Mantık evliliği çok mantıksız değil mi?

Sevmediğin bir insan ömrünü paylaşmaktan bahsediyoruz burada, bunun neresi mantıklı? Neden buna mantık evliliği deniyor? Genel olarak mantık ve duygu birbirine zıt kavramlarmış gibi saçma sapam bir algı var, bir şeyin içinde duygu olunca mantıksız, olmayınca mantıklı mı oluyor direkt? Asıl mantıksız olanın bu düşünce yapısı olduğunu ve toksik bir düşünce yapısı olduğunu düşünüyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Bazılarımız aşka inanmadığını ya da aşkın geçici bir şey olduğunu idda etmiş. Evliliğin asıl amacının üremek olduğunu unutuyorsunuz, bir insan üremek istemeyeceği biriyle niye evlenir? Amacı dışında evlenilecekse ne anlamı kaldı evliliğin? Evlenmeyin daha iyi.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben evliliğe sıcak bakmıyorum şu an ama illa ki evleneceksem bu kişi seveceğim biri olmalı. Sevmediğim, arzulamadığım biri ile neden ömrümü paylaşayım? Evimde yaşayan bir yabancıdan ibaret olur o kişi. Sırf finansal kolaylıklar için mi elin kızıyla bir ömür aynı evde yaşayacağım finansal özgürlüğümü kendim sağlamak varken? Ya da o ev işlerini mi yapacak? Kendi evime kendim bakamaz mıyım ben? Azcık gururlu olun be, hep kendinizi bir başkasına muhtaç etme peşindesiniz çoğunuz.
Mantık evliliği çok mantıksız değil mi?