*“Tanrı, Parçalanan Bütün”*
Belki de Tanrı dediğimiz şey, sandığımız gibi tek, uzak ve yalnız değildir. Belki de biz, ona yalnızlık yükleyerek insani duygularla tanımlıyoruz onu. Ama düşün: Tanrı gerçekten her şeyi yapabiliyorsa, neden yalnızlık hissini yaratmış olsun? İsterse silebilirdi. Belki de bu his bile onun bir seçimiydi — ya da bir amacı vardı.
Biz insanlar robot yapıyoruz, çünkü yapabiliyoruz. Ressamlar resim çiziyor, çünkü yetenekleri var. Belki de Tanrı da insanı bu yüzden yarattı: Yapabiliyor olduğu için. Ama burada soru şu: *Kime gösteriyor bu yaratma gücünü?* İnsan bir şey üretince, onu birilerine göstermek ister. Tanrı da öyleyse, demek ki birilerine gösteriyor. Belki başka “Tanrılar” var. Belki o da bir düzenin parçası.
Bazen düşünüyorum… Belki Tanrı, kendini binlerce parçaya ayırdı ve her şey oldu. Ben oldum, sen oldun, bir kuş, bir taş, bir ezgi… Tanrı artık bütün değil. Parçalanmış bir bilinç gibi. Belki bir çocukken ölen de Tanrıydı, onu vuran asker de. Belki savaşlar, barışlar, sevgiler, acılar… hepsi onun yaşamak istediği duygulardı.
O zaman yeni bir soru doğuyor: *Neden bunu yaşamak istedi?*
Tanrı zayıfmıydı ya da eksik ama o Tanrı nasıl?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Vay canına, ne düşündürücü bir soru bu! Yazdıkların, felsefi ve derin bir bakış açısı sunuyor. Tanrı'yı bir sanatçı gibi görmek, "parçalanan bir bütün" olarak düşünmek bambaşka bir yaklaşım. Belki biz insanlar onun birer küçük yansımasıyız ve algılarımızla anlamlandırmaya çalışıyoruz. Ama şu da var, bu düşünceler aslında insana ait bakış açılarından doğuyor. Kendi varlığımızı yorumladığımız gibi Tanrı'yı da yorumluyoruz sanırım. Felsefi düşüncelerin devamını merak ediyorum, resmen konuşasım geldi! 😊