21 yaşındayım üni 3teyim sevgilimde okulu bitiriyor bu sene ve 23 yaşında. 7 yıldır birlikteyiz bu yılbaşında evlilik teklifi aldım ve aileler tanışsın istiyoruz fakat babam mezhep farkı olduğundan kesinlikle olmaz diyor. yine de cuma günü gelecekler tanışmaya bu arada babam onunla buluşmamada engel oluyor. sürekli şiddet peşinde sevgilime karşı ikna edemiyorum banada birsürü hakaret ediyor bu yüzden konuşmuyorum. yardım lütfen akıl verin biraz ne yapayım son şansım kaçmak kaldı ama ben herşeyin normal şekilde olmasını istiyorum...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sen kararını vermişsin, medeni öğrenimini tamamlamış insanların bazıları mezhep kültürüne yabancı olabiliyor ve aileler arası mezhep çatışmalarından uzak duruyorlar. Bu tamamen yetişme tarzına bağlı. Senin baban koyu bi alevi diye düşünüyorum. Alevinin aleviyle evlenmesi olayı tamamen saçmalık ve medeniyetsizliktir. Sonuçta herkes müslüman yollar ayrı, sonu aynı yere çıkıyor.
Evlilik kutsal bi müessesedir. Kaçarsan eşine minnet borcuyla birlikte söz hakkı vermiş olacaksın. Mahkumiyetin başlangıcı. Bu görüş kişiliğe göre değişir. Sen daha iyi tanımıyorsun, tanıyacaksın. Ailenle aran iyi olmayabilir babanı sevmiyor olabilirsin. Geçmişte babanın sana olan güvenini kıracak davranışlar ve asiliklerde yapmış olabilirsin. İlerleyen yaşlarda taraflar arasında görüş ayrılıkları başlamış olabilir. Gidersen arailen ile aranda set olacak, ömrünün kalanında sana soğuk olacaklar. Seni sen olduğun için çıkarsız ve karşılıksız seven insanları karşına alacaksın. Baba koruma içgüdüsüyle hareket eder. Diğer yandan dediğim gibi mezhep çatışması. Bunu aşamazsın. Babana diğer seçenekleri sor.
Benim görüşüm bir mezhep çatışmasına neden olmaman, yaşın genç, ileride daha güzel günlerin olsun. O yüzden kaçma. Bir erkeğe güvenip yol alma. Zor olacak günlerce ağlayacaksın. Bir parçan kopacak. Yıkılacaksın. Ama geçmeyecek, kalbin katılaşacak, duygusuz olacaksın. Bu acı çekmekten iyidir. Mantığını dinle.
Diğer yandan dil din ırk mezhep olmaksızın sevgi herşeye bedeldir. Fakat sevdiğin kişi ailene bedelmidir. O'nun için Bu fedakarlığı yaptığına değecekmi.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBir birinize bağınız güçlüyse kimseyi dinlemeyin bazen aile büyükleride olsa her şey onların dediği gibi olmaz ben dinledim ne oldu.. hayatım alt üst 29 yaşında koskoca bir hiçim.. geçen yıllarıma kim üzüldü hiçkimse az olay oldumu sen adammısın diyolar.. sevginize aşkınıza sahib çıkın hayatınızı siz yönlendirin asla ezdirmeyin bu hayata kendinizi.. yoksa zaman çok acımasız geriye bakmaya başlarsanız geçmişten çıkamazsınız zaman gelir keşkeler başlar çaresi olmaz ben bilirim zamanın bıraktığı o izleri eğer çok seviyorsanız seni önemsiyorsa sende onu önemsiyorsan asla vazgeçmeyin bir birinizden nefes olun aşkınıza ki yaşasın
00 Yorumla
+1 yıl1- babaların bir bildiği vardır ama?
2- bu konuyu anneciğin ile konuşarak çözmen gerekiyor, mesela 7 yıllık birliktelikten bahsediyorsun, bu durumda siz birbirinize çok yakınlaştınız ve birşeyler paylaştınız. İşte bu olaylar iyi olmuyor bazen. Üzülen taraf oluyorsunuz. İnsanın ruhunu sağlıklı tutmalı.
Anneciğin ile görüşüp, baban ile görüşmesini sağlayın. Baban da tam olarak hangi detay sebebiyle istemiyor ve karşı çıkıyor. Bunu öğrenip evlilik teklifi aldığın EŞ adayın ile bu problemi gerçek anlam da çözmeniz gerekiyor ama sahtekarlık yapmayın, dikkatli olun.
🌹00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşimle benimde mezheplerimiz farklı. Hatta farklı bölgenin insanları olduğumuz için çoğu şeyimiz farklı. Konuşmalar, yemekler falan. Arada bu durum benim bile canımı sıkıyor keşke aynı bölgenin insanı olsaydık her şeyimiz aynı olsaydı diye. Benim annemle babam aynı köyden evlenmişler. Hatta yarı akraba sayılırlar. Çok özeniyorum açıkcası hiçbir konu da ayrı gayrıları yok. Neyse konuya dönecek olursam mezhep konusu evlenmeye, aşka engel olacak bir konu değil. Sonuçta aynı dine aynı Allah'a inanıyoruz. Büyüklerin daha anlayışlı olması lazım. Ama siz kaçmayı düşünmeyin bence. Bu hayat öyle tutarsız ki yarın öbür gün Allah göstermesin boşanırsın ayrılırsın ailene ihtiyacın olur kimseyi kırma. Ben bile evlenmeden sürekli evlenince akraba falan kimseyle görüşmicem ailemle bile çok görüşmem. Eşimin ailesiyle görüşürsek görüşürüm diyordum. Tam tersi oldu benim ailemle daha çok görüşürüyoruz köye gidiyoruz dedemlerle falan görüşüyoruz. Kışın maddi durumlar çok kötüydü bizim sıfırı tüketmiştik o derece ailelerden yardım aldık. Bu devirde insan ayaklarının üstünde zor duruyor maalesef. Aileleri hiçe saymamak lazım, yine onlar yardım ediyor. Sözlerim çok yaşlı teyze sözü gibi oldu ama 24 yaşına yeni girdim. Genç ve büyük konuşup deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Oluruna bırak bence. Baban bu kadar karşı çıkıyorsa şu anlık istemeye gelmesinler. Bakar vazgeçer belki tutumundan. Zaten iş güç edinene kadar da bekleyeceksiniz, o zamana kadar baban fikir değiştirir bence değiştirmezse de o zaman tekrar düşünürsün
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
70Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBence devam edin yani vaz geçmeyin hiç bir şekilde
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaçmak mı? O kdr seviomsuun ya? Asla tavsiye etmem kaçıpta mutluluğu bulan tek kişi tanımıyorum. Büyük pişmanlık olur. Seni zorla büyütüp bu günlere getiren babanın boynunu bükmek. Bir babanın yaşayabileceği en kötü şey. Günü gelir babanı kaybedersen pişmanlıkla hatırlarsın.. Baba kızın arkasındaki dağ dır. Herzaman sana baş kakıntısı olur kaçışın. Telinle duvağınla çık o evden ki zor zamanda dönüşün olsun. Eğer kaçarsan yarın bir gün kavga ederseniz kocanla. Gidecek kapın olmaya bilir. Seni hor görebilirler evlilik çok başka bir müessese. Günü gelir kocanın ailesi bile sana diyebilir. “Çok iyi bişey olsaydın kaçmazdın” o gün çok canın acır. Telinle duvağınla çık ki bir değerin olsun. Benim eltim kaçtı gelinlik bile giyemedi içinde hala dert. Üstünden 15 yıl geçti hala gelinlik düşünür. Dayak gördü, şiddet gördü hakaret gördü hep küçük düşürüldü kaçtığı başkakıntısı oldu. Yapma etme telinle duvağınla çık. Sana tek tavsiyem ikinizde pes etmeyin, mücadele edin. Çok dua edin. Elinde sonunda ikna olacaktır baban. Hem karşı terafta seni sahipsiz görmez.
22 Yorumla- +1 yıl
Kaçma etme olaylarına bende karşıyım da, bişe olsa gidecek kapın olmaz nedir. Üniversite mezunu kız evde oturup kocasına pilav yapmayacak heralde. Kadın diye illa birine mi sığınması lazım kocası değilse baba evimi.. Saçma
Cevap sahibi+1 yıl@cheekystaff olmayabilir dedim, net olmaz diyemem babasını tanımıyorum, kişiliğini bilmiyorum. maalesef ki okumuş etmiş kadınlar bile günümüzde dayak yiyebiliyor. Evlilik çok ayrı bir müessese. Aynı eve girmeden karşındaki kişiyi tam anlamıyla tanıyamıyorsun. Ve o çocuğunun sevgisinin babasının kızına olan sevgisinden büyük olduğunu asla düşünmüyorum. Babaların hakkı ödenmez yıllarca çalışıp kızını okula gönderen bir babadır belkide hakkı ödenmez bir babadır. Yani her evlilikte kavga olur. Ama maalesef ki bazı erkekler karşısındaki kadını ailesi arkasında olmayınca hor görebiliolar. Ben ihtimalleri konuştum. Acı gerçekleride konuşmak lazım maalesef.. bu kızımız şu an hayatı toz pembe görüyor. İnşallah telinle duvağınla çıkarsın bacım vallahi değerini bil. Günü geldiğinde telinle duvağınla babanın evinden çıktığını anlatırsın o gün gururun olur bu konu.
- Aşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılSevginize saygı duyuyorum, ama birazda mantıkla düşünmenizi tavsiye ederim, sizinde sevgilinizinde yaşı henüz küçük, mezhep farklılıkları ilerde büyük sorunlara sebep oluyor, Ailenizede arkanızı dönüp kaçmanızıda tavsiye etmem sevgilinizi 7 yıl önce tanıdığınızda çocuktunuz birbirinize biraz daha zaman tanıyın, istemek, tanışmak yerine babanızın sevgilinize ısınması için ortamlar oluşturun, mezhep farklılıklarını nedir ne kadar farklıdır size uygunmu, siz uyarmısınız, Babanıza daha sevecen daha yumuşak yaklasın. Babacım al karşına konuş, sormak istediklerini sor diyin, belli ki Babanız kafasındaki soru işaretlerine cevap bulamadığı için agresif ve sinirli davranıyor
10 Yorumla
+1 yılSenin durumun da ben olsaydım kalbimin sesini dinlerdim. Kalbim neyi istiyorsa ona göre hareket ederdim ve ben gerçekten onu seviyorsam sevdiğim kişinin yanında olmayı tercih ederim bence baban burada haksız taraf.
21 Yorumla
Soran+1 yılbende öyle yapacağım fakat babamın geçerli bir sebebi olsaydı tabiki babamı dinlerdim ama mezhep konusu saçma ya
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende bundan 1 sene önce kaçtım, kaçmak değil aslında gitmem gerekiyordu bu evden nefes alamiyordum artık o kadar zordu ki benim için bu evde olmak. Evlenicez dedi tamam dedim gittim hemde herşeyi arkama atıp gittim. Yaklaşık bir ay sonra tekrar eve geldim , hatta okula da devam etmemi söylediler , istemiyorum desem de yine gittim sevgilim de geldi , iki ay daha devam etti ilişkimiz ama en zoruydu artık her şey kavga tartışma anlaşmazlık olmuştu... En sonunda 'ailen sana sahip çıkmadı ben çıktım ' dedi. İşte öyle hiç ummadiğin gibi çıkabilir canım insanlar.
10 Yorumla
+1 yılKaçarsan da pişman olacaksın. 21. Yüzyılda yaşıyoruz arkadaşlar. Ne kaçmasından falan bahsediyorsunuz? Anneye, babaya zeval gelse ne yapacaksınız? Ailede, sülalede sözü geçen bir büyük mutlaka vardır ona danışın, konuşsun elbet bir yolu bulunur. Kaçmak falan çözüm değil, bir tarafı kazanayım derken, ailenden vazgeçme! Mezhep olayı da sıkıntı bu arada inancınızı vs. Bilmiyorum ama daha çok toysunuz bazı şeyleri anlamak için. İnsanın düşünceleri değişebilir yine sonrasında siz zararlı çıkarsınız. Allah selamet versin
40 Yorumla
+1 yılKavuşmak için elinden geleni ardına koyma ama kaçmak olmaz o senin 7 yıllık sevgilin ise diğeri de baban elbet tatlı yolu vardır konuşarak halletmeye bak kendini sevdirmeye bakacak damat adayı her babadan kız almak zordur öyle kolay nazsiz vermez adam
12 Yorumla
Soran+1 yılcuma günü zorla tanıştırıcam ailecek hepsini inşallah tanışır tanışırsa kabul ediceğini düşünüyorum
- +1 yıl
Evet dua et damat adayı bı el öpsün ne bileyim babanın sevdiği konulardan bahsetsin sende yardım et ona inşallah olur.
Aşk İlişkileri konusunda 399 cevap paylaştı. Kalbinin sesini dinle zaten ne oluyorsa insanların önyargıları, eleştirileri yüzünden oluyor hiç kimi dinleme sen neyi doğru görüyorsan onu yap sence başkasını dinleyerek sonunda pişman olmak mı yoksa kalbinin sesini dinleyip sonunda mutlu olmak mı?
Hem 7 yıl az değil demek ki baya anlaşıyorsunuz baya aşıksınız. Nadir bi çiftsiniz:)02 Yorumla
Soran+1 yılbabam çok önyargılı bir insan tanımadan bu insan böyledir diyor ve buyüzden tanımak bile istemiyor ne yaptıysam kabul etmedi çok inat buyüzden tek çarem gerçekten kaçmak sanırım. çok iyi anlaşıyoruz keşke babam bunu görse
Bak kardeşim bende aleviyim aileler gerici yobaz davranıyor kızını vermiyor kızıyor ama emin ol en sevdiği damadida o kişi ölüyor sende okulunu bitir meslek sahibi ol eğer cidden seviyorsanız birbirinizi evlenin doğru kişi olduğuna inanıyorsan eğer bence baban mezhep yüzünden kizmiyor mesleğini eline al diye diyordur
13 Yorumla
Soran+1 yılben aleviyim sevgilim kürt olduğu için okulunuda bitirsen seni kesinlikle ona vermem diyor illa alevi damat olacakmiş
- +1 yıl
Kardeşim bak bunu tutturan babalar Varya çok şükür benim ailem bu konuda sknti çıkarmıyor aileni kırma ama birde şu var alevi olsun diye tutturulan evlilikler olmayabiliyor bitiyor ben şahsen boşandım kivremiz dediğimiz can cigerimiz bize madde bağımlısı adamı getirdi insan olsun gerisi bos
Soran+1 yılaynen öyle teşekkürler yorumun için
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirken nişanda falan melek gibi olan kaynanam evlenince degisti yani mahvetti beni oğlunu surekli doldurdu bana karşı. şu an bosaniyoruz ve ailem bana destekçi. Baban senin kötülüğünü istemez hem çok gençsin Bi okulun bitsin gir ise çalış Bi kendi başına hareket et sonra hala seviyorsan Bi orta yol bulunur. Ailenin sözünü yabana atma derim el oğlu bugün seviyorum der yarın öyle bisey yapar ki pişman olursun aklını kullan ve acele etme evlilik öyle güzel bisey değil sorumluluk sıkıntı stres
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru yapıyorsun büyüklerin hayrı duası ayrı. Oturup konuş baba ben senin hayırınla duanı istiyorum de. Annen konuşsun. Ama kaçma canım o kötü bişey. Baban seni okutuyor büyütüyor. Şimdi bi kişiye göre karşı çıkmakta doğru değildir. Ve sevginden vazgeçme görsün ki vazgeçmiyorsun. Ne yap et babanı razı yap inşallah hayırlısı olsun.
00 Yorumla Baban haksız. Eğer baban Sünni, damat Alevi olsaydı, o yüzden istemeseydi, iyice haksız olurdu; ama bu durumda da, damat Kürt diye istemediği için tamamen haksız hâlâ. Babanı ikna etmek için elinden geleni yap, ama baban ikna olmuyorsa, onu dinlemek zorunda değilsin. Sen, elinden geleni yapmış olursun ve bütün sorumluluk onda olur. İleride pişman olursa, ne âlâ...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılbende bu mezhep olayını anlamıyorum, sanane be kardeşim neye nasıl inandığından, birini ailene katmak için insanlığına bakılır adamlığına bakılır, seninle aynı mezhepten olup kızına şiddet uygulasa aldatsa dahamı iyi anlamıyorumki, senin yerinde olsam öncelikle evlilik için acele etmem sonrasında da kalbimin sesini dinlerdim
02 Yorumla
Soran+1 yılben aleviyim diye beni kötülerlermiş. sevgilimin anneside alevi zamanında onlarda mezhep yüzünden kaçıp evlenmişler şu an çok mutlular. bana öyle bi ayrımcılık yapmadılar yapacağınıda düşünmüyorum. ama babam işte anlamadan dinlemeden önyargılı davranıyor. düşünsene sevgilim bile lise 2 de mezhep denilen şeyi öğrenmiş arkadaşlarından ailesi ona hiç bi zaman bu konuları aççmamış babamda yargısız infaz yapıyor işte
- +1 yıl
alevi değilim ama bu ayrımcılığı yapanın kafasına aleviler kadar taş düşsün, yıllarca alevi türk kürt laz diye milleti birbirine kırdırdılar, sen insani tarafına bak boş ver gerisini
Gizli Üye(18-24)+1 yılBakıyorumda KS de millet ahlak bekçisi kesilmiş, klasik :d. Sen kalbinden ne geliyorsa onu yap, elbette kaçarsan işler daha da kötüleşir, arada bir tekrar dile getirebiliyorsan onu dene, belki habire habire duya duya alışır gibime geliyor baban. Ayrıca 7 yıl gayet uzun bir süre ilişki için, burdakiler öyle "Babana mı karşi çıkacaksın cidden" vs "Hayırsız evlat" muamalesi yapıyorlar. Çok takma derim çünkü bunu diyenler de milletin karısına kızına sarkıntılık yapanlar da kendilerini diyemiyorlar. Kısaca diyeceğim seviyorsan vazgeçmeyeceksin. Bu senin kendi hayatın ve herkes saygı duymak zorunda :)
02 Yorumla
Soran+1 yılbabamda sürekli bana erkek çocuğuymuşum gibi hakaretler ediyor ayrıca bana seçim yapmamı söylüyor onu seçersen seni silerim diyor kimse bunları bilmiyor ve beni kötü evlat olarak yargılıyorlar söylediklerinde çok haklısın
Cevap sahibi+1 yılNe demek ufak bi yardımım bile dokunduysa ne mutlu bana, aramızda seçim yap demiş baban. Fakat orta da seçimlik bir durum yok, sanki çocuğu seçince baban kendisini sevmeyecekmişsin gibi davranmış. Baban fikirlerine saygı duymayı öğrenmek zorunda. Bunu bastıra bastıra söylemelisin. Evini terk et elbette demiyorum fakat bu durum böyle gitmez gibime geliyor. Birazcık sabır sadece, ani kararlar verme :)
Bu durumda babanı ikna etmen zor olur ama aile büyüklerini araya sokarsan baban biraz da yumuşar. Görüyorum ki gelene ekli bir ailen var. Hala teyze dayı amca dede falan kim olursa devreye sok baban ile konuşsun...
03 Yorumla
Soran+1 yılhiç kimse karışmıyor ya çok denedim araya birini sokmayı
Soran+1 yılevet ama anlamıyor işte
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKuzum bütün mezhep baban aileler vs hepsini bir kenera koy. 21 yaşında evlenmek istemek vs nedir. Ciddi ciddi hayatta başka hiç bir amacın yokmu. Git biraz çalış para kazan hayatı tanı bir kaç ülke gez. 21 yaş nedir ya. Çıldırmışsınız siz.
11 Yorumla
Soran+1 yılben zaten okulumu bitirip evlenmek istiyorum ünideykende heryeri gezip dolaşıyorum merak etme babam bana kısıtlama getiriyor oyuzden başka çarem kalmadı
+1 yılBen babamın istemediği biriyle evlenmedim senden fazla tecrübesi var biseyleri görüyor ve ondan diyor demekki büyükler diyorsa vardır bişey ben de aynısı oldu ama iyi ki de olmuş sonradan anliyosun zamana birak
00 Yorumla
+1 yılAsker arkadaşımda aleviydi çok iyi çocuktu onunda başına böyle bir şey gelmiş ve ailesi engel olmuş çok üzülmüştüm ama sen hiristiyan ailede dünyaya gelsen hiristiyan olmucakmıydın ya da yahudi babanın asıl isteme sebebi bazı şeylerin sürtüşecegi ini düşünmesi olabilir ama aileni karşına alıp güzel dilde anlat sevgi herşeyin üstesinden gelir korkma allaha dua et herşeyin hayırlı olması için
01 Yorumla
Soran+1 yılkonuştum zaten herşeyi yaptım kendi dediğinden dönmüyor
Benimde aynı sorun var ailem hiç istemiyor tanışmak bile istemiyor cidden çok zor bir durum şu dünya da ırk diye bir durum olmamış olsa ne güzel olurdu
03 Yorumla
Soran+1 yılbenim babam sadece istemiyor oda tanışmak bile istemiyo amaben annemle birlikte sevgilimin ailesini zorlada olsa tanıştırıcam sende bunu yap bence
Soran+1 yılistememe sebeplari ne geçerli bi sebepmi yoksa sebepsizmi
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBurada ki soru sen ne istiyorsun baban size karşı çıkıyor Aile büyükleri ile oturup konuştunuz mu? Her baba kızına kıyamaz hep iyi olmasını ister sevgilin için herkezi karşına almayı mı düşünüyorsunuz bir daha düşünün!
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 446 cevap paylaştı. Ne olursa olusn baban ne kadar sevemse de senin mutluluğun için susmalı kızımın gönlü olmasa lazım demeli bu insana cok güveniyon mu ailenden vazgecmiş gibi bişey olcak
02 Yorumla
Soran+1 yılo sunni kürt ben alevi
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Babani bi boş ver. Sana kocaligi o yapmicak seni buyutmus olabilir ama sirf meshep farki yuzunddn insan secmek nedir ya saygi duymasi gerek. Saygi duymuyosa zaten olmaz onun bulcagi. Insanmi olcak hangi devirdyz bencillik
00 Yorumla
+1 yılSenin ve sevdiğin çocuğun niyetinin ciddi mi değilmi olduğunu anlamaya çalışıyor baban sakın ha ters gitme tartışma restleşme onun babasının iletişim kırmasını sağla çünki gelenek ve göreneklere göre olması babanı çok mutlu edecektir her şeyi usulünce yapın babanın yüzünü yere eğdirme sakın önce aileler tanışsın burası çok önemli sonrası jet hızıyla gelecek imzayı atarken bulursun kendini
02 Yorumla
Soran+1 yılbu cuma tanıştırıcaz ama babam tanışmak istemiyor zorla tanıştırıcaz
- +1 yıl
Süper bırak su aksın yolunu bulsun sen mutlu olmaya bak detaylara takılma senş çekip kenara ne kadar ciddisin diye sorarsa sonuna kadar de
İstememesinin nedenini sor. Nedenlerini saymasını ısrarla talep et. Neden bulamazsa zaten kendisi yavaş yavaş kabullenme sürecine girecektir. eger nedenleri varsa da gidermeye çalışın. Yine inatlasmadan uzlaşarak evlenmek sizin hayriniza olacaktir.
00 Yorumla
+1 yılAnne baba hiçbir zaman yanılmaz baba anne rızası alınmayan evlilikten hayır çıkmaz bundan yıllar önce gözü kör şekilde sevdiğim vardı babam annem razi olmadı vermedi bende kalbime gömdüm gec oldu ama unuttum mecbursun unutmaya seni okutup belirli yaşlara getiren ailen o yüzden erkek bulunur aile bulunmaz
06 Yorumla- +1 yıl
Kotu diye bir yorum yapmadım iyi oku anne baba rızasını git araştır yorum yapmak için yorum yapma
Soran+1 yıl@Miaa98 ben kalbime gömmem illa olacak
- +1 yıl
Insallah Rabbım kalbindekiyle evlenmeyi nasıp eder
Soran+1 yılaminnn
+1 yılAile de onu ikna edecek biri ya da birileri var mı? Bence zorlarsan olur ya. Pes etmeyin. Benim dayım ve yengem 10 yıldan fazla beklediler iki farklı ırk olduğu için. Aileler bir şekilde ikna edildi. Bence seviyorsanız bir şekilde yolunu bulursunuz. Umarım her şey gönlünüzce olur🍀
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
😊
Ben bu mezhep olaylarını artık kapatilmasini istiyorum harbiden yani çocuk ve ailesi iyiyse ne olacak yani sizde de sıkıntı olmuyorsa mezhepler, sonuç da aynı evde siz yaşayacaksınız 🙄🙄
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle
Bence sabırlı ol bekle belki baban tanıdıkça sevecektir fikri değişecektir belki. 7 yıllık güzel ilişkiniz ziyan olmasın. Baban ilk tanışmada yine hayır derse bile sabret sen seviyorsun sonuçta, o da illaki kabul edecektir eninde sonunda. Kaçmak gibi bir hata yapma her şeyi daha da kötü yapar o, sen sabret bekle. Evlenmeniz hayırlıysa, nasibinizde varsa Allah sizi kavuşturur zaten bir şekilde sen endişelenme
01 Yorumla
Soran+1 yılaradığım yorum teşekürler
Sakın kaçmayı düşünme bile
Aynı hikayeyi yaşadım tam aileler tanışacaktı 8 senelik erkek arkadaşımın beni aldattığını öğrendim gerçekten aile istemiyorsa vardır bişey.. şu an bambaşka bi hayatım bambaşka bi kariyerim var ve ailemle çok mutluyum , seni en iyi ben anlarım ama sakın üzülme yaşın benim gibi çok genç çok güzel bi hayat var önünde ben eğer o adamla evlensem ne böyle bi kariyerim ne de böyle bi huzurum olurdu aile herşeydir ❤️11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yıls.. tir et benimki de istemiyordu ben evlendim onlar evlenmicek biz evlenicez 9 sene oldu iyi ki oldu
14 Yorumla
Soran+1 yılkaçtınmı sende nasıl oldu seninki bana biraz fikir verirsen çok iyi olur
- +1 yıl
Yoo kaçmadım karşıma aldım bir kere sözünü çiğnemedim onunla evlenicem dedim bir kere de sen benim istediğimi yapıcaksın dedim asla arkanda durmam düğününe gelmem dedi gelme dedim ondan gelicek olan herşeye razıyım dedim sahip çıkmazsan ben bakarım başımın çaresine dedim orada bitti mesele. (Ama baban neden istemiyor bu da önemli bir etken geçerli sebebi ne benimki sadece biz Karadenizliyiz o doğulu diye istemedi herkes beğendi eşimi o istemedi. Eğer deseydi kızım bu adamdan koca olmaz seni üzer bakmaz derdim babamdır birşeyler görüyordur benim Göremediğim sevdamı içime gömerdim geçerli sebebi bana saçma gelmişti)
Soran+1 yılbenim babamda sevgilim kürt olduğu için istemiyor tek sebebi bu yazdıkların için teşekkür ederim bende deniyeceğim
Yorumlarını okudum baban onu seçersen seni silerim dedi sana, baba neden anlamamı istemiyorsun? Beni neden doğurdun, dediğin gibi bunalıma girmek ister miydin? Onu çok seviyorum. 7 yıl boyunca çok iyi anlaştık. kürt alevi diye bir şey yok hepimiz kardeşiz eğer onu seçmeseydim birini seçtiğiniz için asla mutlu olmayacağım bunu bil. Lütfen biraz daha sabredin okulu bitirsin göreceksiniz ne olacak vazgeçmeyin ALLAH MUTLULUĞU diyelim. 🙏🏻😇
00 Yorumla
+1 yılBence acele etmeyin evlenmek için yaşınız genç bu yasta evlilik zor iş. baban ikna olur sevgilini tanidikca
02 Yorumla
Soran+1 yılben zaten okulumu bitirdikten sonra evlenmek istiyorum sadece babamla ailesi tanışsın istiyorum 7 yıl oldu gizli saklı birşeyler yapmak istemiyorum ama babam bunu istemiyor onu siliceksin diyip duruyor buluşmama konuşmama izin vermi
yor bende bu nedenden dolayı kaçmak zorunda olduğumu söylüyorum- +1 yıl
Okulunu seneye bitireceksin büyük ihtimalle 22 yazında olunca çok mu degisecek
+1 yılmezhep farklılığını dolayı mı yani aşırı saçma bir zihniyet afedersin baban tabi ama kaçıncı yüzyıldayız hala böyle şeyleri dert eden insanlar var her neyse mesleğini elini alıp hani her şeyini garantiye alıp kalbinin sesini dinleyebilirsin çünkü babanın sebepleri çok saçma elle tutulur bir sebep yok
00 Yorumla
+1 yılBen senin yerinde olsam Sevgilim ve ailesinin bana sahip çıkacağını bilsem kaçmayı tercih ederim sonuçta bu bizim hayatımız ailelerimiz korumaya çalışıyor ama kısıtlamayı koruma sanıyorlar sen yinede bi kere insan gibi babanla konuşmayı dene eğer yine dik başlı kapalı görüşlüyse üzgünüm ama kaçmak en iyisi
01 Yorumla- +1 yıl
Ben dervis hesabim silindi burdayim artik
Tabiki çok zor bi durum kalbinin sesini dinle ama sana öğüt vermiş gibi düşünürsen tek söyleyebilceğim ailenin söylediklerini yabana atma emin ol her zaman haklı çıkıyolar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 484 cevap paylaştı.
+1 yılBabanın ahını alma bu dünyada bi yakan bir araya gelmez sevdiğinle evlensen bile mutlu olamazsın ayrıca kaçtığın için sevgilinin gözünde değersiz olursun kaçma
00 Yorumla Kaçmak doğru yol olmaya bilir henüz, ama konuşarak çözüle bilinir gibi. Eyer sevgilin seni seviyor ve kararlıysa, ailenizle konuşma gibi bir şansı ola bilir. Tüm çözümler konuşarak çözülebilir. Ama sana sevgine sevdigine ve farklılıklarına ailen saygı duymalı ve destek olmalıdırlar. Kısmetinde varsa zaten en doğrusunu Allah bilir. Sen gönlünü ferah tut yetərki.
00 Yorumla
+1 yılşu an mezhep farkı önemsiz gelebilir ama inan evlendikten sonra anlarsın baban biliyo ki ondan bu kadar karşı çıkıyor bence hem mezhep farkı olmasa bile ailenin onaylamadığı kişiden pek hayır gelmiyor nedense o yüzden kaçma fikrini aklından çıkar bence ilerde kötü bi durumunda gideceğin bir yer olmaz ki erkek tarafı kaçanı sana karşı kullanır olan sana olur
00 YorumlaBabanın yanında babanın istedigi meshep din de dursun sonucta babanla yatıp babanla kalkmıcak taraftar degiştirsin desinki ali abi veli amca ben senin kızını seviyorum din degiştirilmesi gerekiyosa tamam ben varım desin baban kabul etsin sonra evlenince ne istiyosa ona devam etsin köprüyü gecene kadar ayıya dayı desin sünnet dahi olsun olacaksa ucunda seni seviyosa katlansın korkmasın din adam yemez
00 Yorumlamezhep farkı sen sünni o alevi mi? hani islam ırkçılığı sevmezdi? hangi şehirde yaşıyorsun kardeşim
07 Yorumla
Soran+1 yılerzincansa ben aleviyim sevgilim kürt onlar seni hor görürler diyor babam
Soran+1 yılsevgilim sunni kürt diye istemiyor işte amann vermezlerse kaçacam mcdmkk
+1 yılOoffff yazık babanin kafasına.. Allah şifa versin gerçekten... Kesinlikle kaçma ve sevgilin alevi herhalde bu mezhep değiştirme şeyleri oluyor galiba ondan olsun bari
00 YorumlaKesinlikle kaçma bende şu an 23 yaşındayım babamın abimin baskısı yüzünden kaçtım mutluydum ama kısa sürüyor ve üstelik kaçtığım çocuk çocukluk aşkımdı 9 yıldır birlikteyiz şu ara kötü günler yaşıyoruz erkenden evlendim aldatıldım bile sakın hiçbir erkeğe güvenme sakın o hataya düşme ve üstelik kaçtın diye bana hiçbişeyi istediğim gibi yapmadılar istediğin gibi olacak deseler bile yapmıyorlar kimseye inanma derim
07 YorumlaNe güzel 7 yıllık ilişkin varmış. Ailenin istememe sebebi bence aşılabilir, tekrardan konuşmayı denesen belki işe yarar
01 Yorumla
Soran+1 yılannem kabul ediyor zaten fakat babam çok önyargılı dinlemiyor bile
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabanı karşına alıp mezhep farkının aslında hiç de önemli olmadığını, erkek arkadaşını çok sevdiğini, çok iyi anlaştığınızı, ondan ayrılmana sebep olursa kızı olarak ona kırgın kalacağını açıklasan tane tane seni dinler mi? Bir dene bakalım. Eğer hala anlamıyorsa hala daha benim dediğim olacak derdindeyse çok tuhaf bi kafa yapısı var demektir.
01 Yorumla
Soran+1 yılhepsini yaptım sen benim kadar tecrübeli değilsin diyor kendi dediğinden dönmüyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence ailelerin rızası olmadan bu iş asla olmaz olsa bile rızasız bir evlilik olur ve benim kaç arkadaşım ailelerin rızası olmadan evlendi kimisinin kocası vefat etti kimisi ayrıldı falan o yüzden babanın rızası olmadan hayırlı olmaz bunu böyle bil
00 YorumlaEğer baban dindarsa imam nikahı kıydır ben artık evliyim'de eğer değilse kaç.
02 Yorumla
Soran+1 yıldeğil kaçacam
Aşk İlişkileri konusunda 388 cevap paylaştı. Kaçacaksn, işler yolunda giderse sonra seve seve yoluna girecek. Sevdiğinden dolayı seni silecek bir ailen varsa daha iyi bir önerim yok.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Nerede yaşıyorsunuz?
Mezhep farkınız nedir?
Seninki
Onunki
Babanın mesleği nedir
Tahsili nedir
Yaşı kaç00 Yorumla
+1 yılAy sakın kaçma hayatının hatasını yaparsın. Bi erkek için sakın ailene sırtını dönüp gitme kesinlikle pişman olursun.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılBabanın sözünü dinleyebileceği, aklı başında bir aile büyüğünüz varsa babanla bir konuşup ikna etmeye çalışsın
00 Yorumla
+1 yılYok artık 7 yıldan beri neredeymiş bence kıllık yapmasın
02 Yorumla
Soran+1 yılişler ciddiye bindi ya böyle yapmaya başladı
- +1 yıl
Sallama hiç ya hayat senin hayatın
- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz daha sabırlı ol bence ayrıca babana nazı geçen amcan halan vs varsa onlarla konuş
07 Yorumla
Soran+1 yılhepsine söyledim ama hiç biri umursamıyor
Soran+1 yılhatta amcam baban ne derse o deyip konuyu kapattı
- +1 yıl
Ne zamandır haberleri var peki
Soran+1 yıl7 yıldır
- +1 yıl
O zaman iki seçeneğin var kanks ya kaçacaksın ya da erkek arkadaşını hayatından çıkaracaksın çünkü 7 yıldır ikna olmayan insanlar bundan sonra da ikna olmaz
Soran+1 yılolmasınlar kaçarım
- +1 yıl
Aileni de çocuğu da tanımıyorum o yüzden kaç ya da kaçma diye yorum yapamam ama ne karar verirsen ver otur duygularını bir köşeye bırakıp en mantıklı kararı vermeye çalış sonrasında verdiğin karardan dolayı pişman olma
+1 yılAnne babayı dinlemek daha akıllıca olacaktır seninle evlenmek isteyen erkeğin kalıcı olması garanti değil
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılAileni dinle, sevgili gider, eş gider, anne baba ölümden öte dahi seninledir. Aileni dinle
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEn güzeli Allah'a tevekkül etmektir Allah'a tevekkül et ve hayırlısını iste biz bazen bizim için hayırlı olanı göremeyebiliriz ve Allah önümüze engeller çıkartır bu engelde baban sen Allah'tan iste bolca dua et o zaman en güzelini verecektir güzel kardeşim 🥰
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşim sana tek bir tavsiyem var babanın gönlünü kırma baban başında olmasa kimse seni ciddiye almaz erkek tarafı babasını çiğnemiş bi kıza istediğini söyler yaptırır değerin kalmaz sen sen ol babanın gönlünü güzellikle yap sabırla duayla yap yumuşat onu belki utanırsın ama gözlerine bak konuş
00 Yorumla
+1 yılKucağına torun ver babanın sana benziyor desin sevgilin durum düzelir merak etme
00 Yorumlamezhep farkı derken alevi hanifi gibi bi farklılık mı yoksa müslüman mı değil?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,8b cevap paylaştı. Mezhep farkı önemli degil böyle şeylere takmayin
00 Yorumla
+1 yılBence herşeyin hayırlısını iste belki kaçacaksın belki mutlu olacmicaksin onlarida düşün en azindan belki bosanirsan ailen arkadanda olur
00 Yorumla- Devamını Gör (78)
Devamını Gör(123)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Babam 7 yıllık erkek arkadaşımı istemiyor, ailelerimizle aramız iyi olsun istiyorum. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler