Ailenizi mi seçersiniz sevdiğinizi mi?
Ben her zaman ailemi seçerim💖
Ben her zaman ailemi seçerim💖
Evet benim için benim kararlarım önemlidir. başka kimsenin düşüncesini umursamıyorum ben. sevdiğim kadını sevdiysem kimse karışamaz buna. zaten karışmamalıdır. da kişiler zaten karar vermiş yani seviyorlar birbirlerini kimse karşı çıkmamalı hata ise bile hata yaparak öğrenmeliler bence. bu yüzden de ben evlenirdim kimseyi dinlemem
Önce neden kabul etmediklerini sorarım eğer gelecek sevgilimi iyi tanıyorsam; savunurum öyle biri değil tanımadan konuşmayın, yargılamayın derim. Ailesi ile felan tanıştırırım bi şekilde beğenmelerini sağlarım. Zaten ailem öyle değil eğer gerçekten seviyorsam bana hakk verecekler diye düşünüyorum. Ama gerçekten ilk önce insanın kendi mutluluğu önemli mutlu olmayacağın bi kişiyle beraber olursan evliliğin ne anlamı kalır ki?
Ailem kesinlikle kararlarıma karşı çıkmaz, çıkarlarsada onları dinlerim çünkü benim göremediğim bir ayrıntıyı görmüş olabilirler ve en en en önemlisi böyle bir durumda hep haklı çıkıyorlar.
Ailemi çok seviyorum yani ailem yönünden şanslıyım diyebilirim. O sebeple ailemin onayından geçmeyen kimse benim de onayımdan geçemez. Ancak ailem böyle konuları pek umursamıyor.
Cevap
37Cevap
Sebepleri önemli.. Keyfi bir yaklaşım ise bir geçerliliği olmaz.. Lakin mantıklı bir sebepten dolayı bu şekilde bana gelirlerse düşüncelerini değerlendiririm..
Ben duygularımın peşinden gitmiştim.. sonucta hissettiklerim bana aitti.. bir başkasına degil.. sonucu kötü olmuş olsa da.. insan kendine ait kararlarını sahiplenmeli.. en azından istediğim şeyleri.. kendi hissettiklerimi yaşadım.. gördüm ve kendim deneyimledim..
Geçmişim benim bir parçam onu bir kenara atamam.. teşekkür ederim 👍
Keşke olsaydı.. yok
Kabul etmedi demiyelimde sıcak bakmadı benimkiler ama şu an pişman oldular zamanında istemiyoduk çok iyi çıktı damadımız diye :) sanki karpuz aldılarda iyi çıkmış gibi :)
😂
Görücü usulü evliliği benimsedigim için öncelik aile.
Lakin benim gibi kartlasmislar için bu pek mümkün değil. annem yaşında essek kalmadı diye tabir ederken sanirim görücü usulü mevsiminden koptuğumu ima ediyor.
kesinlikle hayir. hayatimi bu zamana kadar hep ailem yonetti. aile her zaman onceliktir, her zaman en onemli insanlardir insanin hayatinda ama artik hayatimin sonuna kadar beraber yaslanacagim insani da birakin ben seceyim. benle evleniyor o insan, ailemle degil.
Heyecanla o günü bekliyorlar bende iş olmadığı için 🤣 müdahale etmezler çok tercihlerime artık yeter ki olsun diyorlar ama seçim gerekirse tabi ki ailem
Bu kafada ki biri ailesi istediği için eşinden bile boşanır
boşarım erkek mi yok sjjd
ailesini karşısına alan birisi evlenip kendi ailesi olduğunda da ailesini karşısına alır diye düşünüyorum.
Çok iyiymiş seninki iç güveysi sizin aileye yerleşilir mantıklı geldi bana
😂
Elin oğlu gözünün yaşına bakmaz kaçırır valla ;))
Zorla kimse kimseyi kaçırmaz
Öyle olsun bakalım 😏
Seçim yapmak değil bunun adı bence. Çevremde gördüm eğer aile o ilişkiyi onaylamıyorsa mutlaka sonunda bi bokluk çıkıyor
Ailem kararlarıma hiç bir zaman karışmadi. Benim kabul ettiğime onlar saygı duyar. Beni seçmek zorunda bırakmayacak kadar anlayışlıdırlar
Aileni seçiyorsan birey olamamışsın demektir.
Büyük konuşmak gibi olmasın ama kimse için ailemi karşıma almam.
Evlenilmez herhalde gerçi anne baba rızası da önemli nihayetinde
Neden kabul etmedikleri önemli ama çok istiyorsam ilan etmeye çalışırdım.
Neden kabul etmedikleri önemli ona göre fikrimi düşüncemi etkiler
Evlenince mutlu olan görmedim? Gerçekten varsa söylesin
Ailem benim seçtiğim insanı kabul eder. Kabul etmezse de ettiririm
Sebeplerine bağlı burada oturup anlamak önemli sebep yokken oluyorsa düşünülür
Hayır çünkü bildikleri vardır durduk yere karşı gelmezler seviyorsam
Ben onu seçerdim seçtim de ailem saygı duydu ama yine de ailem haklı çıktı...
Hayır egerki kendini bilen kişiyse ailemin rızasını almayı bilir 😉
ailemin kabul etmediği diye bir kavram yok bizim ailede
@Miaa98 evet, ben kiminle evlenmek istersem sadece mutluluklar dilerler o kadar.
Evlenirim yaşayacak olan benim bu yaşta aile karar veremezki benim adima
Ailemin onaylamayacağı biriyle olmam büyük ihtimalle
Bilmiyorum böyle bir şeyle karşı karşıya kalmadım hiç. Ama ailemin düşüncesini önemserdim herhalde.
Eşimde bende dinlemedik çünkü saçma sebepleri vardı benim aileminse maddi sebebi ama ven maddiyata değil duygularıma önem verdim eşim saçma sebepleri değil sevgisini önemsedi ve çok şükür herkesin yanıldığını gösterdik 🫶
Hayır evlenmezdim ailem herzaman en başta gelir. Elin oğluna o kadarda güvenmem.
Aile mi onunla evlenecek, öncelik sizin kendinizin verdiği karar olmalı, aile 4 ya da 5 planda olmalı
Sevgili ya da arkadaş her zaman bulunur ama aile asla bi daha bulunmaz kör kütükte aşık olsam ailemi seçerim
Ailem ne karışır ya kedimsi ? Düzgün soru sor
Benim istediğimi ailemin de isteyeceği kanaatindeyim ama ailemin bir teredsütü varsa düşünürüm
Aileyi dinlerim ama sevdiğim biri her zaman karşıma çıkmaz
ailemi tabiki istemiyorlarsa bir bildikleri vardır koca cok ama aile bi tane
Ben sevdikten sonra kimseyi takmam
Evet ama onun sevgisinden ve saygisindan eminsem
ailem benim icin en iyisini bilen ve rahat insanlar. o yüzden onlar beğenmediyse vardır bildikleri
Ailem evleneceğim kişiye karışamaz.
Evlenmem çok sevsem de
Evliliğe karşıyım zaten o yüzden sorun olmaz
Benim hayatım
Benim kararım
İkisini de seçmem bu saatten sonra
Yok ya once onlari ikna ederdim...
E v l e n m e m
Seviyorsam neden olmasin
Saygı duymaya çalışirim
Asla , evlenmedim zaten
Ailemden öte kimse yok