Boşanma sürecinde olduğum eşimin bu süreçte başkasıyla görüşmesi suç olur mu?

Bal gibi de sayılır boşanmadan bir gün öncesine kadar bile sayılır yine de yanlış bilgilendirmek istemiyorum ama boşanma gününe kadar yani boşanıncaya kadar evlilik dışı olan diğer tüm ilişkiler aldatmadan zinadan sayılıyor şu an elinde bir delilin olsa ve zina davası açsan kazanırsın diye düşünüyorum
Dava açıldıktan itibaren sen de eşin de istediğiniz kişiyle görüşebilirsiniz suç değil. Evlilik birliği sarsılmış çünkü. Yanlız aldatmayla alakalı boşanma süreci varsa ve dava açılmadan 6 ay önce ye kadar kanıtlanmış sa dava süresince haklı çıkmak için deliller mahkemeye sürülür
Avukat misiniz
Değilim de konuya hakimim
Bu bir suç değil.
Neden
Bu suç değil, kanunda böyle bir şey yok. Bu yalnızca evliliğin temeli konusnda kabahat kapsamına giriyor. Üstelik dava süreci de başlamış.
Yani dava süreci başlayınca isteyen istediğiyle gorusebiliyor mu emin misiniz
Evet, tabi cayma niyeti yoksa karardan.
Siz avukst misiniz
Hayır, boşanmış bir bireyim.
Herkes yakalarsan delil yazmis ya o yuzdej bir tek siz suc degil yazmissiniz
Delil olması başka suç olması başka şeyler. Bu boşanma sürecini hızlandırabilir ama kanuni açıdan bir suç teşkil etmiyor.
Ya tabiki de alıp hapse atcaklar demiyorum ama mesela tazminat hakkina sahip olur muyum sonucta benimle nikahliyken baskasiyla
Şansınızı deneyebilirsiniz. Buna hakim karar verir.
Cevap
24Cevap
Fotoğraf falan varsa delil olarak kullan bence suç değil bosanma asamasindasiniz fakat kanunda suç sayılabilir hala resmiyette evlisin bence sana yazılan sosyal medyada paylaşılan butun herseyi delil olarak mahkemede kullan
Görüşmesi suç olmaz ancak görüşme sevgiliye veya ilişkiye yönelikse o zaman suç suratlarınız ayrılmadığı için sanki birlikte yaşarken aldatıyormuşsun gibi işlem görürsün kusurlu olursun yani onun için boşanma süreciniz bitene kadar sadece fotoğrafıma dikkat edecek boşanma süreciniz bittikten sonra da yaklaşık 5-6 ay kadar da bir bekleme süresi var yeni biriyle evlenemiyorsun
Bal gibi de sayılır boşanmadan bir gün öncesine kadar bile sayılır yine de yanlış bilgilendirmek istemiyorum ama boşanma gününe kadar yani boşanıncaya kadar evlilik dışı olan diğer tüm ilişkiler aldatmadan zinadan sayılıyor şu an elinde bir delilin olsa ve zina davası açsan kazanırsın diye düşünüyorum
suc sayilmaz kank bosanma surecindesiniz cunku seni sevmiyor birak ne hali varsa gorsün
Anlaşmalı boşanacaksanız bi işine yaramaz , çekişmeli olacaksa daha çabuk bitirmeni sağlar
Suç diye biliyorum, tam boşanma olmadan kimseyle görüşülmez
Tazminat gerektirebilir. yinede avukatiniza danışın derim.
bırak yaşasın, daha kolay ve avantajlı boşanman için sana fırsatlar sunuyor sende bu fırsatlar değerlendir
demekki senleyken ayarlamış ta. o yüzden de boşanmak istemiş bence tazminat davası aç zinadan
Bu suç olmayabilir ama mahkemede işe yarar beni aldatıyor dersen kolayca boşanabilirsin hemen boşan kurtul öyle biriyle ilerletme ilişkini
Evet davayı etkiler bu durum. Bir akrabamız yaşamıştı. Eşi evlilik bitmeden başkasıyla oldu diye suçlu bulunmuştu.
Boşanmamis olduğunuz tamamen ayrildiginiz anlamına gelmiyor yani hala senin eşin sonuç olarak böyle şeyler yapması yanlış aldatmaya geçiyor kesinlikle
Sonuç olarak boşanmıyormusun buna nie takılıyor sun
Boşaniyorum tabiki ama yine de boşanma sürecimizde (çekişmeli boşanma) onun başkasiyla birlikte olması bana bir hak doğuruyorsa tüm haklarımı almak istiyorum
evli erkekelr okadar rahat aldatiyorki sasirma buna erkeklerde hemen birini buluyor sende bul
olur bence fotolarını çeksen aldatma olarak girebilir
Sürece girdiyseniz sayılmaz
Boş ver ne mok yerse yesin
Evet kıskanmıyorsun kuduruyorsun
Evet olur hukuk yolunda
Sen haklı olursun beni aldattı kanıtında varsa
Sadece facede aşk sozleri paylasiyor kanıt sayılmaz bunlar herhalde demi
Merhabalar,
Boşanma davasının açılmış olması evlilik birliğinin sona erdiği anlamına gelmez ve eşlerin evlilik birliğinden doğan sadakat, birliğin giderlerine katılma gibi yükümlülükleri devam eder. Bu nedenle boşanma davası sürerken eşlerden birinin sadakatsiz davranışlar içerisine girmesi halinde yapılan her bir eylem yeni bir davanın konusunu oluşturacaktır zira her dava açıldığı tarihteki şartlara tabi olup bir boşanma davası açtığınızda daha sonra meydana gelen olayları aynı davaya konu edemez, yeni bir dava açmanız gerekir. Bu konuda bir avukat desteği almanızı öneririm. Eğer ekonomik gücünüz özel olarak bir avukat ile anlaşmaya yetmeyecek ise bulunduğunuz il/ilçedeki adli yardım bürosundan randevu alarak tarafınıza avukat görevlendirilmesini talep edebilirsiniz.