Bûtimar kuşunu bilir misiniz? Su ihtiyacını sadece denizden karşılayabilen bir kuştur. Gelin görün ki gönlünü denize kaptırmıştır. Kurumasından korktuğu için bir damla dahi su içmez de denizi izleyerek susuzluktan ölüp gider Bûtimar. Kaybetme korkusu yaşarken, kaybolmaktan korkarım...
Evet, sevdiklerimi aybetme korkusu oldukça insani bir duygu. Hayatta sevdiğim kişilerle ve kurduğumuz bağlar çok değerli ve bu bağları kaybetmek, derin bir acı oluyor. Kayıplar, bizi hem fiziksel hem de duygusal olarak sarsar. Bazen bu korku, sevdiklerimizi yeterince değerli kılmadığımızı düşündüğümüzde daha da artar. Onlara yeterince zaman ayırıp, duygularımızı ifade etmediğimizde, kaybetme düşüncesi daha yoğun bir şekilde aklımıza gelir. Bu korkuyla başa çıkmanın yolu, sevdiklerimizle olan ilişkilerimizi derinleştirip, onlara olan sevgimizi ve değerimizi göstermek. Her anın kıymetini bilmek, bu korkunun etkisini azaltabilir. Hayatın getirdiği belirsizliklere rağmen, sevgi dolu anlar yaşamak ve sevdiklerimizle bağlantıda kalmak önemli. 💖
Bu korkunun tutsağı olup hal hareket ve davranışlarımı şekillendirmesine müsaade etmiyorum. Korku kişiyi kendi olmaktan çıkarıp sessiz bir mahkumiyete sokar
Olağan sürece ayak uydurmak gerek. Zira; en çok korktuğumuz gelir başımıza.
Evet zaman zaman ya bir anda giderlerse hissi geliyor. Veya ben öncesinde gider de kaybedersem? Gibi endişelerini oluyor ama sonuçta her nefis ölümü tadacaktır
Amin inşallah, onların yeri hayatımda çok önemli, benim için her şeyin en iyisini isteyip bunun için de çok uğraştılar bana çok iyi bir anne baba oldukları için haklarını ödeyemem 🥲
Seven korkar elbette.. Yaptığın şeyin beni senden koparacağını biliyordun ve beni riske attın.. her şeyi affetsem bile, beni kaybetmeyi göze alışını affetmem.. Çok güzel bir sözdür..