"Bana güvenmiyorsan bitsin." cümlesi çok basit. İnsana bir sorarlar "Güven duymam için ne yaptın?" diye. Günümüzde sosyal medyadan birçok aldatma olayı oluyor. Görüyoruz evli barklı insanların neler yaptığını Müge Anlı'nın vs. programları vasıtası ile.
Bir yere kadar anlıyorum ama bir yerden sonra anlamıyorum bu şifre saklama olayını. Bir yere kadar da niye anlıyorum kısmına gelecek olursak yapacak olan farklı fake hesaplar açıp yine aldatıyor. Bunun örneğini de gördüm.
İnsanların (evli de olsalar) kendilerine ait özel alanları olmalı. Telefon ya da sosyal medya hesapları, kişinin mahremi sayılır bence çiğnenmemelidir. Bu tarz konular da didiklemeye gelmez. Tartışma sebebidir. Bir şey sakladığımdan değil elbette lakin ben vermezdim ve istemezdim de.
Ben veririm. Gizlim saklım yok çünkü Eşim olunca telefonuna da bakmak isterim o da bakabilir. Böyle küçük şeyleri sorun haline getirenlerle olmaz bence. Sorun ona güven duyup duymamamla ilgili değil. Çevresindeki kadınlara güvenmiyorumdur da olabilir.
Genelde sosyal medya şifresi istemek güvensizlikten kaynaklanır yani işte kiminle konuşuyor kiminle ne yapıyor bir kontrol altında tutmak ya da şununla niye konuştum bununla niye konuştun diye bir hesap sorma adı altında olduğu için şahsen ben böyle şeyleri doğru bulmuyorum hatta insan nikah masasına oturmadıktan evli olmadıktan yani eş olmadıktan sonra sevgililik döneminde böyle şeylere kafayı takmanın ve sorun haline getirmenin saçma olduğu düşüncesindeyim.
Eğer güvenini sarsacak bir eylemden sonra böyle bir istekle geliyorsa anlayışla karşılarım.. Aksi halde sadece kendi kafasında kurduklarından dolayı bana bunla gelirse bana güvenmeyen bir insanın hayatımda da yeri yoktur der kendisini uğurlarım..
Güvenmiyorsa kapı orada yol orada gitsin. Esim benim bütün şifrelerimi bilir, bütün uygulamalarımin şifresi ondadır çünkü ben unutuyorum. Zaten telefonumda ortada isterse bakabilir. Fakat telefonumu eline alıp kurcalamaz.
Evet olur ama güven olması lazım. yani bir kez isterse tamam ama sürekli istiyorsa bana zaten güvenmiyor demektir bana güvenmeyen bir sevgili ile de yapmazdım ben. ama yine de şifremi o sormadan verirdim ben yani haberimiz olsun isterdim birimizden ama vermiyorsa da zorlamam kesinlikle ısrar sevmem çünkü
Gerçekten de İnsanı en çok sıkan ve yoran muhabbetlerin başında geliyor bana göre. Herkesin kendine özel alanı olması gerekiyor. Yani güvenmiyorsa senin de dediğin gibi böyle bir ilişki başımın hiçbir anlamı yok.
Hayır olmaz ünlü birini takip edince hemen sebepsiz trip atacak o yüzden vermem
Zaten bir insan özelini kimse ile paylaşmamalı ama evlenirsem eşim olursa o zaman zaten veririm çünkü sevgili kısmında bazı kızlar çok abartıyor kıskançlığı fazla gereksiz hemde
Sosyal medya hesabım yok ama olsaydı beni bu kadar sık boğaz eden biriyle devam etmem mümkün olmazdı çünkü sadece bu konu üzerinden değil böyle davranışlar sergileyen bir insan seni her konuda yorar bence gerek yok devam etmeye...
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sosyal medya hesapları kişisel bilgilerimizi içeren, özel ve hassas alanlarımızdır. Dolayısıyla sevgilinin bu hesapların şifrelerini istemesi, güvensizlik ve kontrol arayışı gibi olumsuz duygulara neden olabilir. Eğer sevgilinizin bu isteği size rahatsızlık veriyorsa ve güven sorununuz varsa, onunla açıkça konuşmanız ve sınırlarınızı belirlemeniz önemlidir. Kendinizi rahat hissetmediğiniz durumlarda şifrelerinizi paylaşmak zorunda değilsiniz ve bu konuda karar sizin olmalıdır. Eğer sevgiliniz sizinle saygı ve güven temelinde bir ilişki yaşamak istiyorsa, bu konuda sizi anlayışla karşılayacaktır.
Sosyal medya hesaplarını şifresini isteyen kişiden olmaz bu kişinin bize güveni yok ilişkinin temeli güvendir güven olmazsa hiç bir şey gerçekleşmez en önemlisi ise aklını kullanmamalısın karşılıklı ilişkiler de akıl bir kere girdi mi orada sinsilik üçkağıtçılık bir sürü olay döner bu da ilişkiyi ve insanlığı kötü zor duruma sokacak davranışlardır o yüzden böyle şeyler yapmayınız herkes istediği gibi özgürce yaşasın ilişkiniz de inceldiği yerden kopsun
Israrla istemesinin altında şüphe vardır veya diğer sevgililer de birbirlerine şifrelerini verdikleri için o da bu konuda kendini özel hissetmek istiyordur. Aklıma başka da bişey gelmedi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Söyleyeceğim her şeyden önce şunu belirteyim: Her insan aynı değildir, her insan farklıdır. Bazıları için doğru olan şey başkaları için yanlış olabilir.
Benim açımdan:
Ben sevgilimin sosyal medya ya da telefon şifresini özel olarak sormam, sorarsam da sadece meraktan sormuşumdur (ki büyük ihtimalle sormam). Mesela telefonundan bir şeye bakasım geldi, bu kesinlikle karıştırmak amaçlı değil, her an açabilip bakmak isterim. Yani kısaca aramızda birbirimizden sakladığımız bir şeyin olmasını istemem. Ki bunun en büyük kanıtı istediğin zaman karşı tarafın telefonunu açabiliyor olmaktır. Sırlarınız zaten birbirinizsinizdir.
Dediğim tüm şeyler karşı tarafın bana karşı olan davranışları içinde geçerli. Bende veririm istediği zaman
Olsa elbette veririm fakat aynı cesareti gösterecek bir karşı cins aldığı teklif sonraki söyleyecek sözü tahmin edebiliyorum. Benim için sorun değil dediğim gibi. Çünkü saklayacağım bir şey yok. Canı sıkılır bir şey bulamayacağı için. Bu da bir kavga sebebi dimi? Niye benden bir şey saklamiyorsun demek. 😂😂😂😁😁😂😂😂
Hayır ya bu kadar da olmamalı bence. Benim de kendi kız arkadaşlarımla özelim var sonuçta. Keza ondan da istemem şifrelerini. İstediği zaman eline verirdim telefonumu. Saçma bu.
Ne b*k yicekmiş benim hesaplarımda , istemesin abi hoş bi durum değil. Zaten şu dediğini aklı başında mantıklı kimse yapmaz. Bunu isteyenden olmaz , olmasın
Hayır olmaz erkek arkadaşlarim sürekli reels atıyor bel altı şakalar falan gülüp eğleniyoruz kendimizce sevgilim oldu diye de hayatıma karışacak değil ya
Benim hiç hoşuma gitmez böyle şeyler, kimsenin hayatıma öyle sızmasına izin veremem, neyin güvensizliğini yaşıyor da bu kadar ısrarcı? Madem güvensiz bana karşı, yoluna baksın
Olur muydu olmaz mıydı emin değilim ama vermezdim. Ben ozelimi kolay kolay paylaşmam. En yakın arkadaslarim bile telefonumu eline alıp karistıramaz mesela.
veririz ne var yeri geliyor alıyor telefonumu kullanıyor ben de onunkini. yani saçma sapan bir sosyal medya şifresi istedi diye mi güvensiz olacak :) geçiniz bunları...
her insanın kendi özel alanı var bu alana müdahele etmemek lazım. İş zaten şifre isteyecek kadar güvensizliğe gittiyse güven olmayan ilişkiyi ne yapalım