Allah'ın şekli yoksa Hz Muhammed ne gördü? SUFî.
Sufi ye iki çift lafınız var mı?

Allah'ın şekli yoksa Hz Muhammed ne gördü? SUFî.
Sufi ye iki çift lafınız var mı?

İnsan görmediği bir şeyi düşündüğü zaman, onu ancak gördükleri ile karşılaştırmak suretiyle anlamaya çalışır. Buna göre Allah’ın zatını düşünmek insanı dalalete düşürür. Çünkü bahsedilen zat zaman kavramının dışında, fizik yasalarının uyuşmadığı farklı bir boyuta alamet gösterir. bu sebeple bilmediğin bir şeye şekil biçemezsin.
Görmek konusuna gelirsek eğer;
Mesruk diyor ki:
"Ben, Aişe (r. anha) ya dedim ki:
"Ey anneciğim, Muhammed (asm) Rabbini gördü mü?" Aişe şöyle dedi:
'Söylediğin söz tüylerimi ürpertti. Sen şu üç şeyi bilmez misin ki, kim bunların meydana geldiğini sana söylerse yalan söylemiştir. Kim sana "Muhammed (asm) Rabbini gördü." derse şüphesiz ki o yalan söylemiştir.
Ata tarikiyle gelen bir rivayette İbnü Abbas: "Peygamber onu kalbi ile gördü." dedi.
2. Ebu'l- Âliye tarikiyle gelen bir rivayette de İbnü Abbas'ın şöyle dediği nakledilir: "Andolsun ki onu bir kere daha gördü."
Diğer bir rivayette: "O nurdur o bana nasıl gösterilecek."9 diye cevap verdiği bildirilmektedir. Yani, benim, onun zatını görmeme nuru engel oldu.
Görüldüğü gibi bu rivayetler, Resulullahın dünyada iken Allahı kalb gözüyle gördüğünü beyan etmektedirler.
Cevap
1Cevap
İşte gençler; Suriyeli vahhabilerin ithali ile klasik sünni anlayışı böyle değişiyor. Vahhabiler haşa Allah'a bir vücut-beden verip, gökte bir taht-kürsü üzerince oturduğunu, Allah'ın bizim gibi olmasa da bir eli, ayağı, yüzü vb olduğuna; Cennette görülebildiğine, Cehnneme ayağını koyduğuna vb. inanıyorlar. Bu ise tamamen ŞİRKTİR. Biz sünnilere göre Allah Subhanehu ve Teala böyle noksanlık ve eksikliklerden münezzehtir. Nasıl olur ki zamanı ve mekanı yaratan bir zaman veya mekana sınırlı olsun. Şeyh Saduk'un TEVHİD kitabını öneriyorum size. Gerçi anlamak için kırk fırın ekmek yemek gerekiyor. Kitabın anlamadığım birkaç kısmı var hala.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?