Sevgilim kıskançlıkta yeni çığır açmış olabilir mi?

Sevgilim benden 4 yaş küçük olan ve kardeşimle yaşıt olan kuzenimin instada bazı paylaşımlarıma kalp emojisi atmasına takılmış durumda. Yabancı olduğum için akrabalar olarak birbirimize yakın olduğumuzu ve iletişimimizin iyi olduğunu belirtmeme rağmen bir daha atarsa roket yemek ister misin gibi bir cümle yazıcam diyor. Yorumunu yeni mi gördün diyince de yoo görmüştüm ama tekrar bakınca fotoğrafına aklıma geldi dedi. Niye bakıyodun ki dedim rutin kontrol dedi ne diyceğimi bilemedim. Bide yakın erkek arkadaşlarımdan biriyle sorunu var gibi. Ne zaman çağırsa gereksiz diyip konuyu kapatmaya çalışıyor. Onun en yakın arkadaşı bayan ben de normalde bayanlardan zerre haz etmem. Ön yargılı olmamak adına onunla tanıştım ( 2 kere görüştük ) ama hakkımda yaptığı yorumlardan bazıları hoşuma gitmedi, bir süre sonra sevmedim dedim. Ben şehir dışındayken parkta onunla bira içerken hikaye attı o gün uyuyamadım ertesi gün yakın erkek arkadaşımla (içmediğim halde) shot hikayesi paylaştığım için atarlandı. Aynı şey dedim etkisini anlasın diye. Bi daha gidersen bana yazma dedi. Dün de bu bayan arkadaşı tekrar çağırmış ki (sevgilisi olan bi insan) ben sevmiyorum diye görüşmek istemiyomuş ama benim yakın erkek arkadaşım yemeğe çağırdı diyince yemek ne alaka diyip yine kıskanıyor. Bu durumlar anormal değil mi sizce? Birde sevgilisi olan bi bayan neden sevgilime trip atıp zor günümde yanımda olmadın sen nasıl bir dostsun diyor?
Sevgilim kıskançlıkta yeni çığır açmış olabilir mi?