Sizce tanrı gerçekten var olabilir mi?
Olamaz
Olabilir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hz. Ali'ye (r. a), birisi geldi. Adam, ölümü, tekrar dirilmeyi, ahirette hesabı, cenneti ve cehennemi inkar ediyordu. Hz. Ali'ye:
"Ya Ali, siz müslümanlar ölüme ve ölüm ötesine inanıyorsunuz; biz ise inanmıyoruz. Siz cehennemden kurtulmak, cennete girmek için bir sürü ibadet ediyor, mal harcıyor, zahmete giriyorsunuz. Bu zahmet değer mi? Hem ölümden sonra tekrar dirilmenin olacağı ne malum?" diye sordu.
Hz. Ali (r. a) adamı sükunetle dinledi, sonra ona şu cevabı verdi:
"Evet, ölümden sonra dirilmek, hesaba çekilmek, cennete veya cehenneme girmek, ya senin dediğin gibi yoktur; ya da bizim dediğimiz vardır. Önce senin dediğinin doğru olduğunu düşünelim. Ölümden sonra ahiret hayatı yoksa, seninle biz aynı durumdayız. Sana da yok bize de yok. Bu arada bizim Yüce Allah için kıldığımız namazların, yaptığımız ibadetlerin, hayır ve iyiliklerin, güzel ahlakın, verdiğimiz zekat ve sadakaların bize bir zararı olmaz. Ama, ya ahiret varsa, bizim dediğimiz doğru çıkarsa, senin hâlin nice olur?" diye sordu.
Adam, biraz durdu, düşündü ve sonra:
"Vallahi, her iki durumda da siz kârdasınız, ahiret varsa vay bizim hâlimize! Yolunu öğret, ben de müslüman olacağım," dedi ve müslüman oldu. DARISI SANA İNŞALLAH 🤲 😊
Kar zarar yapan vicdanına tüküreyim senin birazcık yazdığın şeyi okusan ne kadar mantıksız olduğunu görürsün sana her işte bol kar oranlari dilerim engel atıyorum uğraşmaya değmez
Cevap
11Cevap
1. De ki: "O, Allah'tır, bir tektir."2. "Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır; O, hiçbir şeye muhtaç değildir.)"3. O'ndan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir)."4. "Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir."(İhlas Suresi)
Ne alaka müslüman değil herkes ilk başta bunun farkına var
Kanıt olarak bir kitaptan ayet mi sunuyorsun. d
Müslüman bir ailede yetismedim o yüzden sadece yazdığın şeye gülüyorm. d
Dünyadaki tüm dinler insan uydurmasıdr ama seni de anlıyorum ailen öyle yetiştirmiş coğrafya kaderdir iyi ki öyle bir ailede dogmadim
Görmediğim her şey derken :? Klasik müslüman mantığı beynini görebiliyor musun ozmn Allah da var Jdyddjdu
Hayır başka yerde doğsan bana yine aynı cümleleri kurucaktn ama müslüman olarak değil başka bir dine inanan olarak acı ama gerçek İSTER İNAN İSTER İNANMA BYE
Embsl beyinli kuran oku burada fink atacagina da öğren!
Üsluba bak tam cahil kendi inandığı din hakkında bir şey bilmeyip insanlara nefret kusan canım. İ profili bb engel atıyom konuşmaya degmezsn
Bir köpek için Tanrı sensin. Senin Tanrinda senden daha gelişmiş bir üst canlı olur ancak
Aslında öyle değil bu evrende her şeyin bir sebebi olmalı fizik kuralları böyle işler ama belki tanrının boyutu hep vardı orada bilim fizik var mı bilmiyrz
Hep vardı derken 0 bilgiyle bunu konuştuğunun farkında bile olmaman
Yazdığımı bir daha oku 🤦♀️
"tanrının katı hep vardı"
Bir daha oku 😥 yoksa küfür ederim
Var olma ihtimali = var olmama ihtimali
Olaya böyle bakılmalı sonra inançlara göre aradaki eşitlik ifadesinin yerini büyüktür küçüktür almalı
Kâinat varsa onun da bir yaratıcısı var tabi bunları görmek istemeyen birine bunu ispat etmek de anlatmakta gereksiz...
Ayn tanrı gerçek benim ve sana tanrı olarak gidip biraz fizik matematik öğrenmebi tavsiye ederim zaten torunların falan dinsiz olucak ne diye konuşuyorum ki direk engelliyorum bye
yazı tura atmak gibi bir şey soruyorsun bize
Bişeyin olma ihtimali olmama ihtimalinden daha düşüktür
Gidince görürüz var olduğu ihtimalini.
Ama Göremeyedebiliriz saçma cevaplar yerine keşke mantıklı şeyler yazsan demi ama
Mantıklı cevap mi bu cevapla Instagram'da dalga geçiyorlar KRUDJDİ bu bildiğin çıkarcı cevap sen müslüman olduğundan bile emin değilsin çıkarcı seni JDUJDUD
Allah'ım verdiğin cevap ne kadar kaçamak bir cevap kaçmaya devam et kuscam şimdi git yazdığın şeyi düşün bir hadi engel atıyom bye
inşallah canım ya
kim boşa yaşamak ister
Varsa da boşa yaşamış oluyoruz. d
Olur mu ya 🥺
2 seçenek var
ilki öldüğün zaman sonsuza kadar yaşayacaksın.
İkincisinde de sonsuzluk var aslında ama haha kaybolacaksın. Yok olacaksın.
gerçek sonsuzluk o sanırım
ikinci şık
İlk seçenekte nası boşa yaşamış oluyorsun
gerçi sen tanrı diyorsun
dinleri katmıyorsun sanırım
belki tanrı var ve din diye de bişi yok
öldüğümüz zaman yine yok olacak vs
Her neyse bilmiyorum
inançsızım zaten düşündüğüm konular değil.
Sonsuza kadar yaşamak da bazılarına göre boşa yaşamak olabilir
Aklımınız alamayacağı
anlayamayacağı konular bunlar
çok düşünme
deliiiii olursun derler hep
bi kere de ben diyim
Çok düşünme deli olursun 😮
Birincisi deli olmam ikincisi sen korkak ve psikolojine yenik düşüyorsun demek ki beni de kendin gibi görüyorsun. d deli olmaktan korkup sorgulamayan sensin demek ben hiç bir şeyi kafaya takmıyorum bile gerçek hayatta
Aklımızın alamayacağı diyorsun ama insan sora sora gelişiyor ve zamanı gelince evrendeki tanrı gibi bir şey olucaz çok ama çok gelisicez
Doru iyi dedin 👌👌
Katılıyorum
Korkaksin engelliyorum değmessn arkadaşlık bile kurmaya degmessn
Binde bir varsaa bile onun eğlence tahtasiyiz
Var biliyorum
var, gerçek
Evet
Senin var mı bir tezin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?