Allahın varlığı hakkında?

felsefeye çok meraklıyım ve çok şey biliyorum hocalarımla münazara yapabilecek kapasitem var ve aklıma şöyle bir şey geldi:

Herkes Allah'ın varlığını somutlaştırmak ve belgelemek istiyor ve bunu yapanlarda var örnek olarak; kuranı kerimi göstermeleri, iki denizin birbirine karışmaması ve 3 karanlık evreden gelmemiz vesaire diyerek belgelendirmek ve somutlaştırmak için yapılan bazı kanıtlama çabaları bunlar.

ben diyorum ki tamam kutsal kitap var tamam o dönemlerde bilinmeyecek şeyler yazılıyor ama birisi çıkıp buna karşı gelebilir ki geliyorlar zaten şöyle şöyle olabilir böyle olabilir diye sürekli karşı çıkıyorlar ki en doğal hakları hatta bende bir ara agnostik olmaya yakındım yaşadığım birkaç olay beni müslümanlığa tekrardan geri getirdi şükürler olsun memnunum dinimden ve aklıma şöyle bir şey geldi:

somutlaştırmak isteyen bir grup var ve ona karşı çıkan bir grup var. bu 2 karşıt grup burada kalsın

somutlaştırmaya çalışan bir şeyler gösteriyor var böyle şeyler ama bilimlede açıklanıyor ve karşıt grup bunun bilimle alakalı olduğunu söylüyor bu bir mucize değil diyor bunun gibi birçok örnekler.

sonuç olarak Allahın varlığı kanıtlanamadığı için kanıtlanıyorsa? diye bir soru çıkıyor. zaten kanıtlanamadığı için inanıyoruz. bilmek ve inanmak ayrı şeyler Allahın varlığını bilsek şuanki imtihanın bir anlamı kalmazdı zaten ve Allah bilmememiz için bu kadar çabalıyor olabilir mi? çünkü deniz ortadan ikiye ayrıldı kutsal kitap diyor bir bakıyorsun bilimle açıklanmış bir mucize değil ama kitapta bunun haberi var ama bilimle açıklanıyor. hani hep bir gizlenme var söylemiyorsun bu bilim işi değil bunu Allah yaptı diye anladınız mı arkadaşlar

bence Allahın varlığının kanıtı, kanıtının kanıtlanamamasıdır

Lütfen haddinizin olmadığı şeyleri yapmayın ve saygısızlık etmeyin herkesin fikirleri önemlidir ben hepinizi dinlemek isterim.

Allahın varlığı hakkında?