Depremden ötürü baska sehre tasinma aşamasındalar. Okulu yeni bitti daha iş aryordu, maalesef deprem oldu taşndılar. Maddiyati yok. Ben razıyım tek istediğim bir iş bulsun evlenelim artk. Aileler geçen yıldan beri biliyor yayılmış durumda ilişkimiz. Elinde degl biliyorum ama ha oldu bisy ha olacak diye beklemek moralimi bozuyor artık. Elimde değil düşünüyorum ne halde Şu an bunu düşünemez haksızlık ediyorsun diyorum ama diğer yandan da beş yıl az değil insna tarif edemediği bi ruh haline giriyor. Sanırım ülke şartlarından dolayı iş bulacağına dair umudm pek yok. Birde evlilik vs sorunca önümü göremiyorum ne olur bilmem vs diyor yani kafasında bi tarih bi plan yok. En azından insan bu zamanda bu tarihte vs istiyorum der diye düşünüyorum. Neden böyleyim ya ruh halimi anlayamıyorum çok mutsuzum ona kötü davranıyorum gibi geliyor sanki durumunu düşünemiyorum beni de düşünsün biraz beş sene olmuş ortada is yol güç yok bisy yok diyorum :( niye böyle sizce
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öncelikle 5 yıl dediğiniz ilişki süresi okul da geçirdiğiniz süre şunu da bilmelisiniz ki ilişkinin uzunluğu sonucu evlilik olacak diye bir şey değil yani ayrılık da olabilir her şeye hazırlıklı olmalısınız aileler biliyor diye yakın çevre biliyor diye evlenecek siniz diye bir şey söz konusu değildir ya da evlendiniz diye de boşanmayacaksınız diye bir şey de yok o yüzden burada akışa bırakmalısınız her şey beklemelisiniz ilişkinizin bitebilir kurduğunuz hiç bir ilişki hedef olmamalıdır her şeye hazırlıklı olun evlilik hayalinizdeki gibi bir şey değil üniversite de kurduğunuz hayal gibi bir şey değil kiraya çıkacaksınız para birikimi olayı olacak ailenizden bir şey kalmadıysa çok zorlanabilirsiniz o yüzden sabredin o 5 yıl okulda geçen süre idi sadece şimdi gerçek hayattasınız okulda kurduğunuz hayalleri bir kenara bırakın ve mantıklı kararlar veriniz hiç bir şekil de zaman kaybı yasamadiniz olması gereken oldu hiç bir şeyde boşa gitmedi ilişkiniz de ayrılık olursa hayal kırıklığı yaşamayın dediğim gibi bir şey kaybetmediniz o 5 yıl okulda geçen süreydi
Evet haklsnz ama mezun olalı aslında iki yıl oldu ve ben çalışıyorum şu an. O yüksek lisans da yaptı bir yılını bitirdi Şu an ve umudunu oradan da kesti İngilizce yapamıyorum her şey torpil diyerek. Bekleyip göreceğim ama ruh halim sanırım normal bu şartlarda.. ve tabiki aile biliyor diye evlenmem çok şükür ki ailem baskı yapıp hadi ne zaman evleniyorsun demiyor
Askerliğini yaptı mi
Hayır direk yüksek lisansa başladı onu da yapmadı
2021 Haziran mezunuyuz
Askerliği yapmadan evliliği düşünme derim tam askerlik yapsın bedeli bile değil yarım erkek olur 😂 neyse şaka bir yana cidden askerliğini yapmadiysa büyük problem çünkü ne evlenebilir ne de iş bulabilir
Ahahah 😂
Valla tecili de sürekli ileri atıyor adam daha iki buçuk yıl tecilli ona güveniyor iş konusunda
Kaç yaşında tecile güvenmesin iki buçuk yıl dediğin varya 2 gün gibi hızlı geçer Zaman kavramından haberi yok arkadaşın bu hayatta zaman çok önemlidir her şeyi yerine koyarsın ama zamanı koyamazsin 30 yaşında geldiğinde okusa bile kafasına g3 ü vura vura götürürler
Öyle olacak zaten gidecem diyor bedelli falan da istemiyor. Okuldan dolayı şimdi gidemiyor ama o zamanlarda zaten yaşı otuza gelmis olacka mecbur gidecek. Git sonra evlilik olur demiştim o kadr beklemek mantkli değil diyor. Aslında haklı da. Ama napabilirim ki kolaylaştırmaya calissam da elimde değil. İşi uzun aslında belki de olmayacak bir şey peşindeyim ama insan sevince kıyamıyor güvendiğim ilk insan
Seni anlıyorum ilk aşkını yaşıyorsun belli ki bana soracak olursan şu an pek olur gibi durmuyorsunuz oğlan mücadeleci bir tip değil ben 24 yaşındayım askerliğimi 4 yıl önce hakkari de yaptım askerlik insana katamayacak büyüklükte bir olgunluk veriyor 4 üniversite biitirmiş gibi oluyorsun
En iyisini yapmışsın. İşte o da bu süreçte tam olarak yl ile birlikte dört üniversite okudu. Herkes aynı degl ömrü okuyarak gecmis üzülüyorum işte yitip giden hayatlar. Çok teşekkür ederim bu arada
Ne demek beni anladınız siz asıl ben teşekkür ederim sizin yaşınız kaç
Ne demek yanlış anlamaya gerek yok. 26 yasnda
güzel her şey gönlünüzce olsun unutmayın hiç bir vaat sizin kendinize olan vaattinizin üstünde ollmamaldırı
Sizinde öyle çok teşekkür ederim. Tabiki haklsn
Anlayabiliyorum. Ben de sevgilim uzakta olduğu ve hayatını bir türlü yoluna koyamadığı için sinirleniyorum. Tartışıyoruz da şu an durumumuz iyi değil. Sizin aranız iyidir umarım. Ben beş yılı yakmaya hazırım çünkü. Eğer hayatınızı rayına oturtacak kadar sabredebilirsen buna değer mi diye düşün bunu bir tart.
Hadi ya üzüldüm. Biz iki yıldır mezunuz o yüksek lisans yaptı bir yılı bitti şimdi tez yazacak diye okul yeni bitti diyorum. Yani Allahın işi tabiki ama kendime engel olamıyorum kötü hissediyorum çünkü kızıyorum içten içe bir şey yapmıyor gibi geliyor bana. İş arasa da bu zamanda zor yani onunda elinde değil ama insan kendini de düşünüyor. Bizim aramız normal ama ben sıcak konuşmak istemiyorum içimden gelmiyor bir kac gündür umudum bitiyor sanırım
Aynı hissiyat ama tabi benimki farklı bir sebepten. Ayrıca ben bir fırsat yakaladım benim eğitimim onunkinden 1 yıl erken bitecek. O daha bir de askere gidecek. 5 yılın yarısı uzaktan geçtiği için artık tahammül edemiyorum.
Çok haklısın. Sabir işi gerçekten. Ama okul var Şu an yani en azından bekleme sebebiniz belli boyle düşün. Okul bittikten sonra anca benim gibi anlarsın çocuk napyor cabalyormu vs. Okul varken sevgili olunca böyle oluyor işte mecburen. Ha ama yinede artk gitmiyor dersen de haksızsın diyemem ama iyi düşün..
Is güç yüzünden tartıştığımızda çözebiliyorduk. Diğer konuları çözemiyoruz. Ben okuyorum o ara verdi.
Saçma tarafı ben böyle olacağımı hiç düşünmezdim romantik film görünce midesi bulanan insanımdır ama onunla gelecek düşünmek beni eskisi gibi rahatsız etmiyor mutlu ediyordu artık.
O fikir ve istek sanırım sende de benimki gibi siliniyor. Ve bu da çok rahatsız ediyor cidden görmezden gelemiyorsun.
Kızlarr yorumları okudum. Kendi düşüncemi söylemek istedim. Gerçekten uzaktan ilişkiler kolay değildir ama uzaktan ilişki yürütebilenlerdeki aşkı dışarıda aramayın derim. Biriniz iki yıllık biriniz beş yıllık diyorsunuz.
Sarf ettiğiniz emeklere yazık. Karşılıklı konuşarak çözülebilir ise deneyin çözülemezse bitirin.
Aynı benmişsin sen ya. Benimde zaten ilk sevgilim, ilişkilerden bile midem bulanırdı hepsi yalan gelirdi. Sonradan bunun değişmesi ve Şu an böyle olması çok üzücü gerçekten. Benim meselem evlilik fikrini aklıma koyan o ve Şu an sürekli beklemedeyz görüşemiyoruz bile artk sanal alemde yaşıyorum o yok gibi algılamaya başladım rahatsızım çok
@Selninayyyy çok haklısın. Ama sadece uzak olması değil bendeki sıkıntı yani onu da anlıyorum aslında ama yinede Şu an çok garip hissediyorum belki de boşa gitti bile zaman emek vs. Sadece tek bildiğim bu kadar uzun olmasi üstüne uzak olması için sevgiden de fazlası lazım kimse bu şekilde yapamaz diye düşünüyorum
Aynen ya o evlilik fikrini soktu kafama ben hiç oralı değildim. Şimdi de var mı yok mu belli değil telefondaki bir insan yıllardır ve daha önce ziyarete geldiğinde çok kötü zamanlar seçti ben de söylendim buna haliyle. Hala başıma kakar buna laf etmemi ama suç onda.
Selinay evet bu öyle tek kalemde silinecek süre değil belki ikimiz de 5 yıl verdik ama dediğim gibi tek sorunum uzaklık da değil başka konularda da anlaşamıyoruz. Ve ben bu çabanın çeyreğini başkasına verip mutlu olabilme ihtimalim varken ömrümün sonuna kadar devamlı çabalamaya devam etmek zorunda kalmak istiyor muyum bilmiyorum. Sürekli 'bu kadar emek var' diyip gerekn yerde bırakmayı bilmeyerek hayatımı çöpe atmak istemiyorum.
Kesinlikle ikinize de katılıyorum ama sormadan edemeyeceğim. İkinizde o ilişki sürecince ayrıldınız mı ve nasıl hissettiniz. Herhangi bir saygısızlık etmek istemiyorum beni yanlış anlamayın lütfen.
Niye anlayalım bea 😄
Evet benim katlanamayıp ayrıldığım oldu. Onun da öyle.
Ya insanlar bu konularda hassas oldukları için dikkatli yazmayı tercih ediyorum.😅Ayrıldığınızda daha mutluysanız bence de ayrılın ama ileride ilişkiniz güzel olabileceğini düşünüyorsanız ayrılmayın derim😊
Bizde bir şeyler bitti yani hani bazı ilişkiler tamir edilemeyecek kadar hasar alır ya bizde de öyle oldu. Artık görmezden gelemiyorum sadece fark da bu. Amma söylediğin doğru ve bana rahat konuşabilirsin ben hassası geç yalama olmuş haldeyim bu konularda jdnfjdncnnxjd
Biraz rahat ifade edeyim kendimi o zaman 😊Evlilik fikri düsünebildiğin bir adamla ne olduki böyle düşünmeye başladın merak ediyorum açıkcası. Uzaklık çok büyük sorun ama bence her ilişkide olması gereken bir şey tabiki sizin görüşünüz farklı olabilir kesinlikle saygı duyarım.
Bence seni bekleyen bir insanı sende bekle. Belki aranız soğumuştur belki bazı sorunlar yaşıyosunuzdur. Birbirinize hissiniz falan kalmadıysa bir şey diyemem tabiki
Onunla konuş derim gelecek planlarında senin yerin var mı onun hayatında yoksa yok mu
Birde onun tarafından bak olaylara. Baktığın halde ileride bu adamla ben olmam diyorsan ayrıl bencede.
Uzaklık ve karakterlerimiz dolayısıyla sürtüşmeler arttı değişimin sebebi bu. Azı karar çoğu zarar, bu uzaklık için de geçerli. Beni bekliyor değil, bana eziyet ediyor. Birbirimize olan hislerimiz evet oldukça azaldı bunu da dile getiriyoruz. Geleceği geç bu haftayı atlatabilir miyiz belli değil ki yıllar sonrasının hesabını yapayım. Ki bu sefer de (olmam dediği halde) tavırlarında ısrar edecek olursa ona karşı bir şeyim kalmayacak tükendim, o da öyle.
Hepsine tek mesajda cevap verdim 😂🙂
Hisler azaldıysa gerçekten işiniz çok zor şimdiden allah yardımcınız olsun. Gerçektende hepsine tek mesajda cevap vermişsiniz 😆
Vee ayrıldık 😂 Bu da tüm mesajları okumaya erinenlere özet niteliğinde 🙂
🙀🙀Hadi ya demekki sizin için hayırlısı buymuş. Ben barışırsınız diye düşünüyordum gerçekten.
Tahminlerim genelde tutuyor o yüzden şaşırdım canım benim 😅
Bizimki romantik-komedi değil de daha ziyade gerilim-dram gibiydi. Yani benim beklediğim sonuç buydu ki ikimizin de içi rahat bence bu sefer ondan ötürü takılma gari her şey olacağına varır 🙂
Sizin için en doğrusu buymuş demekki. Hayat çok uzun değil umarım her şey istediğin gibi olur tatlım öptüm 😘
Umarım, senin için de aynısını umuyorum 🙂💚
Teşekkür ederim 😍
Rica ederim 🙂
Cidden ayrıldınız mı. Hayırlısı buymuş demek ki, sizin sevgi vs azalmış dediğin gibi. Benim Şu an ilişkide durmam için tek sebebim sevmem ve onun azaldığını hissedersem bende bir an bile durmam. İnsanın sevgisi de yoksa, hem uzak hem uzun yani elinde ne kalır ki. Bitmesi hayırlı olmuş bence seni anlayabiliyorum..
Aynıyız ya evliliği Bile kadın düşünür normalde onlar aklmza koydu ve ortada bisy yok. Sırf sevdiğim için Şu an limoniyiz ama bekliyorum. Bu arada biz hiç ayrılmadık konuşmadığımız zaman oldu ama küs gibi yani bittiğine inanmamıştım
Evet cidden.. Aslında sevgimiz yerinde de bazen aşk yeterli olmuyor. Kayaların sürtünerek birbirini aşındırmasıyla kum oluşması gibiydi bizim tartışmalarımız zamanla çok yıprattı bizi.
Seni anladım, biraz farklı sebepler fakat ilişkiler de bambaşka sonuçta. Umarım siz kıvılcımınızı tekrar bulabilirsiniz 🙂
Yaa korkuyorum inşallah siz ayrılmazsınız. Gerçekten iyi düşünmek gerekiyor böyle durumlarda. Bence dünyadaki en önemli şeylerden bir tanesi eş seçimi. Sevginiz hiç azalmasın her şey istediğiniz gibi olsun 😍😍
Yaa siz anlattığınız için bende anlatmak istedim. Biri ile date'e çıktım bugün çok güzel geçti çok mutluyum 🤩
Aa ne güzel sevindim devamı gelir umarım 🙂
İnşallah 😍
@Selninayyyy yaa girememistimm. Nasıl gidiyor görüşmeye devam mı. Yok ayrılmadık biz ama benim kafa aynı hayırlısı olsun diyorum. Yani beklentim kalmadı sanırım buda en kötüsü.
Sanmıyorum pek ama umarım:) sanırım bazı şeyler bitmeye yüz tutunca bitiyor. Elden pek bisey geleceğini sanmam. Herseyin hayırlısı olsun:)
Ya biraz zamana bırakmak lazım bence fevri davranmak geri dönüşü zor durumlara sokabilir. Ben hala konuşuyorum her şeyimiz çok uyumlu çok şükür tabi bazen anlaşamadığımız konular oluyor onları da hallediyoruz 😊
Ayyy yanlışlıkla takipten çıktım 😅
@Selninayyyy yaa çok sevindimmm umarım bu sekilde devam eder hayırlısıyla 😍😍 ben bugün bir karar aldım kafamda belli bir süre vereceğim. O zamana kadar topalarsa toparlar hemen kesip atmak da olmuyor dediğin gibi. Bide biz yıpranmadk aslında aramızdaki sevgi vs den dolayı. Sadece uzaklık falan yordu bizi bi şansı hakediyor bence
Ayy çok sevindim tatlım. Bencede biraz zamana bırakması lazım insanın sonuçta elinde olan bir durum değil ikinizin de sevindim adınıza 😍
@Selninayyyy çok sağol canmmm senin devam miii 😍
Evet canmm 😊