İlişkilerinde kaybetme korkusu yaşadın mı hiç?

#mutlugünler
İlişkilerinde kaybetme korkusu yaşadın mı hiç?

#mutlugünler
Bu dünyadaki en büyük korkuymuş meğer sevdiğini kaybetme korkusu. Çığlık atmaya çalışıp da sesini bile çıkaramadığın bir kâbus sanki. Hiçbir tehlikenin olmadığı, kötülüklerden uzak, iyilerin kazandığı, kötülerinse cezasız kalmadığı bir dünyada sevmek, hem de masal gibi sevmek isterdim seni. Ama ne yapalım, bizim de payımıza bu düştü işte.
Beni mi 🙄
Yok be alıntı o 🤣
Hee ben de noluyo diyorum
Bir şey olmuyor merak etme :)
İlişkide kaybetme korkusu olmalı zaten. Ben hayatımda ki insanı kaybetmekten korkmazsam onu çok rahat üzebilirim, kırabilirim. Fakat şöyle bir durumda var.
Kaybetme korkusu yaşadığın zaman bu davranışlarına, konuşmalarına yansıyor. Aman benden soğumasın, aman beni terkedip başka birine gitmesin düşüncesi ile hareket edince korktuğun genelde başına gelir.
Gerçekten seven insan ne olursa olsun gitmiyor abi, 2+2=4...
Gidecek olan insan 1 tane sorunu 100 tane yapar. Kalmak isteyen sadık insanda 100 soruna eyvallah der, hatta onları sorun olarak bile görmez. Özetleyecek olursak değer verince değişmeyen insanı bulursa insan her şey güzel olur. Aşkın, sevginin olmadığı günümüz çıkar menfaat dünyasında böyle biri bulunur mu, işte o asıl soru..
Hayır maalesef hiç ilişkim olmadı ama ilişkim olsaydı da zaten kaybetme korkusunu yaşamazdım çünkü sevdiğim kadının beni terk etmeyeceğini ya da beni bırakmayacağını seveceğini bilirdim ve güvenirdim ama her insan gibi bir gün sevdiğim kadının bir nedenden dolayı gitmesinden korkardım çünkü onu kaybetmek benim için duygularımı kaybetmek demektir
Hayır yükselen burcu kova bir terazi burcu olarak kendimi bildim bileli ben bu konuda hep çok rahat oldum. Canımı sıkan kişi en sevdiğim insan dahi olsa örneğin anne, baba ya da kardeş ben o insanla dahi görüşmeyi keserim. Şimdiye kadar hiçbir ilişkimde de karşı tarafı kaybetmemek için kendimden taviz vermedim. Haklı olduğum halde gitmesin kalsın diye birini alttan almadım. Gitmek istiyorsa eğer buyursun gitsin, ben kimseye kal demem. Kaybetmekten korktuğun insan zaten gitmiş insan demektir benim gözümde hiç gerek yok.
Cevap
29Cevap
Çok sevince yaşıyorum o korkuyu.
Yok abla onu da kızlar yaşasın yani biz özgürlükçüyüz
Abla senin annendir 😏
Tamam şekerim ya kızma 😘😘😘
Ben kaybetmem kaybedilirim.
Korkular illaki olur ama en ilginç yanı ise neden korkarsan kork o başına gelir en iyisimi. Ya Baki entel Baki tesbihinin gerçek manası ile kavramak. Hem herkes kaybolup gidecek
İnsan çok sevmeye başlayınca o korkuyu yaşaması çok normal. Korkum çoğaldıkça başıma geldi.
Korkmadan sevmek gerek. Gidecek olan yine de gidiyor.
Yaşadım, bundan sonra da ilişkim olduğunda yaşarım. Bence insanın verdiği değerin yansıması biraz bu. Tabi kendini hiçe sayacak boyutta olmayan, sağlıklı boyutta bir korku.
Korkuların yaşandığını öğrendiğimden beri korkularımı bıraktım. Ayrıca karşı taraf bana değer vermedikçe o ilişkinin bir anlamı olmaz❗️
Dost kaybetmekten, dösman kazanmaktan korkmam. Ben korkularomı serbest bıraktım artık aynı arabada yazan söz gibi.
Arkadaş ilişkilerinde kaybetmek istemediğim dostlarım oldu. Ama sonunda gittiler bize de basy demek düştü..
Hiç yaşamadım.
Korkular insanı yanlışa iter. Kendi olmaktan çıkıp hiç düşünmediği virajlarda savrulur insan.
Hayır. Sanırım ondan hiçbiri uzun sürmedi. Sıkılıp terk eden ortalıktan kaybolan kişi olmuşumdur her zaman
yaziya gel 😅
yok.. korkular farkli yönde 🫢
Aşk ilişkilerinde bunu yaşayacağımı sanmıyorum.
Bunu bir kez kızım için yaşamıştım.
Aslında soru şu olmalıydı. İnsan neden sevdiğini kaybetmekten korkar?
Doğru düzgün ilişkim olmuyor ki korkusunu hissedeyim
Evet ama artık değil çünkü kaybetmek istemeyen çabalar bunu anladım
Geçmişte önce karşımdaki yaşıyordu, sonra ben yaşadım ve sonra o bıraktı:::))
😅😂 ne güzel, bende bıktım az kaldı bu duruma gelmeme
sevince olur kaybetmekten korkarım , bir kişi kaybetmekten korkmuyorsa sevmiyordur net
Bir gün bitecek düşüncesi ile başlıyorum, sıfır kaygı, endişe.
Yaşadım o da çok sevdiğimden di... ama gitmek isteyen kapı orada kıymetimi bilmeyen hadi ordan gitsin
Kaybedecek bir şeyim yok giden gider, kalan kalır.
Acayip ama sadece iliskilerde degil aekadasliklardada
Eğer bana kaybetme korkusu yaşatıyorsa az da olsa o kişiden olmaz ümidi keserim ve bitiririm ilişkimi
Var ama gitmek isteyene görsel gi*sin..
Ne kaybedicem la iddia mı bu? her şey bir kazançtır.
kaybetme korkusu yaşamıyosan o ilişki değildir zaten
Ben de hep bundan var🥺🥺
Evet yaşadım yapılan en büyük hata
Her seven yaşar bunu. Başa da gelir...
Artık yaşamıyorum.
Kazanamadık ki kaybedelim
Kimseye o kadar bağlanmadım
evet yaşadığım bir dönem oldu
Bir kere oldu ve gercekleşti, aşkı boşverdik
en kralını yaşadık be hocam
Evet yaşadım daha önce ama zerre umrumda değil.
Yaşadık kaybettik gitti
Hep korktuğumuzu yaşadık 🙈
Çok sevince yaşar insan
Yaşamayan sevmiyordur.
evet zaten her ilişkide olmalı bu ama dozunda
Hayır ama yasattım
O an her sey bitio ve kaybedııosn
Evet yaşadım kaybettim de
Yaşamıyorum, kendi bilir.
Bu yüzden kaybettim
Hayır giden gider gittiği gün biter canısı
Çok sevmediğim için yaşamıyorum