Nişanlımla ayrılık sürecinde miyim?

4 yıllık tanışıklığımız, 2 yıllık sevgililiğimiz, 1 yıllık nişanımız var. Ama son 3 yıldır, pandemiden beri devam eden nişanlımın mutsuzluğu, moralsizliği peşimi bırakmıyor. Büyük, küçük, önemli, saçma dert fark etmeksizin sürekli benimle paylaşıyor ve benim onu teselli etmemi, onu mutlu etmemi istiyor. İlk başlarda bunu yapsam da artık son 2 senemde böyle durumlarda onu mutlu etme isteğim de yok oluyor. Hergün saatlerce dert anlatıyor desem yalan olmaz. Beni sormaz, benim durumumu merak etmez, nasılsın diye sormaz. Sohbete başlar başlamaz hemen dertlere giriyor. Onu istediğim kadar sevsem de artık onunla olan ilişkimi bitirme Arzum git gide çoğalıyor.
şu an kendisi üni öğrencisi ve ilişkimiz online'dan ibaret. Aramızda 600km'lik bir mesafe olduğundan dolayı pek de buluşamıyoruz. Hem işim gereği hem de ekonomi gereği kendi şehrimde tıkalı kaldım. O da yanıma gelebilse de aileden gizli gizli geldiği için çok sıkıntılı. Yılda 2 3 kere, o da her seferde 5-15 gün buluşabiliyoruz. Ben bu ilişki probleminin en büyük kaynağının uzak mesafeden dolayı olduğunu görüyorum çünkü aramızda 700 km var iken onun dertlerine yardım edemiyorum. Onun tek istediği sevgi. Çocukluktan beri sevgi görmüyor. Sevgiye aç kendisi ve bu yüzden durmadan dertlerini anlatıyor. Beraber olsak arkadaşsızlık çekmezdi, dertler birikmezdi. Kendisi koskoca şehirde tek başına ve abartmıyorum 1 tane arkadaşı bile yok. Bu yüzden dertlerini anlatacak kimsesi olmadığı için bana anlatıyor. Tek sorun ben de insanım. Benim de morallerim inişli çıkışlı olabilir. Hergün dertlerle geldiği için artık dertlerden dolayı komple onu istememeye başlıyorum ve bu hergün gittikçe artıyor. Sizce bu durumda ne yapmam gerekiyor? Ayrılmalı mıyız ya da böyle ilişkiye devam mı etmeliyiz?
(Konuşun ve bu problemi çözün demeseniz iyi olur çünkü artık BEN konuşmak istemiyorum çünkü böyle konuşmalarda kavga ediyorum çünkü bıktığım ilişkiyi düzeltme çabasını göstermek istemiyorum. İşe yaramıyor)
Nişanlımla ayrılık sürecinde miyim?