmediysem baglamasin. Ha o hale geldiysem ve yaptiysa sozun yok
Yok adam diyor ki sana EN UFAK ZARAR gelmesini bile kabullenemem. Böyle bir şeye izin veremem. Sonucunda üzüleceğini bile bile o kapıdan çıkıp gitmene ve sonucunda kötü şeyler olmasına izin verecek halim yoktu. İnan başka çarem olsa yanlış gördüğüm şeyi engellemek için yapabileceğim başka bir şey olsa onu yapardım. Ama bundan başka çarem yoktu. Tamam ucunda ölüm olmayabilir ama ucunda ölüm yok diye zarar görecepine emin olduğum bir şeye izin veremezdim. Diyor... ama lütfen benden özür bekleme benim ne kadar dürüst olduğumu biliyorsun. Benzer bir durumda başka şekilde davranmam tabi ki imkansız. ... tamam belki şu anda biraz bileklerin acıyor olabilir ama sen sakinleşince ona da merhem sürmek benim işim. Ama açık söyleyeyim sen bir kaç saat burada uslu uslu oturmak zorunda kalmayasın diye senin zarar görmene razı olacak birini istiyorsan ben o değilim.
Naparsın onu söyle... birazdan anladın kurtulduğun badireyi... onu anladığını anlayınca da çözdü seni... şu anda yeni çözüldü ellerin ve faydana 1 şey oldupunu da anlamış durumdasın...
NAPARSIN?
Hem iç hem dıs kapıyı kilitleme imkanı yoksa bile ve cok dil döktügü halde nedenini bile dinlemeden gitmeye calissam mi? O zaman düsünebilirim. Ama son care olmali. Fakat bagladiktan sonra da sadece neden gitmemem gerektigini anlatsin. Son kararim oysa en sonunda ellerimi çözsün cunku belli ki dinlemisim beklemisim ama hala kararim bu.
İzin mi verecek senin kötü bir sona gitmene? Öyle 1 erkek midir tercihin? iş işten geçene kadar son kararında diretsen de artık çok geç olana kadar seni bağlı tuttu. Tamam ikna olmamış olabilirsin ama ben olmaması gerekene engel olma sorumluluğumu yerine getirdim artık isteyen de yapamazsın yapacağını. O yüzden serbestsin... senin son kararın değişmemişti ama kaba kuvvetle engellendin. Uygulamana izin vermedi. İkna edemedi hiç ikna olmadın ama iş işten geçti ve sen bizzat gördün başına gelecek kötü şeyi... terk mi edeceksin adamcağızı şimdi :)
Beni tatlılıkla uyardı olmadı, bağladı olmadı, rica etti olmadı, anlattı olmadı. E artık bu benim seçimime giriyor. Istese de istemese de ellerimi çözmek zorunda.
Çözdü ama iş işten geçene kadar bekledi... sen ikna olsan daha erken çözecekti... ama riske girmedi ve artık istesen de istemesen de onun dediğine uymuş bir şekilde yaşamın akacak... yapılacak bir şey yok.
Belki sen bu olayın riskini de biliyordun zararını da biliyordun ama yapmak istiyordun. Erkeğin ise izin vermedi buna. Ne kadar debelenip dursan da kararını uygulayamadın. Ve göze aldığın atın ölümü arpadan olsun dediğin şey de gerçekleşmedi.
NAPARSIN
terk mi edeceksin?
Yapamadigim şeyin bendeki onemine bagli terk edip etmemem. %90 ihtimalle terk etmezdim ama ben de aynisini ona yasatirdim. Onun da muhakkak yapmak isteyip de benim yapmasini istemedigim bir sey olur. Aynisini yasatayim bakalim o ne yapacak 🙂 Iyilik amaçlı zorbalik yaptigimda tepkisini gorelim.
Ama sonunda herkesçe hem fikir olunan şey senin büyük bir kötülükten kurtulduğun... adam hiç öyle kötü bir şey yapmaya çalışmıyor. İyi şeyi de engellemeye mi çalışırsın? Sırf seni kötü bir şeyden kurtardı diye?
Mesela arkadaşlarıyla maça gitme planı yapmıştır gündüzden ve eve geldiğinde de 2 saat sonra maça gideceğini söylemiştir. Ben de üsütebilirsin ya da sakatlanabilirsin diye ikna etmeye calisirim ama ikna olmuyorsa onu odaya kilitlerim. Sonuçta ben de sakatlanmaktan kurtardım ya da hava serinse hasta olmasından. Hadi biraz da beni güzelleştir ☺
Sakatlanma riski senin başına gelecek kötü şeyle aynı mı? Yoksa sen sadece sana yapılan iyiliğin mi intikamını almaya çalışıyorsun?
Sakatlanma ihtimali düşük olsa da ruzgarlı hava da üsütme ihtimali %50 ve kolunun bacağının ağrıma ihtimali de sık sık maça vs gitmiyorsa da o da en az %50. Yani bu durumda hem daha önce gıcık ettiği için intikam alırım hem de bir yandan da cidden düsündüğum icin engellemis olurum. Ha ne olurdu? Daha onceden bana zorbalik yapmasaydi Şu an onu odaya kapatmazdim da sadece ikna etmeye calisirdim cunku zarar gormesini istemiyorum. Ama zorbalik yaptiysa, hazır ayni durumdayken ben de onu kapatirim ve zihnimde de karma is for you sözü döner 😅
Peki 3 soru
1-karşında böyle hapsolmuş aciz kalmış hale düşen erkek sana eskisi kadar çekici gelecek mi?
2- senin karşında güçsüz durumda kalmış aciz hissetmiş erkek yatakta ne halde kalır sence?
3-bu intikam sonrasında kocanın bir daha böyle bir şey olduğunda aman ya sonra intikam alıyor maça gidemiyorum. Neme lazım naparsa yapsın başına hangi belayı açarsa açsın demesini mi bekliyorsun... aşık olduğun erkek böyle mi der?
Bu sorular niye tek taraflı? Ben maça gitmesine izin verdiğimde o "baksana yaa hiç hasta olmamı önemsemiyor" demeyecek mi? Ya da beni acizleştirip de son kararı veremeyen biri yapsa bu ona ne kadar çekici gelecek. Neden o yapabiliyor da ben yapamiyorum mesela? Maksat iyilikti, iyi niyetti hani? Gördün mü bak değilmiş
Halı saha maçı erkeklerin zaten rutin olarak yaptığı bir şeydir. Örneğin mutlaka bir bahane bulup intikam almaya çalıştığını gösteriyor ki sen de bu bağlama olayı olmasa yapmazdım diyorsun. Eğer böyle bir şey olmasaydı kocanın iyiliğini sağlamak sorumluluğun değildi ya da adanın rutin spor ve sosyalleşme şeklinin devam etmesinde fayda görüyordun. Ama o senin başını beladan kurtarırken elini kolunu bağlamak zorunda kaldı diye aslında normalde o kadar da karşı olmadığın bir şey için zarar görme senaryosu yarattın...
Erkek ve kadının eşinden kendisine koruma ve kollama sağlaması beklentisinin ve eşini koruma iç güdüsünün aynı olduğunu mu iddia ediyorsun? Hiç fark yok mu diyorsun yani gerçekten? Samimi olarak soruyorum
Eksik okumussun sanirim. Ben diyorum ki; Bu adam bana zorbalik yapmasaydi da halısahaya gitmesini engelleyebilirdim ama sadece ikna etmeye calisarak denerdim, odaya kapatmadan denerdim bunu. Ayrica her erkek haftalik gitmiyor. Belki 6 aydir gitmedi ve arkadaslari yeni aradi ve 6 aydir yapmadigi seyi yapacak ve hava soğuk. Ben karistigimda adı niye iyilik olmuyor? Bana bunu bi aciklasan ne güzel olur. Elbette erkek daha koruyucu olmalı ama sonucta ben de insanım. Iyiligime oldugunu dusundugu her seyi zorla da olsa yapsin mi istiyorsun? Ya seve seve ya... ?
Erkek daha koruyucu olmalı cümlesi "erkek body guard gibi olmalı" demek değilse o zaman bu "daha koruyucu" kavramının bir tezahürü olacak tabi ki? Sen daha az koruyucu olarak ısrarla uyarmakla kalırsın o ise istesen de istemesen de seni korur... çok nadiren olacak bir şey zaten. Sonuçta nezle olma diye seni bağlamaz. Sonuçta ellerin bağlanırken de bileklerinin incinme riski var değil mi?
Erkek dediğin cinsin varlık sebebi zaten korumak kollamak. Bunu sen de biliyorsun ama bilmiyormuş gibi cevap vermek hoşuna gidiyor sanırım.
Bir de 6 ay sonra gittiğinde bir daha mı kikitleyeceksin adamı?
Dahası bu adam gerçekten erkek sıfatıyla seni korumayı sorumluluğu görmüş ve seni sana rağmen korumuş. Kendisini suçlu görmüyor değil di mi? Kendini iyi bir şey yapmış bir erkek olarak görürken sen onu soğuktan nem kapacak zayıf dayanıksız güçsüz hastalanmaya yatkın biriymiş gibi davrandın. Sırf o seni korudu diye yaptın bunu. Yani o sence ettiğimi buldum mu diyecek yoksa gerçekten kırılacak, nankörlük gördüğünü düşünecek ve madem öyle deyip aslında müdahale etmeyeceği başka bazı şeyler için de sana bu defa gerçekten zorbalık mı edecek?
Bunları bir düşün istersen
Ben o işten ayrilma konusuna yeniden geleyim o halde. Işten ayrilmak da dünyanin sonu değildi ama o yaptiginda iyilik kabul edebiliyordun. Peki benim bir erkeği düsünmem ya da aynisini yapmam mı nankorluk? Ben bu kadarına artik pick me olma derim. Sirf daha koruyucu diye kendimle ilgili hicbir karari veremeyecek miyim? Herseyi ondan izin alarak yapacagim. Ben zaten sirinlik yaparsam kabul eder cogu seyi oyle mi? O niye sirinlik yapmiyor? Ya da ben onu kapattigimda gururu kiriliyor da o beni savunmasiz birakinca benim kadinlik gururuma ne oluyor? Gercekten artik ne yazdigini okumak ne de tartismak istemiyorum. Bu son yorumum. Söylediklerimi çarpıtıp önüme sunan seyler yazabilirsin ama ben bunu burada noktaliyorum. Sana böyle bir erkekle basarilar. Ben, beni sırf koruyan bir erkegim var diye bana soz hakki vermeyip KÖLELESTIREN erkek istemem. Allaha emanet ol, hoscakal.
Bu adam sana söz hakkı verniyor değil ki? Kendinle ilgili hiçbir karar alamıyor da değilsin. Adamın fikirlerine düşüncelerine karşı çıkmak hakkın zaten doğruyu konuşa konuşa bulacaksınız. Ama köle olmamak için kocaya karşı gelmek dik başlılık etmek mi gerek?
Ya bi sus 😅 Adam korumak icin tatlilikla anlatir anlarim, hadi cok hassas mevzuysa ve zararim buyukse eve kapatmasini da anlayayim. Ama anlatmis anlatmis ben gene de buna karar vermisim. Adam secenek birakmiyor ama sen gelmissin ne diyorsun ya 😅 Valla süzgece su doldurmak gibi hissettirmeye basladi sana laf anlatmak. Bitirsek mi tartismayi 👀
O kadar tartistik diye tek tarafli veda etmek istemedim. Ufaktan bir hukukumuz oldu cunku baya konustuk. Goruldu de birakmak istemiyorum gel bitsin bu
Tamam bu tartışmadan bağımsız bir şey soracağım... ona tek kelimelik bile cevap versen olur... lütfedip okuyup basit bir cevap yazar mısın?
Peki sor
Şimdi şu seni bağladığı günü düşünelim. Seni altına almış ama hiç canını yakmadan kontrol altına almış. O kadar da güçlü ki sen doğru düzgün debeleneniyorsum tüm gücünü harcadan da kocan hiç zorlanmıyor. Çorabın veya kimononun kuşağı gibi bir şey bilelerine sarılırken hiçbir şey yaoamıyorsun. Adam seni özenli bir hediye paketi gibi paketliyor. Bir fiyonk eksik. . bunlar olurken hiçbir şey yapamıyorsun ama bir yandan da içinde korkuya dair hiçbir şey yok. Sana kötü bir şey yapmayacağını aksine iyiliğinden başka 1 şey düşünmediğini biliyorsun. Güçlü olanın o olduğunu iliklerime kadar hissettiriyor sana bu. Hem kas gücü hem de iradesi. Şimdi bunları gereöeköi bir şekilde hayal ettiğinde içinde bir yerlerde "işte erkek de böyle bir şeydir zaten ya" diyen bir ses gelmiyor mu? İçini bir hoş etmiyor mu? Hayır hiç de bile en ufak bir etkilenme olmuyor diyebiliyor musun?
Beni düsünmesi elbette hosuma gider. Beni bağlaması eğer son caresiyse ona da tamam dedim zaten. Ama her hosuna gitmeyen ya da her tehlike altinda oldugumda bağlayamaz iste anlamiyorsun.. Korunup kollanmak elbette ki güzel. Ama ben istiyorum ki tatli dille cözsün. Cozemiyorsa ve cok uzuleceksem odaya kapattiginda da ikna etmeye calissin ama son karar benim olsun. Ben de sana sunu sormak istiyorum. Bu adam bana bunları yapabiliyorsa ben neden onu eve kapatamiyorum? Örnek halısaha da üsüteceğini düsünüp de eve kapatsam o zaman da iyi niyetin varsa kabul et der misin? Cidden merak ettim. Şimdi cinsiyet vs deme ama. Sonucta ben de iyiliğini düsünmüsüm. Adam ruzgarli havada evden 1 saat uzakliktaki halısahada terleyip, o soğumus terle eve gelecek. Ikna etmeye calistim ama dinlemedi. Kilitledim onu odaya.
Tatlım ben sana ve kararına saygımdan bu konuyla ilgili daha söyleyeceğim şeyler olmasına rağmen tartışmayı bırakmış ve senden konuyla doğrudan ilgili olmayan başka bir soruma cevap vermeni rica etmiştim. Orada adam seni sucuk gibi bağlarken senin kocanın senin iyiliğinden başka 1 şey dğşğnmeksizin kullandığı gücü ve iradesi karşısında ne kadar güçsüz ve çaresiz kaldığını detaylı olarak betimledim ve bu anı düşünmeni istedim. İlave edecek olursak mesela tek bir eliyle parmaklarını çelik bir kelepçe gibi senin 2 bileğini arkanda kilitlemiş sen tüm gücünle direnmek istiyorsun ama 2 kolunun toplam gücüyle o parmaklarının kavrayışına karşı çaresiz kalıyorsun... bunu düşünmek belki değil kesinlikle gıcık ediyor şimdi ama bir taraftan da senin kadın onun erkek olduğunu sana hatırlatıp ilkel dürtülerini de bir taraftan harekete geçirmiyor mu? Sana aynı zamanda güvende olduğun hissini onun sağlayacağı güvenlik karşısında senin kendi iradenin bile aciz kalacağını hatırlamak içini ilkel de olsa bir keyifle doldurmuyor mu? ... lütfen bu son 2 mesajımı önceki triartışmqlqrımızdan bağımsız olarak tekrar okuyup yine o tartışmalardan bağımsız olarak yanıtlar mısın? Bunun cevabı çok kısa... düşünerek değil hislerinle cevap ver lütfen
Ben zaten cevabimi son yorumumda verdim🙂 Ama sordugum soruya cevap alamadim
cevap vermedin. O önceki konuya dair cevap verdin. İyiliğini istemesinin hoşuna gitmesinden bahsettin. Onu demiyorum. Bak 2 yorumumu oku dedim ama olayı kaçırmışsın. O olayı düşün kendi üzerinde bunun olduğunu. O olayı yaşama fikri ellerinin arkanda birleştirilmesi sonra da seni hediye paketi gibi özenli şekilde bağlaması. tüm gücünle debelensen de işe yaramaması. Bu olay senin ilkel dürtülerin bağlamında sana kendini kadın olduğunu haırlatıp moda deyimle seni biraz olsun ykseltiyor mu yükseltmiyr mu? Gıcık olduğunu biliyorum ama o gıcık oluşla birlikte bu olay senin dürtülerini hormonlarını biraz olsun harekete geçiriyor mu? yoksa hayır ne alakası var bu olay beni ancak üzer kızdırır mı diyorsun? Yani ölümcül olmayan bir sebeple seni bağlamış. Önemli * ölümcül değil. (kimsenin hayatını kurtarmadı ama senin için önemli bir kazanç sağladı) ... bu olayı yaşadığını üşünmek mesela senin içini kıpırdatıyor mu? Soru bu... senin sorduğun soru tartışmamıza geri dönmek demek. Ben seve seve tartışırım seninle ama "artık bitirelim" demene istinaden biraz üstünkörü sadece kendi sorduğum bu soruya cevap arar şekilde okudum. Ama istersen seve seve cevap yazarım
Mesela erkegimi odaya kapatmak onun erkeklik gururunu kirarsa, bu durum da benim kadinlik gururumu kırabilir. Ya da oncesinde beni odaya kapatmis olsun ya da olmasin, sevdigim adam hasta olmasin (hava ruzgarli ve yagmurlu ve sevgilim de halisahaya alisik degil) diye gitmesini engellemek adina odaya kapattigimda da beni de iyi sayacak misin demistim. Ben de buna cevap alabilirsem cok tatlış olur☺️
Senin sorunu da aslinda cevaplamistim ama tekrar soyleyeyim. Beni dusunmek icin ugrasmasi elbette hosuma gider ama son karar benim olsun isterim. Mesela benim icin 2 saat dil dokmesi, yumusatmak icin sarilmasi, Zorundaysa ve zapdedemiyorsa kapi kilitlemesi falan sonradan hosuma gidebilir. Ama son kararimsa bu durum ve 3 saat hayir istiyorum ve kararim bu diye kararimdan emin oldugumu kanitladigim halde birakmiyorsa hosuma gitmez. Yani evet, benim icin ugrassin, dil doksun ve acil durumsa kapi kilitlemesini bile dusunebilirim. Ama karsilikli konusup da kararimdan emin olduktan sonra da son karar orada benim olmali. Cunku her neye gideceksem benimle ilgili. Mesela o işten ben ayrilacagim ya da kendi annemle kavga edecegim vs. O elinden geleni yapsin ama ben birey olarak son karari verebileyim. Eger veremiyorsam bu da benim gururumu kirar ve bu hosuma gitmez. İsrar ayri, bana secenek birakmamasi ayri.
soruma yanıt alamadım. ne istedsin veya em ideali nedir diye sormuyorum. Sorum şu: bu olay sana güçsüz hissettiriyor erkeğinin ise gücünü hissediyorsun orada ağa düşmüş palamut balığı gibi çırpınıyorsun ama nafile; adam seni hiç zorlanmadan hediye paketi gibi bağlıyor. O anda öfkeli de olursun evet. Ama bu olay sana orada cinsiyetlerinizi biraz daha hatırlatıp, ilkel bir keyif verir mi vermez mi? Doğru olan şeyi yapan eşin yaptığı şeyin hoşuna gitmesinden bahsetmiyorum. Bu olayı sana böyle detaylı ve olumlu veya olumsuz ama kesinlikle tahrik edii bir şekilde anlattım. Bu anlatımlarım seni öfkelendirebilir veya seni kadın olarak yani adını koyalım cinsel olarak yükselmene sebep olabilir veya bence her ikisi aynı anda olabilir. Bunları okudun ve hayal ettin üzerinde bunların yapıldığını hayal ettin. gerekçesini filan da unutarak düşün. sadece o erkekten sana bir zarar gelmeyeceğini biliyorsun ve tüm çırpınışların rağmen adam seni bir güzel bağlıyor. sana bu anlatımlar kadınsal bir keyif veriyor mu yoksa hayır hiçbir güzelliği olmayan bir şey mi diyorsun?
diğerine çok sefer cevap vermişliğim var ama yine cevap vereceğim
Soyledim ya🙂 Eger ikna etmek icin zorunda kaldiginda odaya vs kapatmasi sart ise ve yaparsa hosuma gidebilir sonradan ama beni baglayip da 4 saat ben dil de döksem, son kararim oldugunu da soylesem “gitmeyecegine soz vermezsen acmam seni” ya da “ gitmeyeceksin” diye diretmesi benim hosuma gitmezzz.. Beni yukseltse yukseltse sinir olarak yukseltir. Bunun guzelleyecek bir tarafi yok. İkna etmek icin ugrasmasi hosuma gider ama son karari ben veremiyorsam o adam ne cinsel ne duygusal olarak beni rahat hissettirmez. Esir gibi hissederim ve bunun erillikle de alakasi yok. Benim benliğimi çiğnemis olur. Simdi ben cevap bekliyorum
bağlarken ne hissediyorsun... gerekçeyi boş ver... güçsüzlüğünü hissetmek hoşuna gidiyor mu?
Yani demek istedigim, beni ikna edecek konusma yapacak kadar bir sure kapiyi kilitlemesi ACİL DURUMSA VE HİCBİR SEKİLDE DİNLEMİYORSAM kabul edilir. Ama benim elimi kolumu baglamasi ve son kararim olsa da beni birakmamasi ve izin vermemesi ASLA hosuma gitmez ve kabullenmem. Cok kirilir ve cok kizarim.
Gucsuzlugumu hissetmek neden hosuma gitsin ya? O erkek, tabii ki benden daha guclu olacak. Normal o zaten. Ama hayatimla ilgili karari ben veririm. O sadece o konu da ya fikir sunabilir, ikna etmeye calisabilir ya da rica edebilir. Kimse bana “yapmayacaksin” diyemez. Sen niye cevaplamiyorsun?
sebebini de öncesinde olanları da sonrasını da unut... sadece o anki çaresizlikten bhesediyorum
Sebebi de bosverelim tamam. Normal de beni kucaklayip da hemen yorulmadan tasimasi ya da sakalasirken dur desem de durmayip guc hissettirmesi hosuma gider. Ama cilve olsun diye dur dedigimde durmamasi ayri, ben cidden dur dedigimde durmamasi ayri. Eger istemedigimde de devam ediyorsa bu hosuma gitmez. Cunku kas gucunu kullanarak beni yonetmeye baslamis olur.
bilek güreşinden bahsetmiyorum ya seni sucuk gibi bağlıyor adam... hiç direnemiyorsun. Dahası burada "erkek bu zaten güçlü" olacak demekle geçiştirilecek bir durum yok. Adam kararlılık gösteriyor. Senin öfkeni çekmemek ve senin kötülüğüne olan bir şeye izin vermek arasında tercih kendisine kaldığında kötülüğün yerine senin öfkeni tercih ediyor. sen belki öfkelisin de o sıra ona kızıyorsun. bırak bak yoksa şöyle yaparım böyle yaparım diyorsun ama nafile. Ne yaptığından emin şekilde ellerini arkada çapraz getiriyor ve tüm o tehditkar laflarını belki küfürlerini filan duymmazlıktan gelip o anda eline geçirdiği kimono kuşağı veya külotlu çorapla seni sucuk gibi bağlıyor. Bu etkilemez mi seni? gerçek bir erkek hissi vermez mi?
Tedavi olursun umarim. Sordugum soruya da cevap verememenden, mantikli cevap bulamadigini gosterdin. Bunun hosa gidilecek tek bir tarafi yok. Adam resmen “ben ne dersem o olur. Bak, gucun bile yetmiyor” diyor. Yazma bana yoksa kavga edicez hoscakal
soruna cevap hazırlıyorum şekerim... o soruya vereceğin yanıta göre cevap yazacaktım... yazmaya başladım ama buraya yazınca zor oluyor. başka yere yazıp copy past yapacağım. biraz detaylı anlatacağım. Bana hakaret edip ruh hastası da demişsin. Canın sağ olsun tatlım ama cevabını vereceğim. biraz sabret. ben yine kötü laf etmeyeceğim.
Kuzucum ama sen de beni deli ediyorsun.. Yani elbette sevdigim adamin beni korumak icin ikna etmek adina 2 saat dil dokmesi hosuma gider. Dinlemiyorsam o an kapiyi da kilitlesin tamam🙂 Ama yani ben onu dinledikten sonra bile kararim ayniysa da izin vermek ZORUNDA. Oteki turlusu kolelige giriyor.
tamam tatlım neden köleliğe girmediğini de yazacağım... merak etme canım
Ben annemin bile “yapamazsin” demesini kabullenmeyen biriyim guzelim. 1 ay da anlatsan fikrim degismez. O ikna etmek icin ugrassin ama son karar benim olsun🙂
ne kadar inatçı olduğunu biliyorum ama yine de minik minik kayıyorsun sen bu tarafa... ufak ufak :) bazen kızıp tartışmayı bitirelim deme sebebin de o zaten... fikrin değişsin istemiyorsun :) neyse ben yazmaya devam edeyim sen yine fikrinde sabit kal sorun değil :)
Hayir neden degissin? Bunca yil degismemisken simdi mi degisecek? 🙂 Sen sartlari degistirdigin icin cevaplarim degisiklik gosterdi. Ornegin elimi kolumu baglamasini hicbir zaman isterim demedim ama kapi konusunu duruma gore degerlendirebilirim dedim. Kucuk seyler de kitlemesin ama gercekten uzulecegim bir seyse ve nedenini bile dinlemeden gidiyorsam SADECE DİNLETENE KADAR mesela 1 saat kilitli kalabilir. Ama sonra istemiyorsam acacak🙂 Konusmayi kesmeye calisma nedenim, bana gelince sorulari es gecmen. Dun de kacak dovus yaptin mesela. Ben adami odaya kapatsam ne olurdu dedigimde “nankor” gibi kelimeler kullanirken, adama hic zorba demedin. Ayrica inat ettigimi de dusunmuyorum. Basindan beri ASLA soz dinlemem demedim. Ama benim hayatimla ilgili fikri sence de benim vermem gerekmez mi? Ornegin işten ayrilmak icin izin istememi mi istiyorsun? 🙂
sen zeki bir insansın. zeki insanların fikirleri değişir. fikri değişmeyecek olanlar düşünmeyi bırakmış insanlardır.
Zeki insanlar ancak degismeye deger fikirler icin fikrini degistirir. Bu arada hala cevap verememeni de unutmus degilim ama zaten mantikli bir cevap bulabilecegini dusunmemistim ☺️ Sadece hatirlatmak ve empati yaparak belki biraz da olsa icten ice hak vermeni istiyorum. Kabullenmesen dahi icinde hissedersin umarim. Erkegimizin bizi dusunup ugrasmasi baldan tatlidir. Ama bizi tasmalamadiklari surece🙂
o kadar uzun yazıyorum ki herhalde 15 bölüm filan olacak belki 20... kafanda oluşacak herşeye cevap vereceğim şekerim
Kitap mi yaziyorsun guzelim ya 😅 Bir de kullanici adini da keske suraya bi etiketlesen.. O kadar hukukumuz oldu ama akumayla konusuyorum sankj MWcdhdnd
seni takip ediyorum... 99 ile bitiyor nickim ... tatlım epey uzun yazıyorum. aklına gelecek cevapları da sen cevaplayıp soru gibi bana yöneltmeden kaynağında cevaplayacağım :)
Cok takipcim var ve altlara inemiyorum nedense hepsini gostermiyor. Belki uygulamadan giriyorum diyedir. Etiketlesen olmaz mi?
gizliler etiket atamıyor ki
@feri99
@feri99
İstek attim🙂
Bölüm 1 : bak canım. senle başlarda hmfikir olduğumuz konu erkek ve kadının aynı olmadığıydı. Erkekler eşlerini korumak kollamak ve bunu her durumda sağlamak sorumluluğu duyarlar. bu sorumluluğu duymayana veya sen ısrarla "hayır bir sorun yok" dediğinde göz göre göre yanlış olan bir şeyi engellemekten vazgeçende bu sorumluluk duygusu tam gelişmemiş demektir. O bana yapabiliyorsa ben neden yapamıyayım ben de aynı gerekçe ile yapıyorum deyip duruyorsun. Ancak verdiğin örnekten tut da erkek ve kadının brbirine karşı korum kollama sorumluluğunu eşit hatta simetrik görme eğilimine kadar biraz zayıf bir söylem bu.
Bölüm 2 Burada söylenecek çok şey var aslında. Sorunun cevabı neden ailenin reisi erkektir, neden kuralları en son aşamada erkek koyar neden son söz onun olmalıdır sorularının cevabını vermek için pek çok şeyden bahsetmem gerekiyor. Ama ben sana herşeyden önce eşi koruma nedir neden halı saha maçında grip olmasın diye senin onu odaya kapaman olmaz onu anlatayım.
Bölüm 3 Öncelikle sen bu halı saha konusunu bir misilleme olarak getirdin bu birincisi. Yani kocan seni o gün seni elleri ayakları bağlı 3-4 saat tutmaya değecek bir şey için sana bunu yaptı. tamam sen değmeyeceğini düşünüyorsun ama o bundan gerçekten emin. Daha ufak tefek bir şey olsa zaten seni kıramaz izin verirdi. zaten halı sahada grip olma ile kıyas edilebilecek kadar hafif bir şey için seni böyle odalara kapatacak bağlayacak filan bir adam zaten manyaktır. Ondan zaten uzak dur.
Bölüm 4 Tarih boyunca erkeğe hep koruma görevi verilmiştir. Bunda tabi ki daha fazla kaba kuvvetlerinin olması başlıca sebep ama sadece o değil. belki yine kaba kuvvetleri sebebiyle gelişen koruma içgüdüleri var. Yakın zamana kadar ordulara hep erkekleri alırlardı. meslek olarak asker olmayı seçen kadınlar hariç hala daha seferberlik olunca filan savaşa erkekler gidiyor. Neden? Sadece erkekler güçlü olduğu için mi? Erkeklerde askere alınmak için alt kg şartı 50 kilo. Yani 1,60 boyunda 50 kilo erkek askere gidiyor ama ben 1,70 boyundayım 70 kiloyum ama beni zorunlu askerlğe almıyorlar.
Bölüm 5 Neden? Çünkü erkeğe o rol biçilmiş. Koruma içgüdüsü de o rolü destekliyor. Bak mesela çanakkale savaşında savaşanların tamamına yakını çanakkale balıkesir civarından getirilmiştir ve hatta istanbuldan. Yani imparatorluğun uzak bölgelerinden ziyade yakın yerlerden. Neden? O erkekler cephe çöktüğünde düşman ordusunun evine ailesine ulaşacağını bilirse evi hemen yakında olursa o zaman o cephe çökmesin diye canını seve seve verir
Bölüm 6 Bu sebeple askere hep 20 yaşlarında erkekler alınmış ölümüne savaşlara gönderilmiş. Yeri gelmiş Arabistan çöllerine yollamışlar. Orada savaş tıkanınca çölden adamları alıp Sarıkamışa göndermişler dondurucu kış koşullarında savaşsınlar diye. Erkekten bunu kaldırabilmesi beklenir. Sen şimdi adamı kışın sarıkamışa ice kıyafetlerle yolla donsun demiyorum ama adam halı sahada maç yapacak da nezle olacak diye de sosyal aktivitesine engel olmaya çalışma bir zahmet. Aksine adam "hasta olur muyum acaba?" dese bizim "ne alakası var ya sen erkeksin hiç bir şey olmaz aslan kocam benim" dememiz icap eder.
Bölüm 7 Erkekler hep bahsederim ya kendilerini güçlü hissetmeye ihtiyaç duyarlar. Bu güç sadece kaba güç değil elbette ki birlikte yaşadıkları eşleri üzerindeki kontrol gücünden bahsediyorum. tarih boyunca tüm diğer memeliler gibi erkeklerde de dişi için savaşılmıştır mücadele edilmiştir.. Erkeğin ancak en güçlüleri en muktedir olanları dişye yaklaşabilir. Bak bir araştırma yapılmış buna göre yetişkinliğe varan kadınların neredeyse tamamı bebek sahibi olup genlerini sonraki nesillere iletirken erkeklerin yarısı bile bunu yapamamış. Yani doğa diğer hayvanlarda olduğu gibi zayıf olanı güçsüz olanı tasfiye etmiş. Yani güçlü olan tüm dişileri almış güçsüz olan avucunu yalamış yani.
Bölüm 8 Doğa bunu böyle oluşturmuş çünkü her erkeğe ihtiyaç yoktur. 1 erkek kaç dişiye yetebilir. neden güçsüzler kalitesizler çiftleşip soyunu devam ettirsin ki? genetik kodlarımız alt beynimiz hep bu acımasız vahşi dönemde oluşmuştur. Yüzbinlerce yıl süren binlerce nesilden bahsediyoruz. Bu da erkekte dişisini kaptırma korkusu, koruma içgüdüsü geliştirmiş. Tamam taciz tecavüz veya aldatılma korkusu olmasa bile "koruma" başlığı altında beyinde korumacı refleksler oluşmuştur. Bu korumayı senin üzerinde kontrol kurmadan yapmasını beklemek bence erkeği bodyguard gibi görmek oluyor. Yani nihai sorumluluğunu almadan korumak oluyor. Zira kontrolü sende olmayan hiçbir şeyden sorumlu olamazsın.
Bölüm 9 Erkek bu kontrolü aldığında seni köle gibi istismar mı eder? Kölelik diyorsun ya. Medya bunu sürekli pomplıyor kadınlar kocalarına teslim olmasın itaat etmesin yoksa şiddet görürler cinayete kurban giderler vs vs vs... Elbette kadının teslimiyetini kötüye kullanacak erkekler vardır. Ama şimdi çevrene bak. baban olur abin olur amcan olur kankan olur erkekleri düşün. Bir erkek düşün ki karısı onun otoritesini kabullenmiş, fikrini özgürce söylerken de "kocacığım tabi ki sonuçta senin dediğin olacak" diyerek başlıyor söze. Böyle bir kadınlaa evli ve adam diyor ki ben hazır teslim olmuşken ona kötü şeyler yapayım, bir bahane uydurayıp döveyim ve ilk fırsatta da öldüreyim. Bunu diyecek kaç erkek var çevrende? benim hiç yok. belki 1 kişi vardır o kadar.
Bölüm 10 Durum bu iken biz neden kocamıza teslim olmayalım? Bu adamın kim olacağını kendimiz seçmişiz. Sevdiğimiz adam bu. Yumuşak başlı olup "kocacım sen ne dersen o" dediğimizde bizi el üstünde tutacak bir adamı bu moddan neden çıkarıp da yavaş yavaş B erkeği haline getirelim? Yukarıda anlattığım gibi kötü kalpli kötü tohum bir erkekse ve bu teslimiyeti kötüye kullanacaksa biz onu eş olarak seçmeyelim ve uzak duralım. Hadi oldu da seçtik diyelim. Boşanalım. İnan ki böyle bir erkeği eşitliğe razı etmek için müdadele etmektir asıl tehlikeli olan. Böylesinden kaçalım zaten. İş bzim seçimimize kalmış aslında. Bunu da kadınlar iyi yapar. neden erkekler hep skor peşindedir daha çok kadınla beraber olmak peşindedir de kadınlar olarak biz hep seçici olmaya çalışırız? Düşündün mü? Doğa kanunu bu. Doğamızın gereğini yapıp erkeği seçelim
Bölüm 11 Şimdi diyeceksin ki en mantıklı kararları erkekler mi verir? erkekler bizden üstün mü? her erkek her kadından üstün mü akıl olarak? Hayır tabi ki erkek şovenisti değilim ben... ezik biri de değilim kendine güvensiz de değilim. Ama aile kurumuna her kurumda olduğu gibi belirli bir lider gerek. Bu seçimle olamayacağı için ve güç mücadelesi de olmaması için bu liderin son sözü söyleyecek kişinin cinsiyeti gereği önceden belirlenmesi gerekir diyorum. Yani her konu tartışılı en doğru fikir bulunmaya çalışılır ama en doğru nedir konusu çözlemedinde aile reisi son sözü söyler. peki bu neden erkek olmalı? neden kadın değil?
Bölüm 12 Öncelikle yukrıda belirttiğim gibi kategorik olarak erkek kadından daha zeki bir varlıktır diyemem. Yok öyle bir şey. Ama işte biz kadınlar seçiciyiz ya , hani seçeceğimiz erkekte zekaya önem veriyoruz ya işte bu özelliğimizi doğru kullanıp kendimizden 1 tık daha akıllı, bir tık daha zeki, 1 tık daha tecrübeli, 1 tık daha güçlü bir erkek bulmak zaten çoğu kadının yaptığı şeydir. Erkek eş seçerken güzelliğe ve cazibeye kapılır. Yapıları gereği böyledirler. Bizim de bu durumda yapmamız gereken şey teslim olunamayacak kadar zalim olanların yanında aslında bize eslim olmsı gereken bize itaat etmeye layık erkekleri eleyip güçlü olanları zeki, sağ duyulu ve tecrübeli olanları seçmek. Bu kadar basit. Her kadın bunu yaparsa her evde erkek kadından daha akıllı olur ve gönül rahatlığıyla aile reisi görevine de layık olur.
Bölüm 13 dahası aileyi yönetmek, yöneticilik ağır bir sorumluluktur. Mesela bir şirkette en fazla parayı müdür alır ve en güzel hayatı da o yaşar. en güzel tatile en fazla maaşı alan müdür gider değil mi? Sıradan memur daha sıradan hayat yaşar. neden çünkü sorumluluk alıyor. Sen şimdi bir memura "seni müdür yapacağım ama memur maaşın devam edecek" deseler aklı varsa hayır der. memur maaşıyla o kadar stres sorumluluk çekilmez der. Haklıdır da. Ailede aile reisi baba olduğunda eve gelen parayı kendine mi harcar? hayır değil mi? erkek de kadın da aynı tatile gider. Aynı yemeği yer. Ama erkek denen enayi aileyi yönetmeye o sorumluluğu almaya talipse neden bu yükü onlara yüklemek yerine paylaşalım. seve seve taşırlar o yükü. Seviyorlar çünkü bizim itaatkar olmamızı. Bize de bir zararı yok aksine faydası var.
Bölüm 14 Aile reisinin gerçekten erkek olmasının anne-çocuk ilişkileri bakımından da faydası vardır. Çocuklara karşı anne-baba uyumlu olmalıdır. Bu bakımdan bazen iyi polis kötü polis oynamak gerekr. Kötü polis olmaya baba figürü daha uygundur. Anne çocuklarının baskısı altında kalmamak için "baban izin vermez" diyerek sıyrılabilir. anne - çocuk ilişkisi bu sayede çok daha sıcak kalabilir. Bunun için de gerçekten de baba istemediği zaman orada annenin istese de bazı şeyleri yapamayacağının çocukların taleplerine izin veremeyeceğinin bilinmesi gerekir.
Bölüm 15 Bu 15. bölüm belki seni biraz kızdıracak ama gerçekleri de söylemek icap ediyor. Aile içinde belirli birinin otoritesinin gerekli olduğu konuusnda belki seni ikna edemedim ama otorite olacaksa ki bence mutlka olmalı o kişi mutlaka o otoritenin altını güç ile doldurmalıdır. Bu güç elbette ki kaba kuvvetten ibaret değildir. Akıl gücü de güçtür, para gücü de güçtür ve kaba kuvvet de güçtür. kaba kuvvet bize çok antipatik geliyor ama otorite asla kaba kuvvet dışlanarak kurulmaz. Bu illa kadını dövmeli anlamına gelmyor kaba kuvvet sadece dayak demekı de değil. Burada yazdığımız gibi pek çok şekli var. Şimdi bir insan devletin kurallarına uymazsa hapse atarlar. Ben girmeyeceğim diye ayakk direrse ne olur? kaba kuvvete maruz kalır. Vergini vermezsen cezasıyla ödetirler. Ödemezsen haciz koyarlar. haczedilen şeyi vermemek için diretirsen kaba kuvvetle götürürler.
Bölüm 16 Aile bireyi yanlış bir şey için evden çıkacaksa o kapının önünde durmak bile kaba kuvvetle olur. Sen diyorsun ya odaya kilitlerim. O işte otoritenle yapacağın bir şey değil zira oyuna getirerek yapabilirsin. Mesela bir dahaskine yapamazsın adam eve gelmeden sirekt maça gider. veya kapının önünde durarak engel de olamazsın adama. Meştu aile reisinin otoritesi olur ve onun da altını güçle doldurur.
Bölüm 16 Güç elbette ki kaba kuvvetten ibaret değil ama en gerçekçi güç kategorisi de ekonomik güçtür. evet bir kadının erkeğinden fazla kazanması daha çok parasının olması teorik olarak mümkündür. pratikte de örnekleri vardır ama azdır. Burada istisnalarla uğraşmıyorum ben elbette ki kocasından kaba kuvveti fazla olan kadın da vardır, daha çok para kazanan da ama genel bir norm olması gerekir diyorum. bir erkekle evleniyorsan her kiniz de bu ailenin liderinin reisinin o olduğunu bilmesi gerekir. Kafaların karışık olmaması için gerekli bir şey bu. Adam para kazaıp eve getirdiği zaman veya daha fazla kazandığı zaman güç onda oluyor. Güç sende ise otoriteyi iktidarı kolay kolay vermezsin. Biz kadınlar da para kazanırız ama erkekler gibi iş ve para kazanma odaklı değilizdir. İş odaklı kadınlar bile mesela bir araya geldiklerinde o parayı nasıl harcayacaklarını konuşur. Erkekler ise o parayı nasıl büyütebiliriz konusunu konuşur. Paranın sağladığı güç konusu kaba kuvvet kadar olmasa da yine erkeklerin avantajlı olduğu bir alan.
Bölüm 17 aile içinde otoriteyi üzerine oturtacağın güç unsurları içinde rekabet edebileceğimiz tek konu yani genel olarak erkekten aşağı kalmadığımız konu akıldır. Ama bu da zaten çok yumuşak bir güç unsurudur. Akılla adamı ancak ikna edersin. ikna ettiğin sürece senin dediğin olur. İkna edemediğin zaman da yine kocanın sözü geçer. aynı kuzenim diye anlattığım ailede olduğu gibi. Bunda bir sakınca görmemek lazım. Bu güç unsurlarının genelinde avantajlı olan erkekler olması genel norm olarak "aile reisi erkektir" önermesini desteklemiyor mu? Erkekten daha güçlü olmadan kadınlara "aile reisi sizsiniz" diyemeyiz. Komik olur. Yukarında bahsettiğim üzere kadınlar da zaten erkek seçerken kaslı olsun, çok kazansın ve akıllı olsun demiyor mu? İşte bunun anlamı güçlü olsun demek. Gücü erkeğe yakıştırıyorsak o güce de itaat etmek gururumuzu incitmemeli.
yazıp yazıp engellemek çok ayıp bir şey... be söyleyeceğimi söylerim ona cevap hakkı tanımam demiş oluyorsun. çok ayıp. bir srü şey yazdım cevaben bir de baktım engel.
ben de buradan yazayım. ğır konuşmadan yazayım. Erkek karısının parasını yese nikahlı karısının paasını yerse jigolo damgasını yer ama ev kadınlarına kimse eskort demiyor
Karsilikli yazip da vedalastigim da oldu ama sen de ise yaramadigini ikimiz de biliyoruz. Tek carem buydu. Yazma artik. Okumayacagim. Hoscakal👋🏼
yok yazdıklarına cevap yazacağım istersen okuma...
(her veda ettiğinde söyleyeceklerini söyleyip veda ettin... ben söyleyeceğimi söyliyeyim ama karşımdaki cevap vermesin diyorsun. Bu böyle devam edince de söyleyeceğimi söyleyim sonra engelleyeyim ki cevabını veremesin) ... karşındaki yazdığı zaman hoşçakal dersin... tamam dersin onu anlarım. sen yazıp yazıp veda ediyor yazuıp yazıp engelliyorsun