Biz 18 aylık evliyiz, ve henüz çocuğumuz yok. Eşime kuzeni telefon ediyor bugün ve eşime şöyle diyor.
Sizin neden hâlâ bir çocuğunuz çok, bir sorununuz var mı var yoksa?
Karın hiç doktora gitti mi?
Diye sorular sormuş?
Biz 18 aylık evliyiz, ve henüz çocuğumuz yok. Eşime kuzeni telefon ediyor bugün ve eşime şöyle diyor.
Sizin neden hâlâ bir çocuğunuz çok, bir sorununuz var mı var yoksa?
Karın hiç doktora gitti mi?
Diye sorular sormuş?
Mesafe koymaya çok gerek yok ama bir tepki vermeni gayet normal karşılarım. Kimse kimseye bu konularda rahatsız edemez. Bir sorun var ya da yok bu sadece sizi ilgilendiren bir konu. Mesela kuzenim de evli yaklaşık 2 senedir o okuyor daha ve ona ailesi bile baskı yapıyor neden çocuğun olmuyor falan filan diye o da çok üzülür, aslında oluyor ama sebebi sadece daha okuyor olması eşininde işlerini ilerletmek istediği ve onun haricinde onlar daha çok gençler ve neredeyse 2 ayda bir yurtdışına 1 haftalığına tatile gidiyorlar. Biz daha genciz gezelim şimdi sonra yine çocuk yaparız diyorlar çokta haklılar. Yani demek istediğim yaklaşık her ailede böyle sorunlar olabiliyor. burada daha çok senin sakin olman gerekiyor, bazıları eski kafalılar evlendikten sonra çocuk olması gerek diye düşünüyorlar. Takma değmez
Ya da yaşı da genç olan birisi 93 doğumlu, kendisi bundan 5 yıl önce falan evlendi, şu an iki kızı var.
Sen hemen çocuk yaptın diye bende yapmak zorundayım.
Pardon ama ne ona ne? Sorunun varsa bu sorduğu şey seni üzmekten başka neye yarar bunu düşünmüyor mu? Senin olmayan çocuğunun derdi ona mı düşmüş. Bir de özel olarak arayıp soruyor pes yani. Eşin en cevap vermiş? Bende daha 2 aylık evliyken kocamın 18 yaşındaki kuzeni “ bir tane yapsanız iyi olur vakit geçer” demişti.. hala unutmuyorum yani daha 18 yaşında ve bana akıl veriyor üstelik bekar. Demem o ki ağzı olan konuşuyor sen üzülme canım boş ver. Sorarlarsa derdi size mi kaldı de, daha başak cevaplar ver bir daha sormasınlar
Ben insanları gerçekten anlamıyorum kendi hayatlarına bakmadan üzerlerine vazife olmayan her şeye burunlarını sokarlar.
Maalesef öyle her şeye burun sokuyorlar. Sen boş ver takılma böyleler her yerde her zaman vardır
Cevap
2Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?