+1 yılŞimdi burada mantık ya da mantıksızlık konusunu genelleme yaparak geri almak mümkün değil mesela sana göre mantıksız gelen şey bana mantıklı gelebilir ya da başkasına mantıksız girebilir kişilerin hayattaki tecrübeleri, elindeki imkanları yani bazı şeyleri mecbur kalıp kalmaması ile ilgili bir durumdur.
Mesela ben sana şöyle bir şey söyleyeyim ben bedensel engelliyim 32 yaşındayım, benim abim 2 sene önce evlendi 3 seneye döndü 60 yaşında annem babam var peki bu insanlar öldükten sonra bana ne olacak? Annem babam ev almayı düşünüyor emeklilik bekliyorum 5 yılım kaldı peki böyle olduktan sonra onların Allah yüzünden versin öldükten sonra ben ne olacağım? İyi kötü benim de birisiyle evlenip bana destek olacak iyi günümde kötü günümde yanımda olacak birisine ihtiyaç duyacağım yeri geldiği zaman banyo yaparken yardım alacağım yeri geldiği zaman dışarı çıkarken birlikte çıkacağım e böyle olduktan sonra ben bekar kaldıktan sonra gelip bana abim ya da yengem yardımcı olacak? Tabii ki kimse yardımcı olmaz bu yüzden belli noktalarda evlilik yapmak faydalı olacaktır.
Yani dolayısıyla sen bu ülkede evlilik yapan her insanın gerçekten kör kütük birbirini severek mi evlendiğini düşünüyorsun üstelik görücü usulü ile evlenen insanlar da mutlu ya da aşk olmadan mantık yürüdüğü yapan insanlarda mutlu burada önemli olan aynı dili konuşabilmek aynı kültüre sahip olabilmek önemli, peki madem sevmeden evlilik yapmak saçma bir şeyse neden severek evlenenler belli bir zaman sonra boşanma davası açıyor neden ayrılıkla karşı karşıya geliyor her gün çeşitli kavgalar yaparak birbirini kırıyor ve ayrılık noktasına geliyor?
Çünkü burada önemli olan anlaşmak aynı dili konuşmak oturduğun yerin kültürünün uygun olması ailesinin sana uygun olması senin ailene uygun olması anlatabildim mi mantık evliliği mantıksızlık diye bir şey değil sevgi evliliğini nasıl garantisi yoksa onun da yok ama bu kötü bir şey demekte değildir yani kendinizi kandırmayı zaten aşk diye bir şey yoktur, çoğu insan da öyle dizilerdeki gibi kör kütük birbirini severek evlilik yapmıyor o yüzden bana mantık evliliği mantıksız gelmiyor.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 580 cevap paylaştı.
+1 yılMesela doktorun doktorla aşk olmaksızın evlenmesine mantık evliliği denir. Mantık evliliğinde kazançlar yakındır bilgi birikimleri kültür bir birlerine yakındır. Yani kafa uyumu vardır. Bakış açıları aynı beklentileri aynıdır.
Aşırı yanlış olduğu söylenemez çünkü hisleri düşünceleri gelirleri meslekleri kültür seviyeleri aynı olduğundan rahatlıkla anlaşabilir ve evliliği yürütebilirler.
Bir birlerini tanıdıkça saygı duyarlar ve biraz severler. Çok da sağlıksız değildir.
46 Yorumla- +1 yıl
Tamam da kafa uyumu da bir yere kadar, bir ömürden bahsediyoruz burada.
- +1 yıl
Olur mu kafa uyumu en önemli şeydir. Aşk dediğin geçici bir hevestir. Aşk ömür boyu süren bir şey değil ki.
İnsanlar aşık olup evleniyorlar sonra aşk geçince bir birlerinin bakış açılarının kafa yapılarının uyumsuz olduğunu anlayıp evlendiklerine pişman oluyorlar.
Aşk evliliğinde boşanan mantık evliliğinde boşanandan daha fazla. Yani zannettiğin gibi değil bu iş - +1 yıl
Ben sevmediğim bir insan ile aynı evi, aynı yemekleri, aynı tuvaleti, aynı banyoyu, aynı yatağı, aynı çocuğu ve de bedenimi paylaşmam. Eğer bunları biri ile paylaşacaksam sevdiğim biri olmalı.
- +1 yıl
Sonrada sevmediğim insanla boşanmama gidiyor o hesap:) aşıkta olsan 3 ay sonra aşk bitiyor ve iş mantığa dönüyor yani aynı hesaba çıkıyor kurtuluşun yok. Ayrıca mantık evliliği yapanlar bir birini biraz severler ilk yazımda yazmıştım. Aslında ilk yazım çok teferruatlı ve güzel yazı söylediklerinin cevabı var aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum.
- +1 yıl
E birini seviyorsan kafa yapın ve kültürün gibi şeyler uyuşuyorsa seversin zaten, birini sırf güzel falan diye sevecek değilim. Ama diyelim ki bunların hepsi var ama birbirmizi arzulamıyoruz, olmaz yani
- +1 yıl
Hiç arzulamadan hiç sevmeden yapılan evlilik olursa tamamen haklısın.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılSeninle aynı düşüncedeyim. Kesinlikle öyle, asıl mantıksız olan içinde duygu olmadan, sırf konforlu olacağım düşüncesiyle evlilik yapmaktır, duygusuz evlilik mi olur, insan sadece duygularının da esiri olup evlilik yapmamalı. Mantık ve duygu dengesi orantılı olmalı, evlilik ortaklık demek bir bakıma. Öyle kolay değil ki, bir başka insanla aynı evi, aynı hayatı paylaşmak, başka anne ve babaların çocukları ortak hayat kuracak, kolay mı? Böyle bir ortaklık içinde mutlaka duygu olmalı, sadece mantığının evet dediği bir kişiye ne kadar katlanabilir insan? O kişiden çocuğu olması da ayrı bir çelişki
20 Yorumla
Mantık evliliği birbirini sevmiyo ama bazı şeyler mantıklı iyi geldi diye evlendi demek değil ki mantık evliliğinde de sevgi aşk olucak, he tabi aşk başlamadan veya hiç olmycak kafasında olanlar başka kafayla evleniyo o ayrı.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet mantıksız. aşk evliliği olmalı insanlar tanımadan evleniyor. mutlu olanlarda var ama ben aşık olmak zaman geçirmek ondan sonra sevgili olmak ya da evlenme tarafındayım. ama insanlar başkaları tarafından tanıştırılır 2 ay içinde evlenir. 2 ayda daha insan karşısında ki kişiyi tanıyamaz ki
20 Yorumla
+1 yıl
Mantık evliliği, iki kişinin aşk duygusu olmadan, sadece mantıklı sebeplerle evlenmesi anlamına gelir. Bu sebepler arasında maddi güvenlik, sosyal statü, aile baskısı, çocuk sahibi olma isteği, yalnızlık korkusu gibi faktörler olabilir. Mantık evliliği çok mantıksız değil mi, diye soruyorsunuz. Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Bazı insanlar mantık evliliğinin aşk evliliğinden daha sağlam ve uzun ömürlü olduğunu düşünürken, bazıları da mantık evliliğinin mutsuzluk ve pişmanlık getirdiğini savunur. Bu konuda farklı görüşler ve araştırmalar mevcuttur.
Örneğin, **Dr. Robert Epstein** adlı bir psikolog, aşkın bir duygu değil, bir beceri olduğunu ve mantık evliliğinin aşk evliliğinden daha başarılı olabileceğini iddia eder. Epstein, aşkın zamanla geliştirilebilecek ve sürdürülebilecek bir şey olduğunu, mantık evliliğinin ise aşkı besleyen ortak değerler, hedefler ve uyum üzerine kurulduğunu söyler. Epstein, aşk evliliğinin ise genellikle fiziksel çekim, tutku ve heyecan gibi geçici duygulara dayandığını ve bu duyguların zamanla azaldığını belirtir.
Buna karşılık, **Dr. Helen Fisher** adlı bir antropolog, aşkın biyolojik bir temele sahip olduğunu ve mantık evliliğinin aşk evliliğine göre daha az tatmin edici olduğunu savunur. Fisher, aşkın beynin ödül sistemi ile ilgili olduğunu ve aşık olan kişilerin dopamin, serotonin, oksitosin gibi kimyasalların etkisiyle mutlu, bağlı ve güvenli hissettiklerini söyler. Fisher, mantık evliliğinin ise bu kimyasalları salgılamadığını ve bu yüzden aşk evliliğine göre daha sıkıntılı, stresli ve yalnız olduğunu ileri sürer, mantık evliliği çok mantıksız değil mi, sorusunun net bir yanıtı yoktur. Her iki tür evliliğin de avantajları ve dezavantajları vardır. Önemli olan, iki kişinin birbirine saygılı, anlayışlı ve destekleyici olmasıdır. Evlilik, sadece mantık ya da aşk ile değil, her ikisi ile de yürütülebilir.00 Yorumla
+1 yılEvet haklisin, evlilikte duygularin ve mantigin bir arada olmasi gerektigini dusunuyorum bende evlilik gibi bi konuda ne sadece duyguyla ilerlenir ne de sadece mantikla. Bu insanla gecinebilir miyim, tartismalarimiz hangi seviyede kalir ya da yasam stillerimiz cok mu farkli bu ileride sorun olur mu gibi sorular gerekliyse sorulmali ayni zamanda hislerini de sorgulamali insan hicbir sey hissetmiyorsa sevmiyorsa mantigin bittigi yerde iliski biter ya da cook seviyorsa ve karisindaki kisinin yasam stili cok zitsa sinirlarina uymayacak bi hayati varsa bu da kisiyi yipratir ve toksik bi hal alir. Bu yuzden evlilik salt mantikla da salt duygularla da yurunecek bir yol degil.
10 YorumlaMantığını kullananlar için mantıksız değil, gün içinde neden işe gidiyoruz yatmak daha güzel değil mi çoğunluğa göre ama mantık buna izin vermez ay sonu peş parasız kalırsın der ve sen işe gidersin. Bu da böyle zaten çoğu zaman duygusal olarak birilerine bağlandığımız için problem çıkmaz mı?
28 Yorumla- +1 yıl
Bağlanmadığın birisi ile daha fazla problem çıkar, bir ömür nasıl anlaşacaksın duygusal bağın olmayan bir insan ile.
- +1 yıl
Evliliğin en temel amaçlarından biri üremektir, aşkta üreme ihtiyacından kaynaklı olarak oluşan bir cinsel çekim durumudur. Yani amaç dışında evleniyorsun, üremeyi arzuladığın biri ile evleneceksen ne anlamı kaldı evlenmenin?
- +1 yıl
Arzulamadığın*
- +1 yıl
Görücü üsülü evliliği mantık evliliğinden de saçma buluyorum. Tamam ürüyorsun ama üremeyle bitiyor mu her şey? Bunun sonuçları da var insan duygusal çekim hissetmediği biri ile yaşarsa illaki anlaşmazlıklar olur, bu boşanmaya kadar gider ve bundan hiç bir kabahati olmayan çocukta etkilenir. Onun önlemini baştan alırsın demişsin ama ne kadar önlem alırsan al sevmediğin bir insan ile ömür geçiremezsin, bir yerden sonra illaki patlak verir.
- +1 yıl
Anlayışın için teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen dengeye inanırım. Hayatta her şey bir denge üzerine kurulu. Dolayısıyla sadece mantık ya da sadece duygularla verilen kararları yanlış buluyorum. Hayatın her alanında dengeyi sağlamalı insan. Kalbinle istediğin aklına yatıyorsa işte doğru olan budur. 😇
13 Yorumla- +1 yıl
Dimi bir şeyi sağlamak için bir diğerinden bütün olarak vazgeçmek gerekmiyor, en orta yol dengedir her zaman.
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle. 😇 Yemek yaparken bile ne kadar güzel olursa olsun tuzunu fazla koysan yiyemezsin, zehir olur. Her şeyin bir ölçüsü var bu hayatta 😁
- +1 yıl
Katılıyorum
Mantık evliliği içinde aşk olmayan bir evliliktir genelde kişiler kendilerini arkadaş gibi görüp birbirlerine saygı duyaraktan hayatlarını birleştirirler. Aşk uçuk bir şeydir ve aşkın olduğu yerde mantık çok ön planda değildir yinede sağlıklı kararlar alınabilir ama genelde duygularla hareket ederler. Banada kötü bir evlilik gibi görünüyor her türlü aşk evliliği yapmak isterim.
10 Yorumla
+1 yılÇok yoğun duygularla yaptığın evlilikte öyle ya da böyle ciddi olumsuzluklar da başına gelebilir. Genç yaşlarda duygulara göre hareket etsek de zamanla gelişen tecrübeler doğrultusunda mantığına göre hareket etmeyi tercih edebilirsin. Ama idealde %50 mantık, %50 duygu dengesinin olması. %100 mantıkla herhalde çok genç, güzel bir kadının çok yaşlı, çok zengin biri ile evlenmesine denilebilir gibi.
10 Yorumla
+1 yılİçerisinde sevgi yoksa ya da diğer iyi duygular yer edinmemişse çok saçma evet. Ama sırf seviyorum diye olmayacak birisiyle evlenmek de bir o kadar mantıksız bence. Tek taraflı bakmayalım olaya.
22 Yorumla- +1 yıl
Benim anlatmaya çalıştığım duygu ve mantığın bir arada olabileceğiydi zaten, ikisinden biri olmazsa tabiki olmaz ama bazı insanlar şartlıyorlar duygu olursa mantık olmaz mantık olursa duygu olmaz diye. Her ikisinide kullanmak gibi bir seçenek varken neden biriyle yetinelim ki?
- +1 yıl
Tabi ki, bu konuda hemfikirim sizinle
+1 yılBir açıdan haklısın insan ikisini beraber uygulamalı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 441 cevap paylaştı.
+1 yılmantık evliliğinde evlendiğin kişi sonuçta nefret ettiğin birisi olmayacak sadece duygusal olarak bir şeyler beslemediğin kişiyle hayatını paylaşacaksın bu durum her ne kadar benlik olmasa da bana mantıklı geliyor
10 Yorumla
+1 yılBana da aşk evliliği mantıksız geliyor aşk gelip geçiyor ve aşk karın doyurmuyor bir süre sonra maddi sıkıntı olursa aşk düzeltmiyoe. Ben mantık evliliği yaparım. Bana saygı duysun, benimle gezsin eğlensin kafa yapısı bana uysun zaten aşık olurum
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBazı görüşlerini görüyorum ve cidden dikkatimi çekiyorsun
Sorunun cevabına gelirsek bence mantıklı olabilir zaten aşk denilen şey de çift taraflı menfaat degil mi?140 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Her şey bir menfaattır ama menfaatın ne olduğu da önemli.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ama bu zamana kadar gördüğüm bütün ilişkiler çıkar ilişkisiydi yani aşka pek inanmıyorum sanırım o yüzden mantık evliliği mantıksız gelmiyor bana
- +1 yıl
Aşk var, sadece yanlış bir şekilde tanımlanıyor genelde
Cevap sahibi+1 yılGeçmişte böyle bir şey varsa da şu an yok olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
Günümüzde insanlar çıkar ilişkilerini tercih ediyor diye mantık evliliği mantıklı mı oluyor yani?
Cevap sahibi+1 yılGünümüzde aşk yok olduğu için çıkar ilişkileri daha mantıklı geliyor diyelim
- +1 yıl
E her şey bir çıkardır zaten. Aşkta bir çıkardır bunu kendin söylemedin mi? Günümüzde çoğu ilişkilerde aşk yok evet ama bu kesinleşmiş bir kural falan değil ki, bunu kendin yaratabilirsin.
Cevap sahibi+1 yılNasıl yaratacağım? Sadece vücudum için peşimde dolaşan erkeklerle aşk mı yaşayabilirim?
- +1 yıl
Kolay bulunursa zaten ne anlamı kalır ki? Doğru kişiyi bulmak zaman alabilir, aceleye gerek yok. Sırf sabırsızlık yüzünden farklı bir yol seçip bütün bir hayatı riske atmak hiç mantıklı değil.
Cevap sahibi+1 yılSence o kadar kız arasından o kişi (artık her kimse) beni sever mi? Bu tuhaf değil mi , ben onu seveceğim o da beni sevecek? Bence biraz imkansız gibi.
- +1 yıl
Neden sevmesin?
Cevap sahibi+1 yılHem de şu an risk gibi bir şey yok eğer mantık evliliği yaparsam (mesela) anlasamazsam ayrılabilirim bu pek sıkıntı yaratmaz bence
Cevap sahibi+1 yılDünya o kadar kız varken beni bulamaz bence
- +1 yıl
Hiç bir kabahati olmayan bir çocuğun hayatını berbat edeceksin, öyle evlenirim anlaşamazsam boşanırım diye bir şey olmaz ki, ne zaman anlaşamayacağını bilemezsib. Hem sevmediğin bir insan ile aynı evi, aynı yemekleri, aynı tuvaleti, aynı yatağı ve de bedenini paylaşacaksın bir ömür boyunca. Hiç mi hiç mi tiksinmeyeceksin?
Cevap sahibi+1 yılZaten anlaşamazsam çocuk yapmam ve ben aşka inanmıyorum diyorum sen sevmediğin insan diyorsun.
- +1 yıl
Ya çocuk yaptıktan sonra anlaşamazsan? Birde aşkın tanımını yapsana bi bana kendince, aşk denilen şey nedir sence?
Cevap sahibi+1 yılÇıkar ilişkisi. İlişkideki kişiler birbirini yeterince kullanınca aralarındaki aşk biter.
Cevap sahibi+1 yılSen neden aşka inanıyorsun?
- +1 yıl
Şimdi şöyle ki, insanların aşk denildiğinde anladıkları şeyin çok farklı olduğunu düşünüyorum aşk, böyle kalbinde kelebekler uçuşuyor falan, hayır aşk denilen şey böyle bir şey değil aslında, insanların aşktan beklentileri çok fazla ama sanıldığından daha basit bir şey. Objektif bir tanım yapmak gerekirse aşk dediğimiz şey çok sevdiğim karakter, Rick Sanchez'in tanımı ile hayvanların üremesini sağlayan kimyasal bir reaksyondur sadece. Aşk dediğimiz şey üreme ihtiyacından doğar, öyle durduk yere kalbinde kelebek falan uçuşmaz, aşk iki kişinin birbirini arzulamasıdır. Bunun sonucunda da iki canlı birbirine karşı duygusal bir çekim hisseder. Bizim insanımızın bu konudaki en büyük problemlerinden biride romantizim ve cinselliğin bir bütün olduğunu bir türlü kavrayamamaları, nedense aşk ve cinselliği ayrı tutmaya çalışıyorlar ancak aşk olmadan cinsellik, cinsellik olmadan aşk anlamsızdır çünkü ortada bir amaç yoktur. Yani aşk diyince öyle aman aman bir şeyler beklemeyin, bunun bir üreme ihtiyacı olduğunu bilerek hareket ederseniz kafanızda daha az soru işareti kalır ve daha rahat hareket edersiniz.
- +1 yıl
Evliliğin temel amacı da üremektir, üremek istemeyeceğin biri ile evlenmek anlamsız.
Cevap sahibi+1 yılSadece sevgi bekliyorum zaten ama çoğu kişi sadece cinsellik bekliyor, sevgi olmadan. aşkla cinsellik bir bütün dediğin gibi fakat şu devirde ben bunun varlığına inanmıyorum ayrıca açıklaman güzeldi 👌🏻
Cevap sahibi+1 yılküfür etmeni bekledim bu arada sinirlendin gibi geldi. 😬
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Cinsellik ve aşkı ayrıştırmaya çalışmaları saçma zaten, onuda belirttim, hatta asıl sorunda bu zaten. Neden küfür etmemi bekledin ki? Sinirlenmedim, neden öyle düşündün?
Cevap sahibi+1 yılBilmem...
Cevap sahibi+1 yılverdiğin cevaplardan dolayı sinirlenmişsin gibi hissettim.
- +1 yıl
Mizacım böyledir bekli bilmiyorum, sakinim.
- +1 yıl
Belki*
Cevap sahibi+1 yılKonuşmaların pek sakin gelmedi ama neyse.
Cevap sahibi+1 yılEvet belki de öyledir
- +1 yıl
Gayet sakinim, hangi kısım sakin gelmedi?
Cevap sahibi+1 yılKolay bulunursa zaten ne anlamı kalır ki? Doğru kişiyi bulmak zaman alabilir, aceleye gerek yok. Sırf sabırsızlık yüzünden farklı bir yol seçip bütün bir hayatı riske atmak hiç mantıklı değil.
Cevap sahibi+1 yılUyuyakalmışım
- +1 yıl
Bu mu sinirli geldi kfnxmxjdhx
Cevap sahibi+1 yılHiç bir kabahati olmayan bir çocuğun hayatını berbat edeceksin, öyle evlenirim anlaşamazsam boşanırım diye bir şey olmaz ki, ne zaman anlaşamayacağını bilemezsib. Hem sevmediğin bir insan ile aynı evi, aynı yemekleri, aynı tuvaleti, aynı yatağı ve de bedenini paylaşacaksın bir ömür boyunca. Hiç mi hiç mi tiksinmeyeceksin?
Cevap sahibi+1 yılBu çok daha sinirli ama
- +1 yıl
Sinirli değil, iyi misin ndjxhxhxhx
Cevap sahibi+1 yılAma cidden öyle geliyor
Cevap sahibi+1 yılBu kadar sakin kalacağını düşünmezdim 😁
Cevap sahibi+1 yılBence sen iyi değilsin
- +1 yıl
Anlıyorum
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Mantık evliliği demek sadece mantık olsun yeter demek değil birini seversin ama mantıklı gelmez onunla evlenmezsin ama sevdiğin kadın mantıklı gelir evlenirsin illa aşık olmaya gerek yok
10 Yorumla
+1 yılKatılıyorum. İnsan sevdiği kişiyle hayatını birleştirmeli. İyi anlaşmak ve düzgün bir insan bulmak, hatta gelir durumu iyi biriyle beraber olmak güzeldir ancak aşk olmadan evlilik eksik kalır.
10 YorumlaMantık evliliğinde hiç Duygu yok demek yanlış olur sadece seçerken aşk meşk değil senin için doğru olanı seçiyorsun bence çoğu kişinin özellikle kızların buna ihtiyacı var.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBide şöyle düşünün aşk evliliği yapsan huyu şartları istediğin gibi olmayabilir mantık evliliği yapsan aşk yok ikiside şans işi
17 Yorumla- +1 yıl
Huyu şartları istediğin gibi olmayan birini zaten sevmezsin ki, asıl mantık evliliğinde o risk daha fazla
Cevap sahibi+1 yılOlur mu canım öyle şey ilk görüşte aşk ne ozaman karşıdan nerden bilcen huyunu şartlarını mantık evliliği demek kalbinle duygularınla değil mantığına göre karar vermek
- +1 yıl
Şimdi aşk iki kişinin birbirini arzulamasıdır. Yani temelini cinsellik oluşturur, halkımızın en büyük problemi de aşk ve cinselliği birbirininden ayırması, romantizim ve cinselliğin bir bütün olduğunu nedense kabullenmek istemiyorlar. Evliliğin en temel amaçlarından biri üretmektir, üreme arzun olmayan biri ile neden evlenirsin ki? Sevmediğin insan ile ömür geçmez.
Cevap sahibi+1 yılVerdiğin bilgiler için teşekkürler genç hayatta mutluluklar dilerim
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim. Sizin içinde diliyorum aynı şeyi.
Cevap sahibi+1 yıl🥰🥰
- +1 yıl
kadere 45 diceksın yanı
Gizli Üye(25-29)+1 yılNiye öyle diyorsun. Belki de buna mecbur insan vardır.
11 Yorumla- +1 yıl
Mantıksız olduğu gerçeğini değiştirmez
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet mantıksız. Evlenmek için evlenmek gibi bir şey bana göre.
13 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle. Evlilik bir sadakat yeminidir. Sevmediğin bir insan için sadakat yemini etmenin nesi mantıklı?
Cevap sahibi+1 yılUmarım bunun farkına varabilirler…
- +1 yıl
Umarım...
Evlilik mantık dışı zaten. Artık insanlar tekelleşiyor dünya değişiyor evlilik ne.
20 Yorumla
+1 yılHiç bir zaman sevmiyeceğime inandığım bir insanla evlenmem
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik erkekler için bir son kadinalr için başlangıç erken emekli oluyor
10 Yorumla
+1 yılAşk duygu yoksa sırf evli olmak için de evlenilmez ki
10 Yorumla
+1 yılEvet kesinlikle öyle. İnsan sevmediği biriyle nasıl evlenir, aynı yastığa baş koyar ilginç.
10 Yorumla
+1 yılSevmediğim bir insanla evlenmek cidden mantıksız.
10 Yorumla
+1 yılBencede hatta aşık olduğun kişi senin için daha mantıklı olacağı için aslı o zaman mantık evliliği yapmış oluyırsun 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Dimi
- Aşk İlişkileri konusunda 623 cevap paylaştı.
+1 yılMantık evliliği bir nevi karşılıklı alışveriş gibi.
İhtiyaç kalmadığında veya daha iyisi çıktığında onunla alışverişi kesmek gibi..
Bana göre değil, yapmak isteyen de umurumda değil.10 Yorumla Soru fazlasıyla iyi bu arada tebrik ediyorum sjjdjdjdkd mantıksız değil de keyifli bir hayat sürdüremez insana diye düşünüyorum)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. ciddi bir oranda zengin değilse o evliliğe mantık evliliği demem. diğer kalanların hepsi sacma.
01 Yorumla- +1 yıl
Zengin biri ile evlenmek mantıklı değil, bi başkasının cebine bağlı yaşayan bir insanın kendisine saygısı yoktur, azcık gurur olur insanda
+1 yılMantık iyidir zengin hisseleri Amerikan borsasında işlem gören 22 35 yaş arası Paris Hilton servetine müteakip bayanları bekliyorum sonsuz sadakat bağlılık yemini edilir noter onaylı
00 Yorumla
+1 yılAşk diye bir şey olmadığı için mantık evliliği çok mantıklı.
15 Yorumla- +1 yıl
Aşkın tanımını herkes farklı bir şekilde yorumluyor. Kimisine göre duygusal çekim, kimisine göre ise üreme ihtiyacından iberet ancak sonuç olarak aşk diye bir şey var.
- +1 yıl
Hayır, yok. Bizi uyutuyorlar. Uyan.
- +1 yıl
Ben aşkın olduğunu ancak bazı insanların aşk diye tanımladıkları şeyin aşk olmadığını düşünüyorum
- +1 yıl
Erkeğin kadını hayatının merkezine oturtması işte aşk. Oneitis olarak da bilinir ve bir hastalıktır. Kadınlar bu hastalığa yakalanamazla çünkü kadınlar pragmatik severler. Erkekler gibi idealist sevemezler. Erkek sevdimi tam sever, o yüzden manipüle edilmeye açıktır. Şu an manipüle ediliyoruz herkes tarafından. Kadının kulu kölesi olursak istediğimizi alabileceğimiz söyleniyor ama bu yalan. Feministler eşitliği değil, kadın üstünlüğünü savunuyorlar.
- +1 yıl
Bahsettiğin şeyin aşkla bir alakası yok bence
+1 yılMantık evliliğinden aşk doğabiliyor ama aşk evliliği mantık dışı kalabiliyor
20 YorumlaOnu da görüp sevince evlilik oluyor o yüzden değil.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılPara ve cinsellik paylaş yüzüne bile bakma olabilir yani
00 Yorumla Mantik evliliginde hop hemen evlenmiyorlar tajisma evresi oluyor zamanları oluyorno suredede birbirlerine alısıyorlar zaten
10 YorumlaSevdiğinle sorun yaşamaktan iyidir
14 Yorumla- +1 yıl
Sevmediğinle sorun yaşamak daha mı iyi?
- +1 yıl
Onunla yaşarsın asıl, mantık evliliğinin saçma olduğunu düşünmemin en büyük sebeplerinden biri de bu zaten.
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Evlilik mantıksız diye düşünüyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Çoğu zaman bende öyle düşünüyorum ama ilerde farklı düşenebilirim yani bilemeyiz büyük konuşmamak lazım
+1 yılBiri çıkar bakarım her detaya mantık evliliği yaparım.
20 YorumlaBence mantıklı çünkü aşk bir zaman sonra tükenebiliyor en azından hayatını mahvetmemek en iyisi olur
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 655 cevap paylaştı. en iyisi aşk evliliği bence...
10 Yorumla
+1 yılAşırı mantıksızz geliyor bana
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılEn doğrusu aşk evliliği veya ilelebet bekarlık.
10 Yorumla Bu devirde ne mantık bile işlemiyor artık
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılYoo gayet mantıklı 😀
10 Yorumla
+1 yılgerçekten çok haklısın.
10 Yorumla
+1 yılSeviceksin, isticeksin olmaz öyle
10 Yorumla
+1 yılNiye sevmeyesin ki sadece dorukta bir aşk yaşamazsın
00 Yorumla
+1 yılaşk 2 yıl sonra bitince görürüm bu soruyu
01 Yorumla- +1 yıl
?
+1 yılRüyalarımın alaka seviyesi gibi olmuş bu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBazen mantikli
10 Yorumla
+1 yılBence de
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Katılıyorum
10 YorumlaMantıklı
10 YorumlaMantıklı olabilir
10 YorumlaAşk olmadan yürümez
10 Yorumla
+1 yılDeğil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence de mantıksız
10 Yorumla
+1 yılKatılıyorum
10 Yorumlaaşk evliliği bence daha mantıklı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Yani biraz
10 YorumlaDeğil her zaman
10 Yorumla- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği