Ahde vefa; verilen sözde durma, yemini tutma demektir. Arapça ahd "yemin" ve vefa "sözde durma" sözcüklerinden oluşmuştur. İnsan olmanın hatta insan kalmanın şartlarındandır ahde vefa.
Süslü kelimeler kullanmayacak kadar gerçekçi bakıyorum bu tür sorulara. Herkes harika, herkes mükemmel kulluk etmekte sorunca.. Kimle masaya oturuyorlarsa, karşılarında bir Allah var, her şeyi gören ve bilen.
Neyse, Ben söz veren değilim kul'a kolay kolay ve verdiysem tutmaya çalışırım. Olmayacaksa haber eder, selam eder haberdar ederim. Gönlünü almaya çalışırım. Rabbime karşıda yalan söyleyemem. Ona yakışan davranışlar sergilemedim. O' da bunu bilir ve görür şüphesiz. Fıkıh okumadım, İslami bilgi almadım, şüphem oldu baktım araştırdım. Eksik miyim hemde çok.. Onun için pekte yorumu açamayacağım. Sadece her şeyi bilen ve gören biliyor ki, söz veripte ona karşı çok acizlik, nankörlük ettim. Rabbim bağışlasın..
Allah bizleri yaradılış gayemizde yeryüzüne birer halife olarak yarattı ve gönderdi. Bizlere sorumluluk yükledi. Ona bağlı kalacağımıza doğru yoldan şaşmayacağımıza tâ o zaman söz verdik. Ahdimiz var. O" na karşı vefalı olmak zorundayız. Sadece Allah'a karşımı. Ya biz kulların birbirine olan ahde vefası nerde kaldı. Ya eşlerin birbirlerine karşı ahde vefası nerde kaldı. Seven sevdiğinden başkasını görmez, dışarıya karşı gözleri kördür. Bu da ahde vefa değil midir. Ya dostlarına ve hayata insanlığa karşı sorumlulukları nerede kaldı. Ahde vefa kolay değildir. Kör bir ateştir. Çoğu bunu elinde tutamaz. Ama ben tuttum ve hep tutacağım.
Kolay kolay her konuda söz vermem ama söz benim için şereftir Rabbim karşıma çok büyük bir sıkıntı cikarmadigi sürece verdiğim her sözü tutarım. Vefa konusunda çok dikkatliyimdir bana surat asani unuturum ama gülümseyeni unutmam bu güne kadar kimseye vefasizlik ettiğimi hatırlamıyorum.
Kimseden vefa görmesem de, vefa göstermeye devam edeceğim... Diyen hz. Ali mertliği yok bende. Ama çabalıyorum. Ahdime sadık kalmaya... Olacak inşallah. Size de bir ezgi hediye edelim madem🌺🌺
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Şimdiye kadar verdiğim hiç bir sözden dönmedim, ve hep yerine getirdim. O sebeple çok zor söz veririm, söz verdi isem ölürsem sözümün mesulu değilim derim.
"Söz vermek, borçlanmak demektir." (Hadis-i Şerif) Yıllar önce bu yazıyı tişörtüme yazmıştım... Söz veripte sözünde durmayanlar için... Ben azami gayret ettiğim, hassasiyet gösterdiğim bir mevzu... Yalnız bu mevzusunun istisnası var mı? Elbette var... İnsanız gerek kendimiz gerekse karşı taraf, istenilmeyen bir takım meselelerden dolayı kasıt olmadan müşgül durumlar yaşayabilir/yaşanabilir...