Tanrının var olma ihtimali nedir?

Hz. Ali'ye (r. a), birisi geldi. Adam, ölümü, tekrar dirilmeyi, ahirette hesabı, cenneti ve cehennemi inkar ediyordu. Hz. Ali'ye:
"Ya Ali, siz müslümanlar ölüme ve ölüm ötesine inanıyorsunuz; biz ise inanmıyoruz. Siz cehennemden kurtulmak, cennete girmek için bir sürü ibadet ediyor, mal harcıyor, zahmete giriyorsunuz. Bu zahmet değer mi? Hem ölümden sonra tekrar dirilmenin olacağı ne malum?" diye sordu.
Hz. Ali (r. a) adamı sükunetle dinledi, sonra ona şu cevabı verdi:
"Evet, ölümden sonra dirilmek, hesaba çekilmek, cennete veya cehenneme girmek, ya senin dediğin gibi yoktur; ya da bizim dediğimiz vardır. Önce senin dediğinin doğru olduğunu düşünelim. Ölümden sonra ahiret hayatı yoksa, seninle biz aynı durumdayız. Sana da yok bize de yok. Bu arada bizim Yüce Allah için kıldığımız namazların, yaptığımız ibadetlerin, hayır ve iyiliklerin, güzel ahlakın, verdiğimiz zekat ve sadakaların bize bir zararı olmaz. Ama, ya ahiret varsa, bizim dediğimiz doğru çıkarsa, senin hâlin nice olur?" diye sordu.
Adam, biraz durdu, düşündü ve sonra:
"Vallahi, her iki durumda da siz kârdasınız, ahiret varsa vay bizim hâlimize! Yolunu öğret, ben de müslüman olacağım," dedi ve müslüman oldu. DARISI SANA İNŞALLAH 🤲 😊Görüş hala geçerli mi?Kar zarar yapan vicdanına tüküreyim senin birazcık yazdığın şeyi okusan ne kadar mantıksız olduğunu görürsün sana her işte bol kar oranlari dilerim engel atıyorum uğraşmaya değmez
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
311- 1. De ki: "O, Allah'tır, bir tektir."2. "Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır; O, hiçbir şeye muhtaç değildir.)"3. O'ndan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir)."4. "Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir."(İhlas Suresi)Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Kendi dinim dolayısıyla Allah'ın varlığına kanıt sunuyorum sana. Allah kendini böyle tanıtmış. Saygı duy.
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Dünyadaki tüm dinler insan uydurmasıdr ama seni de anlıyorum ailen öyle yetiştirmiş coğrafya kaderdir iyi ki öyle bir ailede dogmadim
Kanıt olarak bütün göremediğin her şey yeter. Bunun için de gören göz lazım bakan göz değil.
Görmediğim her şey derken :? Klasik müslüman mantığı beynini görebiliyor musun ozmn Allah da var Jdyddjdu
Ailem yetiştirmese de Allah'a şükür gözlerim görüyor. Neyin ne olduğunu kanıtlarıyla beraber biliyorum. Sen de neye inanırsan inan karışmam.
Hayır başka yerde doğsan bana yine aynı cümleleri kurucaktn ama müslüman olarak değil başka bir dine inanan olarak acı ama gerçek İSTER İNAN İSTER İNANMA BYE
- Embsl beyinli kuran oku burada fink atacagina da öğren!Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Üsluba bak tam cahil kendi inandığı din hakkında bir şey bilmeyip insanlara nefret kusan canım. İ profili bb engel atıyom konuşmaya degmezsn
- Kâinat varsa onun da bir yaratıcısı var tabi bunları görmek istemeyen birine bunu ispat etmek de anlatmakta gereksiz...Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Ayn tanrı gerçek benim ve sana tanrı olarak gidip biraz fizik matematik öğrenmebi tavsiye ederim zaten torunların falan dinsiz olucak ne diye konuşuyorum ki direk engelliyorum bye
- Bir köpek için Tanrı sensin. Senin Tanrinda senden daha gelişmiş bir üst canlı olur ancakEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Aslında öyle değil bu evrende her şeyin bir sebebi olmalı fizik kuralları böyle işler ama belki tanrının boyutu hep vardı orada bilim fizik var mı bilmiyrz
- Var olma ihtimali = var olmama ihtimali
Olaya böyle bakılmalı sonra inançlara göre aradaki eşitlik ifadesinin yerini büyüktür küçüktür almalıEmoji EkleSevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
- Binde bir varsaa bile onun eğlence tahtasiyizEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Bişeyin olma ihtimali olmama ihtimalinden daha düşüktürEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
- Gidince görürüz var olduğu ihtimalini.Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Göremezsem benim bir zararım olmaz. Görürsem ama senin çok zararın olur.
Al sana gayet mantıklı ve düşündürücü bir cevap.Mantıklı cevap mi bu cevapla Instagram'da dalga geçiyorlar KRUDJDİ bu bildiğin çıkarcı cevap sen müslüman olduğundan bile emin değilsin çıkarcı seni JDUJDUD
Instagram'dan sonrasını okumadım. Boş platformdaki, boş cevapları okumaya devam edebilirsin.
İyi Akşamlar.Allah'ım verdiğin cevap ne kadar kaçamak bir cevap kaçmaya devam et kuscam şimdi git yazdığın şeyi düşün bir hadi engel atıyom bye
- inşallah canım ya
kim boşa yaşamak isterEmoji EkleSevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Olur mu ya 🥺
2 seçenek var
ilki öldüğün zaman sonsuza kadar yaşayacaksın.
İkincisinde de sonsuzluk var aslında ama haha kaybolacaksın. Yok olacaksın.
gerçek sonsuzluk o sanırım
ikinci şık
İlk seçenekte nası boşa yaşamış oluyorsun
gerçi sen tanrı diyorsun
dinleri katmıyorsun sanırım
belki tanrı var ve din diye de bişi yok
öldüğümüz zaman yine yok olacak vs
Her neyse bilmiyorum
inançsızım zaten düşündüğüm konular değil.- Hepsini Göster Daha Az Göster
Aklımınız alamayacağı
anlayamayacağı konular bunlar
çok düşünme
deliiiii olursun derler hep
bi kere de ben diyim
Çok düşünme deli olursun 😮Birincisi deli olmam ikincisi sen korkak ve psikolojine yenik düşüyorsun demek ki beni de kendin gibi görüyorsun. d deli olmaktan korkup sorgulamayan sensin demek ben hiç bir şeyi kafaya takmıyorum bile gerçek hayatta
Aklımızın alamayacağı diyorsun ama insan sora sora gelişiyor ve zamanı gelince evrendeki tanrı gibi bir şey olucaz çok ama çok gelisicez
- yazı tura atmak gibi bir şey soruyorsun bizeEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
- var, gerçekEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi