Karımı beni aldatırken gördüm. Bildiğimi bilmiyor. Nasıl ayrılabilirim?

2.5 yıllık evliyiz. Aslında mutlu bir evliliğimiz var ama ben iş dolayısı ile çok sık seyahat ediyorum ve ayın neredeyse 10 günü evde olmuyorum. İş dolayısı ile bir haftadır deprem bölgesindeydim. Giderken dönüş tarihim belli değildi ben de belli olduktan sonra eşime sürpriz yapmak için döneceğimi haber vermeden gece saatlerinde eve geldim.

Sessizce girdim. Zaten girer girmez garip garip sesler duydum anlarsınız. başta anlayamadım ama salonu görünce direk anladım her şeyi. Sofra kuruluydu şarap, mum. Yatak odasına ilerlediğimde kapı hafif aralıktı. Eşim bizim yatağımızda başka bir adamla birlikte oluyordu. O an aklımdan çok kötü şeyler yapmak geçti ama yapmadım. Çünkü böyle aşağılık bi insan için katil olmaya değmez. Her şeyi video kaydına aldım salonu sofrayı kapının aralığından birlikte olurkenki hallerini. Yüzlerinin gözükmesi için 3 dakikaya yakın çektim ama arkaları dönüktü yakalanmamak için çok uzun tutamadım sadece eşimin yüzü gözüküyor videoda adamın kim olduğunu bilmiyorum. Gece hiç bir şey olmamış gibi çıktım evden arabayı sokağın başına çeker çekmez eşimi Aradım defalarca çaldı ama açmadı. Sonra yatak odasının ışığı söndü 5 dakika sonra adam evden çıktı onu da videoya çektim çıkarken ama kim olduğu belli olmuyor. Adam çıktıktan on dakika sonra eşim aradı. Açtım ne yaptığını sordum uyuyormuş duymamış öyle dedi. Yolda olduğumu sabah evde olacağımı söyledim gece arabada uyudum sonra sabah 6 gibi eve girdim zili çalarak açtı kapıyı salon tertemizdi geceden hiç bir şey kalmamış. Duş falan aldım sonra yatağa geçtim. Normalde her iş dönüşü benim için hazırlanır birlikte olmak isterdi ama hiç bir şey söylemedi yanaşmadı öyle uyuduk tekrar. Bu gün akşam neden moralimin bozuk olduğunu sordu. Depremden dolayı kötü hissettiğimi falan bahane ettim.

Sizce ne yapmalıyım. Duyduklarımı be gördüklerimi unutamıyorum. Hiç bir şey söylemeden boşansam mı yoksa her şeyi anlatsam mı bilmiyorum. Mahkemede delil olması için her şeyin videosunu fotoğrafını çektim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Karımı beni aldatırken gördüm. Bildiğimi bilmiyor. Nasıl ayrılabilirim?