Allah'ım affetsin. Bunu okumuştum bı yerde. Yalpalamamak da nasip işi, kişide bitmiyor hayır olsun..
1
20 Yorumla
Soran
+1 yıl
Cennetin çoğunun; peygamberler, sahabeler, evliyalar, şehidler, SIDDIKLAR, alimler, abidler, salih fakirler ve mazlumlar iken azının da; çok aşırı cömert zenginlerden oluştuğunu Peygamberimiz haber vermiştir.. İsterse Dünya kadar malı olup fakirmiş gibi yaşayan ve sürekli ÂLLAH için infak eden çok az da olsa mü'minler vardır bu Dünya'da...
Muhakkak ki sizin arkanızda karanlık gece parçaları gibi fitneler vardır. O fitneler içerisinde, sizin üzerinde bulunduğunuz inancın benzerine sımsıkı yapışan bir kimse için, sizden elli kişinin sevabı kadar sevap vardır."
Ashâb-ı kiram: "Yâ Resulellah! Onlardan elli kişinin sevabı kadar sevabı vardır değil mi? (Yani 'Sizden' kelimesi yanlışlıkla mı kullanıldı?)" diye sorduklarında buyurdu ki:
"Hayır! Sizden elli kişinin sevabı kadar sevap alır. Çünkü siz iyiliklerde yardımcı bulursunuz, fakat onlar bulamazlar." (Ebu Dâvud - Tirmizî - İbn-i Mâce)
Bunu ilk kez okudum çok teşekkürler ) bikac kez daha okumalıyım.. iyilikte yardımcı bulunmadığı gibi engel, köstek, kötüye teşvik eden çoğaldı maalesef hatta..
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Yâ Ebu Sâlebe! İyiliği emret, kötülükten vazgeçirmeye çalış. Ne zaman ki aşırı derecede cimrilik hâkim olur, nefislerin arzusu peşinden gidilir, dünya ahiret üzerine tercih edilir, herkes kendi görüşünü beğenir, kimse kimseyi tanımaz bir hâle gelirse, o zaman KENDİNİ KURTARMAYA BAK VE HALK TABAKASINI BIRAK!
'Ümmetimin en faziletlileri önünde ve sonunda gelenlerdir, ikisinin arası bulanıktır.' buyurdu. (Câmiü's-sağîr: 4056)
mevlana'yı salla. o konuda bilmediğin şeyler var o sebeple kötüymüş gibi geliyor sana fikirleri. hanzala putlara ve türbelere karşı. ve haklı da. çünkü bu tarz şeyler insanların Allahtan başkasından istemesine ve şirke kadar götürür. bunlarla ilgili hadisler de var. lat menna uzza putlarının tarihini araştır. hepsi salih kullardı fakat insanlar onlar öldükten sonra türbeleştirip sonra putlaşmaya kadar götürdüler olayı. hanzala anlatmıştı cahiliye araplarının putlarının öyküsünü bir başka videosunda.
Hz. Huzeyfe (ra) rivayet ediyor Rasûlüllah (sav) buyurdu: “Nübüvvet içinizde, Allah’ın dilediği kadar devam eder; sonra dilediği zaman onu ortadan kaldırır. Sonra, nübüvvet sisteminde bir hilafet olacaktır. Bu da Allah’ın dilediği kadar devam eder; ardından Allah onu da -dilediği zaman- ortadan kaldırır. Sonra ısırıcı bir saltanat olur. O da Allah’ın dilediği kadar devam eder, sonra Allah dilediğinde onu ortadan kaldırır. Daha sonra ceberut (zorba/büyüklük taslayan) bir saltanat/bir krallık/zalim yönetimler başa gelir; o da Allah’ın dilediği kadar devam eder, ardından Allah dilediği zaman onu ortadan kaldırır. Sonra, nübüvvet sisteminde bir hilafet olur.” buyurdu ve sonra sustu. (bk. Ahmed b. Hanbel, el- Müsned, 4/273)
İbn Mace’nin Hz. Enes'den rivayet ettiğine göre; Resullullah (s. a. m) şöyle buyurmuştur: “Ümmetim beş tabakadır. (İlk) kırk yıl (da bulunanlar) hayır ve takva sahipleridir. Sonra -yüz yirmi yılına kadar- onların ardından gelenler birbirine merhamet eden ve birbiriyle iyi ilişkiler kuranlardır. Sonra -yüz altmış yılına kadar- bunların ardından gelenler birbirlerine sırt çeviren ve aralarındaki ilişkileri kesenlerdir. Bundan sonra katl-u kital (allak bullak, darmadağınık, hercümerç) devri başlar. (O devirde) kurtuluş, kurtuluş (isteyiniz).” (İbn Mace, Fiten, 28/h. No: 4058)
"Bu iş nübüvvet ve rahmetle başladı, sonra rahmet ve hilâfet halini alacak, sonra ısırıcı saltanat şekline girecek, sonra da ceberût (zorba yöneticiler) ve fesâd-ı ümmet azgınlık meydan alacak." (Müsned, IV, 273)(1)
Mevlana'yı salla olur mu lütfen siz de araştırın ben bir konuya dair yargılama yapmıyorum telegram grubundan sözlerinden ifadelerinden bı çok şeyden yola çıktım. Kimsenin kalbinin içini bilemeyiz ve kimseye de kefil olamayız dikkatli ihtiyatlı konuşmakta fayda var Allah yardımcımız olsun kalbimize doğru olanı göstersin selametle bana ilim karttiniz o kısım için tekrar teşekkürler hayırlı geceler
tasavvuf ehline karşı hanzala sadece. islam bundan ibaret değil diye vurguluyor ve haklı da. ben çekiliyim kenara karışmıyım falan olayı değil bu işler diyor. şu an mevlana'ya yapılan onu putlaştırma işi sadece. evet onun içini Allah bilir elbette fakat asıl sıkıntı türkiyede bu işi birilerinin proje haline getirmeleri. Onu gören islam bu zannediyor.
Ama ölmüş birinin arkasından sapık şeklinde ileri giden konuşmalar.. bu sindirilemez. Kitabına göre yorumlaniyor mesela biz neyi ne kadar biliyoruz değiştirilmiş mıdır kaynak sağlam mıdır.. ki bı din adamı vasfı olacaksa sağlam deliller gerekir insanlarin en saf duygularına hitap ediyorsun çünkü. Din hassasiyet içerir
Çok dikkat ederim yine de eksik kalıyorum işte.. yani dikkat ettiğim konu kişi kimle hemhal olursa dinlerse kitabını okursa vb, kalbindekiler onun kalbine akıyor. Konu din olunca kaynak daha bir mühim o yüzden. Mesela en eski kaynaklar.. herşeyin yenisi hocanın eskisi gibi bişey benim için ) Mehmet zahid kotku hoca ve Mahmut Esat coşan hoca efendi gibiler örneğin
Ama neden hala aynı kafa? Kalbini açıp mi bakmış son nefesinde mi yanindaymis? İnanmıyorum. Tekrar araştırır onu biraz daha öğrenirim gerekirse ama bu videolarla beynimi yıkamam. ✋
Cennetin çoğunun; peygamberler, sahabeler, evliyalar, şehidler, SIDDIKLAR, alimler, abidler, salih fakirler ve mazlumlar iken azının da; çok aşırı cömert zenginlerden oluştuğunu Peygamberimiz haber vermiştir.. İsterse Dünya kadar malı olup fakirmiş gibi yaşayan ve sürekli ÂLLAH için infak eden çok az da olsa mü'minler vardır bu Dünya'da..
Cennetin çoğunun; peygamberler, sahabeler, evliyalar, şehidler, SIDDIKLAR, alimler, abidler, salih fakirler ve mazlumlar iken azının da; çok aşırı cömert zenginlerden oluştuğunu Peygamberimiz haber vermiştir.. İsterse Dünya kadar malı olup fakirmiş gibi yaşayan ve sürekli ÂLLAH için infak eden çok az da olsa mü'minler vardır bu Dünya'da...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Allah'ım affetsin. Bunu okumuştum bı yerde. Yalpalamamak da nasip işi, kişide bitmiyor hayır olsun..
Allah'ın rahmetiyle azınlıklar da bereketlenir umarım.. çünkü herhangi bir sınıfa sokamiyor insan kendini bugün başka yarın baskayiz
Muhakkak ki sizin arkanızda karanlık gece parçaları gibi fitneler vardır. O fitneler içerisinde, sizin üzerinde bulunduğunuz inancın benzerine sımsıkı yapışan bir kimse için, sizden elli kişinin sevabı kadar sevap vardır."
Ashâb-ı kiram: "Yâ Resulellah! Onlardan elli kişinin sevabı kadar sevabı vardır değil mi? (Yani 'Sizden' kelimesi yanlışlıkla mı kullanıldı?)" diye sorduklarında buyurdu ki:
"Hayır! Sizden elli kişinin sevabı kadar sevap alır. Çünkü siz iyiliklerde yardımcı bulursunuz, fakat onlar bulamazlar." (Ebu Dâvud - Tirmizî - İbn-i Mâce)
Bunu ilk kez okudum çok teşekkürler ) bikac kez daha okumalıyım.. iyilikte yardımcı bulunmadığı gibi engel, köstek, kötüye teşvik eden çoğaldı maalesef hatta..
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:
"Yâ Ebu Sâlebe! İyiliği emret, kötülükten vazgeçirmeye çalış. Ne zaman ki aşırı derecede cimrilik hâkim olur, nefislerin arzusu peşinden gidilir, dünya ahiret üzerine tercih edilir, herkes kendi görüşünü beğenir, kimse kimseyi tanımaz bir hâle gelirse, o zaman KENDİNİ KURTARMAYA BAK VE HALK TABAKASINI BIRAK!
'Ümmetimin en faziletlileri önünde ve sonunda gelenlerdir, ikisinin arası bulanıktır.' buyurdu. (Câmiü's-sağîr: 4056)
peygamber sav "Allahın ticaret eşyası değerlidir, haberiniz olsun Allahın malı cennettir" diyor.
âyet-i kerimede: "Allah mü'minlerden nefislerini ve mallarını cennet mukabili satın almaktadır." (Tevbe, 9/111) buyurulmuştur.
https://www.youtube.com/watch?v=mgemsmZA0b8
Camiussagir kaynaklı metine özellikle ihtiyacım olan bir dönemdeyim.. çok isabetli oldu ve ben bu tevafuga çok sevindim Allah razı olsun
evet biz arada kalanlarız bulanık kısımdayız. son kısım henüz gelmedi. onunla da ilgili hadisler var.
Ama kıyamet alametleri görülüyor emin değilim
Ve Hanzala dinlemiyorum Mevlana ile ilgili fikirleri çok kötüydü..
mevlana'yı salla. o konuda bilmediğin şeyler var o sebeple kötüymüş gibi geliyor sana fikirleri.
hanzala putlara ve türbelere karşı. ve haklı da. çünkü bu tarz şeyler insanların Allahtan başkasından istemesine ve şirke kadar götürür. bunlarla ilgili hadisler de var. lat menna uzza putlarının tarihini araştır. hepsi salih kullardı fakat insanlar onlar öldükten sonra türbeleştirip sonra putlaşmaya kadar götürdüler olayı. hanzala anlatmıştı cahiliye araplarının putlarının öyküsünü bir başka videosunda.
Hz. Huzeyfe (ra) rivayet ediyor Rasûlüllah (sav) buyurdu:
“Nübüvvet içinizde, Allah’ın dilediği kadar devam eder; sonra dilediği zaman onu ortadan kaldırır. Sonra, nübüvvet sisteminde bir hilafet olacaktır. Bu da Allah’ın dilediği kadar devam eder; ardından Allah onu da -dilediği zaman- ortadan kaldırır. Sonra ısırıcı bir saltanat olur. O da Allah’ın dilediği kadar devam eder, sonra Allah dilediğinde onu ortadan kaldırır. Daha sonra ceberut (zorba/büyüklük taslayan) bir saltanat/bir krallık/zalim yönetimler başa gelir; o da Allah’ın dilediği kadar devam eder, ardından Allah dilediği zaman onu ortadan kaldırır. Sonra, nübüvvet sisteminde bir hilafet olur.” buyurdu ve sonra sustu. (bk. Ahmed b. Hanbel, el- Müsned, 4/273)
İbn Mace’nin Hz. Enes'den rivayet ettiğine göre; Resullullah (s. a. m) şöyle buyurmuştur:
“Ümmetim beş tabakadır. (İlk) kırk yıl (da bulunanlar) hayır ve takva sahipleridir. Sonra -yüz yirmi yılına kadar- onların ardından gelenler birbirine merhamet eden ve birbiriyle iyi ilişkiler kuranlardır. Sonra -yüz altmış yılına kadar- bunların ardından gelenler birbirlerine sırt çeviren ve aralarındaki ilişkileri kesenlerdir. Bundan sonra katl-u kital (allak bullak, darmadağınık, hercümerç) devri başlar. (O devirde) kurtuluş, kurtuluş (isteyiniz).” (İbn Mace, Fiten, 28/h. No: 4058)
"Bu iş nübüvvet ve rahmetle başladı, sonra rahmet ve hilâfet halini alacak, sonra ısırıcı saltanat şekline girecek, sonra da ceberût (zorba yöneticiler) ve fesâd-ı ümmet azgınlık meydan alacak." (Müsned, IV, 273)(1)
Mevlana'yı salla olur mu lütfen siz de araştırın ben bir konuya dair yargılama yapmıyorum telegram grubundan sözlerinden ifadelerinden bı çok şeyden yola çıktım. Kimsenin kalbinin içini bilemeyiz ve kimseye de kefil olamayız dikkatli ihtiyatlı konuşmakta fayda var Allah yardımcımız olsun kalbimize doğru olanı göstersin selametle bana ilim karttiniz o kısım için tekrar teşekkürler hayırlı geceler
tasavvuf ehline karşı hanzala sadece. islam bundan ibaret değil diye vurguluyor ve haklı da. ben çekiliyim kenara karışmıyım falan olayı değil bu işler diyor. şu an mevlana'ya yapılan onu putlaştırma işi sadece. evet onun içini Allah bilir elbette fakat asıl sıkıntı türkiyede bu işi birilerinin proje haline getirmeleri. Onu gören islam bu zannediyor.
Ama ölmüş birinin arkasından sapık şeklinde ileri giden konuşmalar.. bu sindirilemez. Kitabına göre yorumlaniyor mesela biz neyi ne kadar biliyoruz değiştirilmiş mıdır kaynak sağlam mıdır.. ki bı din adamı vasfı olacaksa sağlam deliller gerekir insanlarin en saf duygularına hitap ediyorsun çünkü. Din hassasiyet içerir
evet haklısın o konuda. bilmediği noktadan konuşmaması gerekirdi. artık hata mı etti boşluguna mı geldi bilmiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=YcGTM31JgtE
Çok dikkat ederim yine de eksik kalıyorum işte.. yani dikkat ettiğim konu kişi kimle hemhal olursa dinlerse kitabını okursa vb, kalbindekiler onun kalbine akıyor. Konu din olunca kaynak daha bir mühim o yüzden. Mesela en eski kaynaklar.. herşeyin yenisi hocanın eskisi gibi bişey benim için ) Mehmet zahid kotku hoca ve Mahmut Esat coşan hoca efendi gibiler örneğin
Ama neden hala aynı kafa? Kalbini açıp mi bakmış son nefesinde mi yanindaymis? İnanmıyorum. Tekrar araştırır onu biraz daha öğrenirim gerekirse ama bu videolarla beynimi yıkamam. ✋
Olmak için çabalıyoruz, gayemiz
videoyu dinledin mi
evet şimdi baktım daha önce dinlemiştim bunu
Cennetin çoğunun; peygamberler, sahabeler, evliyalar, şehidler, SIDDIKLAR, alimler, abidler, salih fakirler ve mazlumlar iken azının da; çok aşırı cömert zenginlerden oluştuğunu Peygamberimiz haber vermiştir.. İsterse Dünya kadar malı olup fakirmiş gibi yaşayan ve sürekli ÂLLAH için infak eden çok az da olsa mü'minler vardır bu Dünya'da..
Evet çok şükür
videoyu dinledin mi