Allah bir enerji kitlesidir. Eskilerin tabiriyle nurdur. Ve iki boyutludur. Kâinatta ki her elektrona, Allah'tan bir çift nötrino gelip gider. Her ne kadar bilim bilmese de nötrinolar enerjidir. Bu boyutun dışında seyahat ettikleri için kolay kolay tespit edilemiyorlar. İşte enerji adını verdiğimiz nötrinolar sonsuz hızda gelirler ve elektronlarin devamlı şekilde dönmesini sağlarlar. Maxwell diyordu bu elektronlar nasıl oluyor da milyarlarca yıldır dönüyor? İşte cevabı nötrinolarda gizli. Allah yaratıkları içinde en çok insana benzer ama insan değildir. O büyük patlamadan önce de vardı, cennet cehennem hayatı sona erdikten sonra da var olmaya devam edecek. Çünkü o Allah'tir. Sonsuzluk sadece onun özelliğidir.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Allah enerji değildir. Enerjiyi de Allah yaratmıştır. Allah bizim tabir etmeye akıl erdiremeyecegimiz mutlak varlıktir. Allah'ı enerji cisim vs gibi tanımlamak insanı kâfir edebilir hafazanallah
Allah Nur değil midir? Nur nedir? Enerji.
Allah Kur'an-ı Kerim'de tüm rahmetimn ve fazlım kâinatı kaplar diyor. Bunlar nurlardir yani enerjilerdir
Gerçekten "Vücut Bakımı" kategorisi sorusu bu. Elektronlar, yaratılış, çay kaşıkları şampuanlar ve de vücut kremleri falan-filan...
Cennet cehennem hayatı sona erdikten sonra derken?
Cennet cehennem sonsuz değildir. Allah her şey fanidir diyor. Ve bu ayette de bir gün yok edeceğini işaret etmiş
HÛD - 108
Fakat mutlu olanlar, artık cennettedir. (Cennetlerin) semaları ve arzı durdukça, Rabbinin dilediği şey (cenneti yok etmeyi dilemesi) hariç, onlar orada ebedî kalanlardır (kalacaklardır).
Hud 107
Onlar, semalar ve yeryüzü (cehennemin semaları ve arzı) durdukça orada ebedî kalanlardır (kalacaklardır). Rabbinin dilediği şey (cehennemi yok etmeyi dilemesi) hariç. Muhakkak ki senin Rabbin, dilediği şeyi yapandır.
Tek bir tefsirden gidemezsin başka tefsirlerden farklı anlamlar çıkabiliyor. Cennet ve cehennemin sonu olduğunu ilk kez duyuyorum
Sonu var ama bu hayat çok uzun bir süre. Trilyonlarca yıl, 1000 rakamlı bir sayı düşün o kadar uzun yani. Tabi bu kadar uzun bir sayıyı insanların aklının alamayacağı için Allah bazı ayetlerde ebedi kalacaksınız diyor ama hemen ardından semalari durdukça kalacaksınız. Demek ki bir gün semalarda yok olacak. Hem zaten sonsuza dek yiyip içmek biraz garip olurdu. Başlangıcı olan herşeyin sonu olur.
Mantıksız konuşmuyorsun, ama Allah ayetlerinde zaten kendini gücünü kudretini bilgisini ön plana koyuyor bu yüzden bi tamamlayıcı olarak kullanmış olabilir mi o sözleri:)
Cennet, cehennem de sonlu demişsiniz. O zaman insanlara ne olacak, insanlar yok mu olacak?
@etnikbizansrumu_ cennettekiler herhangi
bir acı çekmeden enerjiye dönüşecek. Allah, nötrinolardan elektronları yaratmıştı. O gün geldiğinde elektronlar, tekrar enerjiye dönüşecek.
Enerjiye dönüşünce bilincimiz olacak mı peki, nasıl olacak? Bu arada bu bilgilerin kaynağı nedir, nereden öğrendiniz bunları bende araştırmak isterim. Bütün hocalar neredeyse cennet cehennem sonsuzdur diyor. Siz bu sonuca nasıl vardınız?
@etnikbizansrumu_ Hocalar, bildiklerini kitaplardan öğreniyorlar. Evliyalar ise Allah'tan öğreniyorlar. Bende bunu bir Evliyadan öğrendim. Enerjiye dönüşünce bilinç olmayacak. Ama başka insanlar gene varolmaya devam edecek. Bildiğin gibi kâinat büyük patlamayla oluşmuştu ve hâlâ da genişliyor. Ama bu genişleme bir gün duracak. O gün kıyamet günüdür. Kıyamet günü büzülme başlayacak. her şey ayrıldığı noktaya dönecek, ilk başta ki noktaya doğru. Zamanda bir boyut olduğu için o da geriye doğru dönecek. Zaman geriye doğru dönerken kim hangi gün ölmüşse zaman o güne geldiğinde dirilecek ve indi ilahiye doğru yükselecek. Bir filmin tersine dönmesi gibi.
İşte evren tekrar aynı noktaya döndüğünde,
Allah bir nokta da toplanan o kâinatı tekrar patlatacak ve tekrar insanlar var olmaya devam edecek. Bu insanlar biz değil, yeni yaratılanlar olacak. Devamlı bir döngü söz konusu. Cennette ise herkes ışınlanma gücüne sahip olacak, nefes almak diye bir şey olmayacak. Organa falan ihtiyacımız olmayacak. Bunları biliyorsun zaten ama dediğim gibi bir gün cennet ve cehennem yok olacak. O hariç, hiçbir varlık sonsuz olamaz. Bunlardan daha fazlasını şeyhimden öğrendim.
yokki
Allah mı yok