AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
baban güzel anlatmış ben kızım diyip büyüttüm elin erkeği seni alamaz diye fakat özgür irade var istediğin gibi sevebilirsin. Babana gerekirse bu durumu otur dil dök acıtasyon yap ağla gözünün önünde baba bir kızına asla hayır diyemez
hepsini yaptım kesinlikle hayır diyor
o zaman yolları ayırma vakti geldi diyip aile evinden ayrılmak zorundasın sevdiğin kişiyle nişanlanmalısın ki artık birlikte ayaklarınızın üzerinde durmanız gerekiyor sonuç olarak bu hayat bir sevgiye bir de maddiyata bakan bir şeydir.
Ya senin hayatın baban bir yerden sonra müdahale etmemeli.
Tabiki büyükleri dinle varki bi bildiği diyorlar sana
Ailelerin bir yolu bulunup tanıştırılır ama mezhep farkı ilerde sıkıntı olabilir çevresel faktörler
Pek kolay yola gelmez o yüzden bir büyük ya da bilirkişinin ortayı bulması lazım.
ah şu eski kafalar... şu mezhep konuları kapatılsın cidden hiç sevmediğim konular...
Babayı yumuşatmak gerek yok mu baba ile konuşacak birileri acaba
Ailen sözünü dinle demek hayırlısı değilmiş olmasın diye kader ordan oraya vurur
Mezhep farkından dolayı mesele yaratıyorsa bundan bahane olamaz. Seviyorsan kaçacaksın mecbur.
aynen tek bahanesi bu
Allah CC, mezhep ayrımı yapın demedi. Yaratırken sen lazsın, sen çerkezsin, sen kürtsün de demedi. Şu durumda babana (dilim varmıyor ama) laf düşmez.
anlamıyor işte ya
Sen ona tatlı dille söyle. Dayını, amcanı, teyzeni, halanı araya sok. İkna etsinler. Eğer taraftar toplarsan ikna olur baban. Gene de olmaz derse işte o zaman kaçarsın.
Büyüklerinizle biraz sorun yaşaşanızda zamana sizlerin sevgisine saygı göstereceklerdir.
maalesef bende senin gibi mezhep yuzunden sıkıntı yasıyorum ailem farklı bi aile kesinlikle istemiyor
Aynı durum bende de var babamın kalbini kırmak istemedigim için kaçmıyorum. Erkek arkadaşımın ailesi almakta inatçı gerekirse 10-15 kere isteyecekler. Bir süre sonra şener Şen'in komedi dizisine dönecek gibi bizimki. Yapacak bir şey yok.
Erkek arkadaşın seni yarı yolda bırakmayacaksa onunla gidebilirsin bence Allah a dua et
Bizim de mezhep farklılığımız var. Ailem kabul etti bir sorun yaşamadık. Bence sevgiliniz ile baya samimi olmalılar.
Gerçekten seviyorsan Kaç derim Ama ileri zamanda Pişman olabilirmisin o senin konuştuğun kişiliğine bağlı ama Baban Kabul etmiyorsa Gerçekten evlenecek bir insan ise kaç ama baban nasıl biri olduğunuzda bilmiyorum onun için bir şey diyemiyeceğim
Baban haklı.
Kendi çabalarına sıkıyorsun
İleride çok geç olacak.
Çocuk kimin mezhebinden olacak? Örneğin..
Al babanı karşına istemediğim bir insanla evlenip kucağımda çocukla yanınıza dönmemi mi istiyosun anlayışlı davranacağını düşünüyorum
Umarım orta yol bulunur
Babana bu konuda biraz ılımlı yaklaşmaya çalış bu konuyla ilgili fikrini genişlet biraz. Nabıza göre şerbet dök işte. Baktın olmadı artık yapacağın şeyi sen biliyorsun
Kaçmandansa bir sene daha bekle derim asla kaçma sakın sakın seni karşı taraf ne kadar zor durumda bıraksa da kaçma zaten çok zor durumda bırakıyosa da evlenme yani
Evt çocuğu seviyor olabilirsin, baban ayrımcılık yapıyor orada haksız ama asla babanın rızası olmadan evlenme tavsiyem baya büyük asla kaçma asla
ee napıyım iknada olmuyor sırf onun ayrımcılığı yüzünden 7 yılılmı çöpemi atayım sen bunu yapabilirmiydin üstelik çok iyi anlaştığın yeri geldiğinde onunla sadece kuru ekmek yediğim zamanlar oldu
Bunu bana söyleme ben çocukluğumdan beri birini seviyprum kb ama ne kadar sevsemde asla küçük yaşta evlenmem bak şu an 25 yaşındayım halada evlenmiyorum ben bunu yağtım şunu yaptım deme erken evlenme çünkü o çocuğu eminimki daha net tanımıyosun
İşi iyi bilen düzgün bi hocadan yardım alabilirsiniz babanızın bu konuya ılımlı yaklaşması için
Kaçma Bnce ama Babana karşı diren kaçanlar geri babasının evine gidiyor bu devirde pekte güvenme hiç kimseye kactınmı her istediğini her dediki yapar sana Ailen arkanda durmaz
Din mi mezhep mi? Konuşsan sevgilinle sen gibi olur belki hangisindensen
Şu mezhepcilik yapmak kadar sacma bir durum yok ne diyeyim kac desem aile uzulecek harbi zor durum
aynen zor durumda kaldım
Kacsan erkek arkadasin evi veya geçim durumu yok muhtemelen okulda okuyor ekonomik ozgurlugunuz varsa direk kacin bence
okuyor ama işi var evi ve arabasıda var kısacası durumu iyi
mezhep mi farkli? kusura bakma ama baban saka mi? cok sacma bi konuda bu kadar tepki vermesi komik bence. kalbini dinle
kaç çocuk filan olunca barışırsınız ya da bir seneye affederler aşk kazansın boş ver sonuçta aile kurmak senin de hakkın yani
Alevi biri ise ve siz musluman iseniz uzak durun alevilik bir meshep degil islamla bagdasmayan sadece hz muhammede ve hz Aliye inandiklarini soyleyen ama asli astari olmayan bir akim dir, not ailem alevi
Aileni ezip geçme bunlar ilerde senin için sorun olacaktır emin olabilirsin aileni bastır inşallah hayırlı şekilde kavuşursunuz
Bol bol Allah'a dua etmeni tavsiye ederim. kalpler Allah'ın elindedir. Ayeti var. Allah dilerse babanın kalbi arkadasina isinir. Inşallah
Ailem için kimseyi karşıma almam. Önceliğin ailen olsun
Boyle dusunenler (Ailesi normal olmasi onemli) genelde hep mutlu olanlardir.
@GHOST-VENOM babam normal bi insan değil ve ben mutlu değilim
okul bitmeden sakın kaçma. Okul kalır yarımda sevgilin bitirmiş sende bitir son çaren kaçmak ise o zaman kaç
Hehe yandin
Kalbini dinle benim annemde sevgilimi istemiyor ama yapicak bir şey yok hele sizin 7 yıl olmuş kalbinin peşinden git
bence aileleri iyi yapmak icin ugrasmayin bir anlam ifade etmeyecek. Siz kararinizi verin sonra aileler uzerine duseni tek yapsinlar bitsin.
Sakın ola evin direği olan bir babayı reddedip kaçma, hayatının en büyük yanlışını yaparsın, baban neden o çocuğu istemiyor?
Habersiz evlen ilk önce gönül koyar 3 ay 6 ay bilemedin 1 yıl sonra tekrar aran duzelri
kaçmak daha mantıklı değilmi knk
Yani o da olur ama bir müddet sonra dediğim gibi yumusayacaklarini düşünüyorum çünkü her halükarda sen onların kizisin tabi sevgiline güveniyorsan
hayırlı evlat olacak birdee pühh sana elin adamı için babanı üzüyorsun siliyorsun birde kacacakmış. Yazıklar olsun. Ana baba hakkını almadan o cennet kapılarından içeri giremezsin
sen bi sor bakayım kendine ben hayırlı bi evlatmıyım diye
ben kimse için ailemi karşıma alıpda senin gibi kaçarım ederim demem. Diyen belli anasını babasını elin adamına tercih edecek olan belli
hayırsız evlat birtek bunla olmuyor kim bilir kendin ne boklar yemişsindir şimdi gelip bana burada ahkam kesme böyle konuşanlardan her bok çıkar çünkü rahat ol dostum
Buyukleri sok araya p kadar yıl tanıdına gore ilişkınız iyi demrkki babn inat yapmış
Benim bildiğim Alevi erkekle inşallah baban ikna olur..
Kesinlikle kaçma pişman olursun ailenin istemediği biriyle mutlu olamazsın
Seviyorsan erkek arkadaşını aşkının peşinden gitmelisin. Zamanla ailenin rızasını alırsın
Aileler ile orta yolu bulmaya çalışın ama sakın ve sakın kaçma tüm güç erkek geçer dualar et ama sakın kaçma
Sizin mezhep ne onların mezhep ne hayatımda bu kadar daha saçma bi gerekçe görmedim
Halan veya anen teyzen biriyle konuş onlar ikna etsin sonucta evliilik yasina gelmis kizsin neyaoacak ki seni baban
Mezhep farklı derken? ve sadece tek sebep bu mu?
evet tek sebep bu
Neymiş mezhebi çok saçma bi sebep ilginç
sevgilim sunni kürt ben aleviyim babamda onlar bi kavga ettiğinizde sen alevisin diyip seni kötülerler diyor ama öyle insanlar degiller
bu arada sevgilimin anneside alevi fakat babam için sevgilimin babası önemliymiş çok saçma ya
Şimdi babanın dediğini yabana atma iyiyken hiç bişey olmaz hissetmezsin ama Azcık ters düştün mü sıkıntı olabilir ama kesin diyemeyiz. Bu sebepten insanları ayırmak bana çok yanlış geliyor bunun en büyük nedeni ailem çevrem ne der mevzusu. İnsanların inançları kendisi ile Allah arasında olan bişey herkes herşeyi araştırıp öğrenebilir. Büyüklerin böyle ayrım yaparak bir gruplaşma yaratmaları çok yanlış sanki düşmanlarmış gibi bir algı oluşuyor sonraki nesillerde. Meselâ senin sevgilin şu an babana karşı dolu olabilir ve babanın bu davranışı siz evlenseniz dahi onda ömür boyu bir soğukluk ve iz bırakır babana karşı.
Sonuç olarak bu tarz şeylerde bu fikirde olan insanları ikna etmek çok zor. İkna için büyükler devreye girmeli önce kendi ailenden (amca, dayı vs.) sonra karşı taraf dahil olmalı. Umarım her şey gönlünüzce olur.
amcamlarım halalarım filan hiç karışmıyorlar kendilerini uzak tutuyorlar kimsenin bi faydası yok ayrıca böyle bişe istediğim için herkes bana azmış gibi kötü laflar söylüyor kimse yanımda durmuyor yani annem hariç babam hayırsız evlat diyip millete beni kötülüyor ikna olucak gibi durmuyor maalesef
Azmış mı 😅 yani şu an için bi tık erken olabilir evlilik ama istedikten sonra hiç bir engel yok hatta gayet iyi bence ilginç sonun kaçmak gibi gözüküyor ama karar vermeden önce çok çok iyi düşün aile önemli her ne kadar fevri olsa da. Kötüyü düşün iyi senin zaten
14 yaşından beri bir aleviyle mi çıkıyorsun
hayır sunni kürtle çıkıyorum ben aleviyim
Aleviler neden kurtleri begenmiyor mus.
nebileyim ya bende anlamadım insan olsun
Bende alevileri sevmem. PKK taraftarlarını sevmem. ateistleride sevmem. bir şey diyemeyeceğim.
kimsenin pkk taraftarı olduğu yok olsaydık bunun arkasında dururduk zaten böyle suçlama yapma.
ateistlik ne alaka ayrıca senin gibi düşüncedeki insanlar yüzünden bu haldeyiz zaten.
tam tersine, müslümanlığa karşı olan düşüncelerin saygısızlığı yüzünden böyleyiz. Yıllardır kendi çıkarlarını güttüler. ellerindeki gücü kaybedince adalet diye bağırırlar. Ne savaşta görürsün onları ne sıkıntıya düşene yardım edende. en büyük problemleri kendi yaşamıştır. Doğudaki Kürtlerin çoğu elektrik, su faturalarını ödemez. devletin der. Biz ödüyoruz onların kullandıklarını. Kirtçe konuşurlar. Tamam senin dilin olabilir ama sen etnik bir grupsun. Devlet kurmak istiyorsa başka kapıya.
nediyosun mk ya bizim konumuz ne sen nediyosun git başka yerde siyaset yap alevileri veya kürtleri sevmemennden banane mesela hadi by
Çorumluysan vazgec
erzincanlıyım fjnf
Kaçmak gibi aptal bir hataya düsme.!!
Babani dinle yavrum vardır bir bildigi
Baban çok cahil. O yüzden zorr
Evlenmeyi bu devirde evlilik olmaması lazım zaten
Niye ozmn kızınla sevgili oluyum bı sene birlikte oluyum sevişelim Şii. kiselim Doya doya sonra bırakıyim olurmi
O olmaz kardeşine sulanmaya utanmıyor musun terbiyesiz evlat ben sana böyle terbiye vermedim annandan aldın zaar 2-3 hafta önce salonda sen bacaklarını tutarken dötünden silmiştim ananı sen yazık baba demiştin ama demek ki terbiye olmamış annan akşama hatırlat da bu sefer kolumu kaybedeyim içinde rahatladın canım kardeşim
Karadenizlisin değil mi?
Görüş altı yorumlarını okudum da baban haklı
Seviyorsan evlen ona da mı ailen karar vericek
Annenin onun hakkında düşünceleri ne peki
Bence baban zamanla ikna olur
Aileleri boş ver evlen gitsin
Ondan sonra üzülen kadın veya erkek olsun demi
Aşk herseyin üzerindedir
He o yüzden onca insan ayrıliyo yuva yikiliyo
Gerçek sevgi yuva kurar yuvayı yıkmaz.. eğer sevgileri tükeniyorsa ve bunu canlı tutmak için çaba sarf etmiyorlarsa mezhebi filan bahane etmemeliler..
Yıl olmuş 2023 hala böyle şeyler var mı aga
maalesef
bende aynı durumdayım ve tek çozum kacmak ya bence
aynen
O iş biraz zor
niyeki
Baban kesinlikle olmaz demiş ailenin izni yok nasıl evleniceksin ki ailen onaylamıyorsa
her şey diyalog la çözülür yola gelir rahat ol
Mezhep farkı derken neyi kastettin anlamadım orayı